Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autodesk’ Category

The Novel Bookstore in Newcastle upon Tyne, England by Try Andy

Thursday, December 14th, 2017

Article source: v2com

The project is located in the centre Newcastle Upon Tyne, UK a former shipbuilding and manufacturing hub in the North East of England during the Industrial Revolution and is now a centre of business, arts and sciences.

Set within a grand Georgian building within the heart of the city centre, it stands as a corner stone for the cities Grainger market dating back to 1830s and is now a Grade I listed building.

View from Entrance, Image Courtesy © Try Andy

  • Architects: Try Andy
  • Project: The Novel Bookstore
  • Location: Newcastle upon Tyne, England, United Kingdom
  • Software used: 3dS Max, Photoshop

(more…)

Casa B+P in Itupeva, Brazil by Aresto Arquitetura

Friday, December 8th, 2017

Article source: Aresto Arquitetura

The single-floor residence project, developed in the city of Itupeva, had the challenge of meeting the proposal of a house that combines economy, constructive speed and comfort.

To save money, the first idea was to adapt the project to the existing topography. The lot has a very accented slope, and had some flat areas made by the previous owner.

Image Courtesy © Aresto Arquitetura

  • Architects: Aresto Arquitetura
  • Project: Casa B+P
  • Location: Itupeva, Brazil
  • Software used: SketchUp, Autocad, Revit

(more…)

G House in Reeuwijk, The Netherlands by Lab32 architecten

Friday, December 8th, 2017

Article source: Lab32 architecten

The villa is situated close to the waters of the Reeuwijkse Plassen in a dutch village consisting of not much more than a narrow through road lined predominantly by large, free-standing houses standing on ‘islands’ created by the drainage ditches of the former peatland.

The great attraction of this location lies in the vicinity of water and in the experience of this natural environment through the changing seasons. The villa’s completion represents the fulfilment of a long-held ambition of our clients, for whom a love of water has been an abiding theme of their lives.

Image Courtesy © Rene de Wit

  • Architects: Lab32 architecten
  • Project: G House
  • Location: Reeuwijk, The Netherlands
  • Photography: Rene de Wit
  • Software used: Autocad, Autodesk, Revit, Photoshop
  • Floor area: 650 m2
  • Start: 2012
  • Finished: 2015

(more…)

Narrow House in London, England by FORMstudio

Thursday, December 7th, 2017

Article source: FORMstudio

The narrow deep plan of this tall terraced late 19th century building was ill-suited to its previous use as offices, with escape distances pre-determining the necessity for the centrally located lift and stair core that sub-divided the floor plate into small inflexible work spaces.

This configuration was, we recognised, ideally suited to the creation of residential space though, with naturally-lit rooms of domestic scale located to the front and rear, and support spaces located inboard around the retained central stairs and lift. A use further suggested by the domestic style of the Dutch-gabled brick front elevation.

Image Courtesy © BruceHemming

  • Architects: FORMstudio
  • Project: Narrow House
  • Location: London, England
  • Photography: BruceHemming
  • Software used: Autocad, SketchUp

(more…)

A Multigenerational Space in Olemps, France by CoCo architecture

Thursday, December 7th, 2017

Article source: v2com

The project is located near the city center of Olemps, a “new city” of 3,500 inhabitants, located on the outskirts of the agglomeration of Rodez. The site is located in a peri-urban area made up of architectural objects, built in the ’70s and ’80s. The municipality wanted a strong architecture, thus the building was designed as a monolith, set back from the main street of the village to assert itself and propose a vast landscaped space in connection with the existing sports facilities.

Image Courtesy © Edouard DECAM

  • Architects: CoCo architecture
  • Project: A Multigenerational Space
  • Location: Olemps, France
  • Photography: Edouard DECAM
  • Software used: Autocad
  • Client: Commune of Olemps
  • Design team: CoCo architecture, CETEC, Brehault Ingenierie, Sigma Acoustique, Jérôme Russery
  • Costs: 2 M€ excl. taxes
  • Area: 1 275 m²
  • Dates: 2012–2014, completed in 2014

(more…)

The hybrid house in Rome, Italy by ERA – Enrico Realacci Architectures

Wednesday, December 6th, 2017

Article source: ERA – Enrico Realacci Architectures

A building dating back to 1905, near the historical Villa Torlonia in Rome.

Generous spaces and volumes, a classical layout, a large corridor with arches and a large salon.

Everything could stay that way, just a technological plants upgrade and new finishes were needed.

Image Courtesy © Archive E.R.A.

  • Architects: ERA – Enrico Realacci Architectures
  • Project: The hybrid house
  • Location: Rome, Italy
  • Photography: Archive E.R.A.
  • Software used: Autocad
  • Lighting design: E.R.A.
  • Area: 300 ㎡
  • Completion Year: 2016

(more…)

BLACK BOX II in Montreal, Canada by Natalie Dionne Architecture

Tuesday, December 5th, 2017

Article source: v2com 

BLACK BOX II is the latest in a series of tiny additions impacting existing architecture in a big way. Conceived as a jewelry box, large openings blur the interior/exterior boundary, revealing its treasure of fine cabinetmaking work within through the playful use of complementary surface materials.

Image Courtesy © Raphaël Thibodeau

  • Architects: Natalie Dionne Architecture
  • Project: BLACK BOX II
  • Location: Borough Côte-des-Neiges–Notre-Dame-de-Grâce, Montreal, QC, Canada
  • Photography: Raphaël Thibodeau
  • Software used: Autocad, SketchUp
  • Design team: Natalie Dionne, Martin Laneuville, Ariane Côté-Bélisle, Corinne Deleers.
  • Collaborators:
    • Contractor: Pierre Aubin
    • Engineer: Aldrin Salpunariu
    • Cabinet Maker: Pixel&scie
  • Area of project: 2 130 ft2/198 m2
  • Addition: 180 ft2/17 m2
  • Project end date: Fall 2017

(more…)

Pamp.Pavilion in Belo Horizonte, Brazil by Joao Diniz Arquitetura

Tuesday, December 5th, 2017

Article source: Joao Diniz Arquitetura

This small pavilion functions as a doorway to the design and architecture exhibition ‘Casa Cor MG 2015’ in Belo Horizonte, where ‘Brazilianity’ was the proposed theme.

‘Mineral Essence’ was the concept adopted where the rusted steel, a material that refers directly to the state of Minas Gerais’ siderurgyc activities, is used how it is provided bt the industry, on metal strips that defined the project the continuos plan conforming the surfaces of the floor, wall and ceiling.

Image Courtesy © Bel Diniz

  • Architects: Joao Diniz Arquitetura
  • Project: Pamp.Pavilion
  • Location: Belo Horizonte, Brazil
  • Photography: Bel Diniz
  • Software used: Autocad, SketchUp, Photoshop
  • Accero Team: Fabio Adriano Pereira da Silva (coord.), Fábio Adriano Santos Silva, Tiago Matos, Alvaro Soares
  • Constructed Area: 45,00 m2

(more…)

The Paper Pavilion – Radical Retail in Singapore by Larry Teo

Friday, November 24th, 2017

Article source: Larry Teo

The Paper Pavilion” – an experimental, recyclable furniture showroom concept involving the use of recyclable materials and novel technologies by student designer Larry Teo of Singapore’s Temasek Polytechnic has been selected as one of the winners of the American Architecture Prize 2017 under the Architectural Design/Small Architecture category.

A 25,000 optical glass brick facade replaces the existing cement brick walls of the warehouse, baring its structure and allowing for internal activities to be brought to the public, Image Courtesy © Larry Teo

  • Architects: Larry Teo
  • Project: The Paper Pavilion – Radical Retail
  • Location: Singapore
  • Software used: Autocad, 3dS Max

(more…)

Surfboard House in Queens, New York by BFDO Architects

Thursday, November 23rd, 2017

Article source: v2com

Five years after Hurricane Sandy devastated the cooperative beachfront community of Breezy Point, Queens, the project built upon a lot that had been reduced to sand is complete. Houses in Breezy Point are set close together and linked by pedestrian paths; cars are confined to lots at the periphery. The client’s site was unusually wide, with 68 feet of south-facing beach frontage. Flood regulations required building at least six feet off of the ground, while co-op regulations put the maximum building height at 28 feet. The co-op also required a setback from the lot line of 32 feet at the lot’s widest point. The resulting building envelope was much shallower than wide, allowing nearly every room to have an ocean view. One of the primary design strategies was stepping the south-facing facade to allow windows to wrap corners. That created diagonal sightlines up and down the beach, framing vistas and visually expanding the interior spaces. Angled roof profiles and ceiling finishes also direct the eye upward and outward.

Image Courtesy © Francis Dzikowski/OTTO

  • Architects: BFDO Architects
  • Project: Surfboard House 
  • Location: Queens, New York
  • Photography: Francis Dzikowski/OTTO
  • Software used: Rhino, Autocad

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise