Open side-bar Menu

Archive for the ‘Ecotect’ Category

Ocean Breeze Track & Fieldhouse in New York by sage and coombe architects

Thursday, May 12th, 2016

Article source: sage and coombe architects 

Built as part of New York City’s Design Excellence program within both the Department of Parks and Recreation and the DDC, the Ocean Breeze Indoor Athletic Facility sits within a new 110-acre park being developed as a part of former Mayor Bloomberg’s PlaNYC initiative, whose primary goal was to bring large scale regional parks to every borough.  Located on Staten Island’s Eastern Shore, the building overlooks the Verrazano-Narrows Bridge, lower Manhattan, and the Freedom Tower.

Image Courtesy © Alexa Hoyer

Image Courtesy © Alexa Hoyer

  • Architects: sage and coombe architects
  • Project: Ocean Breeze Track & Fieldhouse
  • Location: 625 Father Capodanno Blvd., Staten Island, New York, USA
  • Photography: Paul Warchol and Alexa Hoyer
  • Software used: AutoCad, Revit, 3d Studio, Rhino, Ecotect, Excel, Photoshop/Illustrator, Powerpoint, BlueBeam
  • Client: NYC Dept of Parks and Recreation, Construction management by NYC DDC
  • Site: 110 acres
  • Building: 135,000 SF
  • Completion Date: 2016


Q10 House in Ho Chi Minh City, Vietnam by Studio8 Architecture & Urban Design

Tuesday, February 2nd, 2016

Article source: Studio8 Architecture & Urban Design 

The house is located in a dense residential alley at the heart area of District 10, Ho Chi Minh City (in Vietnamese is “Quận 10″ that’s why the house named Q10). Like many other typical row houses in Vietnam, Q10 House faced a challenge of creating something different but feasible with very limited budget, other saying is to balance between creativity and efficiency, and more importantly, works well with living style of the owners.

Image Courtesy © LumKa Photography

Image Courtesy © LumKa Photography

  • Architects: Studio8 Vietnam Co., Ltd
  • Project: Q10 House
  • GFA: 250m2
  • Location: To Hien Thanh Street, Ward 14, District 10, Ho Chi Minh City, Vietnam
  • Photography: LumKa Photography
  • Software used: AutoCAD, Revit, Ecotect, Photoshop
  • Project Year: 2015


NT24 / Housing in Cuernavaca, Mexico by Aflo Arquitectos

Wednesday, September 10th, 2014

Article source: Aflo Arquitectos

The property is located in the north of the city of Cuernavaca , enjoying the best climate in the city,( worldwide). The neighborhood Tlaltenango enjoys excellent connectivity and history, is now a central scenery with the city of Cuernavaca and conurbations spaces . Nueva Tabachin  is a midpoint of the colony in a canyon with little topography, perfect to go unnoticed and to have a better lifestyle scenario.

Image Courtesy © Aflo Arquitectos

Image Courtesy © Aflo Arquitectos

  • Architects: Aflo Arquitectos
  • Project: NT24 / Housing
  • Location: Cuernavaca, Mexico
  • Software used: Ecotect


Courtyard House in Aurora, U.S.A by NO ARCHITECTURE

Tuesday, August 19th, 2014

Article source: NO ARCHITECTURE

NOA completes The Courtyard House in Aurora, OR. This 2,489 ft² (231 m²) structure is located on a hill overlooking protected wet­lands, cantilevering towards views of the Pudding River on one side, while carving into the ground on the other. Entered through a sunken entrance court, the living spaces unfold in a continuous loop around a faceted glass courtyard.

Image Courtesy © NO ARCHITECTURE

Image Courtesy © NO ARCHITECTURE

  • Architects: NO ARCHITECTURE
  • Project: Courtyard House
  • Location: Aurora, U.S.A
  • Photography: Michael Weber.
  • Software used: Rhino, AutoCad, Adobe CS, Ecotect.
  • PROJECT: Private residence
  • TYPE: Commission
  • SIZE: 2,981 ft² (277 m²) with garage
  • CLIENT: Confidential
  • COLLABORATORS: WBS Construction Inc., Madden & Baughman Engineering, Inc.,
  • STATUS: Completed 2013
  • VALUE: $585,000;
  • KEY PERSON: Andrew Heid;
  • TEAM: Jack Hogan, Noa Peer, Christopher Purpura.


Missouri Heights Residence in Carbondale, CO by Forum Phi Architecture

Friday, March 21st, 2014

Article source: Forum Phi Architecture

The Missouri Heights Residence project began with an interesting client, an amazing site and a goal for the ultimate in eco-conscious architectural design. Built on a 36-acre lot with majestic views of the Roaring Fork Valley, the “Mountain Modern” home is strongly focused on energy efficiency. The property is south facing to maximize solar access.

With views to the south, this home takes advantage of natural vistas and solar access to responsibly open its living space, creating a real sense of indoor/ outdoor living., Image Courtesy © Brent Moss Photography

  • Architects: Forum Phi Architecture
  • Project: Missouri Heights Residence
  • Location: Carbondale, CO, U.S.A
  • Photography: Brent Moss Photography
  • Software used: Archicad, Ecotect

Solar Carve Tower in New York, USA by Studio Gang Architects

Saturday, December 8th, 2012

Article source: Studio Gang Architects

Our Solar Carve Tower employs a surprising twist to traditional zoning logic. Designed for a site that borders the High Line on the east with the vast openness of Tenth Avenue, the Lincoln Highway, and the Hudson River to the west, the project proposes inverting the light and air setbacks from the already well-exposed street to the High Line, in order to prioritize the inner-block park.

Image Courtesy Studio Gang Architects

  • Architects: Studio Gang Architects
  • Project: Solar Carve Tower
  • Location: New York, USA
  • OWNER: William Gottlieb Real Estate
  • SIZE: 186,700 sf
  • HEIGHT: 213 ft
  • STATUS: Anticipated Completion 2015
  • REVEALED: The Art Institute of Chicago solo exhibition
    Building: Inside Studio Gang Architects
    September 24, 2012 – February 24, 2013
  • Software used: Combination of CAD software, McNeel Rhinoceros to 3D model, Autodesk AutoCad to document and Autodesk Ecotect to analyze. Renderings were primarily done by Labtop.
  • PUBLICATIONS: Building: Inside Studio Gang Architects
    Edited by Jeanne Gang and Zoë Ryan; With contributions by Michael Halberstam,
    Karen Kice, Zoë Ryan, Brett Steele, and Sarah M. Whiting
    Yale University Press
    184 p., 8 x 10
    97 color illus. + 109 duotones
    ISBN: 9780300191189
    Paper over Board: $45.00

Rain Architecture, Multiproposal gallery in Valdivia, Chile by Mauricio Silva Arquitectos

Wednesday, June 13th, 2012

Article source: Mauricio Silva Arquitectos

From the evolution that squares have experienced, there is a new way to use and exploit its inside: the galleries. The main function of these is to link the exterior and interior of the block from the gallery as a space for mediation and where public space is mixed with the commercial one. In Valdivia, a city where it rains most of the time, this type of space is an opportunity to experience the city throughout the year and revitalize the public space and local business.

Multiproposal gallery

  • Architects: Mauricio Silva Arquitectos
  • Project: Rain Architecture, Multiproposal gallery
  • Location: Valdivia, Chile
  • Site Building Area Size: 2500 mt 2
  • Type: mixed use (commercial, office, housing)
  • Area: 15300 mt2
  • Software used: Autocad and sketchup used for modeling, Artlantis, photoshop and illustrator for rendering and schemes. Ecotect addition to the building thermal modeling


Oil Silo Home in Berlin, Germany by

Monday, February 20th, 2012

Article source:

The Oil Silo Home, designed by in Berlin, recycles oil silos by transforming them into affordable houses. An oil silo is a storage container for compressed liquefied petroleum gas. There are approximately 49,000 oil silos in over 660 oil refineries worldwide! As the human population increases at an exponential rate, oil discovery decreases at an exponential rate. Soon all existing oil silos will be abandoned as fuel storage containers.

Exterior View

  • Architect:
  • Name of Project: Oil Silo Home
  • Location: Berlin, Germany
  • Software used: Rhino, Grasshopper, 3D Studio Max, and EcoTect


Ordos T.C.A.O. Museum in Inner Mongolia, China by ///byn

Tuesday, November 15th, 2011

Article source: ///byn

Chinese calligraphy is mainly based in three characteristics: status of mind, line & color. These tree concepts triggered our original ideas for the Ordos Museum

The inhabiting/space populating logic in Inner Mongolia is grouping. Local herds of camels & horses used to browse the steppe in search for comfort. This comfort was only fulfilled when they would arrive to a DECISSION to settle in the landscape. In the same manner, the always present clouds populate the Inner Mongolian sky: groups of rounded & cotton locking clouds spread at the intense blue sky. Finally, also the original nomads will settle their yurts following a constellation. An primary impression of non-organization is quickly overcome by a self-organized logic. Here, the museum volumes have found their own space in the park. The logics of placement come from many different aspects: orientation, functionality, targeted visuals, public space, creating a unique orchestrated sequence of spaces.

Aerial View (Images Courtesy ///byn & ZhuJin for ///byn)

  • Architect: ///byn
  • Name of Project: Ordos T.C.A.O. Museum
  • Location: Ordos, Inner Mongolia, P.R. China
  • Team: DUAN Jun, HUANG QiShan, Audrius LIUGMANINAS & LI Min
  • Rendering: ///byn & ZhuJin for ///byn
  • Photography: ///byn
  • Software used: Designed mainly in Rhino. Using several Plug-ins to define shape,  structure and façade patterning. For instance, to define the overall building shape, the architects used T-Splines or to apply the façade construction detailing into the façade the architects used Paneling Tools.


Hayes Valley Playground and Clubhouse in San Francisco, California by WRNS Studio

Thursday, September 29th, 2011

Article source: WRNS Studio

The nonprofit Trust for Public Land (TPL) partnered with the San Francisco Recreation and Parks Department to update this 1958 park located between San Francisco’s Hayes Valley and Western Addition neighborhoods. Reflecting TPL’s mission to create livable communities through land conservation, the new playground and clubhouse provide this dense area with a safe, welcoming facility that fosters an appreciation for nature, outdoor activity, and social gathering.

Exterior View

  • Architects: WRNS Studio
  • Project: Hayes Valley Playground and Clubhouse
  • Location: San Francisco, California
  • Client: Trust for Public Land
  • Project Team: Bryan Shiles, Brian Milman, Kyle Elliott, Rus Sherman, Li Kuo, Geoff Brown, Jenny Huang, and Melinda Turner
  • Software used: Sketchup, AutoCAD, Revit, Ecotect, and the Adobe Creative Suite


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy