Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Meeting House’ Category

Headquarters Of Métropole Rouen Normandie in France by Jacques Ferrier Architecture

Wednesday, November 8th, 2017

Article source: Jacques Ferrier Architecture

The headquarters of Métropole Rouen Normandie is a unique, memorable and fitting image on the banks of the Seine in Rouen.

What makes it so unique is how the new building fits in with the surrounding landscape of Rouen. The building’s dynamic profile contrasts with the omnipresence of horizontal designs found along the major port, while its silhouette echoes the renovated industrial buildings on the right bank. The oblique shapes are reminiscent of the silhouettes of cranes and other objects in the port and the bows of the passing ships.

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: Jacques Ferrier Architecture
  • Project: Headquarters Of Métropole Rouen Normandie
  • Location: Rouen, France
  • Photography: Luc Boegly
  • Client: Métropole Rouen Normandie
  • Architectural Team:

    •  Studio Pauline Marchetti and Sensual City Studio: signage, design and scenography of the hall
    •  C&E ingénierie: Structural engineering
    •  SOGETI: Engineering of fluids and economical construction
    •  ACV: Acoustics
  • Cost: 25 000 000 € excl tax (year 2017)
  • Area: 8 300 M²

(more…)

Microsoft 1355 Market Expansion in San Francisco, California by Design Blitz

Sunday, August 20th, 2017

Article source: Design Blitz

Located in San Francisco’s mid-market neighborhood, 1355 Market Street is a landmark office building. The project co-locates several of Microsoft’s diverse product teams within one building allowing the site to serve as a vertical campus. Various project teams are mingled together across the multiple floors in order to enhance collaboration while dedicated team zones create an opportunity to showcase the unique brand identity of each individual product group. As part of this real estate strategy, Microsoft took over a 32,800 square foot sublease space on the building’s 4th floor.

Image Courtesy © Design Blitz

  • Architects: Design Blitz
  • Project: Microsoft 1355 Market Expansion
  • Location: San Francisco, California, USA

(more…)

Office 07 in Amsterdam, The Netherlands by i29 interior architects

Sunday, August 13th, 2017

Article source: i29 interior architects 

For a leading IT company active in the food sector, i29 interior architects realized the interior design of a newly built office building by Bedaux de Brouwer Architects. Schouw Informatisering is a full-service IT partner for food companies, hosting a broad service of ERP related services. An internationally operating organization with over 150 employees with a passion for food and IT.

Image Courtesy © SCHOUW

(more…)

Agrosys in Santa Catarina, Brazil by ES Arquitetura

Friday, August 11th, 2017

Article source: ES Arquitetura

Developed for a software company, the Project was based in a old computer monitor. Located between the Projected street L, corner to Eugênio de Bona Castelan and Meleiro streets, the building is placed in Criciuma city, State of Santa Catarina, counting area of 1711,58 square meters, being concluded on july, 2016. The architetonic party was based on the ground and solar positions, and the visual was also importante by choosing the insertion of the Project.

Image Courtesy © SLAPHOTOSTUDIO

  • Architects: ES Arquitetura
  • Project: Agrosys
  • Location: : Rua projetada L – Esquinas Rua Eugênio de Bona Castelan e Rua Meleiro / Criciúma/ SC / Brasil
  • Photography: SLAPHOTOSTUDIO
  • Architect in Charge: Diego Justo do Espírito Santo
  • Team: Diego Justo do Espírito Santo, Maicon Fedrigo Padilha, Beatriz Alves Antunes, Julia Dias Gomes, Rodrigo Estrella, Valério Montes D’Oca
  • Area: 1711.58 m2
  • Project Year: 2016

(more…)

507 Fab House in Châlette-sur-Loing, France by Encore Heureux architectes

Wednesday, June 28th, 2017

Article source: Encore Heureux architectes

Hutchinson opened its 507 Fab House a year ago. This research and innovation center is located at the group’s historic factory in Chalette-sur-Loing, two hours south of Paris. The architecture office of Encore Heureux undertook a complete renovation of this building, whose metal framework was designed and built by Gustave Eiffel in 1869.

The 507 Fab House is a High-tech and digital place but Hutchinson wanted it to be simple, convivial, warm, modular and different. The building’s exterior is intentionally understated to blend into the industrial environment.

Image Courtesy © Cyrus Cornut

  • Architects: Encore Heureux architectes (Julien Choppin and Nicola Delon)
  • Project: 507 Fab House
  • Location: Rue Gustave Nourry, 45120 Châlette-sur-Loing, France
  • Photography: Cyrus Cornut, Philippe Rouault and Rémy-Pierre Ribière
  • Client: Hutchinson (Aurore Bardon, Director of the 507 project and Christian Leys, construction manager)
  • Project manager: Margot Cordier, assistée de Jordan Weisberg & Ariane Francescato
  • Program manager: François Guiguet (Aubry et Guiguet Programmation)
  • Interior design for the kitchen and the Hut: Véronique Bertholon

(more…)

Bao’an Public Culture and Art Center in Shenzhen, China by Mecanoo architecten

Friday, May 26th, 2017

Article source: Mecanoo architecten

Surrounded by residential towers and infrastructure, the site for the Bao’an Public Culture and Art Center presents several challenges. Mecanoo reinterpreted these challenges as opportunities, capitalising on the proximity of the new cultural facility to the adjacent Bao’an Central Metro Station and the Binhai School.

Image Courtesy © Mecanoo architecten

  • Architects: Mecanoo architecten
  • Project: Bao’an Public Culture and Art Center
  • Location: Xinhu Road and Chuangye Road, Bao’an District, Shenzhen, China
  • Client: Urban Planning, Land & Resources Commission of Shenzhen Municipality, Bao’an Administration
  • Programme: Culture and Art Center (49,830m² above ground, 34,290m² underground), including 21,015m² Museum, 16,070 m² Art Gallery, 17,450m² Gallery, 3,170m² sports field, and 23,490m² service area with auditorium, restaurant, art bookstore, meeting room and underground parking
  • Size: 84,120m2
  • Project Design: 2016

(more…)

La Cartoucherie in Bourg-lès-Valence Commune, France by h2o architectes

Friday, April 14th, 2017

Article source: h2o architectes 

The R buildings concerned by our rehabilitation project are located in the lower part of the site of the Cartoucherie at Bourg-les-Valence, listed as a Historic Monument. The first phase of the work led by the town and the architect Philippe Prost allowed for the rehabilitation of the principal building with its fine architectural qualities and of the courtyard, which were both in a ruinous state. This important building of our heritage was, in 2009, transformed into a place of creation with the opening of a new major center for quality film animation.

Image Courtesy © Myr Muratet

  • Architects: H2o architects with ID + Engineering
  • Project: La Cartoucherie
  • Location: The Cartoucherie, Bourg-lès-Valence Commune, France
  • Photography: Julien Attard and Myr Muratet
  • Commissionner: Community of Agglomerations Valence Romans South Rhône-Alpes
  • Cost of works: 2 300 000 € HT
  • Area: 2,420 m²
  • Dated: Delivered 2016

(more…)

VVIP Circuit House in Pune, India by Sunil Patil & Associates

Saturday, March 25th, 2017

Article source: Sunil Patil & Associates

Circuit house is a government public building which not only accommodates the VIP authorities but also acts as a node for political meetings, government authorities’ discussions and conferences. Usually, circuit houses have large number of visitors and occupancy can vary extremely.

The project site is located in Pune – political hub for western Maharashtra. The project is mainly divided into two parts-

  1. Accommodation – Guest suites
  2. Public areas –Conference and meeting hall facilities, Dining, Reception, VIP and visitor’s waiting areas etc.

VVIP Circuit house is designed as green building where planning is derived from vernacular architecture – The shaded courtyard, transition spaces like passages and terraces, jalis in form of louvers carry vernacular ethos in highly contemporary architectural style. Our focus here is to design a climate responsive building with passive strategies for thermal and visual comfort along with innovative active strategies to achieve energy efficient green building, Image Courtesy © Mr. Hemant patil

  • Architects: Sunil Patil & Associates
  • Project: VVIP Circuit House
  • Location: Pune, India
  • Photography: Mr. Hemant patil
  • Client: Public Works Department, Maharashtra
  • Lead Architects: Ar. Sunil patil, Ar. Anuja pandit, Er. Sanjay patil
  • Green Building Consultants: Environmental Design Solutions
  • Structural Consultants: Dr. A. B. Kulkarni associates, Sangali
  • MEP Consultant: Siddhivinayak Mep Consultants, Pune
  • Civil Contractors: Shubham Civil Pvt. Ltd, Pune

(more…)

Corporativo en Reforma Diana in Mexico City by usoarquitectura

Sunday, February 19th, 2017

Article source: usoarquitectura

Open spaces are the main feature of this project located in Diana Reforma building to encourage communication and team work. In their previous location the areas were divided in too many spaces resulting in the lost of collaboration and synergies.

This architectural project was an interesting challenge because it was developed in two levels with narrow plants combined with large structural elements.

Image Courtesy © usoarquitectura

  • Architects: usoarquitectura
  • Project: Corporativo en Reforma Diana
  • Location: Mexico City

(more…)

Courtyard by the West Sea in Beijing, China by META-PROJECT

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: META-PROJECT 

Unlike the introverted quality of the traditional courtyard house, the owner of this site asked for a variety of mix-use program, including tea house, dinning, party space, office, meeting, as well as dwelling and entertainment. Thecontemporary and sometime “public” program opened up the courtyard to become “extraverted”, so as to induce more human interactions. These required us to break the general understanding of the courtyard as an enclosed typology by introducing the experience of “meandering in the hutongs” into the courtyard, and the interventional approach was derived from the unfolding spatial narrative of hutong life.

West Elevation, Image Courtesy © Su Chen and Chun Fang

  • Architects: META-PROJECT
  • Project: Courtyard by the West Sea
  • Location: West Sea, Beijing, China
  • Photography: Su Chen and Chun Fang
  • Design Team: Wang Shuo, Zhang Jing, Yaping Wu, Yin Cheng, Qianqian Chang, Han Wang, Guowei Zhang, Tian Lan
  • Lighting Consultant: Xiaowei Han
  • Area: 800 m2
  • Date: April, 2013 – October, 2013
  • Status: Construction Completed

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise