Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Service Station’ Category

River View Service Station in Pudong, Shanghai by ZHOU Wei + ZHANG Bin / Atelier Z+

Wednesday, March 21st, 2018

Article source: ZHOU Wei + ZHANG Bin / Atelier Z+ 

“River Viewing Service Station” is a service station at Lujiazui northern riverside section on the eastern bank of the Project on “Connecting Both Sides of Huangpu River of Shanghai”, providing citizens with rest spaces and public toilets. The station is within a narrow levee-shaped green field defined by riverside running path and inner riding path. It is an extension of the access of an existing underground garage staircase. The site is more than two meters above the city roads with the northern riverside slightly higher than the southern side. In the neighborhood there are many old trees, forming a small forest. In order to balance an extremely short project schedule of only one month and our unremitting pursuit forquality and space experience and to give consideration to problems such as space constraint and control of garage roof structural weight, we adopted the steel and wood hybrid system mainly composed of laminated wood to make a rapid construction possible. With a high prefabricated rate, the site is basically adopting dry construction, which has little impact on the environment.

Image Courtesy © WU Qingshan

  • Architects: ZHANG Bin + ZHOU Wei / Atelier Z +
  • Project: River View Service Station
  • Location: Binjiang avenue, Pudong, Shanghai, China
  • Photography: WU Qingshan
  • Software used: Autocad, SketchUp, Adobe, InDesign, Photoshop
  • Client: Shanghai LuJiazui (Group) Co., Ltd.
  • Partner in Charge: ZHANG Bin, ZHOU Wei
  • Project Architect: LI Zina
  • Project Team: LIU Xiaoyu, ZHANG Jihao, XIE Zhaorong
  • Design Cooperation: Shanghai SKF Construction Co.,Ltd.
  • General Contractor: Shanghai Shunjie Construction (Group) Co., Ltd., Shanghai SKF Construction Co.,Ltd.

(more…)

New charging stations for electric vehicles in Fredericia, Denmark by COBE

Tuesday, March 6th, 2018

Article source: COBE 

In cooperation with the Danish company CLEVER, which supplies charging solutions for electric vehicles, Danish architects COBE is presenting its design for a modular system of ultra-fast charging stations. The first of the new charging stations opens in Fredericia, Denmark, in summer 2018. The idea is to let drivers take a meaningful break during their journey.

In future, electricity will replace petrol and diesel as the fuel for our cars. However, while it takes approx. five minutes to fill up your car with petrol, charging an electric vehicle today is a more time-consuming exercise which can easily take 45 minutes. People today lead busy lives, and every minute counts. Therefore, the charging station of the future should not only minimize the charging time, but also create a meaningful break for the driver.

Image Courtesy © COBE

  • Architects: COBE
  • Project: New charging stations for electric vehicles
  • Location: Fredericia, Denmark
  • Client: CLEVER
  • Engineers: Arup
  • Size: Modular concept which can be tailored to requirements

(more…)

OCAitv Alcorcón in Spain by SAU ARCHITECTURAL WORKSHOP

Tuesday, September 26th, 2017

Article source: SAU ARCHITECTURAL WORKSHOP

When designing a car service building the main challenge is to organize two very different functional programs.

On one hand, administrative area, essentially internal, which have the same requirements as an office building: internal flexibility to face future changes, working areas with natural light, appropriate working temperature…

On the other hand, the service area, which is basically external and is a wide space divided by the service lines and their machinery.

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: SAU ARCHITECTURAL WORKSHOP
  • Project: OCAitv Alcorcón
  • Location: Alcorcón, Spain
  • Photography: José Hevia
  • Developer: OCAitv
  • Built Up Area: 1.495,72 m²

(more…)

Trucks Maintenance Centre in Britany, France by Raum

Sunday, April 30th, 2017

Article source: Raum

The Trucks Maintenance Centre is an antenna of the Ile et Vilaine departmental equipment park (Britany, France).

The project proposes to create a dialogue between the new building and the landscape bocage.

Image Courtesy © Audrey Cerdan

  • Architects: RAUM
  • Project: Trucks Maintenance Centre
  • Location: La Gouesnière, Britany, France
  • Photography: Audrey Cerdan
  • Client: Conseil Régional de Bretagne
  • Engineering: Otéis (TCE), Acoustibel (acoustique)
  • Materials: Wood, Concrete, Polycarbonate, Vegetalize roof & Steel
  • Cost: 3 800 000 € (excl. tax)
  • Surface: 2 352 m2
  • Year: 2016

(more…)

Heavenly Water Service Center of International Horticultural Exposition 2014 in Qingdao, China by HHD_FUN

Sunday, May 17th, 2015

Article source: HHD_FUN  

The International Horticultural Exposition 2014 opened in Qingdao on April 25th; the two service centers, “Heavenly Water (Tianshui)” and “Earthy Pond (Dichi)”, are named after the two extant lakes on Baiguo Mountain where the buildings are respectively located.  As the primary architecture of the Expo area, the buildings undertook multiple functions including circulation hub, activity center, restaurant, recreational landscape, cultural communication, exhibition, etc.  Considering the distinctive nature of the architecture and its geographical location, the following unique relationships require particular design treatments.

Image Courtesy © Zhenfei Wang

Image Courtesy © Zhenfei Wang

  • Architects: HHD_FUN
  • Project: Heavenly Water Service Center of International Horticultural Exposition 2014
  • Location: Qingdao, Shandong, China 
  • Photography: Zhenfei Wang, DuoCai Photograph
  • LDI: BDGQingdao beiyang architectural design co., LTD
  • Site area: 23000 m2
  • Floor area: 6539 m2
  • Completion Date: 2011-2014

(more…)

CHARGING STATIONS FOR ELECTRICAL VEHICLES in Gothenburg, Sweden by KKA Designs

Wednesday, August 7th, 2013

Article source: KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE 

More and more electrical vehicles travel the streets of Gothenburg, Sweden. Therefore the city asked KKA to design three charging stations serving electrical cars, bikes, mopeds and trucks. The loading stations should not only provide a practical function, they should also stand as symbols for a new more sustainable city.

Image Courtesy © KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE

  • Architects: KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE
  • Project: CHARGING STATIONS FOR ELECTRICAL VEHICLES
  • Location: Gothenburg, Sweden
  • Status: Idea
  • Kund: Gothenburg Traffic Office
  • Hållbart: Electric car, solar panels, sustainable materials
  • Program: Loading Station
  • Byggnadsinfo: Several places in the Gothenburg area
  • Team: Fredrik Kjellgren, Joakim Kaminsky, Helder Pinto, Kay Chang, Michele Pascucci
  • Software used: Autocad, 3ds Max, Sketchup and Photoshop

Hi-Speed Rail Maintenance in Wilmington, Delaware by The Galante Architecture Studio

Tuesday, July 30th, 2013

Article source: The Galante Architecture Studio

This design is in response to the growing need to repair and upgrade aging infrastructure that is vital to the United States.  America’s Hi-Speed Rail network, originally built during the 20th century, has become physically outdated and technologically obsolete.  Therefore, our approach is to not only bring these elements up to modern standards, but to look forward to the promise of future possibilities, and communicate this architecturally.

Building Entrance

  • Architects: The Galante Architecture Studio
  • Project: Hi-Speed Rail Maintenance
  • Location: Wilmington, Delaware
  • Size: 1,2000 ft long
  • Cost: $22.5m
  • Materials: Stainless Steel ▫ Glass ▫ Photovoltaic Panels

(more…)

Service Station in Saint Ghislain, Belgium by ABSCIS Architecten

Wednesday, January 16th, 2013

Article source: ABSCIS Architecten

Within the landscape surrounding the city of Mons, lies intermittent craggy piles of millstone which emerge through the panorama of a surrounding flat typography. This so called ‘terrils’ find their origins in the former mining industries and are commonly perceived as striking elements dotted within a flat panorama.  Besides the landscape having been shaped through a number of linear infrastructures such as railways, highways and channelled waterways; the E19 and the service areas cut through the landscape to become geometric ribbons that visually demarcate the landscape.

Image Courtesy ABSCIS Architecten

  • Architects: ABSCIS Architecten
  • Project: Service Station
  • Location: Saint Ghislain A7/E19 , Belgium
  • Project: Tank Facilities, A Resting Place For All Road Users With Picnic Facilities, Children’s Playroom, General Sanitation, Shower Facilities For Truck Drivers, Shop And Restaurant, Additional Resto Stop Hensies
  • Client: Delek Belgium nv
  • Design team: Vereniging van Studiebureaus ‘ABSCIS – A+I – PROVOOST – BSOLUTIONS’
  • Study: 2009-2010
  • Phase: 2010-2012
  • Bruto area.: 2504 m2
  • Cost: € 13.283 464 excluding VAT and fees

(more…)

United Oil Company Service Stations in California

Friday, October 26th, 2012

Article source: Lisa Layne Heckaman

Los Angeles based United Oil Company began incorporating modern architecture and unique interior design elements into their Southern California service stations in the early 80’s, shifting the way consumers experience pumping gas. Since then, the Company has redefined the service station Industry, creating flagship designs, using top-line materials such as hand cut slate, molded copper, and eclectic themes – all influences driven by the architectural vision of United Oil Co. vice president, Jeff Appel. The privately owned, family-run business recently celebrated 50 years in business, and are known for creating incredibly clean, vibrant, and artistic gas stations throughout Southern California – now operating 124 stations to date.

Image Courtesy Erman Smith

  • Architects: Jon Enache, United Oil Co., 2012
  • Project: United Oil Company Service Stations
  • Location: Los Angeles, California, USA

(more…)

Italian Venezuelan Service Center Building in Caracas, Venezuela by Puchetti Arquitectos

Monday, July 2nd, 2012

Article source: Puchetti Arquitectos

The building is surrounded by the Headquarters buildings (built during the 80’s) and the rest of the Centre foundational buildings (built during the 60’s), all of them designed by Architect Antonio Pinzani.

A particular geometry characterizes those buildings from 60’s: thin double curved concrete surfaces (Hyperbolic Paraboloids or HYPAR) cover spaces such as restaurants, theatre, access area, etc. The use of these shells as umbrellas makes evident the architect’s intention to create spaces sensible to the weather and the surroundings. For the Headquarter building, 20 years apart from the first ones, Pinzani makes use of a similar design strategy taking it to the next level: a single roof, at a bigger scale, cover several fluid spaces of different hierarchy with its shadow.

Image Courtesy Roberto Puchetti

  • Architects: Puchetti Arquitectos
  • Project: Italian Venezuelan Service Center Building
  • Location: Caracas, Venezuela

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise