Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Monument’ Category

The Roman Walls of Lugo Elevator in Galicia, Spain by Pernas Varela Arquitectos

Sunday, September 18th, 2016

Article source: Pernas Varela Arquitectos

PREVIOUS STATE 

The Roman Walls of Lugo, built between the late third century and early fourth century A.D, is the only complete roman fortification that is preserved in the world, and therefore, one of the most important monument of the Iberian Peninsula. The Roman Wall and the Historic Center of the walled enclosure have the highest level of patrimonial protection in Galicia and was declared in November 2000 a World Heritage Site by UNESCO. The plot of the intervention is located inside the walls, next to the entrance to the public gardens of the council building. The plot has two main entrances, one from the inner round of the wall [still incomplete] by the West, and the second, through the Romans Lane, which communicates with San Marcos street, on the South. In the target area, the wall has a lower height than in the rest of its route. The Romans Lane, which connects the gardens with San Marcos street, serves the Council buildings and the National Insurance Institute, and has a secondary character in the old town scene. On the street there is already a communications tower of strong vertical component and great height. Also, the views from the street are altered by the distant vision of the party wall of a building located in the outer round. On the east side, from the parapet of the wall and inside the garden of the council, the large sized magnolias existing work as a screen minimizing the visual impact of the new element.

Image Courtesy © Antonio Vázquez

Image Courtesy © Antonio Vázquez

  • Architects: Pernas Varela Arquitectos (Antonio Pernas Varela)
  • Project: The Roman Walls of Lugo Elevator
  • Location: Carril Dos Romanos S/N, Ayuntamiento De Lugo, Galicia, Spain
  • Photography: Antonio Vázquez
  • Construction Company: Desarrolla obras y servicios sl, Rubén garcía polo
  • Technical Architect: Mónica Salgado Sueiro
  • Budget: 76.153,93 €
  • Builded Surface: 11,65 m2 [elevator 6 m2 + runway 5.65 m2]
  • Finish Date: 10/11/2015

(more…)

Montreal City Hall in Quebec, Canada by Affleck de la Riva architects

Tuesday, March 17th, 2015

Article source: v2com

A national historic site, Montreal City Hall was one of the first monumental single-purpose city halls in Canada. Built between 1872 and 1878 after plans prepared by Hutchison & Perrault, the building was severely damaged by fire in 1922, leaving only its outer walls and destroying many of the city’s historic records. Commissioned to oversee reconstruction, the architect Louis Parent designed an entirely new building with a self-supporting steel structure erected inside the shell of the ruins. Inspired by the city hall of the French city of Tours, Parent re-modelled the mansard roof with a copper finish instead of the original slate tiles and completely restored the original limestone facades. With its dense and abundant use of ornamentation, Montreal City Hall is one of Canada’s finest examples of the Second Empire style.

Image Courtesy © Alain Laforest

Image Courtesy © Alain Laforest

  • Architects: Affleck de la Riva architects
  • Project: Montreal City Hall
  • Location: 275 Rue Notre-Dame Est, Montreal, Quebec, Canada
  • Photography: Alain Laforest
  • Design architect: Richard de la Riva
  • Project team: Marie-Élaine Gibeault, Brigitte Boudreau, Alexandre Cassiani, Julie Marchand and Suzanne Gagnon
  • Project manager: Richard de la Riva
  • Client: City of Montreal
  • Awards: 2013 OAQ Award of Excellence in Architecture, Restoration 2012 North American Copper in Architecture Award, Restoration 2011 AMCQ Award of Excellence
  • Area of project: 70 000 ft2 / 6 500 m2 (facades and roof)
  • Project end date: 2011
  • Budget: 13 300 000 $CA

(more…)

The Marseille Grand Mosque in Marseille, France by Bureau Architecture Méditerranée

Saturday, November 29th, 2014

Article source: v2com

Our project integrates into its surroundings by respecting the urban fabric and existing buildings listed on the register of historic monuments. The use of the same type of stone, the preservation of existing buildings and respect for alignments all give the building an almost discreet character.

At the same time, the project establishes a strong identity, with the prayer hall and minaret recessed from the street.

The minaret and prayer hall are clad in white stone, symbolizing purity.

Image Courtesy © Bureau Architecture Méditerranée

Image Courtesy © Bureau Architecture Méditerranée

(more…)

Freedom of the Press Monument in Federal District, Brazilian by Gustavo Penna Arquiteto & Associados

Wednesday, October 22nd, 2014

Article source: Gustavo Penna  Arquiteto & Associados 

The Freedom of The Press Monument, about to be built on the Monumental Axis in Brasília, has won one of the world’s most prestigious awards in Architecture. Our project was the winner of the World Architecture Festival Award 2014, in the category Culture – Future Projects, running against nine other international works. The announcement took place on Wednesday, October 1st, during an event that gathered professionals from over 50 countries in Singapore. The WAF award has only been given to three Brazilian Architecture offices before. We accept this accolade with great joy, a renewed enthusiasm and deep gratitude to our partners, friends and our team, all of whom made this achievement possible.

Monument2, Image Courtesy © Casa Digital

Monument2, Image Courtesy © Casa Digital

  • Architects: Gustavo Penna Arquiteto & Associados 
  • Project: Freedom of the Press Monument
  • Location: Central – Brasília / DF /Brasil
  • Photography: Casa Digital
  • ARCHITECTS: Alexandre Bragança, Alice Leite Flores, Augustin de Tugny, Carolina Castro, Catarina Hermanny, Fernanda Tolentino, Fernando Arruda Guillen, Fernando Artigas, Gabriel de Souza, Henrique Neves, Isadora Dawson, Laura Penna, Michelle Moura, Naiara Costa, Norberto Bambozzi, Oded Stahl, Patrícia Gonçalves, Raquel de Resende
  • TRAINEES: Alessandra Valadares, Andressa Duarte, Carolina Soares, Daniel Gomes, Eduardo Magalhães, Ivan Rimsa Jordana Faria, Leticia Lanza, Luiza Martini, Paula Sallum, Paulo Menicucci, Priscila Dias de Araújo, Roberta Vasconcellos
  • MANAGEMENT AND PLANNING: Isabela Tolentino, Rísia Botrel, Taimara Silva
  • MARKETING: Diana Penna
  • LAND AREA: 42.000m2
  • PROJECT AREA: 7.000m2
  • YEAR DESIGNED: 1996/2000

(more…)

Pantheon For An Engineer by Martinez Vidal

Friday, May 23rd, 2014

Article source: Martinez Vidal

A trompe-l’oeil (French for «deceive the eye») is by definition a technique which tries to deceive the eye by means of the architectural surrounding environment, the perspective, the shading, and other optical illusions, creating an “intensified reality” or a “substitution of the reality”.

Image Courtesy © Martinez Vidal

Image Courtesy © Martinez Vidal

(more…)

Landmark monument in Tianjin, China by Rafael de La-Hoz Arquitectos

Wednesday, April 16th, 2014

Article source: Rafael de La-Hoz Arquitectos

TEDA (Tianjin Economic-Technological Development Area) is a gateway opening to the outside world, located at the heartland of the Bohai Economic Rim, in the core area of Tianjin Binhai New Area. As one of the first national bases for China’s advanced industrial and financial reform and innovation, the landmark monument aimed to represent the importance of TEDA´s 30 years of existence, as a liveable ecological environment and a prosperous and harmonious platform of China’s new economy.

Image Courtesy © Rafael de La-Hoz Arquitectos

  • Architects: Rafael de La-Hoz Arquitectos
  • Project: Landmark monument
  • Location: Tianjin, China
  • Client: TEDA
  • Project Design: Hugo Berenguer
  • Project Director: Zaloa Mayor
  • Project Team: Carolina Fernández y Borja Abellán
  • Quantity Surveyors: Saúl Castellanos
  • Graphic design: Daniel Roris and Luis Muñoz
  • Models: Fernando Mont and Víctor Hugo Coronel
  • Structures engineering: Ines Ingenieros
  • Intallations engineering: Als Lighting
  • Date of project: 2014

Monument Silent Crowd in West of Ukraine by ZA Architects

Sunday, December 16th, 2012

Article source: ZA Architects

Philosophy

Overall composition is geometric grid imposed in on the plot. In places where it is necessary it generates a pavement of square concrete tiles, throughout which low grass is growing. On places of burial mesh forms a major compositional element – concrete vertical bars with silhouette and proportions look like silent humans crowd. Despite the visual feeling of accessibility it is impossible to walk between bars because  on the external circuit they are placed rather tightly. Other objects – pavilion, memorial plaques etc. are also made in modular grid. It is assumed that other burial places will be designed with same approach, because it is flexible for any kind of relief, locations of the trees, buildings and geometric shapes of the plots. In this particular project Bakhiv plot is designed.

Image Courtesy ZA Architects

  • Architects: ZA Architects
  • Project: Monument Silent Crowd
  • Location: West of Ukraine
  • Status: tender, won
  • Architects: Dmitry Zhuikov, Arina Agieieva
  • Year: 2012

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy