ArchShowcase

Archive for the ‘Graphisoft’ Category

Castle Garden Bazaar in Budapest, Hungary by Budapesti Muhely

Tuesday, February 10th, 2015

Article source: Budapesti Muhely

Budapest is often called the Queen of the Danube: the most characteristic feature of its bank-side scenery is the Buda Castle, which has been subject to major reconstruction works in recent times. An important stepping-stone in this process is the revival of the Castle Garden Bazaar (Várkert Bazár), wedged between the castle and the river: the stunning complex originally consisted of a Neo-Renaissance garden, the castle walls and 19th century buildings.

Image Courtesy © Budapesti Muhely

Image Courtesy © Budapesti Muhely

  • Architects: Budapesti Muhely
  • Project: Castle Garden Bazaar
  • Location: Budapest, Hungary
  • Software used: ArchiCad, Graphisoft

(more…)

K&K in Alpe di Siusi, Italy by noa* – network of architecture

Thursday, February 5th, 2015

Article source: noa* – network of architecture

noa* (network of architecture) add a cosy yet functional atmosphere to the new ski-rental and shop K&K located on the Seiser Alm / Alpe di Siusi, and outlines a comforting backdrop in the middle of the surrounding Alpine landscape.

The design of the interiors evolves along three contrasting materials: The warmth of the matured local spruce, the soft surfaces of the felt-fabric and the edgy metal furniture elements together aim to create a cosy and comfortable living room atmosphere.

Image Courtesy © Alex Filz

Image Courtesy © Alex Filz

  • Architects: noa* – network of architecture
  • Project: K&K
  • Location: Seiser Alm / Alpe di Siusi (Italy)
  • Photography: Alex Filz
  • Software used: Archicad & Artlantis

(more…)

Villa G in Vilnius, Lithuania by Audrius Ambrasas Architects

Sunday, February 1st, 2015

Article source: Audrius Ambrasas Architects

The main architectural idea was provided by its siting in the Pavilniai Regional Park : the house has to dissolve in the landscape. Curved roofs all the way to the ground, and fluid forms extended by timber pergolas, are the most important architectural means achieving this effect. The building is designed on one level. Two boomerang shapes with pitched roofs combined with a shared common zone covered with a flat roof create its spatial expression. The utility zone is located in the northern part (a shed and garage, kitchen, storage room, boiler room, laundry). Four bedrooms and a bathroom face east. The common zone is located in the southwest. The dining-room, recreational and active zones are planned here. There is a terrace behind glass cases under the extended roof.

Image Courtesy © Audrius Ambrasas

Image Courtesy © Audrius Ambrasas

  • Architects: Audrius Ambrasas Architects
  • Project: Villa G
  • Location: Vilnius, Lithuania
  • Photography: Leonas Garbacauskas, Audrius Ambrasas
  • Software used: Archicad
  • Design team: Audrius Ambrasas, Vilma Adomonyte
  • Interior design: Darius Juskevicius
  • Structural engineering: Constr
  • Project Year: 2010
  • Construction Year: 2014
  • Total Area: 520 m2

(more…)

North Pamet Ridge House by Hammer Architects

Saturday, January 31st, 2015

Article source: Hammer Architects

This two story, four-bedroom residence is sited along a high ridge surrounded by dense woodland. The client desired a home, which would function as a weekend retreat, accommodate single floor living and provide abundant natural light.

Image Courtesy © Hammer Architects

Image Courtesy © Hammer Architects

  • Architects: Hammer Architects
  • Project: North Pamet Ridge House
  • Software used: Archicad BIM/3D modeling software

(more…)

Norway`s national music museum (Extension, restoration) in Lade, Trondheim by LINK arkitektur

Saturday, January 31st, 2015

Article source: LINK arkitektur

Ringve – Norway`s National Music Museum is located on a hill on the Lade peninsula near Trondheim with great views of the cultural landscape and Trondheimsfjorden surrounding the site. The buildings, situated in a typical homestead arrangement, were erected from 1740 to 1952. All of the buildings are worthy of protection. The Ringve National Music Museum has a national mandate to conserve and convey both music and musical instruments. The museum is fitted with a new extension as well as rehabilitation and refurbishing of the existing buildings. The extension is located outside of the stead enclosure as a “black box” for temporary exhibitions. The design of the building is in part inspired by the resonance boxes usually featured in many musical instruments. From the media library, you will find beautiful views of the botanic garden surrounding the estate. A new common entry area with a reception, museum store and café connects both the permanent and temporary exhibitions. In addition, the old banquet hall has also been upgraded and refurbished. One of the main goals of the project was to secure an environmentally friendly design throughout, and the new extension is Norway’s first museum building built in compliance with the passive house standard. A new elevator was installed to secure accessibility for all visitors in the new museum complex.

Image Courtesy © Harald Oren/Ringve Museum

Image Courtesy © Harald Oren/Ringve Museum

  • Architects: LINK arkitektur
  • Project: Norway`s national music museum (Extension, restoration)
  • Location: Lade, Trondheim
  • Photography: Harald Oren/Ringve Museum
  • Software used: ArchiCad
  • PROCUREMENT: 1. Prize, 2010 Competition
  • BUILDER: Stiftelsen Ringve Museum
  • GROSS AREA: 910 m2, 1 300 m2 refurbished
  • COST: NOK approx. 40 mill
  • STATUS: Completed 2013

(more…)

Factory on the Earth in Johor, Malaysia by Ryuichi Ashizawa Architect & Associates

Wednesday, January 28th, 2015

Article source: Ryuichi Ashizawa Architect & Associates

This project is an extension of the existing factory, reclaiming ground adjacent to the jungle in Johor, Malaysia. The factories in the 19th century gave priority to rationality and productivity, so we wanted to transcend the factory typology by incorporating elements that would make the Islamic workers proud of the new working environment they would be facing.

Image Courtesy © kaoriichikawa

Image Courtesy © kaoriichikawa

  • Architects: Ryuichi Ashizawa Architect & Associates
  • Project: Factory on the Earth
  • Location: Plot D04,jalan Tanjung A/4, PelabuhanTanjung Pelepas, 81560 GelangPatah, johor, MALAYSIA
  • Photography: kaoriichikawa
  • Software used: VectorWorks, ArchiCAD, Photoshop, Illustrator, DIALux
  • Client: JST Malaysia
  • Construction: Nakano Construction sdnBhd
  • Site Area: 46,489㎡
  • Building Area: 15,232㎡
  • Total Floor Area: 25,141㎡

(more…)

Floating Platforms – Beach House in Paracas, Peru by Staff7

Thursday, January 22nd, 2015

Article source: Staff7

The project is a private beach house, located in the condominium Mast in Paracas, a 250 kms. the capital of Peru (Lima). It is in an area of 467.27m2 irregularly shaped front row with ocean view.

Our architecture is characterized by using geometric easy to recognize simple shapes that help create a clear picture of the house.

Image Courtesy © Staff7

Image Courtesy © Staff7

  • Architects: Staff7 (Chete Cortés)
  • Project: Floating Platforms – Beach House
  • Location: Paracas, Peru
  • Software used: Archicad and 3d max + vray.

(more…)

Reconstruction and expansion of Mill Kopácsy in Veszprém, Hungary by Veszprémi Építész Műhely

Thursday, January 22nd, 2015

Article source: Veszprémi Építész Műhely

Mill Kopácsy is located at the most beautiful area of Veszprém, in the valley of stream Séd.

1.The history of the building’s architecture 
Where the current mill takes its place there probably had been one already in the middle ages.
The first report that proves the earliest existence of the mill is from 1765, which we found in the protocol of the city, Veszprém. There is also a note about the building in a fifteen years younger map. We also know that its name was already Kopácsy in the 1830’s, and that it had three water-wheels. There is also a map from 1857 which contains the mill, but the L figured building does not have yet some parts we know nowadays, because they were built later on. In the 1950s the building was socialized and private homes were settled in the main building and the outhouses as well. Then, in the 1980’s, the building was used as a tailoring and as a locker. Because the appliances were heavy, the wooden frame was enforced with steel, so that it became strong enough. After the tailoring had been given up the building was standing being empty and rusty for a pretty long term.
The building’s frontage which faces the street is classicist. The other fronts of it are simple plastered walls, with some scattered windows on them, and the building has the signs that it was rebuilt more times.

Image Courtesy © Dávid Kovács

Image Courtesy © Dávid Kovács

  • Architects: Veszprémi Építész Műhely
  • Project: Reconstruction and expansion of Mill Kopácsy
  • Location: Veszprém, Hungary
  • Photography: Dávid Kovács
  • Software used: ArchiCad
  • Architect Team: Zsolt Kovács, Jana Beránková, Dávid Kovács, Gábor Gaschler, Ágoston Barkács

(more…)

Ecological House 3.0 in Castellón, Spain by NOEM

Tuesday, January 20th, 2015

Article source: NOEM 

From the architect. A bioclimatic and technological house, built in record time with a 100% digital process. A modern and relaxing design, with 3.0 technology to automate the house from a smartphone and achieve maximum energy efficiency. What more could you ask for? The owners of this unique building wanted a digital home respectful of the environment of the Serra which they love. NOEM designed and built this modern passive house for them, and in 10 weeks finished the project.

Image Courtesy © Meritxell Arjalaguer

Image Courtesy © Meritxell Arjalaguer

  • Architects: NOEM 
  • Project: Ecological House 3.0
  • Location: Castellón de la Plana, Castellón, Spain
  • Photography: Meritxell Arjalaguer
  • Software used: Archicad 18
  • Civil Engineering: Roberto Vilar Villalba
  • Building Services: COM
  • Project Area: 96.0 m2
  • Project Year: 2014

(more…)

Idunsgate Apartment in Oslo, Norway by Haptic Architects

Saturday, January 17th, 2015

Article source: Haptic Architects

Background:

The apartment is in the top floor of a 19th century apartment building in central Oslo in Norway. Purchasing the loft space above the apartment enabled the client to do a full scale refurbishment of the loft, bringing the two floors into one, unified space.

Image Courtesy © Haptic Architects

Image Courtesy © Haptic Architects

  • Architects: Haptic Architects
  • Project: Idunsgate Apartment
  • Location: Oslo, Norway
  • Software used: Archicad
  • Team: Nikki Butenschøn, Aleksandra Danielak, PederSkavlan
  • Client: Gullestad/Skavlan
  • Typology: Refurbishment and loft conversion
  • Year of construction:  2012/13

(more…)

Graphisoft Archicad
Bentley: The place to be The thing to do
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Click here for Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy