ArchShowcase

Archive for the ‘Museum’ Category

KIDS MUSEUM OF GLASS in Shanghai, China by COORDINATION ASIA Ltd.

Wednesday, February 18th, 2015

Article source: COORDINATION ASIA Ltd.

On January 18, 2015, China sees the opening of its first kids design experience: the Kids Museum of Glass. Children can explore their creativity in the former workshop that is converted into a space that hosts an Exhibition, a DIY Workshop, two Cafés, a Gift Shop and a Party Space. The idea and design of the museum are by Tilman Thürmer, founder and CEO of COORDINATION ASIA, and combines art, design, performances, films and games in a creative, interactive and educational environment. The 2,000 sqm space is designed for children in the age of 4-10 to learn about the basics of glass in a playful and fun way.

Image Courtesy © COORDINATION ASIA Ltd.

Image Courtesy © COORDINATION ASIA Ltd.

  • Architects: COORDINATION ASIA Ltd.
  • Project: KIDS MUSEUM OF GLASS
  • Location: 685 West Changjiang Rd Baoshan District, Shanghai, China
  • Client: Shanghai G+ Culture Creative Developing Co.,Ltd
  • Construction: Shanghai Jieshuo Stage Property Company Ltd. (Exhibition), Shanghai Jiecheng Exhibition & Display Company Ltd. (Multimedia), Jiangsu Henglong Decoration Engineering Company Ltd. (Interior),Shanghai Bo Wen Architecture Decoration Co., Ltd (Interior), Shanghai Tongjian Qianghua Building Design Company Ltd. (Building)
  • Shanghai Jinqiao Engineering Construction & Development CompanyLtd. (Building)
  • Extent: 2,000 sqm
  • Completion Date: January 2015

(more…)

KANARI ISLAND in Piraeus, Greece by U67 (Fabio Gigone + Angela Gigliotti)

Saturday, February 7th, 2015

Article source: U67 (Fabio Gigone + Angela Gigliotti)

The Piraeus and the city of Athens together form a complex metropolitan area in which the presence of an archipelago of spaces emerges clearly from the dense low-rise fabrics’ layer of the houses. The islands of this archipelago could be considered the eminent mountains, hills, sporadic open spaces, thick industrial buffers and a myriad of gardens. In a way, here the Cyclades are mirrored to form a reverse: where the docking to one of those “islands” often means to get a breath. “Kanari Island” and “Ietionian Gate” are two twin islands placed next to the Piraeus Port, even if not directly connected with the sea and not even to each other, still their opposite topography makes the docking to them two completely different experiences. The relationship between these two islands is the framework in which this proposal has to be collocated. Both for the visitors and for the residents, the “Kanari Island” has a central role due to its position: it is a contemporary urban gate for the city.

Pireaus Port, Image Courtesy © U67 (Fabio Gigone + Angela Gigliotti)

Pireaus Port, Image Courtesy © U67 (Fabio Gigone + Angela Gigliotti)

  • Architects: U67 (Fabio Gigone + Angela Gigliotti)
  • Project: KANARI ISLAND
  • Location: Piraeus, Greece
  • Collaborators: Luka Anic, Agnieszka Nowacka, Davide Masserini
  • Software used: Rhinoceros

(more…)

Museum and Lighthouse of czech genius Jara Cimrman by Martin Rajniš

Friday, February 6th, 2015

Article source: Martin Rajniš

Jára Cimrman is a fictitious Czech national giant. He excelled in many roles – as an inventor, scientist, playwright, poet, composer, artist, teacher, traveler, philosopher, detective, mathematician, pilot, sportsman and dentist.
In his case, you can hardly find a profession that he has not made a radical contribution to.

He was born in the end of the 19th century and his footprint disappeared after the First World War.

Image Courtesy © Radka Ciglerova

Image Courtesy © Radka Ciglerova

  • Architects: Huť architektury Martin Rajniš – Martin Rajniš, David Kubík
  • Project: Museum and Lighthouse of czech genius Jara Cimrman
  • Photography: Radka Ciglerova, Martin Rajniš
  • Top of the lighthouse: +25,6m
  • Eyes of visitors: +19,8m
  • Diameter of the lighthouse: 4,7m
  • Gross floor area of the museum: 162m2

(more…)

Moesgaard Museum in Aarhus, Denmark by Henning Larsen Architects

Thursday, February 5th, 2015

Article source: Henning Larsen Architects

Architecture, nature, culture and history fuse together into a total experience at Moesgaard Museum. With its green roof, bright courtyard gardens, and underground terraces, the museum will invite various new and alternative kinds of exhibitions.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: Moesgaard Museum
  • Location: Aarhus, Denmark
  • Landscape architects: Kristine Jensens Tegnestue
  • Client: Moesgaard Museum
  • Gross floor area: 16,000 m2
  • Type of assignment: First prize in invited competition
  • Engineers: Cowi
  • Client adviser: D-K2
  • Contractors: MT Højgaard og Lindpro
  • Year of construction: 2010 – 2013

(more…)

Vincent van Gogh Foundation Rehabilitation, extension in Arles, France by Fluor Architecture

Tuesday, February 3rd, 2015

Article source: v2com

The complete renovation of a former private mansion in Arles exactly responded to the Foundation’s desire to bring a contemporary perspective on the work of Vincent van Gogh to life.

Image Courtesy © Fluor Architecture

Image Courtesy © Fluor Architecture

  • Architects: Fluor Architecture 
  • Project: Vincent van Gogh Foundation Rehabilitation, extension
  • Location: Arles, France
  • Maîtrise d’ouvrage: Fondation Vincent van Gogh d’Arles
  • Assistant Maîtrise d’ouvrage: MYAMO
  • Économiste: R2M
  • BET Fluide: G2i Ingénieurie
  • BET Structure: Beccamel
  • Budget: 9 M€ HT
  • Area: 2 500 m2 SHON
  • Livraison: mars 2014

(more…)

Guggenheim Helsinki Museum in Finland by LPzR architetti associati & Principioattivo architecture group

Saturday, January 31st, 2015

Article source: LPzR architetti associati & Principioattivo architecture group

The skyline of the Guggenheim Helsinki Museum emerges as a sequence of soft golden waves undulating in the harbor.

To the north the volumes are low, to avoid shading the public realm and not to overlook the Palace Hotel; then they rise rapidly and decrease in the center of the building; towards the park the waves rise again and fall to the south, where they find a perfect balance with the harbor’s public realm. There’s a central slope between north and south so that the volume does not interfere with the main views from the park Tähtitornin Vuori, the Helsinki Cathedral and the Uspenski Cathedral.

Image Courtesy © LPzR architetti associati, Principioattivo architecture group

Image Courtesy © LPzR architetti associati, Principioattivo architecture group

  • Architects: LPzR architetti associati & Principioattivo architecture group
  • Project: Guggenheim Helsinki Museum
  • Location: Finland
  • Software used: AutoCAD LT 2014 for 2D Cad drawing, Rhinoceros 5 for 3D modeling, Grasshopper for advanced 3D modeling, Vray for Rhino for rendering, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator
  • Year: 2014
  • Architectural Team:
    • LPzR architetti associati (partners in charge: Gabriele Pranzo-Zaccaria, Federico Reyneri; architects: Camelia Stefan, Margherita Censi)
    • Principioattivo architecture group (partners in charge: Luca Bigliardi, Luca Gobbo; architects: Gloria Balconi, Simona Castagliuolo, Alessia De Luca, Matteo Marconi)
  • Engineering: Buro Happold (Paolo Cresci)

(more…)

Norway`s national music museum (Extension, restoration) in Lade, Trondheim by LINK arkitektur

Saturday, January 31st, 2015

Article source: LINK arkitektur

Ringve – Norway`s National Music Museum is located on a hill on the Lade peninsula near Trondheim with great views of the cultural landscape and Trondheimsfjorden surrounding the site. The buildings, situated in a typical homestead arrangement, were erected from 1740 to 1952. All of the buildings are worthy of protection. The Ringve National Music Museum has a national mandate to conserve and convey both music and musical instruments. The museum is fitted with a new extension as well as rehabilitation and refurbishing of the existing buildings. The extension is located outside of the stead enclosure as a “black box” for temporary exhibitions. The design of the building is in part inspired by the resonance boxes usually featured in many musical instruments. From the media library, you will find beautiful views of the botanic garden surrounding the estate. A new common entry area with a reception, museum store and café connects both the permanent and temporary exhibitions. In addition, the old banquet hall has also been upgraded and refurbished. One of the main goals of the project was to secure an environmentally friendly design throughout, and the new extension is Norway’s first museum building built in compliance with the passive house standard. A new elevator was installed to secure accessibility for all visitors in the new museum complex.

Image Courtesy © Harald Oren/Ringve Museum

Image Courtesy © Harald Oren/Ringve Museum

  • Architects: LINK arkitektur
  • Project: Norway`s national music museum (Extension, restoration)
  • Location: Lade, Trondheim
  • Photography: Harald Oren/Ringve Museum
  • Software used: ArchiCad
  • PROCUREMENT: 1. Prize, 2010 Competition
  • BUILDER: Stiftelsen Ringve Museum
  • GROSS AREA: 910 m2, 1 300 m2 refurbished
  • COST: NOK approx. 40 mill
  • STATUS: Completed 2013

(more…)

GUGGENHEIM MUSEUM in Helsinki, Finland by Spark Architects

Wednesday, January 21st, 2015

Article source: Spark Architects

DESIGN STATEMENT:

The design aims to function as a translator between the urban condition, the public, and the museum spaces.

The existing urban edges of the city context define a triangular building mass. Lifting the main exhibition space allows the public and the museum programme to float freely underneath, creating a continuous connection between the urban fabric and water.

Image Courtesy © Spark Architects

Image Courtesy © Spark Architects

  • Architects: Spark Architects
  • Project: GUGGENHEIM MUSEUM
  • Location: Helsinki, Finland
  • Team: (Project Architect) Dominic Black, Elaine Kwong, Carmen Sanchez, Sebastian Loaiza, Bin Li
  • Client: Competition entry –The Guggenheim Helsinki

(more…)

MOSF (Museum of science fiction) in Washington D.C by Miguel A. Arias

Tuesday, January 20th, 2015

Article source: Miguel A. Arias

The conception of a museum of science fiction is created by the need to expose the exorbitant knowledge that this discipline has developed throughout history. Supported by actual studies, this science includes theories and structure still unconfirmed, making possible validity and creation, any invention of the uncertain or nonexistent.

Image Courtesy © Miguel A. Arias, Paola Silva

Image Courtesy © Miguel A. Arias, Paola Silva

  • Architects: Miguel A. Arias
  • Project: MOSF (Museum of science fiction)
  • Location: Washington D.C, USA
  • Photography: Miguel A. Arias, Paola Silva
  • Team: Miguel A. Arias, Paola Silva
  • Area: 1717m2
  • Client: Museum of science fiction, non-profit organization, International architectural design competition, finalist project
  • Year: 2014

(more…)

Luminous Moon-Gate (Taichung City Cultural Center) in Taichung, Taiwan by Form4 Architecture

Tuesday, January 20th, 2015

Article source: Form4 Architecture

Luminous Moon-Gate was designed in 2013 for the Taichung City Cultural Center International Competition. The design intent behind the proposed project hints at multiple interpretative roles for Taichung: a portal into heightened consciousness, a lantern of knowledge, a catalyst for metropolitan living, a cultural lung for the body of the city, a gate toward a responsible future, a center regenerative of community life, a landmark for orientation.

The grand moon-gate form follows the idea that transparency of knowledge leads to collective achievements, Image Courtesy © Form4 Architecture

The grand moon-gate form follows the idea that transparency of knowledge leads to collective achievements, Image Courtesy © Form4 Architecture

  • Architects: Form4 Architecture
  • Project: Luminous Moon-Gate (Taichung City Cultural Center)
  • Location: Taichung Gateway Park, Park Avenue 2, Taichung, Taiwan
  • Software used: VRay
  • Architecture Team: John Marx, AIA, Pierliuigi, Serraino, AIA Felix, Lin
  • Size: building = 63,000 sq. meters, site = 6.4 acres
  • Designed: May 31, 2013

(more…)

GRAPHISOFT
Bentley: The place to be The thing to do
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Click here for Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy