Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘AutoDesSys’ Category

Carlo Pazolini Brompton in London, England by Giorgio Borruso Design

Thursday, April 13th, 2017

Article source: Giorgio Borruso Design 

Carlo Pazolini, Brompton Rd is a 120 sqm space in Knightsbridge, London, housing men’s and women’s shoes and accessories. The design marks an evolution of the Carlo Pazolini worldwide store concept integrating specificities of site. Our design sought to recognize the memory of the adjacent 18th Century Brompton Arcade (now part of a retail store) by recreating a contemporary barrel vault ceiling as well as the illusion via a mirror wall that the space opens to the exterior at the back. An historical detail in the facade was used as a generative “seed” for the interior geometric language and led us to a pointed rather than semicircular barrel vault design. The memorialization of this neighboring arcade space led to a tunnel-like twisting of the interior in such a way that the floor, walls, and ceiling become wrapped into one another, creating a vortex of movement from front to back in which design elements flock like schools of fish moving through a turbulent fluid environment.

Image Courtesy © Giorgio Borruso Design

  • Architects: Giorgio Borruso Design
  • Project: Carlo Pazolini Brompton
  • Location: London, England, UK
  • Software used: FormZ

(more…)

LORD & TAYLOR Ridge Hill in New York by Giorgio Borruso Design

Wednesday, April 12th, 2017

Article source: Giorgio Borruso Design

LEGACY AND INNOVATION

Lord & Taylor, founded in 1826, is the oldest specialty department store chain in the country. They built the first suburban department stores, which became models for a new retail typology. In 1953, Lord & Taylor presented an award for independent thinking to Albert Einstein for his “nonconformity” in scientific matters. The company has an especially interesting story to tell in terms of both its history and its connection to high-level architectural design in its department stores. The projects developed under the leadership of Dorothy Shaver with Raymond Loewy provide a rich catalogue of inspiration. The spatial and formal fluidity in these early works was something we looked to rediscover, in particular, for the store in Ridge Hill, both in terms of the building’s relationship to its context as well as the experience of the public.

As the first new L&T store since 2001, our goal was to realize a project that honors the legacy of an iconic and historic partnership in design, both in terms of its architectural and urban presence (evolving the “big box” store) and its technological and design creativity.

Image Courtesy © Giorgio Borruso Design

  • Architects: Giorgio Borruso Design
  • Project: LORD & TAYLOR Ridge Hill
  • Location: New York, USA
  • Software used: FormZ

(more…)

Baufritz Haussicht in Erkheim, Germany by Studio Alfredo Häberli

Friday, December 2nd, 2016

Article source: Studio Alfredo Häberli 

Alfredo Haeberli:

I still have the copy of my letter, which I wrote in 2008 – and a copy of the woman’s magazine from back then. “Women changing the world” – I was so deeply impressed by it, I simply could not understand, that you wouldn’t respond in any way. Today we are strolling around the finished house, which we have developed together. Quite impressive, how this thing has taken speed.

Image Courtesy © Jonas Kuhn

Image Courtesy © Jonas Kuhn

  • Architects: Studio Alfredo Häberli
  • Project: Baufritz Haussicht
  • Location: Erkheim, Germany
  • Photography: Jonas Kuhn
  • Software used: Ashlar Graphite and Autodessys Form.Z

(more…)

Koyasan Guest House in Japan by ALPHAVILLE architects

Wednesday, June 15th, 2016

Article source: ALPHAVILLE architects 

We designed a new guesthouse for young people from all over the world at Koya-san, the head temple of the Shingon sect founded 1200 years ago, the UNESCO world heritage. It is a mixture of Japanese capsule type hotel in which the privacy is well protected, and dormitory in which the communication among the guests is active. Each single room directly faces a hall so that you can chose proper distance with other guests ensuring the privacy. Selecting of thin wooden structure, resulting that the burden load per one pillar is relatively light, visibility of environmental facilities for easier maintenance and the simple composition of the space allow not only owner of this guest house but also guests to maintain, modify and keep on using this architecture for the long time.

Image Courtesy © Toshiyuki Yano

Image Courtesy © Toshiyuki Yano

  • Architects: ALPHAVILLE architects (Kentaro Takeguchi + Asako Yamamoto)
  • Project: Koyasan Guest House
  • Location: Koyasan, Japan
  • Photography: Toshiyuki Yano and  Alphaville
  • Software used: JW cad (Japanese CAD software), Autodesk, Rhinoceros, V-ray, Form Z, adobe software
  • Project team: Tomohisa Koike
  • Structural engineer: Takashi Manda
  • Site area: 137.26m2
  • Building area: 96.00 m2
  • Total floor area: 96.00 m2

(more…)

HOUSE K in Kumamoto, Japan by YDS Architects

Wednesday, June 1st, 2016

Article source: YDS Architects

This house is situated in a town surrounded by mountains. We designed a white box where light and wind go through. The image was shining white box where residents would live feeling the transition of light and shadow with letting go of their mind.

Image Courtesy © Hiroshi Fujimoto (Studio Fuji)

Image Courtesy © Hiroshi Fujimoto (Studio Fuji)

  • Architects: YDS Architects (Yoshitaka Uchino)
  • Project: HOUSE K
  • Location: Kumamoto, Japan
  • Photography: Hiroshi Fujimoto (Studio Fuji)
  • Software used: Vectorworks, JWW Cad and FormZ
  • General Contractor: Iwanaga-gumi Co., Ltd
  • Total floor area: 160.64 m2
  • Design period: 2014.05-2015.07
  • Construction period: 2015.08-2016.02 

(more…)

Hokusetsu-Sokai in Osaka, Japan by Misaoarc Inc.

Sunday, May 1st, 2016

Article source: Misaoarc Inc.

We reconstructed an old Japanese-style hotel as event space.
We made the small 3 banquet office which can hold a meeting.
We made wide multi-purpose space (cafe light meal and restaurant, etc.).
It’s possible to make these 3 rooms united space by a movement partition.

Image Courtesy © Stirling Elmendorf

Image Courtesy © Stirling Elmendorf

  • Architects: Misaoarc Inc.
  • Project: Hokusetsu-Sokai
  • Location: Yoshikawa, Toyono-cho Toyono-gun, Osaka, Japan  
  • Photography: Stirling Elmendorf
  • Total floor area: 198.39m2
  • Design period:2014.05-2015.09
  • Construction period: 2015.09-2016.01
  • Software used: Dracad, Form-Z

(more…)

Mont-Laurier multifunctional theater in Canada by Les architectes FABG

Friday, October 30th, 2015

Article source: v2com

Located in the Laurentian mountains, 250 kilometers northwest of Montreal,Mont-Laurier is a small town where the forest industry still plays a centralrole despite a declining demand for lumber. The building site is located onthe southern embankment of the Lievre River between the cathedral and the public school.

Image Courtesy © Steve Montpetit

Image Courtesy © Steve Montpetit

  • Architects: Les architectes FABG 
  • Project: Mont-Laurier multifunctional theater
  • Location: Mont-Laurier, Canada
  • Photography: Steve Montpetit
  • Software used: FORM-Z and autocad

(more…)

CEDRUS Residence in Harrington, Canada by BOOM TOWN

Tuesday, October 13th, 2015

Article source: v2com

Located on the shore of the Gate Lake, on a slightly sloping land of almost 80 000 pi2, the chalet takes place on the edge of a cedar wood with majestic mature incline trunk trees. Although the footprint of this two-storey building is substantial, because the roof slope follows the landscape the impact of it site integration is minimal.

Image Courtesy © Angus McRitchie

Image Courtesy © Angus McRitchie

  • Architects: BOOM TOWN 
  • Project: CEDRUS Residence
  • Location: Harrington, Canada
  • Photography: Angus McRitchie
  • Software used: Form*Z, CINEMA 4D, AutoCad
  • Architect in Charge: Eric Joseph TREMBLAY
  • General contractor: Luc Corbeil (Bois et Nature construction)
  • Structural engineer: Pierre Brassard (GENIEX)
  • Mechanical engineer: Guillaume Dupré (PLANEKO)
  • Interior design: BOOM TOWN et Mario Januario (MJ Design)
  • Landscaping and horticulture: Jean-Philippe Laliberté
  • Cabinet making: Jean-François Asselin (Atelier Boisteck)
  • Lighting: Antoine Laverdière (LumiGroup)
  • Stairs and railings: Martin Bättig (Bättig Design)

(more…)

Centrexpo Drummondville in Canada by CCM2 architectes + Bilodeau Baril architectes

Wednesday, July 15th, 2015

Article source: CCM2 architectes + Bilodeau Baril architectes

The Centrexpo Drummondville is the most up-to-date exhibition center in the province of Quebec. The building shows the avant gardist side of Drummondville by showing an actual and contemporary image. The designers intend to show a progressive architecture according to the time of the day, a fully glazed building which reveals the activities and dynamism of the location. Different opacity in the fenestration allows to filter natural light at daytime and makes it look like a glowing lantern at night.

Image Courtesy © Dave Tremblay

Image Courtesy © Dave Tremblay

  • Architects: CCM2 architectes + Bilodeau Baril architectes
  • Project: Centrexpo Drummondville
  • Location: Drummondville, Québec, Canada
  • Photography: Dave Tremblay/CCM2 architectes
  • Client: Société de développement économique de Drummondville
  • Software used: Form Z and Autocad 2014
  • Engineer:
    • Structural/civil: SMI-EXP 
    • Mecanical/electrical: EXP
  • Project area: 110000 pi2 | 10220 m2
  • Completion: 2014
  • Budget:24 M $

(more…)

HARFANG-DES-NEIGES PRIMARY SCHOOL in Québec, Canada by CCM2 architectes + Onico Architecture

Thursday, May 7th, 2015

Article source: CCM2 architectes + Onico Architecture

Located in the center of the town Stoneham, surrounded by a mountainous and wooden environment, the new pavilion of the elementary school of Stoneham-Tewkesbury is built near the existing one. The new school can accommodate an extra of 240 students in order to fill the growing needs of the municipality. The Municipality’s expansion is caused by the arrival of young families in the new residential developments. The pavilion regroups fourteen classrooms, a library, a gymnasium, a computer laboratory, a daycare and all the services related to maximize the development and the global learning of the children.

Image Courtesy © Stéphane Groleau

Image Courtesy © Stéphane Groleau

  • Architects: CCM2 architectes + Onico Architecture
  • Project: HARFANG-DES-NEIGES PRIMARY SCHOOL
  • Location: Stoneham, Québec, Canada
  • Photography: Stéphane Groleau + Dave Tremblay
  • Software used: FormZ and AutoCad
  • Completion: 2013
  • Client: Commission scolaire des Premières-Seigneuries
  • Structural / Civil: WSP Group
  • Mechanical /Electrical: Genecor inc.
  • Contractor: Constructions Béland-Lapointe inc.
  • Project Area: 30 730 pi2 | 12 855 m2
  • Budget: 6,5 M$ | CAN

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy