Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Library’ Category

Torre Del Borgo in Villa d’Adda, Italy by CN10architetti

Sunday, July 24th, 2016

Article source: CN10architetti

Torre del Borgo is one of the most famous fortified buildings in the history of Bergamo. The powerful and accurate quality of the medieval walls, the integrity of the fortified structure, the central position in the village, give to this artifact the most complete sense of monument. The restoration project has dealt with different aspects that conditioned the conservation, the use and the valorisation of the building: the structural instability of the walls and floors, the lack of an adequate system of connection between plans, the total absence of plant networks, degradation and precariousness of internal and external stone facings, lack of windows and adequate interior finishes, on floors and walls. The entire work has developed pursuing a dual purpose, first identifying solutions to the problems of degradation, second offering an architectonic and functional reinterpretation of the building. The project is designed to be made into two functional lots of action: with the completion of Lot 1, are now fully accessible the four halls of the central tower and the spaces of the new building C intended to services and distribution. An important intervention is certainly the inclusion of the new system of ramps and walkways, made entirely with an iron structure, which is articulated between the spaces of the central tower and the new building, connecting the various levels of the complex. Lot 2 will include the redevelopment of public space in Piazza del Borgo with the creation of a large area covered and protected to the road, in direct continuity with the new pavement of the square. With the completion of the restoration project, Torre del Borgo will be able to accomodate the Public Library of Villa d’Adda.

Image Courtesy © CN10architetti

Image Courtesy © CN10architetti

  • Architects: CN10architetti
  • Project: Torre Del Borgo
  • Location: Via del Borgo, Villa d’Adda (Bergamo), Italy
  • Client: Municipality of Villa d’Adda
  • Area: 350 sqm
  • Years: 2013-2015

(more…)

Løkken Central Library in Denmark by Rosan Bosch Studio

Thursday, July 21st, 2016

Article source: Rosan Bosch Studio

In the small seaside town Løkken children and adults splash around in waves of play and creativity after the local library opened its doors to a new innovative library designed by Rosan Bosch Studio. The Library Board wanted to challenge and inspire children and adults to play, learn and be creative in new and imaginative ways. Ambitions that have guided the development of an innovative library design, with a specific focus on new and differentiated learning zones in a physical learning environment that supports different ways of learning and working with strategic content curation.

Image Courtesy © Rosan Bosch Studio

Image Courtesy © Rosan Bosch Studio

  • Architects: Rosan Bosch Studio
  • Project: Løkken Central Library
  • Location: Løkken, Denmark
  • Client: Hjørring Bibliotekerne
  • Scope: 350m2
  • Year: 2016

(more…)

CUNY Medgar Evers College Library in New York by ikon.5 architects

Tuesday, July 19th, 2016

Article source: ikon.5 architects

Set within the existing Bedford building of The City University of New York, the Medgar Evers College Library transforms an existing 45,000 square foot traditional library into a modern information commons. A new addition, located adjacent to the library, adds a glassy 2,000 square foot welcome center that gives the library a more civic presence on the street while providing new front door to the College along Bedford Avenue.

Image Courtesy © ikon.5 architects

Image Courtesy © ikon.5 architects

  • Architects: ikon.5 architects
  • Project: CUNY Medgar Evers College Library
  • Location: New York, U.S.A
  • Electrical: Rockmor Electric
  • Mechanical: King Freeze

(more…)

Municipal Library of Coslada in Madrid, Spain by Pinearq

Friday, July 15th, 2016

Article source: Pinearq

The program’s density, the area of the plot of land and  the  allowed construction  requires to  resolve the project within a compact shape building that occupies the entire surface of the plot of land.

The proposal takes this location into account as a starting point, coming up with a compact volume, which, however, has been perforated by a series of patios where vegetation climbs high achieving a good quality space and well lit building.

Image Courtesy © Fernando Guerra

Image Courtesy © Fernando Guerra

  • Architects: Pinearq (ALBERT DE PINEDA)
  • Project: Municipal Library of Coslada
  • Location: Av. Principes de España, s/n. Coslada, Madrid, Spain
  • Photography: Fernando Guerra
  • Software used: AutoCAD
  • Architect in Charge: Albert de Pineda
  • Collaborators:
    • Architecture: Juan Garcia, Gerardo Solera, Pedro Pombinho
    • Structure: Manuel Arguijo
    • Engineering Services: Grupo JG
    • Survey Architecture and Site Work Direction: Enne – Gestión Activa de Proyectos
    • Construction company: Fomento de Construcciones i Contratas (FCC)
  • Area: 3.157,86 m2
  • Date: 2013

(more…)

Librairie Avant-Garde, Ruralation Library in Zhejiang Province, China by AZL Architects

Friday, July 15th, 2016

Article source: AZL Architects

Located in Daijiashan Village,Eshan She Nationality Township of Tonglu, Zhejiang Province, the Avant-Garde Ruralation Library is the 11th Bookstore run by the Librairie Avant-Garde. With the culture-spreading idea ——Avant-Garde and Library, as well as the unique regional natural and human landscape of the ‘Shes’ village, this project has become the public life bond among local villagers and alien readers, and also become a a focal point of local cultural and creative industries. The main body of the library was an idle yard lying at one side of the village’s main street, including two yellow mud adobe houses and a platform projecting from a slope. While maintaining the structural and spatial sequence of the buildings and courtyards, the architectural design restores the current declined status to a healthy state. The relationship between the new and the old strengthens the ‘timing’. The carriers of time and memory – the adobe walls, tile roofs and roof trusses have become the spatial dominance, and have jointly created context-continuing contemporary local aesthetics, together with the publicity of function regeneration.

Image Courtesy © Yao Li

Image Courtesy © Yao Li

  • Architects: AZL Architects (Zhang Lei )
  • Project: Librairie Avant-Garde, Ruralation Library
  • Location: Eshan She Nationality Township of Tonglu, Zhejiang Province, China
  • Photography: Yao Li, Hu Jun
  • Software used: AutoCAD, SketchUP
  • Project Team: Zhang Lei,Liu Wei, Ma Haiyi,Chen Junjun, Zhang Qilin, Shao Xuan
  • Collaborator: ADI-NJU
  • Project Area: 260 sqm
  • Project year: 2015.10

(more…)

Library & Academy for Performing Arts Pupillensite in Aalst, Belgium by KAAN Architecten

Friday, July 15th, 2016

Article source: KAAN Architecten

The new complex for the municipal library and the Academy for Performing Arts in the heart of the Flemish city of Aalst will have a lively, urban character. It may sound contradictory, but precisely because the plan of the design by KAAN Architecten is functional, the result is a certain spatial freedom that enriches the experience of the building. The complex, situated on the corner of Oude Graanmarkt and Esplanadestraat, will be completed in 2018 – a century on from the end of World War I.

Image Courtesy © EdiT, KAAN Architecten

Image Courtesy © EdiT, KAAN Architecten

  • Architects: KAAN Architecten
  • Project: Library & Academy for Performing Arts Pupillensite
  • Location: Graanmarkt 4, 9300 Aalst, Belgium
  • Photography: EdiT, KAAN Architecten
  • Software used: Autodesk AutoCAD, Adobe Suite, and Rhinoceros
  • Client: Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Aalst (AGSA)
  • Project team: Bas Barendse, Tjerk de Boer, Sebastiaan Buitenhuis, Sebastian van Damme, Raluca Firicel, Narine yulkhasyan, Joost Harteveld, Martina Margini, Giuseppe Mazzaglia, Kevin Park
  • Main contractor: Groep Van Roey NV
  • Advisor construction: UTIL Struktuurstudies
  • Advisor installation: Studiebureau R. Boydens NV
  • Advisor fire control and acoustics: ABT
  • Advisor sustainability: Studiebureau R. Boydens NV
  • GFA: 8.500 sqm
  • Design: 2016

(more…)

Tianjin Binhai Library in China by MVRDV

Saturday, July 2nd, 2016

Article source: MVRDV

MVRDV are nearing the completion of a library in Tianjin, China. The 34,200 m2 building forms part of the new Binhai Cultural Centre, the masterplan of which was designed by German architects GMP, and joins four other buildings through a series of ‘cultural corridors’. The library bases itself around a mirrored spherical auditorium which, coupled with the main atrium, forms an eye that gives panoramas of the interior space and reflects the beautiful park in front of the building. Terraced bookshelves echo the sphere throughout the atrium, leading users up into the heart of the library, before continuing around the building as louvres. The cultural project was designed for Tianjin Binhai District and is estimated to be open to the public in mid-2017.

EXTERIOR, Image Courtesy © MVRDV

EXTERIOR, Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: Tianjin Binhai Library
  • Location: Tianjin, China

(more…)

Home at Arsenale in Venice, Italy by Dekleva Gregorič architects

Thursday, June 2nd, 2016

Article source: Dekleva Gregorič architects

The Museum of Architecture and Design (MAO) presents the project [Home at Arsenale] in the Pavilion of Slovenia at

the 15th International Architecture Exhibition – La Biennale di Venezia. Commissioner Matevž Čelik, director of MAO, appointed as curators for the presentation in Arsenale the internationally acclaimed architects and educators.

A full-scale spatial structure is generated by a site-specific system of wooden bookshelves that reacts to the given space in Arsenale and home activities in order to be inhabited by the curated books, Image Courtesy © Dekleva Gregorič architects

A full-scale spatial structure is generated by a site-specific system of wooden bookshelves that reacts to the given space in Arsenale and home activities in order to be inhabited by the curated books, Image Courtesy © Dekleva Gregorič architects

  • Architects: Dekleva Gregorič architects
  • Project: Home at Arsenale
  • Location: Venice, Italy 
  • Project team: Aljoša Dekleva, Tina Gregorič, Silvia Susanna, Lea Kovič, Martina Marčan, Naia Sinde, Vid Zabel
  • Graphic design and visual identity: Ajda Schmidt
  • Technical support: Branko Filipič with Jernej Čopi, Domen Japelj, Filip Kocjančič, Rok Malešič – RPS, Jože Komidar and Miha Šraj – Gredin Les, Matjaž Mavsar – Arcadia, Luka Pavlovčič – Konzola
  • Commissioner: Matevž Čelik
  • Curators: Aljoša Dekleva, Tina Gregorič
  • Commissioner’s assistant: Nikola Pongrac
  • Curatorial assistant: Silvia Susanna

(more…)

Wenzhou-Kean University Student Centre & Library in China by Schmidt Hammer Lassen Architects

Friday, May 27th, 2016

Article source: Schmidt Hammer Lassen Architects

Schmidt Hammer Lassen Architects has been awarded first prize in an international competition to design the 25,000m² Student Centre & Library for the Wenzhou-Kean University in Wenzhou, China. Set on 500 acres in a rural mountainous region, the university will provide learning and living space for 8.500 students. The new building is located at the heart of the university and designed to embrace interaction and diversity, creating opportunities for new ways of learning in an informal environment and will become the central hub for student activities within the campus.

Image Courtesy © Beauty & The Bit

Image Courtesy © Beauty & The Bit

  • Architects: Schmidt Hammer Lassen Architects
  • Project: Wenzhou-Kean University Student Centre & Library
  • Location: Wenzhou, China
  • Photography: Beauty & The Bit
  • Client: Wenzhou-Kean University
  • Structural Engineer: Schlaich Bergermann Partners
  • Area: 25,000 M2
  • Competition: 2015

(more…)

The Stevens Library at Sacred Heart Schools in California by WRNS Studio

Tuesday, May 24th, 2016

Article source: WRNS Studio

The 6,300-sf Stevens Library at Sacred Heart Schools in is the first library in the USA and the first school building in California to achieve the International Living Future Institute’s Net Zero Energy Building Certification. It was part of the PG&E ZNE Pilot Project which also found it consumed less energy than it generated and is on track for LEED® Platinum and Petal Certifications.

The site is designed to maximize passive solar orientation, daylight and natural ventilation. 1. Solar harvesting through solar panels - the photovoltaic system provides all the library’s needed energy; 2. High-performance glazing and added rigid insulation for reduced energy loads; 3. Native, drought-tolerant plants are watered using harvested rainwater, Image Courtesy © WRNS Studio

The site is designed to maximize passive solar orientation, daylight and natural ventilation. 1. Solar harvesting through solar panels – the photovoltaic system provides all the library’s needed energy; 2. High-performance glazing and added rigid insulation for reduced energy loads; 3. Native, drought-tolerant plants are watered using harvested rainwater, Image Courtesy © WRNS Studio

 

  • Architects: WRNS Studio
  • Project: The Stevens Library at Sacred Heart Schools
  • Location: Atherton, California, USA

(more…)

Canon Solutions America
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy