Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Nemetschek’ Category

Downton Primary School in Bournemouth, UK by Footprint Architects

Friday, July 22nd, 2016

Article source: Footprint Architects 

This second addition to the Victorian Grade 2 listed school building, is a new translucent inside outside space designed as a sensory classroom environment that enables free flow for foundation level children.

The school were keen that the new space allowed them to enlarge the existing reception year intake and enable children to have direct access to the play space whilst improving visibility and supervision for teachers.

Image Courtesy © Alex Campbell

Image Courtesy © Alex Campbell

  • Architects: Footprint Architects (Peter Ward)
  • Project: Downton Primary School
  • Location: Bournemouth, UK
  • Photography: Alex Campbell
  • Software used: Vectorworks
  • Completion: December 2015

(more…)

IVG Media Bridge in Munich, Germany by Steidle Architects

Tuesday, July 19th, 2016

Article source: Steidle Architects

On the industrial site directly neighboring the East Railway Station, the IVG Munich developed a concept for the future of the “new media” many of which were already housed in an existing building on the site.  In order to fulfil the desperately needed extra space requirements for the already fully rented 100,000 square meters of building, Steidle Architects studied the zoning and building situation of this area neighboring the well-known “Kunstpark Ost” (artistic park east).

Image Courtesy © Steidle Architects

Image Courtesy © Steidle Architects

  • Architects: Steidle Architects
  • Project: IVG Media Bridge
  • Location: Munich, Germany
  • Software used: Allplan Nemetschek
  • Design principals: Johannes Ernst, Martin Klein
  • Team: Stefan Kissling, Manfred Erich, Duc Hua
  • Gross square area: 7500 sqm
  • Construction: Concrete cores with steel lattice framework
  • HVACR: District heating and well water cooling system
  • Renter: Group M

(more…)

Fukumasu Base and Kindergarten Annex in Chiba, Japan by Yasutaka Yoshimura Architects

Saturday, July 16th, 2016

Article source: Fukumasu Base and Kindergarten Annex

An extension project for the kindergarten in Ichihara, Chiba. It is aimed to be a community center not only for children but also for their families and graduates. We provided huge air volume to enables children to run around in the building by ready-made tent warehouse, which reminds of the existed warehouse stood in the same site. The tent warehouse also covers the freely folded wooden walls that forms place-like thing. We also tried to stimulate children’s imagination by leaving the things like front side and backside of the walls, and even the confliction of the brace structure.

View of the south façade, Image Courtesy © Yasutaka Yoshimura

View of the south façade, Image Courtesy © Yasutaka Yoshimura

  • Architects: Yasutaka Yoshimura Architects
  • Project: Fukumasu Base and Kindergarten Annex
  • Location: Ichihara, Chiba, Japan
  • Photography: Yasutaka Yoshimura
  • Software used: VectorWorks
  • Design and Supervise: Yasutaka Yoshimura Architects
  • Structural engineer: Eisuke Mitsuda Structural Consultants (wooden) / Hasegawa Sogo Sekkei (Steel)
  • Adviser for kindergarten: HIBINOSEKKEI, Inc + yoji no shiro
  • General contractor: Hirai Kensetsu / Sanwa-kigyo Corporation (Tent Warehouse)
  • Structure: Wooden + steel, 1 story, partly 2 stories
  • Max height: 8,470 mm
  • Area:
    • Site area: 3,361.51sq.m
    • Building area: 512.42sq.m
    • Total floor area: 684.81sq.m
  • Completion date: Mar/2016

(more…)

Alfred House in Melbourne, Australia by Andrew Maynard Architects

Friday, July 8th, 2016

Article source: Andrew Maynard Architects

In a Nutshell

Alfred House is an addition and reconfiguration of an existing two storey, two bedroom terrace, with a tired lean-to that had little relationship with the exterior space. The client wanted us to replicate one of our previous projects, Vader House, as they liked the idea of a centralised courtyard.  It was an interesting idea for us to revisit and to evolve, as we were able to push the concept further due to the property’s connection with the laneway. The big challenge was that Alfred had less than half of Vader’s budget.

Image Courtesy © Fraser Marsden

Image Courtesy © Fraser Marsden

  • Architects: Andrew Maynard Architects
  • Project: Alfred House
  • Location: Melbourne, Australia
  • Photography: Tess Kelly, Fraser Marsden
  • Software used: SketchUp and Vector Works
  • Project team: Andrew Maynard, Mark Austin
  • Builder: TCM Building Group
  • Engineer: Hive Engineering
  • Landscape Architects: Bush Projects
  • Artist (wall mural): Seb Humphreys – Order 55
  • Planning Consultant: Hansen Partnership
  • Building Surveyor: Code Compliance
  • Site / Floor Area: 142 msite / 155 m2 floor area
  • Completion date: December 2015

(more…)

ANSTY PLUM HOUSE + STUDIO in WIltshire, England by Coppin Dockray Architecture & Design

Wednesday, July 6th, 2016

Article source: Coppin Dockray Architecture & Design

Ansty Plum is an architecturally significant house and studio in rural Wiltshire that has undergone an impressive retrofit and a bold studio extension.

It is a gem, consisting of two eloquent and imaginative buildings, commissioned in the 1960’s and ‘70’s by Roger Rigby, a former partner in Ove Arup’s office. The first is a one-bedroom house, designed by David Levitt and the second, a studio and garage designed by Peter and Alison Smithson.

Image Courtesy © Brotherton Lock & Rachael Smith

Image Courtesy © Brotherton Lock & Rachael Smith

  • Architects: Coppin Dockray Architecture & Design
  • Project: ANSTY PLUM HOUSE + STUDIO
  • Location: Ansty, WIltshire, England
  • Photography:  Brotherton Lock & Rachael Smith
  • Software used: Vectorworks
  • Client: Nico de Beer & Sandra Coppin
  • Structural Engineer: Tall Engineers
  • Lighting Design: Lightplan
  • Contractor: JC Symonds
  • Joinery: Westside Design
  • Construction Cost: £240,000
  • Completed: January 2015

(more…)

Clinic Made of Plain Wood Base in Toyota, Japan by ihrmk

Friday, June 24th, 2016

Article source: ihrmk

It is a small clinic along the large national highway of Toyota city with the scenery of so-called roadside. Requests from the client were the following three points.

First, it had to be a building suitable for the new shop named \”Grow\”. It was named with the hope to make the clinic to be a place to help patients’ growth. This request was to interpret the name into space and materials.

Image Courtesy © ihrmk

Image Courtesy © ihrmk

  • Architects: ihrmk
  • Project: Clinic Made of Plain Wood Base
  • Location: Toyota, Japan
  • Software used: Vectorworks

(more…)

HOUSE 5W in Mühlheim am Main, Germany by in_design architektur

Wednesday, June 22nd, 2016

Article source: in_design architektur

Residential Project for ‘best agers’ in Mühlheim am Main (Germany).

A site within a residential area and in proximity to a natural preservation area was bought by our clients, with the idea to build high quality flats for people enjoying the years before and after retirement – ‘best agers’ aged around 50 to 70.

Image Courtesy © in_design architektur

Image Courtesy © in_design architektur

  • Architects: in_design architektur
  • Project: HOUSE 5W
  • Location: Mühlheim am Main, Germany
  • Software used: VectorWorks for CAD / BIM, MS Office, MS Project for time scheduling, Project Pro for Tender Documents

(more…)

Forrest Hammock Gallery in Fukuoka, Japan by Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP

Tuesday, June 21st, 2016

Article source: Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP

This is a small art gallery in large camphor trees of a new park in Fukuoka. The structure of this gallery is a suspension system like a hammock in a forest. It’s floor and roof are both steel- concrete composite slabs hanged from the column walls between trees, which is an extension of its piles from the ground. The curved surface of the roof is a catenary shape following to a force of gravity. The suspended slab works to lead people from the park into this gallery, and suspended roof works to make shades on the inside of the gallery. People will appreciate arts of the gallery with comfort like in a hammock in the forest.

Image Courtesy © Kai Nakamura

Image Courtesy © Kai Nakamura

(more…)

Team Living House in Tokyo, Japan by Masatoshi Hirai Architects Atelier

Saturday, June 18th, 2016

Article source: Masatoshi Hirai Architects Atelier

This is a renovation project of an apartment in downtown Tokyo. The client said unintentionally that they want to spend a brilliant time together nowhere else but in their house. Then I thought, “Indeed”. I always find that houses around us are way too far from the reality of each family life and communities, and they all look alike. It seems as if there were no identity in family life, which is ridiculous.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Masatoshi Hirai Architects Atelier
  • Project: Team Living House
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Software used: Vectorworks and Skechup
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Vertical Composition: On 5th floor
  • Contractors: Double,  Inoue Industries
  • Renovation Area: 94.28 m2

(more…)

Windhover Contemplative Center in California by Aidlin Darling Design

Tuesday, June 7th, 2016

Article source: v2com

The Windhover Contemplative Center was named a finalist in the 4th Annual Architizer A+Awards in the Cultural: Religious Buildings & Memorials category.  This year’s awards, honoring the best architecture, spaces, and products from across the globe, received thousands of entries from more than 95 countries.

The Windhover Contemplative Center, designed by Aidlin Darling Design, is a spiritual retreat on the Stanford campus to promote and inspire personal renewal. Using Nathan Oliveira’s meditative Windhover paintings as a vehicle, the center provides a refuge from the intensity of daily life.  It is intended for quiet reflection throughout the day for any Stanford student, faculty, or staff member, as well as for members of the larger community.

The Center is conceived of as a unification of art, landscape and architecture to replenish and invigorate the spirit, Image Courtesy © Matthew Millman

The Center is conceived of as a unification of art, landscape and architecture to replenish and invigorate the spirit, Image Courtesy © Matthew Millman

  • Architects: Aidlin Darling Design
  • Project: Windhover Contemplative Center
  • Location: Stanford, California, United States
  • Photography: Matthew Millman
  • Software used: Vectorworks

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy