Open side-bar Menu

Archive for the ‘Bentley’ Category

Ennismore Gardens in London, England by ÜberRaum Architects

Monday, February 5th, 2018

Article source: ÜberRaum Architects

ÜberRaum Architects’ Ennismore Gardens project is located in a Grade ll listed Victorian terrace in the Knightsbridge Conservation Area. The ground floor apartment was refurbished and a one storey rear extension added. With a basement and six storeys, a Doric entryway and stucco façade marks the property’s historic significance. Leaving this untouched emulates the architects’ intentions – accentuating period details alongside contemporary features.

Image Courtesy © Lyndon Douglas

  • Architects: ÜberRaum Architects
  • Project: Ennismore Gardens
  • Location: Westminster, London, UK
  • Photography: Lyndon Douglas
  • Software used: Microstation


Outside In House in Vestfold, Norway by Jarmund / Vigsnæs Architects

Tuesday, January 23rd, 2018

Article source:  Jarmund / Vigsnæs Architects

The site is located close to the sea on the south coast of Norway. The house is placed in clearing of a surrounding forest where the terrain is calmly sloping towards the water.

Image Courtesy © Nils Petter Dale

  • Architects: Jarmund / Vigsnæs Architects
  • Project: Outside In House
  • Location: Vestfold, Norway
  • Photography: Nils Petter Dale
  • Software used: Microstation
  • Primary architects: Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs, Alessandra Kosberg, Anders Granli, Claes Cho Heske Ekornås
  • Size: 984 m²
  • Schedule: Finished 2016 


Old Town Residence in Baku, Azerbaijan by ÜberRaum Architects

Wednesday, July 5th, 2017

Article source: ÜberRaum Architects 

ÜberRaum Architects designed a full refurbishment of this Old Town Residence.  Converted to a high-end private house, the design features luxury materials including marble, hardwoods and onyx.

The new rooftop extension forms a double height dining room, and opens panoramic views from the terrace and living spaces, across the Caspian Sea and old town roofscape.

Image Courtesy © ÜberRaum Architects

  • Architects: ÜberRaum Architects
  • Project: Old Town Residence
  • Location: Baku, Azerbaijan
  • Software used: Rhino, 3DS Max, Adobe Photoshop, Microstation
  • Structural Engineer: Fluid Structures, London
  • Visualisations: FUMO Studio, London, UK
  • Surveyors: Ganter Interior, Waldkirch, Germany
  • Construction cost: £4 million
  • Size: 800m2
  • Date of completion: Winter 2018 (projected)


Hyundai Motorstudio Goyang in Seoul, South Korea by DMAA

Thursday, May 11th, 2017

Article source: DMAA 

Hyundai’s “Modern Premium” strategy – the concern’s definition of quality encompassing technology, functionality, design, comfort and sustainability – formed the basis for an invited architectural competition to find a correspondingly comprehensive design concept, which could be simultaneously applied to all of Hyundai’s spatially very diverse locations.

Image Courtesy © Katsuhisa Kida

  • Architects: DMAA
  • Project: Hyundai Motorstudio Goyang
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Katsuhisa Kida and Raphael Olivier
  • Software used: Bentley Microstation, Rhino, Grasshopper, McNeel Rhino, for Grasshopper, Octopus for Grasshopper, Dlubal RStab & RFEM, Adobe Illustrator & InDesign, Nemetschek Allplan
  • Project team:Michael Lohmann, Diogo Teixeira, Christian Schrepfer, Gerhard Gölles, Win Man, Christian Groß, Florian Schafschetzy, Bogdan Hambasan, Toni Nachev
  • Managing Partner: Martin Josst
  • Project manager: Sebastian Brunke
  • Construction management: Hyundai Architects & Engineers Associates
  • Project controlling: Hyundai Architects & Engineers Associates
  • General contractor: Hyundai Engineering & Construction


Micr-O in Hangzhou, China by Superimpose

Friday, April 21st, 2017

Article source: Superimpose

Inside the rural Tai Yang Valley, West of Hangzhou, the Sun Commune is a local initiative raising awareness of sustainable farming and promoting healthy living and outdoor activities for the increasing urbanization of China.

Within the sun commune, Superimpose Architecture Studio designed MICR-O to be a learning platform for city dwellers.

Image Courtesy © Marc Goodwin

  • Architects: Superimpose (Carolyn Leung, Ben de Lange, Ruben Bergambagt, Mika Woll)
  • Project: Micr-O
  • Location: Tai Yang Valley, Sun Commune, Lin’an, Hangzhou, China
  • Photography: Marc Goodwin
  • Software used: Rhino, Grasshopper and Bentley Microstation
  • Client: Sun Commune
  • Site Area: 2800 sqm
  • GFA: 243 sqm


Mt Macedon House in Australia by Field Office Architecture

Saturday, February 25th, 2017

Article source: Field Office Architecture

Mount Macedon House was a significant and challenging design opportunity, with a complex site, strict bushfire protection regulations and specific client brief all playing an important role in the final project outcome.

A long, yet narrow site, it is nestled into the side of Mount Macedon with sweeping views across bushland to the north and north east in a very tranquil and restful setting.

Image Courtesy © Dan Farrar

  • Architects: Field Office Architecture
  • Project: Mt Macedon House
  • Location: Victoria, Australia
  • Photography: Dan Farrar
  • Software used: Microstation and SketchUp
  • Project Team: Chris Barnes, Nick Crawford
  • Completed: September 2016


Residential House Cologne Hahnwald in Köln, Germany by Corneille Uedingslohmann Architekten

Friday, February 17th, 2017

Article source: Corneille Uedingslohmann Architekten

The original planning brief foresaw an adaptation of the existing house, which was inhabited by the building owner at the time. The home owner’s driving aspiration for the project was the integration of a swimming pool with a visual relationship to the outside. After many design variations and the exhaustion of all building parameters it became clear this would not be feasible within the constraints of the old house. However the strong desire for a private swimming pool remained, leading the owner to the courageous decision to tear down the original house and build new in order to realize their ideas.

Image Courtesy © Michael Neuhaus

  • Architects: Corneille Uedingslohmann Architekten
  • Project: Residential House Cologne Hahnwald
  • Location: Köln, Germany
  • Photography: Michael Neuhaus
  • Software used: Bentley Microstation Connect, Adobe Photoshop CC, Ava Orca
  • Property size: 995 sqm
  • Living Area: 266 sqm
  • Other Area: 207 sqm
  • Completion: 2016


Cabin Geilo in Norway by LUND HAGEM ARKITEKTER AS

Friday, January 6th, 2017


Situated at 982 meters above sea level, this cabin has harsh winter conditions and heavy snowfall. The site has a panoramic view overlooking the valley of Geilo. During winter the cabin is only accessible with ski or snowmobile.

Image Courtesy © Marc Goodwin

Image Courtesy © Marc Goodwin

  • Project: Cabin Geilo
  • Location: Gilo, Norway
  • Photography: Marc Goodwin
  • Software used: Microstation and SketchUp
  • Size: 150 m2
  • Completion: 2015


Space with Flow in Taipei city, Taiwan by Alfonsoideas LTD

Sunday, October 23rd, 2016

Article source: Alfonsoideas LTD

This is an mezzanine space that has 3 bedroom ,one dining kitchen and one living area it consists of 3 different floor level where the living area is 2.8 m (918ft) high, master bedroom down below is 1.95m (6.4ft) high , 2 other bedrooms upstairs are 1.9m (6.2ft) high .

Image Courtesy © Alfonsoideas LTD

Image Courtesy © Alfonsoideas LTD

  • Architects: Alfonsoideas LTD
  • Project: Space with Flow
  • Location: Taipei city, Taiwan
  • Software used: sketch up and microstation


Mr Lu Residence by Alfonsoideas Ltd

Friday, September 30th, 2016

Article source: Alfonsoideas Ltd

This is a 35 year old apartment that has total floor area of 86m2 including front and back balconies. It is a 3 bedroom unit and the ceiling height is only 2.4m which is not very high. . The space look rather small and tidy before the renovation , the idea was to open the public space and try to put all the storage in the decent space either against the wall or attach to the corner as if the space could look much cleaner. In order to make the space look bigger , the bedroom behind the living room was converted into a open study area which has very long study desk that can sit for 2 people at the same time. Using the brown tinted glass as the visual barrier to separate the study area and the living space, and yet it look much larger looking out from the study area.The TV wall cabinet extended twice longer so the living room can visually look bigger than before .

Image Courtesy © Alfonsoideas Ltd

Image Courtesy © Alfonsoideas Ltd

  • Architects: Alfonsoideas Ltd (Thomas Y C Tsai)
  • Project: Mr Lu Residence
  • Software used: Bentely Microstation


Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise