Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘space’ Category

The Yard at Mission Rock in California by OpenScope Studio

Wednesday, June 7th, 2017

Article source: OpenScope Studio

The Yard is an early activation project at future site of a large mixed-use development project for the San Francisco Giants. Outdoor spaces provide venues for activities ranging from a beer garden to movie nights and yoga, while the repurposed shipping containers hold a range of vendors including local retailers and foodservice providers.

Image Courtesy © OpenScope Studio

  • Architects: OpenScope Studio
  • Project: The Yard at Mission Rock
  • Location: AT&T Park Lot A San Francisco, California, USA
  • Project Size: 18,000 GSF
  • Software used: Autodesk Revit

(more…)

Moustiquaire Maurel-Coulombe in Québec, Canada by Guillaume Pelletier Architecte

Sunday, February 19th, 2017

Article source: Guillaume Pelletier Architecte 

Project Description

Canards Maurel-Coulombe is an artisanal farm that produces the finest Foie Gras in Quebec.

The clients wanted to create a space where customers could have a total gourmet experience of duck foie gras.  Like a Japanese tea room, this project is a space where art, nature, tradition & gastronomy becomes one. The contemporary exterior screen porch is an extension of an old traditional wooden house. The wood timber structure is placed in a way to make a visual connection between the farm and the products boutique.   The tasting room faces the landscape from where you can see the ducks in the field. By night, the screen porch becomes a lantern.

Image Courtesy © Saul Rosales

  • Architects: Guillaume Pelletier Architecte
  • Project: Moustiquaire Maurel-Coulombe
  • Location: Saint-Jean-de-Matha, Quebec, Canada
  • Photography: Saul Rosales
  • Software used: Autocad and SketchUp
  • Construction: Dominic Heneault
  • Gross Built Area: 256 ft2
  • Completion Year: 2016

(more…)

ENXEBRE in Madrid, Spain by ZOOCO Estudio

Wednesday, February 15th, 2017

Article source: ZOOCO Estudio

ENXEBRE is the new space that has been created after rehabilitating some adjoining units of the restaurant Atrapallada, in Madrid.

The task is to create a multipurpose space that can be divided to accommodate groups of diners of different sizes.

In order not to lose depth or create a fragmented space, two series of sliding doors are arranged as string lattices that limit space but allow visibility.

Image Courtesy © Imagen Subliminal

  • Architects: ZOOCO Estudio (Miguel Crespo Picot, Javier Guzmán Benito, Sixto Martín Martínez)
  • Project: ENXEBRE
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Imagen Subliminal
  • Software used:  Autocad and Rhinoceros
  • Collaborator: María Larriba Hombrados, Alejandro Cortizo
  • Interior design: ZOOCO Estudio
  • Project manager: ZOOCO Estudio
  • Lighting project: ZOOCO Estudio

(more…)

Full Metal Jacket – Old House Renovation in Seoul, Korea by 9cm

Friday, January 20th, 2017

Article source: 9cm 

This project located next to Hong-ik University, in Seogyo-dong Seoul, has the art department of reputation. So young artists have settled their small studios in old houses along with the university streets, and influenced arts, design, architecture, literature, and more. Then this town became a huge space for cultural exchange of young people and this activity changed old buildings into a brand new or unique remodeled buildings to fit artists’ lifestyle.

Image Courtesy © Yousub Song

  • Architects: 9cm
  • Project: Full Metal Jacket – Old House Renovation
  • Location: Seogyo-DONG, Mapo-GU, Seoul, Korea
  • Photography: Yousub Song
  • Architect and construction manager: 9cm
  • Construction: 9cm
  • Team: Ahn Chulmin, Koo Junghwan, Lee Sangyoon, Namgoong Yong
  • Architecture area: 221.63 m2

(more…)

Free-Space by jantzen studio

Friday, January 20th, 2017

Article source:  jantzen studio

Free-Space Is A Pre-Fabricated, Modular, System Of Components That Can Be Assembled, Disassembled, And Reassembled Into Many Different Configurations, In Order To Create Many Different Kinds Of Structures. These Structures Can Be Used As Very Functional Places Such As Pavilions, Or They Can Be Developed Into Various Kinds Of Non-Functional Sculptures. All Of The Structures Can Be Made From Bolting Together Two Panel Types. Both Panel Types Are Curved To An Eleven Foot Radius And Are Four Feet Wide, And Eight Feet Long. Each Of Them Is Made From Three Curved Steel Pipe Frames, Which Are Connected Together With A Series Of Wood Slats. The Slatted Panels Can Be Bolted Together End To End In Either A Horizontal Or Vertical Orientation. If The Panels Intersect Anywhere In The Structure, They Can Also Be Bolted Together At That Intersection. If The Panels Are Used To Create More Functional Structures Like This Shade Pavilion, Solar Panels Can Be Attached To The Curved Slatted Panels (In The Appropriate Location) In Order To Provide Solar Electric Power For Use In And Around The Pavilion. A Personal Shade Pavilion Is Shown Here With A Solar Panel Attached To One Of The Curved Slatted Panels. A Storage Cylinder, Two Lounge Chairs, A Dinning Table, And A Hammock, Are Placed Under The Shade Canopy For Use As A Special Summer Retreat Place.

Image Courtesy © jantzen studio

(more…)

MTRL Kyoto in Japan by Fumihiko Sano/studio PHENOMENON

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: Fumihiko Sano/studio PHENOMENON

Walking down a street off Kawahara-Gojo in Kyoto, you will find an old Japanese-style house. The house is over a hundred years old, built in the Meiji era. Giyōfū architecture was the method the master-carpenter applied, copying Western architecture but using Japanese traditional wooden techniques. After being used as print shop and furniture store over the decades, the house was renovated to a co-working space called “MATERIAL KYOTO”.

Image Courtesy © Tadanobu Omote

Image Courtesy © Tadanobu Omote

  • Architects: Fumihiko Sano/studio PHENOMENON
  • Project: MTRL Kyoto
  • Location: 554 Honshiogama-cho,Shimogyo-ku,Kyoto-city,Kyoto,600-8411,Japan
  • Photography: Tadanobu Omote
  • Construction: Kansai Reform Institute
  • Structure: Wood
  • Site area: 201.91 m²
  • Building area: 162.79 m²
total floor area : 386.05 m²(1F+2F+3F)
  • Completion: 5/2016

(more…)

Black Cant System – HEIKE fashion brand concept store in Hangzhou, China by Hangzhou AN Interior Design Co.,Ltd.

Wednesday, December 14th, 2016

Article source: Hangzhou AN Interior Design Co.,Ltd.

HEIKE is a test of the fashion designer –Laohei .We try to explore possibilities of a independent designer store. In Hangzhou,HEIKE is more than a fashion store.It creates a space for art,music and exhibition.We try to explore a form of space that is independent and free.

Image Courtesy © Hangzhou AN Interior Design Co.,Ltd.

Image Courtesy © Hangzhou AN Interior Design Co.,Ltd.

  • Architects: Hangzhou AN Interior Design Co.,Ltd. (Shanwei Weng, Jiadie Yuan)
  • Project: Black Cant System – HEIKE fashion brand concept store
  • Location: Hangzhou, China
  • Software used: Autocad and sketch up

(more…)

Au Pont Rouge in Saint Petersburg, Russia by Cheungvogl

Wednesday, September 21st, 2016

Article source: Cheungvogl 

Hong Kong based architecture studio Cheungvogl has created an open exhibition retail space around a robotic system in the 110 year old iconic department store, Au Pont Rouge in Saint Petersburg, Russia.

Completed in 1907, Au Pont Rouge located along the Red Bridge on River Moika was built in the tradition of great European department stores such as Galleries Lafayette in Paris or Selfridges in London. Following the revolution in 1919, the building was renamed and converted into Volodarsky Sewing Factory and in the 1930s, the original cupola was demolished. In 2011, the cupola was reconstructed and the building underwent functional and architectural transformations to restore Au Pont Rouge to its original state as a world class department store in Saint Petersburg.

Image Courtesy © Cheungvogl

Image Courtesy © Cheungvogl

  • Architects: Cheungvogl
  • Project: Au Pont Rouge
  • Location: Saint Petersburg, Russia
  • Year: 2013-2016

(more…)

Happier Café – Paper Space in Taipei, Taiwan by J.C Architecture

Wednesday, September 14th, 2016

Article source: J.C Architecture

A collaboration that started with a discussion of what makes one feel happy, whether tangible or a feeling, from small pleasures tolife conquests. Happier cafe is a place for change and evolution, where people feel comfortable but also are key attributes to the space. For that, we believe each person sharing the space should be able to change and contribute to its creation. We imagined it as an art installation, given the lease was granted for only six months, something perhaps temporary, nonetheless imaginative and playful. Using paper was an ideal scheme to allow people to express, build, and adjust the environment according to their mood. Paper became a simple tool that records the change of the space, and the idea that each one of us can seek and manipulate their own search for balance and transformation. Large paper rolls create a time machine installation, forming walkways, niches, and intimate spaces for coach sessions, gatherings and relaxation. The cafe bar is designed as an open counter where users hand pick their snacks and prepare their drinks, and are trusted to pay and collect their own change, enabling and sharing the responsibility and maintenance of the space to the community, an overall feeling that directly connects the people and space together.

Image Courtesy © Zachary C. Hone

Image Courtesy © Zachary C. Hone

  • Architects: J.C Architecture
  • Project: Happier Café – Paper Space
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Zachary C. Hone
  • Client: Happier Café
  • Lead Designer: Johnny Chiu, Nora Wang, Maria Isabel Lima
  • Built area: Indoor 315 m2,  Outdoor 212 m2

(more…)

Roam Co-living in Bali, Indonesia by Alexis Dornier

Tuesday, May 31st, 2016

Article source: Alexis Dornier

The vision of this place was to create community. A model of a micro society where people find their own space for privacy as well as places of gathering, exchange, movement and education, the structure we had found prior to it’s make over already had a great deal of that desired spatial configuration we find today.

Image Courtesy © Alexis Dornier

Image Courtesy © Alexis Dornier

  • Architects: Alexis Dornier
  • Project: Roam Co-living
  • Location: Ubud, Bali, Indonesia
  • Photography: Alexis Dornier
  • Construction: Surya Kembar Properti
  • Brands: Grohe, Toto, Tecnogas, Franke, Lg, Sika Flex
  • Size: 1750 M2
  • Status: Completed July 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy