Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Mr Lu Residence by Alfonsoideas Ltd

Friday, September 30th, 2016

Article source: Alfonsoideas Ltd

This is a 35 year old apartment that has total floor area of 86m2 including front and back balconies. It is a 3 bedroom unit and the ceiling height is only 2.4m which is not very high. . The space look rather small and tidy before the renovation , the idea was to open the public space and try to put all the storage in the decent space either against the wall or attach to the corner as if the space could look much cleaner. In order to make the space look bigger , the bedroom behind the living room was converted into a open study area which has very long study desk that can sit for 2 people at the same time. Using the brown tinted glass as the visual barrier to separate the study area and the living space, and yet it look much larger looking out from the study area.The TV wall cabinet extended twice longer so the living room can visually look bigger than before .

Image Courtesy © Alfonsoideas Ltd

Image Courtesy © Alfonsoideas Ltd

  • Architects: Alfonsoideas Ltd (Thomas Y C Tsai)
  • Project: Mr Lu Residence
  • Software used: Bentely Microstation

(more…)

House BM at M in Ghent, Belgium by architecten de vylder vinck taillieu bvba

Friday, September 30th, 2016

Article source: architecten de vylder vinck taillieu bvba 

Starting point is a plot with trees and a little gingerbread house on the edge of the site.

The key document is a survey map with the exact position and diameter of every tree.

Image Courtesy © Filip Dujardin

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: architecten de vylder vinck taillieu (Jan De Vylder, Inge Vinck, Jo Taillieu) in collaboration with Joris Van Huychem
  • Project: House BM at M
  • Location: Ghent, Belgium
  • Photography: Filip Dujardin
  • Software used: Auto cad 2d
  • Design team: Jan De Vylder, Inge Vinck, Jo Taillieu, Joris Van Huychem, Lauren Dierickx, Sander Rutgers
  • Structural Engineering: Studiebureau Mouton bvba, Gent
  • Landscape: Patrick T’Hooft, The Flemish Primitives, Landegem and Paul Luttick
  • Contractor, shell of construction: Bouwonderneming Verfaillie bvba, Beernem
  • Contractor, carpentry: Martens bvba houten ramen en deuren, Sint-Laureins
  • Contractor, finishing: Van Eeghem bvba, Sint-Amandsberg
  • Contractor, furniture: Atelier Ternier bvba, Gent Atelier 7 bvba, Ronse
  • Area: 317 m2
  • Design phase:  2007 – 2011

(more…)

Apartment Gl in Brasília, Brazil by Estúdio MRGB

Tuesday, September 27th, 2016

Article source: Estúdio MRGB 

It’s about a renew of an apartment built in the 80’s, located at Brasília-DF, Brazil. After carefully analyzing the physical structure of the unit could have a clear vision on the real conditions of the apartment.

Narrow rooms due to excess of compartmentation, bad light spaces that caused an enclosure and confined feeling, that describe not an enjoyable place.

Image Courtesy © Estúdio MRGB

Image Courtesy © Estúdio MRGB

  • Architects: Estúdio MRGB
  • Project: Apartment Gl
  • Location: Distrito Federal, Brasília, Brazil
  • Software used: Autocad 2012, 3dsmax  2014, Photoshop CS6
  • Authors: arch. Igor campos , arch. Hermes romão
  • Colaborators: arch. Cássio Oliveira, arch. Camila Glycério, arch. Luiza Campos
  • Modeling, Texturing, Illumination and render: Estúdio MRGB
  • Most commun mateirals: Wood and concrete
  • Size: 60 m2 | 645 sqft
  • Year: 2012

(more…)

Norwegian Mountaineering Center in Møre og Romsdal, Norway by Reiulf Ramstad Arkitekter

Saturday, September 24th, 2016

Article source: Reiulf Ramstad Arkitekter

The Norwegian Mountaineering Center is anchored in an innovative interpretation of nature’s fantastic dimensions and the dramatic experience of mountaineering. The design of the building is based on its function as a mountaineering center and gathering place for both locals and visitors. This provides the structure with a characteristic volume communicating its contents with exciting and unique geometrical expression. Its outer skin is clad in a uniform surface, highlighting its originality and situation next to the train tracks of Raumabanen and the station area in the Åndalsnes town center.

Image Courtesy © Søren Harder Jensen

Image Courtesy © Søren Harder Jensen

  • Architects: Reiulf Ramstad Arkitekter
  • Project: Norwegian Mountaineering Center
  • Location: Åndalsnes, Møre og Romsdal, Norway
  • Photography: Reiulf Ramstad Arkitekter, Søren Harder Jensen, Fotograf André
  • Software used: AutoCad
  • Client: Stiftelsen Tindesenteret
  • Size / value: 900 m2
  • Commission type: Invited competition (2009), 1st prize
  • Status: Completed 2016

(more…)

MFA Zichtwei in Barendrecht, The Netherlands by Siebold Nijenhuis Architecten

Saturday, September 24th, 2016

Article source: Siebold Nijenhuis Architecten

The newly build multifunctional accommodation (MFA) Zichtwei is the closing piece of the education campus in Barendrecht (just South of Rotterdam). The term MFA is commonly used in The Netherlands for a combination of occupants sharing one multi-functional building. In the MFA Zichtwei two schools are sharing the available class rooms, a sports hall is included and a youth center occupies offices and an event space. The sports hall is daily occupied by the school and can also be used by neighborhood associations during evenings as a separate entrance is designed.

Image Courtesy © Menno Emmink

Image Courtesy © Menno Emmink

  • Architects: Siebold Nijenhuis Architecten
  • Project: MFA Zichtwei
  • Location: Haarspitwei 9 2992 ZB Barendrecht, The Netherlands
  • Photography: Menno Emmink
  • Software used: AutoCad and Revit
  • Client: Municipality of Barendrecht
  • Lead project architect: Siebold Nijenhuis
  • Technical detailing: Broekbakema
  • Structural engineer: Van Rossum Advisory Engineers b.v.
  • Installation advisor: Vintis installatieadviseurs
  • Contractor: WBC Bouwgroep / Bussman Winterswijk B.V
  • Surface: 2.300 m2
  • Completion: May 2016

(more…)

Lilla Alby school in Sundbyberg, Sweden by Marge Arkitekter

Saturday, September 24th, 2016

Article source: Marge Arkitekter

As an addition to an existing school built in 1968 this extension has been designed to accommodate 180 students in elementary and middle school in addition to the previous 240 and provide new classrooms, staff areas, a cafeteria and a library. An important task in the layout of the whole school complex was to release as much space as possible for play and green areas in the school yard. In order to do so, the extension is divided into a slender five story brick building with a tight footprint aligned with the street, and another lighter volume that links the old and the new school building together.

Image Courtesy © Johan Fowelin

Image Courtesy © Johan Fowelin

 

  • Architects: Marge Arkitekter
  • Project: Lilla Alby school
  • Location: Sundbyberg, Sweden
  • Photography: Johan Fowelin
  • Software used: MicroStation
  • Client: Sundbyberg Municipality
  • Total area of extension: ca 3400 sqm
  • Year: Completed 2015

(more…)

Passaggio Coffee/Bar/Restaurant in Athens,Greece by RC Group

Thursday, September 22nd, 2016

Article source: RC Group

For the Passaggio project our firm had to design a cocktail restaurant, which would be completely different from what we usually encounter. The clients requested a truly innovative and out of the box design, that would bring together elements of nature whilst achieving perfect harmony between the natural elements and the crowded metropolis.

Image Courtesy © George Fakaros

Image Courtesy © George Fakaros

  • Architects: RC Group
  • Project: Passaggio Coffee/Bar/Restaurant
  • Location: Athens,Greece
  • Photography: George Fakaros
  • Software used: Archicad
  • Year: 2016

(more…)

Art museum in Marl, Germany by Wingårdhs

Thursday, September 22nd, 2016

Article source: Wingårdhs

Long and narrow like a tube, but solid and unmovable like a block of concrete – in between these two extremes stands the extension to the Marl town hall, designed by Bakema and van den Broek in 1958-62. Their ponderous brutalism resounds through the massive walls of the extension, where the trees on the site have been made to leave their imprint. A relief art work signed by artist Lars Bergström. The position behind the main building makes the extension fall in with the pattern of the place. At the same time, its positioning above the glass boxes of the entrance and the café gives the concrete tube a lightness which is underscored by the long cantilever overlooking the lake. The 7×7 metre narrow art gallery is adapted to the purpose of accommodating temporary sculpture exhibitions. Clear incident lighting from large apertures in various directions varies the character of the 85-metre-long room and links it to the sculpture park outside. A new catwalk over the refurbished piazza points the way directly to the new entrance.

Image Courtesy © Wingårdhs

Image Courtesy © Wingårdhs

  • Architects: Wingårdhs
  • Project: Art museum
  • Location: Marl, Germany
  • Software used: 3D-studio MAX, AutoCAD, Adobe Illustrator

(more…)

RODIN 33 in Napoles, Mexico by HAUSM2

Thursday, September 22nd, 2016

Article source: HAUSM2

The apartment building is located in a narrow site dimensions (7.8m wide by 28m long) on Rodin 33 street, this conditions demands an accurate lecture of the architectural program. to optimize the interior space we decided to look forward for a structural sistem that allow us to enjoy the open space.

The living room and dinner room are clearly conected to the exterior terraces taking the widest side of the site 7.8 meters. One apartment is located by floor, allowing to the user take an interesting view of the Mexico city skyline.

Image Courtesy © Onnis Luque

Image Courtesy © Onnis Luque

  • Architects: HAUSM2 (Carlos Marin)
  • Project: RODIN 33
  • Location: Rodin 33, Napoles, CDMX
  • Photography: Onnis Luque
  • Software used: AutoCAD
  • Facilities Project: Alejandra Siebel Ing.
  • Management and Coordination: HAUSM2
  • Structural project: Eng Gerson Huerta.
  • Area: 1,200 m2
  • Project Year: 2015
  • Built Year: 2015-2016

(more…)

Dreamhouse in Rotterdam, The Netherlands by KAAN Architecten

Wednesday, September 21st, 2016

Article source: KAAN Architecten 

With Dreamhouse, the new life that lies dormant in the old Modernism of the Lijnbaan has been extrapolated. A new Modernism, with a variegation of volumes and nuances of colour and light, seems to have been the right catalyst to reawaken the Lijnbaan’s élan.

The skilfully renovated building, housing jewellers Schaap en Citroen and fashion retailer COS on the corner of Karel Doormanstraat and Kruiskade, is the result of a well-balanced design that is based on both past intentions and present ambitions. Optimistic investment has brought about sparkle where decline had become apparent. Within a strategy of sustainable renewal, closed off facades and shop fronts have been reopened with architectural ingenuity.

Image Courtesy © Sebastian van Damme

Image Courtesy © Sebastian van Damme

  • Architects: KAAN Architecten
  • Project: Dreamhouse
  • Location: Karel Doormanstraat 278, Rotterdam, The Netherlands
  • Photography: Frank Hartwijk and Sebastian van Damme
  • Software used: Autodesk AutoCAD, Adobe Suite, and Rhinoceros
  • Client: Manhave Kruiskade B.V.
  • Project Team: Luca Baialardo, Timo Cardol, Aksel Coruh, Luuk Dietz, Kees Kaan, Vincent Panhuysen, Antonia Rief
  • GFA: 1.050sqm
  • Design: 2009
  • Completion: May 2013

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy