Open side-bar Menu

Archive for the ‘Pool House’ Category

Pool Yard House in Panchkula, India by Studio Ardete

Friday, February 16th, 2018

Article source: Studio Ardete

Located on a busy sectoral road of the city of Panchkula, the Pool House was designed for an elderly couple and their visiting family and friends. The design brief was to visualize a house exuding comfort, designed for relaxation and leisure.

The concept was to place emphasis on the courtyard and pool areas, with these acting as the focal point of the space.

The facade has been designed in two individual masses.

Image Courtesy © Purnesh Dev Nikhanj

  • Architects: Studio Ardete
  • Project: Pool Yard House
  • Location: Sec – 7, Panchkula (Haryana), India
  • Photography: Purnesh Dev Nikhanj
  • Principal Architect: Ar Badrinath Kaleru
  • Built Up Area: 496SQMT
  • Completed: 2017


The Solar Circular Pool House by jantzen studio

Thursday, February 1st, 2018

Article source: jantzen studio

The Solar Circular Pool House was designed around an architectural aesthetic that integrates various extreme needs and/or desires of the people who occupy the structure. In this case, the two occupants of the house will use it as a weekend retreat, in an undisclosed temperate climate location. Both of these people are passionate about swimming. As a result, a large circular swimming pool has been integrated into the design in the form of a ring that encircles the entire house. Stairs and a small footbridge lead visitors across the circular pool onto a narrow deck that also encircles the cylindrical shaped house. There is a circular seat on the deck that is mounted onto the vertical exterior wall of most of the house. A curved staircase also mounted onto the vertical wall of the house leads to another circular deck on top of the house. A series of solar cell panels are mounted above the circular deck where they shade the space below. These solar cells power the house, and the roof on which they are mounted is designed to collect rainwater, which is stored under the house. The solar electricity made from the solar cells is also stored under the house in batteries. The collected rainwater is used for the pool, and to supply the needs of the house. The open floor plan of the interior of the house is equipped with energy efficient appliances, lighting, natural ventilation, a waterless toilet, and highly efficient water saving sinks and a shower.


Old Orchard in East Hampton, New York by Blaze Makoid Architecture

Monday, January 15th, 2018

Article source: Blaze Makoid Architecture

One year after purchasing Old Orchard, the homeowners brought on Blaze Makoid to give the residence a complete redo. The original structure was configured as a linear, single story, glass and metal box with grade carved down to basement level at both ends. This provided below-grade access to a garage at one end and a small courtyard for two lower level bedrooms at the other.

Image Courtesy © Joshua McHugh


Atelier-Poolhouse in Roosendaal, Netherlands by [delacourt][vanbeek]

Friday, October 27th, 2017

Article source: [delacourt][vanbeek]

In the garden of a Dutch artist, [delacourt] [brook] designed a wooden object with a special roof shape. Under this roof, two completely different functions are housed: a public accessible studio with exhibition space and a poolhouse with sanitary and a covered terrace for the residents.

Image Courtesy © René de Wit

  • Architects: [delacourt][vanbeek]
  • Project: Atelier-Poolhouse
  • Location: Roosendaal, Netherlands
  • Photography: René de Wit


Parquet Patterned Pool and Spa in South Sweden by Claesson Koivisto Rune Architects

Sunday, April 2nd, 2017

Article source: Claesson Koivisto Rune Architects

A spa with two pools has been completed adjacent to a 1796 mansion in south Sweden. The spa has one indoor pool for wintertime and one outdoor for summer. The outdoor pool sits on a podium, which levels the slope on which the mansion sits. It thus creates a platform from which you have an elevated view over the estate towards the back. Yet, it sits discrete as seen from the approach to the main entrance.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman


Pool and studio SM in Balearic Islands, Spain by Joan Miquel Seguí Architecture

Thursday, September 15th, 2016

Article source: Joan Miquel Seguí Architecture

The new swimming pool and the studio are built in the back of the courtyard of an existing house. The studio is a pure volume that flies over the pool, facing the existing house. The pool is proposed as a sheet of water at the same level as the terrace.

The swimming pool is finished with the same stone as the terrace, detailing the lights and pipe-ends so that they are invisible.

Image Courtesy © Laura Molina

Image Courtesy © Laura Molina


Pool House in New Delhi, India by 42mm Architecture

Sunday, January 17th, 2016

Article source: 42mm Architecture

Conceived as a ‘pebble in the grass’, this house acts as an extended entertainment center to a previously existing home which was built 20 years back. It has been designed in congruence with its context by using the same material palette nonetheless managing to express the shift in time of both buildings by virtue of its design. The breathtaking landscape of the site just reinforced the idea, to create a design that blends remarkably with the site it sits in.

Image Courtesy © Ravi Kanade

Image Courtesy © Ravi Kanade

  • Architects: 42mm Architecture
  • Project: Pool House
  • Location: New Delhi, India
  • Photography: Ravi Kanade
  • Partner in charge: Rudraksh Charan
  • Structural Design: C S Bhandari
  • Contractors:
    • Structural & Landscape:  KC Contracts
    • MEP: Suved Encon
    • Hvac: Mistubishi Electric
    • MEP: Tech Consultants & DCCE
    • Landscape: 42mm
  • Built up Area:  4500 Sq ft
  • Project Year:  Dec 2014


Pool House RF in Graz, Austria by Innauer‐Matt Architekten

Wednesday, December 23rd, 2015

Article source: Innauer‐Matt Architekten

While developing this building two parameters had to be considered. The slanting of the sloped site with its exposed position on the one side, on the other side the organization of the entire living area on only one floor.

Image Courtesy © Michael Stelzhammer

Image Courtesy © Michael Stelzhammer

  • Architects: Innauer‐Matt Architekten
  • Project: Pool House RF
  • Location: Graz, Austria
  • Photography: Michael Stelzhammer
  • Site Area: 1600sqm
  • Floor Area: 240 sqm
  • Design Year: 2011
  • Construction Year: 2012‐2013


Srygley Pool House in Springdale, Arkansas by Marlon Blackwell Architects

Thursday, November 26th, 2015

Article source: Marlon Blackwell Architects 

The Srygley Pool House is located within a suburban neighborhood that offers little variation from the typical single-family house model.  The simple form of the building strikes a bold pose within this landscape.  The pool house is wrapped in subdued cedar siding, allowing the seemingly foreign form to coexist with the surrounding brick and cedar residences.

Image Courtesy © Timothy Hursley

Image Courtesy © Timothy Hursley

  • Architects: Marlon Blackwell Architects
  • Project: Srygley Pool House
  • Location: Springdale, Arkansas, USA
  • Photography: Timothy Hursley
  • Software used: Autodesk Revit
  • Owner: Bob Srygley
  • Personnel in architect’s firm: Marlon Blackwell, FAIA, Meryati Johari Blackwell, AIA, NCIDQ, ASID, LEED AP BD+D, William Burks, Assoc. AIA, Bradford Payne, Assoc. AIA, Stephen Kesel
  • Structural Engineer: Myers-Beatty Engineering, PLLC
  • General contractor: Blessings Construction
  • Completion Date: July, 2013
  • Gross square footage: 945 SF
  • Total construction cost: $178,000


“FONTANILE” POOL in TARQUINIA, ITALY by Laboratorio di Architettura e Design

Tuesday, August 4th, 2015

Article source: Laboratorio di Architettura e Design

This small private pool is located in the garden of a villa at the bottom of the old city walls.Like the “Villae Minimae”, the “Fontanile” Pool is designed to be a machine for observing the landscape: two stone walls are framing the nature around, isolating a single point of view, like an optical device.

Image Courtesy © Laboratorio di Architettura e Design

Image Courtesy © Laboratorio di Architettura e Design

  • Architects: Laboratorio di Architettura e Design
  • Project: “FONTANILE” POOL
  • Location: TARQUINIA, ITALY
  • DESIGN: 2014
  • COMPLETED: 2015


Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise