ArchShowcase

Archive for the ‘Revit’ Category

House Mat Draft in Maseru, Lesotho by Nico van der Meulen Architects

Friday, December 12th, 2014

Article source: Nico van der Meulen Architects

House Mat is a new double storey residence designed by Rudolph van der Meulen of Nico van der Meulen Architects.

The 1884 m² house is located against a hill in Maseru, Lesotho, on a stand of 4991m².

The concept of a contemporary white building that follows a gentle curve came about after the original complicated design was simplified and reduced into a white curve mirroring the curve of the hill base.

Image Courtesy © Nico van der Meulen Architects

Image Courtesy © Nico van der Meulen Architects

(more…)

MY80 in Melbourne, Australia by Hayball

Saturday, December 6th, 2014

Article source: Hayball

The building’s diverse vertical neighbourhood features retail tenancies, commercial premises and residential dwellings.

MY80 offers residents a range of lifestyle services catering to a sophisticated set of high-rise dwellers seeking communal spaces and facilities not found in older buildings. These include a lounge and terrace, residents dining area, swimming pool and sauna, cinema and business centre on level 1, and a rooftop bar and terrace with impressive views (level 53). The apartments are structured to be affordable, with the dual communal areas providing generous specialised spaces – such as the dining room with designer kitchen for entertaining on a large scale – that complement private apartment living.

Image Courtesy © Peter Clarke

Image Courtesy © Peter Clarke

  • Architects: Hayball
  • Project: MY80
  • Location: 410 Elizabeth Street, Melbourne, Australia
  • Photography: Peter Clarke
  • Software used: Revit
  • Exteriors: Peter Clarke
  • Interiors: Shannon McGrath
  • No of levels: 55
  • No of apartments: 487

(more…)

THE CHILDREN’S HOME OF THE FUTURE in Kerteminde, Denmark by CEBRA

Tuesday, December 2nd, 2014

Article source: CEBRA

Danish architecture studio CEBRA has completed a pioneering project for a new type of 24-hour care centre for marginalized children and teenagers in Kerteminde, Denmark. The tile and wood cladded building plays with familiar elements and shapes to create a homely environment in a modern building that focuses on the residents’ special needs. The Children’s Home of the Future combines the traditional home’s safe environment with new pedagogical ideas and conceptions of what a modern children’s home is and which needs it should fulfil.

Image Courtesy © Mikkel Frost

Image Courtesy © Mikkel Frost

  • Architects: CEBRA
  • Project: OUR HOUSE – THE CHILDREN’S HOME OF THE FUTURE
  • Location: StrandgårdsAlle, Kerteminde, Denmark
  • Photography: Mikkel Frost
  • Software used: AutoCAD, Revit, Rhinoceros, VRay for Rhinoceros, Adobe Photoshop and Illustrator
  • Client: Kerteminde Municipality
  • Landscape architect: PK3
  • Engineer: Søren Jensen
  • Awards: Nominated for the European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van derRohe Award 2015
  • Year: 2012 – 2014
  • Status: Completed

(more…)

Kollaskolan in Kungsbacka, Sweden by KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE

Thursday, November 27th, 2014

Article source: KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE 

The new school consists of a school building of ca 6500m², a sports-block of ca 2500m² as well as additional smaller buildings. The school is executed as a passive-house, thus becoming one of the largest passive-house buildings in Sweden and probably the largest passive-house school built in the country.

Image Courtesy © KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE

Image Courtesy © KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE

  • Architects: KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE 
  • Project: Kollaskolan
  • Location: Kungsbacka, Sweden
  • Software used: Autodesk, Revit
  • Team: Fredrik Kjellgren, Joakim Kaminsky, Michael Tuuling, Joti Weijers-Coghlan, Mélia Parizel, Maria Syrén, Michele Pascucci, Gaby Andersson, Paulina Kaluzna, Paco Pomares, Sanna Johnels, Sofia Wendel, Marta Menéndez, Sandra Nygren
  • Interior finish: Birch panel, white walls, railings made of painted wood boards
  • Exterior finish: Brick, fiber cement boards & plaster
  • Partners: Ramböll, 02 Landskap, Anna Törnqvist
  • Sustainable: Passive-house, solar cells, eco-friendly material
  • Client: Eksta Bostads AB
  • Program: School (6500sqm), Athletic Hall (4500sqm
  • Budget: 220.000.000 SEK
  • Status: Completed 2014

(more…)

Dalseong Citizen’s Gymnasium by Selim senin

Tuesday, November 25th, 2014

Article source: selim senin

After a search for the best possible result to ensure the equal view of the courts from different directions, the project has been generated by a geometric combination of badminton courts. Around ten badminton courts a circulation belt of 3m was formed, this is how spectators or athletes can freely move all around. This circular space was surrounded by a large triangle which forms three triangular areas around the circle. Thanks to this organization of space three spectator stands were generated all of which has different view directions to the courts. In order to assure the proper angle for the triangular stands to view the courts, they were elevated upwards and were connected with triangular trusses so each triangular space carries each other’s load. Thus a dynamic interior setting was formed.

Image Courtesy © selim senin

Image Courtesy © selim senin

  • Architects: Selim senin
  • Project: Dalseong Citizen’s Gymnasium
  • Software used: sketchup,vray, autocad, photoshop, 3dmax, revit 

(more…)

Kahurangi School in Wellington, New Zealand by Stephenson&Turner

Friday, November 21st, 2014

Article source: Stephenson&Turner

Kahurangi School is the latest new school in the Wellington region. Kahurangi School, meaning “prized” or “precious” opened in September 2013, merging two existing schools, Strathmore Community School and Miramar South School. The design creates a new beginning, with buildings that provide a strong sense of its identity, reflecting the rich cultural diversity of its community and with Pasifika/Maori in particular.

Image Courtesy © Stephenson&Turner

Image Courtesy © Stephenson&Turner

  • Architects: Stephenson&Turner
  • Project: Kahurangi School
  • Location: Wellington, New Zealand
  • Software used: Revit

(more…)

House in Moscow, Russia by Nico van der Meulen

Thursday, November 20th, 2014

Article source: Nico van der Meulen 

Nestled in a dense pine forest in Barvikha; Russia, this site is situated within a secured estate in Moscow. Positioned along the river and small lake in close proximity to the health resort for the Russian politici, the Barvikha Sanatorium, it comes as no surprise that this estate became very sought after by many influential people in Russia.

Image Courtesy © Nico van der Meulen

Image Courtesy © Nico van der Meulen

  • Architects: Nico van der Meulen
  • Project: House in Moscow
  • Location: Barvikha Village, Moscow, Russia
  • Software used: Revit
  • Residence size: 4400 m²

(more…)

Hicks Orthodontics in Lenoir City, Tennessee by BARBERMcMURRY architects

Tuesday, November 11th, 2014

Article source: BARBERMcMURRY architects

Hicks Orthodontics is a comprehensive care practice with an existing location in Knoxville, Tennessee. In late 2012, BarberMcMurry architects was approached by the practice to help design a modern facility to house an expansion into an underserved rural location approximately 5 miles northwest of Lenoir City in East Tennessee. The client asked that the new building respect the warmth of the rural context while also providing a progressive image which aligned with their vision. Located off of U.S. 321, the site is situated for maximum visibility from passing traffic. The location is also strategically placed close to local schools to serve the orthodontic needs of that population. Adjacent parcels to the southeast remain undeveloped and densely vegetated. A gas station & convenience store is located on the parcel immediately to the west. We positioned the building away from the gas station and carefully placed programmatic elements within the building to leverage and focus views toward the natural landscape.

Image Courtesy © Denise Retallack | Photographer

Image Courtesy © Denise Retallack | Photographer

  • Architects: BARBERMcMURRY architects
  • Project: Hicks Orthodontics
  • Location: Lenoir City, Tennessee, USA
  • Photography: Denise Retallack | Photographer
  • Software used: Revit
  • Owner/Client:  Hicks Orthodontics
  • Contractor:  Hickory Construction
  • Interior Door Frames: EzyJamb Door Frames
  • Solid Surface:  LG Hausys HI-MACS Alpine White
  • Brick:  Calstar- Utility Brick, Light Gray, Standard Finish
  • Storefront:  KawneerTrifab VG 451/451 T
  • Building Area:  6,800 square feet
  • Year: 2014

(more…)

Deanwood Community Center and Library by Perkins Eastman

Tuesday, November 11th, 2014

Article source: Perkins Eastman

Located in one of the DC’s oldest African-American neighborhoods, the Deanwood Community Center and Library is a joint-use facility that features educational, recreational, and athletic programs for all ages. The variety of programming —early care and education center, recreation pool, sound recording studio, and public library—serves both the local community and patrons from across the city.

Image Courtesy © Perkins Eastman

Image Courtesy © Joseph Romeo

  • Architects: Perkins Eastman
  • Project: Deanwood Community Center and Library
  • Location: U.S.A.
  • Photography: Joseph Romeo
  • Software used: Revit 2014 for renderings in the early stages in the design process.

(more…)

KERERU PARK CAMPUS ADMINISTRATION & LIBRARY BUILDING in Auckland, New Zealand By Stephenson & Turner

Sunday, November 9th, 2014

Article source: Stephenson & Turner

HEADLINE: From a previously unseen building to a fun, colourful and vibrant part of the community.

S&T has worked with the staff and key stakeholders at Kereru Park Campus in South Auckland to give their school a fresh presence from the street with a new administration and library building. The previous buildings were hidden; almost unseen from the road and plagued by weather tightness issues.

Image Courtesy © Stephenson & Turner

Image Courtesy © Stephenson & Turner

  • Architects: Stephenson & Turner
  • Project: KERERU PARK CAMPUS ADMINISTRATION & LIBRARY BUILDING
  • Location: Auckland, New Zealand
  • Software used: The initial design was done in Sketch Up 6/7 and the project developed & documented in Revit 2013.

(more…)

Graphisoft Archicad
Bentley:Transform Project Delivery ProjectWise
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Click here for Internet Business Systems © 2014 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy