Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Rehabilitation Centre’ Category

Museum Of The Sea – Rehabilitation And Museography in Sète, France by C+D ARCHITECTURE

Monday, February 19th, 2018

Article source: C+D ARCHITECTURE

Historically the port of Sète owes its existence to Louis XIV (1666) who decided to create an outlet to the sea from the Canal du Midi. Associated for a long time with the wine trade, today it serves as a port for the whole of southern France. Like other Mediterranean sites, Sète is in an important position for the French Research Institution for the exploitation of the sea (IFREMER), a major player in scientific and maritime technology and much acclaimed worldwide. At the beginning of the year 2000 the branch of this institution in Sète set up on the edge of Etang de Thau leaving the old building to the mercy of graffiti.

Image Courtesy © Marie-Caroline LUCAT

  • Architects: C+D ARCHITECTURE
  • Project: Museum Of The Sea – Rehabilitation And Museography
  • Location: Rue Jean Vilar, 34200 Sète, France
  • Photography: Marie-Caroline LUCAT
  • Architect in Charge: Nicolas Crégut, Laurent Duport
  • Projet Manager: Sophie Fernandez, Museography Laurent Duport et Nicolas Crégut with Sophie Fernandez
  • Consulting Engineers: Grontmij
  • Area: 1053.0 sqm

(more…)

Physiotherapy and Beauty Center SanaSana in Porriño-Galicia, Spain by NAN Arquitectos

Sunday, February 11th, 2018

Article source: NAN Arquitectos 

Our customers were in the need to expand their business, so they have to move to a more surface space.
The premise was also expanding the functions of the clinic with a specific space for beauty treatments and gymnastics practices (mainly pilates), and increase the number of cabins for physiotherapy use.

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

  • Architects: NAN Arquitectos
  • Project: Physiotherapy and Beauty Center SanaSana
  • Location: Av. De Galicia nº20 (Porriño-Galicia / Spain).
  • Photography: Iván Casal Nieto
  • Team: Vicente Pillado, Wenceslao Lopez, Alberto F.Reiriz.
  • Construction: Procon S.L.
  • Area: 220 m2
  • Year: 2015

(more…)

Casa Verde young women’s care home for mental health problems in Pisa, Italy by LDA.iMdA architetti associati

Monday, February 5th, 2018

Article source: LDA.iMdA architetti associati 

The project aims to recover and integrate an old site, already used as an orphanage, built on a portion of a hilly area next to the old historical centre of San Miniato. The “CASA VERDE” project, so called because of his historically/social value (CASA / home / orphanage – VERDE / Green / built in a forest of holm oaks), is a search to find links:

Image Courtesy © Simone Bossi photographer

  • Architects: LDA.iMdA architetti associati
  • Project: Casa Verde young women’s care home for mental health problems
  • Location: Via Aldo Moro 18, San Miniato, Pisa, Italy
  • Photography: Simone Bossi photographer
  • Software used: Autodesk, Autocad, Photoshop
  • Client: IRCCS Stella Maris Foundation
  • Design Team: LDA.iMdA architetti associati (Paolo Posarelli, Gianni Bellucci, Stefania Catastini, Massimiliano Settimelli, Alberto Canzoniero, Elena D’Andrea, Cristina Toni, Matteo Gallerini)
  • Consultants:

    • Land Survey: Andrea Pozzuoli
    • Building Structure Design: STUDIO TECNO srl, engineer Andrea Capecchi
    • Electrical System Design: engineer Massimiliano Valeri
    • Heating System Design: engineer Claudio Magni
    • Safety On Site: STUDIO TECNO srl, Lorenzo Paterlini
  • Costs: 3 925 787 euro
  • Site area (plottage): 3800 sqm
  • Building area (covered area): 1060 sqm
  • Total floor area (gross area): 2530 sqm
  • Completion date: December 2016

(more…)

PROTIRO in Catania, Italy by NOWA s.r.l. – Navarra Office Walking Architecture

Friday, February 3rd, 2017

Article source: NOWA s.r.l. – Navarra Office Walking Architecture

1.The reuse of two former artisan sheds is the opportunity to score an anonymous urban environment and degraded by the power and strength of the architecture. In this project we used crude materials to make the surfaces very expressive.

Image Courtesy © NOWA s.r.l. – Navarra Office Walking Architecture

  • Architects: NOWA s.r.l. – Navarra Office Walking Architecture (arch. Marco Navarra, arch. Maria Marino)
  • Project: PROTIRO
  • Location: Caltagirone, 95041 Province of Catania, Italy
  • Client: Fondazione Concetta D’Alessandro Onlus
  • Collaborators: arch. Fortunato Pappalardo
  • Structures: ing. Filippo Leocata
  • Electrical plants: ing. Claudio Pitino
  • Chronology: 2011/16

(more…)

Home for dependent elderly people and nursing home in Orbec, France by Dominique Coulon & associés

Thursday, September 15th, 2016

Article source: Dominique Coulon & associés

This care and retirement home has been built in the heart of the Normandy bocage near the village of Orbec. The building follows the sloping curve of the hillside, and is visible from the valley.

Image Courtesy © Eugeni Pons

Image Courtesy © Eugeni Pons

  • Architects: Dominique Coulon & associés (Dominique Coulon, Benjamin Rocchi)
  • Project: Home for dependent elderly people and nursing home
  • Location: 8 rue de la Source, 14290 Orbec, Calvados, France
  • Photography: Eugeni Pons
  • Client: EPMS Marie du Merle in Orbec
  • Architects assistants: David Romero-Uzeda, Olivier Nicollas, Chang Zhang, Javier Gigosos Ruipérez, Pedro Rodríguez Ruipérez, Ania Klukowski, Gautier Duthoit
  • Construction site supervision: Emilie Brichard, Jean Scherer
  • Structural Engineer: Batiserf Ingénierie
  • Mechanical Plumbing Engineer: BET G.Jost
  • Electrical Engineer: BET G.Jost
  • Cost Estimator: E3 économie
  • Acoustics: Euro sound project
  • Kitchen expert: Ecotral
  • Landscape: Bruno Kubler
  • Budget: 12 279 536 € H.T
  • Surface: 5833 sqm
  • Competition: September 2008
  • Plans and technical phases: From october 2008 to January 2012
  • Construction: from January 2012 to September 2015

(more…)

The Clinic in Shanghai, China by Hcreates

Wednesday, September 23rd, 2015

Article source: Hcreates

The Clinic – by International Rehabilitation Specialists. The first of its kind in Shanghai, The Clinic, is a wellness, and rehabilitation center focusing on each person’s individual needs. The design aims to create an interior that overturns ones idea of the “sterile white walled” hospital environment. Raw materials of concrete, rustic wood, textured glass and industrial lighting have been used to create an intimate boutique style to the common spaces and treatment rooms. The minimalistic and natural finishes give suggestion to a spa interior to instill a feeling of relaxation and healing.

Image Courtesy © Seth Powers Photography

Image Courtesy © Seth Powers Photography

  • Architects: Hcreates
  • Project:The Clinic
  • Location: Jiashan Road, Shanghai, China
  • Photography: Seth Powers Photography
  • Software used: Autodesk, Revit
  • Graphic Design and Branding: NO BODY Visual Communication
  • Designer(s): Hannah Churchill
  • Design Year: March 2015

(more…)

Center for Psychosocial Rehabilitation in Alicante, SPAIN by Juan M. Otxotorena & José L. Camarasa

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Juan M. Otxotorena & José L. Camarasa

The project refers to a new building to house a Cen]tre for Psychosocial Rehabilitation, in a plot located at the Centro Dr. Esquerdo complex, of the municipality of San Juan de Alicante.

In accordance with the Competition technical specifications, the project meets the needs derived from the two entities concurring: on the one hand, a Residence for people with serious mental disorders that do not require hospitalization; on the other the Centre for Social Rehabilitation and Integration (CRIS) and a Day Centre for persons with serious mental disorders.

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

  • Architects: Juan M. Otxotorena & José L. Camarasa
  • Project: Center for Psychosocial Rehabilitation
  • Location: Alicante, SPAIN
  • Photography: Pedro Pegenaute
  • Architect and construction management: Juan M. Otxotorena & José L. Camarasa
  • Collaborator architects: Gloria Herrera, Jorge Ortega
  • Quantity surveyor: José Javier Segura
  • Structural engineer: Javier Benlloch
  • Client: Diputación de Alicante
  • Site area: 16.657 m²
  • Building area: 10.403,00 m2
  • Completed date: February 2014

(more…)

Rehabilitation of the Research Center for Biodiversity and Climate (BiK-F) in Frankfurt,Germany by SSP SchürmannSpannel AG

Wednesday, January 28th, 2015

Article source: SSP SchürmannSpannel AG 

The University building with the Institute for Pharmacology and Food Chemistry of the Goethe-University Frankfurt am Main on the Bockenheim campus was planned 1954-1957 by Ferdinand Kramer. It is one of 23 buildings, which he designed as Planning Director for the Johann-Wolfgang-Goethe-University within the period of 1952-1964.  Within the urban framework for the district Bockenheim, the building forms the southern terminus of the campus.

Image Courtesy © Jörg Hempel Photodesign

Image Courtesy © Jörg Hempel Photodesign

  • Architects: SSP SchürmannSpannel AG 
  • Project: Rehabilitation of the Research Center for Biodiversity and Climate (BiK-F)
  • Location: 60325 Frankfurt am Main, Germany
  • Photography: Jörg Hempel Photodesign
  • Client: Senckenberg Nature Research Society
  • Area: 7.300 sqm
  • Year: 2013

(more…)

Cardiac Research and Rehabilitation Center in Kuwait by AGi architects

Friday, July 11th, 2014

Article source: AGi architects

The new Kuwait Cardiac Research and Rehabilitation Center is a heart disease specialized center. It includes testing and laboratory departments in groundfloor, outpatient departments in first and second floor and there are also located inside of it a rehabilitation and a research center. The base unit of the hospital typological scheme is a module, which connects each consult room with two exam rooms, giving public access from one side and private from the other.

Image Courtesy © Impresiones de Arquitectura

Image Courtesy © AGi architects & idearch studio

  • Architects: AGi architects
  • Project: Cardiac Research and Rehabilitation Center
  • Location: Kuwait
  • Date: 2013
  • Program: Health
  • Category: Architecture

(more…)

Physiotherapie and rehabilitation centre PUR in Freistadt, Upper Austria by Peter Schneider, Erich Lengauer

Tuesday, September 4th, 2012

Article source: Schneider & Lengauer Architekten

Over the past years, Thomas Plöckinger-Schatzl and his team have expanded their services. Besides classical physiotherapy, they now also offer medical exercise therapy, massage, and the sale of training and therapy utensils. The integration of all these services made building a new practice essential. The space solution developed by Schneider & Lengauer integrates these requirements and therefore provides a simple, smooth and barrier-free organization of all work areas.

Image Courtesy Dietmar Tollerian

  • Architects: Peter Schneider, Erich Lengauer
  • Project: Physiotherapy and Rehabilitation Center PUR
  • Location: Freistadt, Upper Austria
  • Photo-credits: Dietmar Tollerian

(more…)

Bentley:YII2017
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise