Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Residential’ Category

BDI Ambaram in Bhiwadi, Rajasthan by Design Forum International

Friday, October 20th, 2017

Article source: Design Forum International

In an endeavor to provide super design value to the clients, DFI has come up with another housing project in the “cost effective” segment, an intervention to solve the affordability problem. The project has been especially designed for the masses who are looking for the same comfort and security of a self-owned home that the more fortunate middle class enjoys.

Image Courtesy © Design Forum International

  • Architects: Design Forum International (Anand Sharma )
  • Project: BDI Ambaram
  • Location: Tapukrah, Bhiwadi, Rajasthan, India
  • Name of Client: Berry developers Infrastructure Pvt. Ltd..
  • Design Team: Navin singh, Abhishek kr. Sinha , Manish kr singh
  • Structural Consultants:  NNC  Design International
  • Electrical Consultants: Consummate Engineering Services (P) Ltd.
  • HVAC: Consummate Engineering Services (P) Ltd.
  • Site Area (sq ft & sq m): 55435.650 sqmt , 596704.347 sqft
  • Built-Up Area (sq ft & sq m): 79442.561 sqmt
  • Start Date: September 2013
  • Completion Date: phase I completed 2015

(more…)

Refurbishment of an Apartment in Barcelona, Spain by Allaround Lab

Wednesday, October 18th, 2017

Article source: Allaround Lab

The project is located at a stone’s throw away from the most popular urban park in Barcelona – Parc de la Ciutadella -, amidst Eixample urban surroundings; inside a classical building with high vaulted ceilings and six dwellings per landing. To our surprise, we were left with challenging irregular perimeter difficult to resolve into a functional layout.

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: Allaround Lab
  • Project: Refurbishment of an Apartment
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: José Hevia
  • Constructed area: 78.5m2
  • Year: 2017

(more…)

The F House in Taoyuan, Taiwan by HC SPACE DESIGN / H.C. TAI ARCHITECT INC.

Wednesday, October 18th, 2017

Article source: HC SPACE DESIGN / H.C. TAI ARCHITECT INC.

Concept: This is a one year’s house from the land to build the case, the original structure of the house owners can not be knocked out, so we use the way to build a large transformation to carry out.

We first review the legal rate of cover and volume rate, re-apply for a building license, and carefully examine the housing and structure, re-configure and enhance the structure, all the compartments and facade, and build new 2 floors, modern simplicity Lines in the style, to carry out this case.

Image Courtesy © HC SPACE DESIGN / H.C. TAI ARCHITECT INC.

(more…)

House To See To The Sky in Zapopan, Mexico by ABRAHAM COTA PAREDES Arquitectos

Wednesday, October 18th, 2017

Article source: ABRAHAM COTA PAREDES Arquitectos

The house expresses the search for an introspective architecture, an architecture that envelopes itself, where privacy is the best gift.

The project is an evolution of the concept of the screen wall, an idea arising from the exercise of homes in gated communities, where the search for privacy and wealth of interior space, cause a mechanism of introspection. The site, between party walls, is located in the foothills of the spring forest in the city of Guadalajara Mexico. The distribution reflects the direction of the terrain: west-east.

Image Courtesy © Onnis Luque

  • Architects: ABRAHAM COTA PAREDES Arquitectos
  • Project: House To See To The Sky
  • Location: Fraccionamiento Los Robles, Zapopán Jalisco, Mexico
  • Photography: Onnis Luque
  • Structural engineering: ROMVIR engineering Ing. Román Virgilio.
  • Contributors: Arq. Álvaro Beruben Galván
  • Gross built area: 229m2

(more…)

Rio da Várzea House in Rio Grande do Sul, Brazil by 151 Office Arquitetura

Wednesday, October 18th, 2017

Article source: 151 Office Arquitetura 

The initial aim of this project was the creation of a space that would unite indoors with outdoors, without losing privacy. Due to the limitation of the land (360m2), the idea was to ensure the best use of the spac-es, considering the angle of the sun. It is a large residence, with a social area fully connected to the ex-ternal area. The absence of walls and the use of frames ensures the full use of the natural light. In addi-tion, both the plate glass as well as the extension of the upper floor over the lower floor ensures better thermal comfort. Energy saving was also considered an essential factor for this project, such that, in all areas, LED lighting technology was used.

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

  • Architects: 151 Office Arquitetura (Guilherme Franzoi )
  • Project: Rio da Várzea House
  • Location: Xangri-lá – RS – Brazil
  • Photography: Marcelo Donadussi
  • Providers: Granitos.com, Movelaria Fogaça, Showroom Técnico, JJ Machado, Funilaria Padre Reus, Otimum, Funilaria do Vale, Pérola Azul Piscinas
  • Building Area: 252m²
  • Completed year: 2015

(more…)

A House in Lenzerheide, Switzerland by SAM Architekten und Partner AG

Tuesday, October 17th, 2017

Article source: SAM Architekten und Partner AG 

An Alpine Experiment

At the settlements edge of the resort of Lenzerheide in the Swiss Alps a breath taking site reveals outstanding views. The existing structure built in the late forties of the last century does not fit the requirements of the family and a new programme leads its replacement.

Image Courtesy © SAM Architekten und Partner AG

(more…)

Millgrove House in Toronto, Canada by Toms + McNally Design

Tuesday, October 17th, 2017

Article source: Toms + McNally Design

For Toms + McNally Design, Architecture is a response to context. Millgrove House, located in rural Hamilton, sits on a property that contained an abandoned apple orchard, and a hay-growing farm for local use. Situated between mature treelines and forests, the site is gently rolling. As a result, the design strategy was to use the topography in order to maintain a modest appearance from the street while providing a spacious home for a middle-aged couple with four adult children.

Image Courtesy © révélateur studio

  • Architects: Toms + McNally Design
  • Project: Millgrove House
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: révélateur studio
  • Structural: Blackwell Engineering
  • Mechanical: mcCallum Sather
  • Electrical: Keith Seguin Engineering
  • Landscape: Adesso Design

(more…)

House I in Ibaraki, JAPAN by YDS Architects

Tuesday, October 17th, 2017

Article source: YDS Architects

The design image is interaction between inner spaces and outer spaces. The outer space inserts into the architecture, so that light and wind brought from the outer space will go into the inner space.

Image Courtesy © Hiroshi Fujimoto/Studio Fuji

  • Architects: YDS Architects (Yoshitaka Uchino, Mana Muraki )
  • Project: House I
  • Location: Kamisu-city,Ibaraki,JAPAN
  • Photography: Hiroshi Fujimoto/Studio Fuji
  • Engineers: Tadasu Abe / Myu Engineering
  • Manufactures: Lixil, Ltd.,Woodone Co.,Ltd., TOTO, Nagoya Mosaic Co.,Ltd.
  • Built Area: 84.47m2
  • Total Floor Area: 129.19m2
  • Completion year: 2014

(more…)

PARK ATRIUM (LET’S DANCE) in Vienna, Austria by feld72 Architekten

Tuesday, October 17th, 2017

Article source: feld72 Architekten 

A residential building on a prominent urban development site at a corner by the Helmut-Zilk Park is setting a vitalising accent on the new district of the Central Railway Station – the contest-winning project of the architecture collective feld72. The building is positioned opposite the already existing Sonnwendviertel educational campus, its striking corner situation creating a landmark within the developing urban district. The building typology harks back to the characteristics of old city buildings, enabling a rich diversity of uses. One of its main focuses is on the practical options offered by the “Stadtsockelzone”, the ground floor area, promoting revitalisation of the neighbourhood.

Image Courtesy © feld72 Architekten

  • Architects: feld72 Architekten 
  • Project: PARK ATRIUM (LET’S DANCE)
  • Location: 1100 Vienna, AT
  • Client: Kallco
  • Landscape partner: YEWO Landscapes, Susanne Kallinger
  • Collaborators: Yuliana Abisheva, Martin Bauer, Marie-Theres Genser, Hannah Jöchl, Hanna Kovar, Gerhard Mair, Jasmin Plaikner, Ralph Reisinger, Nora Sahr, Wilhelm Scherübl, Elian Trinca
  • GFA: 4.500 m²

(more…)

Casa a l’Armentera in Spain by CASANOVAS, GRAUS, PÉREZ arquitectes

Tuesday, October 17th, 2017

Article source: CASANOVAS, GRAUS, PÉREZ arquitectes

L’Armentera is a small village close to the Empordà wetlands, in the Costa Brava. In 2005 a new urban plan on the south side of the settlement was developed and some of its agricultural land became urban. The house, occupies one of these small and flat plots.

Image Courtesy © CASANOVAS, GRAUS, PÉREZ arquitectes

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise