ArchShowcase

Archive for the ‘School’ Category

Tabuaço Municipal Swimming Pool in Portugal by Topos Atelier de Arquitectura, Lda

Thursday, September 3rd, 2015

Article source: Topos Atelier de Arquitectura, Lda

The building is located in an area of difficult geological, topographical and accessibility conditions. The choice of this location, near the city park, the outdoor swimming pools, the sports hall and schools, aims to create a center of educational activities capable of producing a momentum for the consolidation and upgrading of the urban environment of this part of the city. For the viability of the land, it was necessary to design a new route that by continuing the existing fabric, will fix part of the urban expansion around the existing core.

Image Courtesy © Topos Atelier de Arquitectura, Lda

Image Courtesy © Topos Atelier de Arquitectura, Lda

(more…)

Orientierungsschule Vouvry, Switzerland by Berrel Berrel Kräutler Architekten

Friday, August 28th, 2015

Article source: Berrel Berrel Kräutler Architekten

The Wallisian Alps rise in silhouette above the new Vouvry district school house, which lies on a flat plain between historic Vouvry village and the Rhone river. Larger-than-life commercial structures have long defined the character of settlements along the Rhone valley, and this new construction – which accommodates both classrooms and a sports arena under one roof – fits the mold perfectly.

Image Courtesy © Berrel Berrel Kräutler Architekten

Image Courtesy © Berrel Berrel Kräutler Architekten

  • Architects: Berrel Berrel Kräutler Architekten
  • Project: Orientierungsschule Vouvry
  • Location: Vouvry, Switzerland
  • Client: Grou pe ment régio nal du Haut- Lac du CO , CH – 1896 Vouvry
  • Competition / direct order: Competition 2008
  • Planning: 2008-2013
  • Realisation: 2011-2013
  • Project type: New
  • Use: School and Dreifachturnhalle

(more…)

Extension Of Orientation School in Kerzers, Switzerland by Morscher Architekten BSA SIA AG

Wednesday, August 19th, 2015

Article source:  Morscher  Architekten BSA SIA AG 

The school’s extension responds clearly and confidently to the large neighbouring buildings. A new entrance gives onto a spacious multi-storey hall. The group rooms are stacked one atop the other and can be read as simple boxes in the airspace, resulting in interesting sightlines. The administrative and special use rooms are located on both the lower level and ground floor, while the upper storeys hold the classrooms. The building is constructed of natural, robust materials that already have a lovely patina and are able to withstand a high degree of wear. The façade and some corridor areas are made of concrete. The classroom walls are lined with acoustic panels that double as bulletin boards. The ceiling has been left raw and can be used for heat storage. With this extension of the school’s classroom tract, a compact building has been created with short routes and an interesting central area suitable for a variety of uses.

Image Courtesy © Alexander Gempeler

Image Courtesy © Alexander Gempeler

  • Architects: Morscher Architekten BSA SIA AG 
  • Project: Extension Of Orientation School
  • Location: Kerzers, Switzerland
  • Photography: Alexander Gempeler
  • Structural Engineer: Emch + Berger AG
  • Electrical Engineer: Pro-Inel AG Freiburg
  • Building Physics: Grolimund & Partner AG
  • Service Engineer: Basler Hofmann AG Murten
  • Landscape Architect: Müller Wildbolz Partner GmbH
  • Construction Managment: Andreas Akeret Baumanagement GmbH
  • Client: Municipality Kerzers
  • Gross Floor Area: 3’318 m2 (new building) / 2’426 m2 (existing building)
  • Completion Date: 2013
  • Construction Cost: CHF 14’500’000
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Strawberry Vale Elementary School in Victoria, British Columbia by Patkau Architects

Wednesday, August 19th, 2015

Article source: Patkau Architects

Strawberry Vale School is a public school for students from kindergarten to grade seven. The site is in a semirural area on the outskirts of Victoria and immediately north of a Garry oak woodland, a rare and delicate ecosystem unique to the region. The design of the school is inspired by the environmental knowledge embedded in the vernacular language of rural buildings; like such buildings, the structure aspires to give architectural form to natural forces.

Image Courtesy © James Dow

Image Courtesy © James Dow

  • Architects: Patkau Architects
  • Project: Strawberry Vale Elementary School
  • Location: Victoria, British Columbia
  • Photography: James Dow
  • Structural: C.Y. Loh Associates
  • Mechanical: D.W. Thomson Consultants
  • Electrical: Reid Crowther & Partners
  • Specifications: Susan Morris Specifications
  • Quantity Surveyors: BTY Group
  • Acoustics: BKL Consultants (more…)

PENCIL BOX in San Felice sul Panaro MO, Italy by Paolo Didonè

Saturday, August 1st, 2015

Article source: Paolo Didonè

School building built in 50 days for the earthquake emergency in Emilia Romagna.From the front plaza, the building presents itself as concrete wall that acts as a fence. A strong wall, imposing, rough, that gives the idea of strength and the sense of protection to parents who bring their children to school.

Image Courtesy © PAOLO DIDONE’

Image Courtesy © PAOLO DIDONE’

  • ArchitectsPAOLO DIDONE’, SERGIO DE GIOIA ,FABRIZIO MICHIELON
  • Project: PENCIL BOX
  • Project team: Arch. Paolo Didonè, Arch. Sergio de Gioia, Arch. FabrizioMichielon
  • Location: San Felice sul Panaro MO, Italy
  • Software used: Archicad
  • Structural engineering team: Ing. BeniaminoDidonè, Ing. Bruno Gonzato
  • M&E engineering team: Riccardo Baggio, Studio Gasparotto
  • Construction schedule:
    • 20/07/2012 deadline competition
    • 10 days to prepare construction drawings
    • 17/08/2012 beginning of construction
    • 07/10/2012 inauguration
  • Building area: 1.380 sqm
  • Total cost: 1.472.892 €
  • Year: 2012

(more…)

Ecole maternelle Sonia Delaunay in Courbevoie, France by ADEN ARCHITECTES (Alexandre OLUJIC and Cyrine BUSSON)

Thursday, July 30th, 2015

Article source: ADEN ARCHITECTES (Alexandre OLUJIC and Cyrine BUSSON)

The town of Courbevoie took the decision to build the new Sonia Delaunay school after the joining together of Florian and Hugo, two existing pre-schools. The new school includes nine classrooms and five other rooms for after-school and extra-curricular activities spread over 3000m².

Image Courtesy © Sergio GRAZIA

Image Courtesy © Sergio GRAZIA

  • Architects: ADEN ARCHITECTES (Alexandre OLUJIC and Cyrine BUSSON)
  • Project: Ecole maternelle Sonia Delaunay
  • Location: 1, rue de la Montagne, 92400 Courbevoie, France
  • Photography: Sergio GRAZIA
  • Landscape Designer : Lydie CHAUVAC
  • Engineering Firm :   GRUET INGENIERIE
  • Construction Firm :  LAINE-DELAU, groupe VINCI Construction France
  • Client: COURBEVOIE CITY
  • Area:  3 000 sqm (610 sqm new + 2390 sqm restructurated)  +3000 sqm outside spaces refurbished)
  • Construction Cost : 5 400 000 € HT
  • Year : 2014

(more…)

Ecole Maternelle Pajol in Paris, France by Olivier Palatre architectes

Wednesday, July 29th, 2015

Article source: Olivier Palatre architectes

The preschool is part of the street Pajol in a neighborhood full renewal in the 18th arrondissement of Paris.
The project is a major renovation with an arrangement of indoor and outdoor spaces and the design of specific furniture.

Image Courtesy © Luc Boegly

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: Olivier Palatre architectes
  • Project: Ecole Maternelle Pajol
  • Location: Paris, France
  • Photography: Luc Boegly
  • Area: 1260 m2 SHON
  • Cost: € 1,837,434 HT
  • Project Manager: Olivier Palatre
  • Client: City of Paris -DASCO -Department of Business
  • Interior Architecture: Olivier Palatre Architects

(more…)

Escola Gavina’s multipurpose pavilion in Valencia, Spain by Gradolí & Sanz

Thursday, July 23rd, 2015

Article source: Gradolí & Sanz

The expansion of educational facilities of the “Escola Gavina” involves the construction of a pavilion which can host all type of mass events (meetings, parties, theatrical and musical performances, etc.) in addition to regular use as sports ground. The program comes complete with one music room and a psychomotor one.

Image Courtesy © Mariela Apolllonio

Image Courtesy © Mariela Apolllonio

  • Architects: Gradolí & Sanz
  • Project: Escola Gavina’s multipurpose pavilion
  • Location: Partida La Martina , Picanya , Valencia, Spain
  • Photography: Mariela Apolllonio
  • Authors: Arturo Sanz & Carmel Gradolí , architects and Carmen Martinez Gregori , architect
  • Collaborators: VALTER, Valencian structures
  • Structural calculations: Pablo Gomez Sanchez
  • Plant engineering: Vallet Francisco Ferrer. technical architect
  • Program: Multipurpose Hall School Gavina (more…)

Honoré de Balzac high school in Castelnau-le-Lez, France by NBJ architectes

Tuesday, July 14th, 2015

Article source: v2com 

The principal idea in the site of the high school Honoré de Balzac de Castelnau-le-Lez  was to reconquer space by a better distribution of constructions in order to create a scale of user-friendliness, as well in the buildings as in the outdoor areas. The first action was to reconsider the current landscape, to bring a functionality to external installations thus conveying true space qualities and to create a total logic of circulation within the site. The constitution of this new urbanity becomes the base of a shared and porous space, generator of exchanges comparable with the strategic constitution of a campus. The nature becomes the vector of a new contemporary urbanity organized around inter-connected buildings.

Image Courtesy © Paul KOZLOWSKI

Image Courtesy © Paul KOZLOWSKI

  • Architects: NBJ architectes, Elodie NOURRIGAT/Jacques BRION/Romain JAMOT
  • Project: Honoré de Balzac high school
  • Location: Castelnau-le-Lez, France
  • Photography: Paul KOZLOWSKI
  • Software used: Autocad
  • Landscape designer : Plus2 Paysage
  • Project area: 2200 m2 crées et 3500m2 rénovés
  • Project ending: Juin 2015
  • Cost: 10,4  Millions €

(more…)

THE NEWTOWN SCHOOL in Kolkata, West Bengal by Abin Design Studio

Tuesday, July 14th, 2015

Article source: Abin Design Studio 

This school façade project came to us at a stage when the construction of the 2 academic blocks was already underway. The blocks were rather generic, with 6 floors of classrooms, labs, and other facilities arranged towards the periphery around matching central courtyards. Our brief was to work within these existing parameters to make a school. So we developed a design program in terms of circulation, movement, ventilation, classrooms and other concerns.”

Image Courtesy © Ravi Kanade

Image Courtesy © Ravi Kanade

  • Architects: Abin Design Studio
  • Project: THE NEWTOWN SCHOOL
  • Location: Kolkata, West Bengal, India
  • Photography: Ravi Kanade
  • Software used: Autocad, Sketchup and Revit
  • Team: Abin Chaudhuri, Paromita Chatterjee, Poorvi Dugar Ajmera
  • Client: Savitri Educational Foundation
  • Façade, Interiors and Landscape Design and Architectural Intervention: Abin Design Studio
  • Architect on Record: SBA Spectra Consultants 
  • Structural Consultant: SPA Consultants 
  • Land Area: 2 acres
  • Built-up Area: 15,000 sq.m.
  • Completion Year: April 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: The Year in Infrastructure 2015
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy