Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Studio’ Category

Solid Concrete Studio + Gallery in Bangkok, Thailand by ASWA (Architectural Studio of Work – Aholic)

Wednesday, November 23rd, 2016

Article source: ASWA (Architectural Studio of Work – Aholic) 

ASWA (Architectural Studio of Work – Aholic) designed the solid concrete studio + gallery situated in Bangkok, Thailand. The private studio and gallery of the Thai artist, who preferred privacy of his daily life from the neighborhood, has only single opening view from the street to communicate with its surrounding but has surprisingly interior space.

The solid concrete box with only one opening to connect the street outside, Image Courtesy © ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic)

The solid concrete box with only one opening to connect the street outside, Image Courtesy © ASWA (Architectural Studio of Work – Aholic)

(more…)

Framehouse in Bratislava, Slovakia by plusminusarchitects, LTD

Sunday, November 13th, 2016

Article source: plusminusarchitects, LTD

The interior of a postproduction studio FRAMEHOUSE is located in a renovated multifunctional building on Miletičova street in Bratislava. Studio covers an area of 145 m2 divided into two floors and plays with materiality, minimalism and morphology. Motto “simplicity is beauty” architects are trying to undermine the motto “simplicity is beauty” with occasional spatial elements. Call words are wood, concrete and a bit of metal.

Image Courtesy © plusminusarchitects, LTD

Image Courtesy © plusminusarchitects, LTD

(more…)

Silo-top Studio in Guangzhou, China by O-office Architects

Friday, October 28th, 2016

Article source: O-office Architects 

In 2012, O-office transformed the top floor of a 1960s’ silo building in the oldest beer factory of Guangzhou, the central city of southern China. The 38-metre-high silo building locates on the south bank of one branch of the Pearl River, confronting the generic housing high rises and looking south to the city’s old downtown. The top floor used to be the inlet level for the wheat berry to be fill in the 12 silo’s below, thus full of square holes on it. A bridge building has been connecting the building part on top of the silo’s, and the vertical transportation tower at the east end.

Image Courtesy © LIKYFOTO

Image Courtesy © LIKYFOTO

  • Architects: O-office Architects
  • Project: Silo-top Studio
  • Location: E8, 63 Xizeng Road, Liwan District Guangzhou, China
  • Photography: LIKYFOTO
  • Area: 621 m2
  • Year: 2013

(more…)

Samsung Galaxy Studio at Olympic Park in Rio de Janeiro, Brazil by UNStudio

Thursday, October 27th, 2016

Article source: UNStudio 

Following an international competition to design the main Samsung showcase at the Olympic Park Pavilion, UNStudio was engaged to develop a design that builds on the brand’s history with the Olympic Games.

Image Courtesy © Joana França

Image Courtesy © Joana França

  • Architects: UNStudio (Ben van Berkel with Wouter de Jonge, Imola Bérczi and Aurélie Hsiao, Olga Kovrikova, Wing Tang Man)
  • Project: Samsung Galaxy Studio at Olympic Park
  • Location: Rio de Janeiro, Brazil
  • Photography: Joana França
  • Client: Samsung Electronics, IT & Mobile Division (Seoul, Korea)
  • Advisors: Overall Project Advisor: Cheil Worldwide
  • Building surface: 1200 sq.m
  • Building volume: 10000 cubic meters
  • Building site: 1000 sq.m
  • Status: Design Competition Winner, Construction Completed for Rio 2016 Olympic Games

(more…)

House of Rolf in Utrecht, The Netherlands by Studio Rolf.fr and Niek Wagemans

Wednesday, October 26th, 2016

Article source: Studio Rolf.fr

Introduction 

‘House of Rolf’ is an ambitious transformation of a late nineteenth century coach house into a spectacular home and workspace. What is truly unique about this project is that all the materials used to carry out this transformation originated from a demolished office building that was located next to the coach house. The care and meticulous way in which these materials were reapplied can be witnessed in the end result. ‘House of Rolf’ is proof that waste can be turned into something beautiful. 

Image Courtesy © Christel Derksen & Rolf Bruggink

Image Courtesy © Christel Derksen & Rolf Bruggink

  • Architects: Studio Rolf.fr and Niek Wagemans
  • Project: House of Rolf
  • Location: 1e korte Baanstraat 7, Utrecht, The Netherlands
  • Photography: Christel Derksen & Rolf Bruggink
  • Client: Rolf Bruggink en Yffi van den Berg
  • Surface: 230 m2
  • Date design: January 2012
  • Start building: January 2013
  • Completion: July 2016

(more…)

Highline Stages in New York City by EOA/Elmslie Osler Architect

Wednesday, October 12th, 2016

Article source: EOA/Elmslie Osler Architect

Highline Stages, previously known as Ceco Studios, is a photo / film studio and events space in the Meatpacking district of New York City.

With 14,500 square feet and entrances on West 14th and West 15th Streets, the space previously housed large trucks and associated equipment related to film and production. The owner decided to rebrand the space as one that could be leased out for large events and filming. The unusually tall ceiling height and easy truck access from the street are a primary feature. EOA stripped the interior of all extraneous materials to expose its original character, providing a clean canvas for any variety of events and photo-shoots while still reflecting the inherent industrial fabric of the building. When the large steel doors that divide the space are open, a view through the entire block is revealed. The entries on both streets are designed to accommodate trucks while at the same time providing a layer of privacy and control to for private events.  A new cafe bar is a place for cast and crews to relax and features reclaimed wood and blackened steel. Industrial lighting fixtures used on film sets have been re-purposed and integrated in a variety of ways throughout the space. Upstairs EOA created offices and work areas for the managers of Highline Stages with a continuation of the industrial aesthetic below. EOA also carved out smaller studio spaces to provide the client with additional opportunities to expand their offerings. The entire project is designed to provide the maximum flexibility to the clients of Highline Stages while also providing the perfect space for a variety of creative events to take place.

EOA worked with the New York City Landmarks Commission as well as the Greenwich Village Society for Historic Preservation on the renovation which included incorporating a glass garage door at the street level, Image Courtesy © EOA/Elmslie Osler Architect

EOA worked with the New York City Landmarks Commission as well as the Greenwich Village Society for Historic Preservation on the renovation which included incorporating a glass garage door at the street level, Image Courtesy © EOA/Elmslie Osler Architect

(more…)

Moment Factory in Montréal, Canada by MU Architecture

Thursday, October 6th, 2016

Article source: v2com

It is in the former industrial area of the Mile-Ex that Moment Factory, a multimedia studio, has chosen to move its creation studios. Montreal, known for its originality and UNESCO City of Design, houses the studio that develops and produces shows for major events and venues around the world. The creativity of this Montreal-based company is world-renowned.

MU Architecture designs Moment Factory’s new office in an old bricked factory.

Image Courtesy © Ulysse Lemerise Bouchard

Image Courtesy © Ulysse Lemerise Bouchard

  • Architects: MU Architecture
  • Project: Moment Factory
  • Location: Montreal, Quebec
  • Photography: Ulysse Lemerise Bouchard  YUL Photo, Fany Ducharme
  • Project team: Charles Côté, Jean-Sébastien Herr, Valérie Beaudin, Pierre-Paul Guillemette, Nicolas Moussa, Melissa Pizovic, Veronica Lali
  • Structure: NCK
  • Contractor: Construction Albert Jean
  • Project management: GLT+
  • Project Area: 45 000 sq.ft.
  • Construction: December 2015

(more…)

Praxis d’ Studio Renovation in Beijing, China by PRAXiS d’ARCHITECTURE

Thursday, September 29th, 2016

Article source: PRAXiS d’ARCHITECTURE

A space for thinking, a living room, a party place….with a wall of light…

The given condition of the space was a two-story light steel frame structure glass box that is an annex to a brick storage building. It measures 35m from north to south and 5m from east to west.  The west side is attached to the exterior brick wall of the storage and the east side faces a parking lot.

Image Courtesy © Jin Fengzhe

Image Courtesy © Jin Fengzhe

  • Architects: PRAXiS d’ARCHITECTURE
  • Project: Praxis d’ Studio Renovation
  • Location: Chaoyang, Beijing, China
  • Photography: Jin Fengzhe
  • Designed by: Di Shaohua, Feng Jiancheng, Lu Dongxia, Liu Xing, Feng Shuxian
  • Size: 300 sqm
  • Time: 2013
  • Status: Completed

(more…)

NUA studio in Catalonia, Spain by NUA Arquitectures

Wednesday, September 28th, 2016

Article source: NUA Arquitectures 

Tarragona, strategically located on a hill, has a close relationship with the Mediterranean. This geographical duality makes it possible to find such privileged places such as this studio, one of the few workplaces of the city with a sea view.

The aim of the project is to bring back the space used as storage for a long time and turn it into a wide and bright workplace.

The intervention was structured in three actions.

Image Courtesy © NUA Arquitectures

Image Courtesy © NUA Arquitectures

  • Architects: NUA Arquitectures (Maria Rius, Arnau Tiñena, Ferran Tiñena)
  • Project: NUA studio
  • Location: Baixada de toro nº5, Tarragona, Catalonia, Spain
  • General contractor: Baumester SL.
  • Carpenter: Rels.
  • Budget: 10.520€ (refurbishment: 5.444€, furniture: 5.076€)
  • Area: 32m²
  • Project year: 2015

(more…)

Manila’s Wildsound Studios in Philippines by Walters Storyk Design Group (WSDG)

Thursday, September 22nd, 2016

Article source: Walters Storyk Design Group (WSDG) 

With a 12-year track record as one of the Philippines’ most creative sound and location recording company, WildSound Studios recently completed a world class Dolby Atmos® audio mixing studio for their film and video production clients. Accomplished recording engineers with multiple feature film and commercial credits, company owners Mike Idioma and Tony Tuviera found an ideal space in Quezon City’s Sampaguita Pictures Compound, and reached out to WSDG -Walters-Storyk Design Group to create a state-of-the-art mixing theater.

Image Courtesy © Walters Storyk Design Group (WSDG)

Image Courtesy © Walters Storyk Design Group (WSDG)

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy