Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘public spaces’ Category

Test Pavilion in Dallas, Texas by buchanan architecture

Friday, May 18th, 2018

Article source: buchanan architecture

The Charlotte and Donald Test Pavilion is a 3,700 square foot multi-function space located at “A Tasteful Place” in the Dallas Arboretum and Botanical Society. The facility overlooks a 3.5 acre garden filled with fruits, vegetables, herbs and flowers. A demonstration kitchen in the pavilion serves as a site for cooking classes, demonstrations, educational programs and special events for adults and children.

Image Courtesy © buchanan architecture

  • Architects: buchanan architecture
  • Project: Test Pavilion
  • Location: Dallas Arboretum and Botanical Society, A Tasteful Place, 8525 Garland Road, Dallas, Texas, 75218 USA
  • Software used: Autodesk, Autocad, SketchUp
  • Landscape Architect:
    • SWA Group:
    • Chuck McDaniel, FASLA
    • Leah Hales, ASLA
    • Henry Dalton, ASLA
    • Rob Rider, ASLA
  • Contractor:
    • Rogers-O’Brien Construction:
    • Leon Davis, Cary Hughes, Billy Large, Nate Moser, Adam Minter, Jonathan Morgan, Mark Tomamichel
  • Status: Completed in October 2017

(more…)

Abbey D’ardenne in Saint-Germain-la-Blanche-Herbe, France by OPUS 5 Architectes

Tuesday, May 15th, 2018

Article source: OPUS 5 Architectes

The Paris office of OPUS 5 is delivering the third and final phase of the rehabilitation of the Abbey d’Ardenne, in Normandy, France. To complete an investment project of over 25 years on this site, the former stables of this gothic abbey are now home to an exhibition gallery.

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: OPUS 5 Architectes
  • Project: Abbey D’ardenne
  • Location: Abbaye d’Ardenne, 14280 Saint-Germain-La-Blanche-Herbe, France
  • Photography: Luc Boegly
  • Client: Region of Normandy
  • Contractor: OPUS 5 Architectes (Bruno Decaris, Agnès Pontremoli)
  • Structural Engineering: Batiserf
  • Utilities Engineering: L. Choulet
  • Economist: Forgue

(more…)

The Transport Hub in Solec Kujawski, Poland by RYSY Architekci Rafał Sieraczyński

Friday, May 4th, 2018

Article source: RYSY Architekci Rafał Sieraczyński

The transport hub in Solec Kujawski, completed in June 2016, is part of BiT City – the modern high-speed rail network connecting the two capital cities of Kujawsko-Pomorskie region in Poland: Bydgoszcz and Toruń. The hub is located, more or less, in the middle of the distance between the two cities, was the last stage in the construction of the „BiT City” network.

Image Courtesy © Piotr Krajewski

  • Architects: RYSY Architekci Rafał Sieraczyński
  • Project: The Transport Hub
  • Location: Solec Kujawski, Poland
  • Photography: Piotr Krajewski
  • Client: Gmina Solec Kujawski
  • General Contractor: E-Bud Przemysłówka
  • Structural Engineer: Jan Kostorz, Michał Piasecki, Paweł Olczak, Norbert Kalinowski, Wioletta Sergiel, Jarosław Wierzbicki, Leszek Stalęga
  • Architects in Charge: Rafał Sieraczyński, Sebastian Bocian, Aleksandra Laprus, Aleksandra Kosmala-Czarnecka
  • Area: 1136.6 m2
  • Completion: 2016

(more…)

Mount Herzl Memorial in Jerusalem, Israel by Kimmel Eshkolot Architects

Wednesday, May 2nd, 2018

Article source: Kimmel Eshkolot Architects

The Mount Herzl Memorial Hall is a unique place of commemoration. It’s raison d’etre is to be a memorial for all the fallen soldiers of the country, and thus contains all their names.

It is a project of hope for peaceful times.

Set in a calm biblical scenery, but adjacent to the nowadays busy streets of Jerusalem, the space is isolated and quiet. It was excavated in the mountain to form an intimate space for both personal and collective experiences of commemoration. Above the hall, the mountain is reconstructed of curved topographies made of Jerusalem stone. An undulating funnel-shaped formation of bricks opens the excavated hall to the sky. Its irregular vortex shape floods the space with ever- changing natural light.

Image Courtesy © Amit Geron

  • Architects: Kimmel Eshkolot Architects (in collaboration with Kalush Chechick Architects) 
  • Project: Mount Herzl Memorial
  • Location: Jerusalem, Israel
  • Software used: Rhino, Grasshopper & Autocad
  • Photography: Amit Geron 
  • Client: Ministry of Defence – families and Commemoration Department 
  • Architects in Charge: Etan Kimmel, Limor Amrani 

(more…)

Sheridan College Hazel McCallion Campus Phase 2 in Mississauga, Canada by Moriyama & Teshima │ Montgomery Sisam Architects Inc.

Tuesday, May 1st, 2018

Article source: v2com

Designed by Moriyama & Teshima Montgomery Sisam, Architects in Joint Venture, the Sheridan College Hazel McCallion Campus Phase 2 (HMC2) opened in January 2017 as the second building on Sheridan’s newest campus. Accommodating an additional 3200 full-time students, HMC2 combines state-of-the-art formal and informal learning spaces to become an incubator for invention and applied creativity. Architectural interest is found in the complex sectional character of the building achieved by intersecting a porous inner bar with a variety of public spaces below.

Image Courtesy © Shai Gil

  • Architects: Moriyama & TeshimaMontgomery Sisam Architects Inc.
  • Project: Sheridan College Hazel McCallion Campus Phase 2
  • Location: 4180 Duke of York Blvd, Mississauga, ON L5B 0G5, Canada
  • Photography: Shai Gil
  • Client: Sheridan College
  • Consulting Team: Halsall Associates (Structural, Sustainability and Building Envelope); MCW Consultants (Mechanical, Electrical, IT, AV and Energy Modelling); Counterpoint Engineering (Civil); Valcoustics Canada (Acoustics); DesignABLE Environments (Accessibility); BA Consulting Group (Traffic and Transportation Planning); Security (Lobo Consulting Services); Entro Communications (Signage & Wayfinding)
  • Constructor: Bondfield Construction Company Ltd.
  • Size: 223,000 sq ft.
  • Project End Date: January 2017

(more…)

The New Padel Pavillion in Curitiba, Brazil by Saboia+Ruiz Arquitetos

Sunday, April 29th, 2018

Article source: Saboia+Ruiz Arquitetos 

The New Padel Pavillion softens with its presence the material frontiers between public and private space at the Parolin neighborhood in Curitiba, Brazil. This is specially noticed during the day, due to the players flows around the club headquarters, or during the evening, when the pavilion acts as a significant, LED light, urban lamp. The physical impermeability, common to massive private sport pavilions, is reduced in this project for the simplicity of its architectonic strategy based in three elements: limits defined by green walls, base in podium and encasement as a suspended box.

Image Courtesy © Alexandre Kenji Okabaiasse

  • Architects: Saboia+Ruiz Arquitetos
  • Project: The New Padel Pavillion
  • Location: Curitiba – Paraná, Brazil
  • Photography: Alexandre Kenji Okabaiasse, Alexandre Ruiz
  • Client: Clube Curitibano
  • Team: Alexandre Ruiz, Thais Saboia, Rodrigo Vinci, André Bihuna, Haraldo Hauer, Bruno Niepsui.
  • Structure Eng: Ricardo Henrique Dias, Eng. Norimasa Ishikawa
  • Area: 1580.0 sqm
  • Project Year: 2017

(more…)

Il Cortile in Milan, Italy by DONTSTOP architettura

Friday, April 27th, 2018

Article source: DONTSTOP architettura

DONTSTOP architettura presents the project “Il Cortile” of BASE within the former Ansaldo factory, in Milan. The site is today dedicated to creativity in all its declinations, through one of the most striking urban regeneration projects in Europe.

Image Courtesy © DONTSTOP architettura

  • Architects: DONTSTOP architettura
  • Project: Il Cortile
  • Location: Via Bergognone 34, Milan, Italy
  • Team Leader: Andrea Angeli
  • Team: Giulia Benedetti, Elena Meroni
  • Year: 2018

(more…)

The Base Height in Phuket, Thailand by Openbox Architects co.,ltd

Friday, April 20th, 2018

Article source: Openbox Architects co.,ltd

The Base Height is a 14 Storey Condominium building, consisting of 358 units, located at near Phuket town center.

The landscape main concept is multilevel landscape spaces, completely merged with the building. There  area three main open spaces from ground to rooftop, starting from Lantern Courtyard on the ground floor, MidLevel Courtyard with a courtyard pool/reflective pond, and Roof top Pool Deck & Garden. This helps to create enormous amount of open, functional landscape spaces for residences, even when the building already occupies most the the land.

Image Courtesy © Mr. Wison Tungthunya

  • Architects: Openbox Architects co.,ltd
  • Project: The Base Height
  • Location: Yaowarat Rd., Talat Yai, Muang, Phuket, Thailand
  • Photography: Mr. Wison Tungthunya
  • Lead Designer: Mr. Ratiwat Suwannatrai
  • Landscape Architect of Record: Mrs. Wannaporn Suwannatrai
  • Client: Anawat co., ltd.
  • Prime Contractor: Allianz Corp co., ltd.
  • Engineer: S.P.C. Design co., ltd. / V Group Engineer co., ltd. / Tai-Tai Engineers co., ltd.
  • Building Area: 22,979 Sqm.
  • Land Area: 4,176 Sqm.
  • Total Units: 358 Units
  • Completion: 2014

(more…)

Dajiaoting “Big Family” Community Center in China by MAT Office architecture and design

Monday, April 16th, 2018

Article source: MAT Office architecture and design

“Big Family” Community Center is located in Dajiaoting Community, Chaoyang District, Beijing. It was a vacant underground space before the upgrade. The government hopes to create a public space for the residents’ communication through the transformation.

The site area is about 300 square meters, and the underground original concrete wall could hardly be removed, so the original residential-like space has to be maintained. There are also various usage demands from the elderly, children, owners committee, community organization and other people. Different from the previous design experience, this project brief starts from the meetings organized by the neighborhood committee, the owners of the residents, the resident representatives and architect.

Image Courtesy © Kangshuo Tang

  • Architects: MAT Office architecture and design
  • Project: Dajiaoting “Big Family” Community Center
  • Location: Dajiaoting Community, Chaoyang District, Beijing
  • Photography: Kangshuo Tang
  • Client: Jingsong Street Office, Chaoyang District, Beijing
  • Design Team: Kangshuo Tang, Miao Zhang, Siyao Huang, Xuan Cao, Ting Gong, Kaidong Jiang
  • Built Area: 300 m2
  • Competion: 2016.07

(more…)

Ski Lodge Wolf in Lech, Austria by bernardo bader architekten

Thursday, April 12th, 2018

Article source: bernardo bader architekten

In a breath taking mountain scenery 2000meters above sea level is the ski lodge wolf with the dimensions of 22 x 16 x 7 meter is situated. Like a peak the saddle roof stands out and adapts itself in the topography of the surroundings. Chosen as main material for the building was the sustainable material wood. The façade is cladded with a vertical and horizontal screen made of rough sawn spruce in different widths. Reinforced concrete was used for the fundament and reminds to the old lodges built on a stone base.

Image Courtesy © A. Bereuter

(more…)

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise