ArchShowcase

Archive for the ‘Land Preserve’ Category

Tourkovounia as a Green – Wind Landscape in Athens, Greece by Andreas Demertzis, Ioannis Katsanos, Thanasis Farangas

Tuesday, October 9th, 2012

Article source: Andreas Demertzis, Ioannis Katsanos, Thanasis Farangas

The reason for selecting and analyzing this concept was the examination of the area of Athens. The city is characterized by the growth and development of new buildings. Even if those new structures improved the every day life of the residents, the overall effect on the character of the city suffered.
We selected this particular concept because we noticed the negative impact of those urban structures on the landscape of Athens and that the city is “eating away” the landscape. Our intention is to create the opposite effect: for the landscape to merge with the city.

Urban Nalisis - Image Courtesy © Andreas Demertzis, Ioannis Katsanos, Thanasis Farangas

  • Architects: Andreas Demertzis, Ioannis Katsanos, Thanasis Farangas
  • Project: Tourkovounia as a Green – Wind Landscape
  • Location: Athens, Greece
  • Supervisor: Giorgos Haidopoulos
  • Software used: Autodesk autocad, 3d studio max, adobe photoshop cs5

(more…)

A’maree’s in Newport Beach, California by Paul Davis Architects

Saturday, April 14th, 2012

Article source: Paul Davis Architects

The Paul Davis Architects-led transformation of an iconic, modernist waterfront structure in Newport Beach, CA, has wowed high-fashion shoppers and won a 2011 Preservation Design Award for Rehabilitation from the California Preservation Foundation (CPF).

“A’maree’s was brought back in marvelous style,” noted the CPF Preservation Design Awards jury.  “This is a beautiful building that uplifts the spirit.”

Image Courtesy John Ellis

  • Architects: Paul Davis Architects
  • Project: A’maree’s
  • Location: Newport Beach, California
  • Original Architects: Ladd & Kelsey
  • General Contractor: Summit General Contractors
  • Lighting: Kaplan Gehring McCarroll Architectural Lighting
  • MEP Engineer: RPM Engineers, Inc.
  • Structural Engineer: Structics, Inc.
  • Photography: John Ellis

(more…)

NPS Podium Roof Garden in Toronto, Canada by PLANT Architect, Perkins Will Canada, HSLA and ABUP

Thursday, August 4th, 2011

Article source: PLANT Architect, Perkins Will Canada, HSLA and ABUP

Project update – December 22, 2011 – The Nathan Phillips Square Revitalization Podium Green Roof Garden has won two more Awards!!

  • Green Roofs For Healthy Cities 2011 Award of Excellence
  • DX Silver Award

The Podium Green Roof Garden is the first transformation in the competition-winning scheme “Agora Theatre” –  the Nathan Phillips Square Revitalization. This three-acre upper-level component of Viljo Revell’s 1965 iconic City Hall and multi-level public square was originally conceived as a ceremonial public space, reached via a giant sculptural ramp. The space was never successful at attracting the public – it was a grim, empty, three acres of concrete that has been closed to the public for well over a decade. The Podium Green Roof Garden re-conceives this upper level as a vast public park integrated with the existing elevated walkway system, and while respecting the complex’s heritage status, reopening it to the public as a truly engaging 21st Century space. The project reconsiders how an extensive green roof providing a plethora of technical environmental benefits can be an exciting and successful public space that merits repeated, habitual visits. It is the largest publicly accessible green roof in Canada and the flagship green roof project for the City of Toronto that since 2009 mandates green roofs on all new buildings. By creating a vital community space that fulfils this environmental imperative, it promotes a broader concept of stewardship linking people to their environment.

Night View (Images Courtesy Steven Evans and Chris Pommer)

  • Architect: PLANT Architect, Perkins Will Canada, HSLA and ABUP
  • Name of Project: NPS Podium Roof Garden
  • Location: Toronto, Canada
  • General Contractor: Flynn Canada / Gardens in the Sky
  • Structural: Blackwell Bowick Engineering
  • Mechanical/Electrical: Crossey Engineering Ltd.
  • Photos: Steven Evans and Chris Pommer

(more…)

Gateway to the McDowell Sonoran Preserve in Scottsdale, Arizona by Weddle Gilmore Black Rock Studio

Friday, May 20th, 2011

The design of the Gateway has been developed in an effort to minimize impact on the native Sonoran Desert environment while celebrating a sense of entry and passage into the 36,400 acre McDowell Sonoran Preserve.

Gateway to the McDowell Sonoran Preserve

  • ARCHITECTS: Weddle Gilmore Black Rock Studio
  • PROJECT: Gateway to the McDowell Sonoran Preserve
  • LOCATION: 18333 N. Thompson Peak Pkwy. Scottsdale, Arizona
  • TYPE OF PROJECT: Mixed-Use, Restroom/Offices
  • DATE OF COMPLETION: June 2009
  • Software used: AutoCAD and Adobe Photoshop

(more…)

Graphisoft Archicad
Bentley:
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Click here for Internet Business Systems © 2014 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy