ArchShowcase

Archive for the ‘Vectorworks’ Category

Shad Row by Stelle Lomont Rouhani Architects

Saturday, April 18th, 2015

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

The property, situated just beyond the ocean dunes, was purchased with a partial foundation and permits in place for a traditional, shingle style residence. The owner presented us with the challenge of designing a modern residence, which thoroughly integrated the indoor and outdoor spaces, for their family of four on exactly the permitted building footprint.

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

(more…)

Sushi Restaurant in Ho Chi Minh City, Viet Nam by 07BEACH

Thursday, April 16th, 2015

Article source: 07BEACH

It started from the concept to make a Sushi restaurant that provides truly real Japanese Sushi made by highly skilled Sushi Chef.
Prioritizing guest’s higher satisfaction rather than achieving more seats, Removed the existing upstairs to make a high ceiling one-story, Composed only 8 counter seats main-building and a new-built annex. By separating the main-building and the annex by the pond, The annex private-room is emphasized its value as visible but inaccessible.

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

  • Architects: 07BEACH, Joe Chikamori
  • Project: Sushi Restaurant in Ho Chi Minh City
  • Location: District 1, Ho Chi Minh City, Viet Nam
  • Photography: Hiroyuki Oki
  • Software used: Vectorworks, Renderworks, photoshop
  • Constructor: 07BEACH+Nguyen Phung Duy Bao+Tran Ngoc Hai Duong(M&E)
  • Floor area: 79.2sqm
  • Year: 2014

(more…)

The “Brain of Brian” Floating Office Barge in Penryn, England by Marraum Architecture

Thursday, April 16th, 2015

Article source: Marraum Architecture

Brief:

Robotmother wanted an office space for their operations including maintenance space for Miles who looks after all the maintenance of Jubilee Wharf, accommodation for bands playing at Peapods Cafe, compost toilet with poo tanks in the hull, wood chip boiler, office space with separate meeting room and mezzanine level for Peapods admin. All highly insulated.

Image Courtesy © Marraum Architecture

Image Courtesy © Marraum Architecture

  • Architects: Marraum Architecture
  • Project: The “Brain of Brian” Floating Office Barge
  • Location: Penryn,Cornwall, England
  • Photography: Hugh Hastings
  • Software used: Vectorworks
  • Budget: Collaboration: Mark & Loz Shipwrights, Eleanor Bell

(more…)

York House Senior School in Vancouver, Canada by ACTON OSTRY ARCHITECTS INC

Thursday, April 16th, 2015

Article source: ACTON OSTRY ARCHITECTS INC 

York House School, an independent K–12 for girls, has been located in the heart of Vancouver’s heritage Shaughnessy neighborhood since 1932. The forward-looking Institute required a new senior school building with a mandate that included the incorporation of energy efficient systems, the maximization of natural lighting, and the provision of flexible work spaces to accommodate 21st-century teaching practices. The new senior school was also required to unify the 144,721ft2 (13,445m2) campus, which comprised several buildings of various styles that had been added over an 80-year span.

Image Courtesy © Michael Elkan

Image Courtesy © Michael Elkan

  • Architects: ACTON OSTRY ARCHITECTS INC
  • Project: York House Senior School
  • Location: Vancouver, Canada
  • Photography: Michael Elkan, Bob Matheson
  • Software used: VectorWorks
  • Design Team:
    • Principal-in-charge: Mark Ostry, ARCHITECT AIBC AAA SAA OAA FRAIC
    • Project Lead: Susan Ockwell, ARCHITECT AIBC LEED AP
    • Team: Russell Acton, ARCHITECT AIBC AAA SAA OAA FRAIC; Nathaniel Straathof, ARCHITECT AIBC LEED, AP; Ryan McCuaig, ARCHITECT AIBC, CP, MRAIC, LEED AP; Michael Fugeta, MArch IA; Sergei Vakhrameev, MArch
  • Collaborators
    • Structural Engineer: Fast & Epp
    • Mechanical Engineer: MCW Consultants Ltd.
    • Electrical Engineer: Acumen Engineering Pte Ltd:
    • Landscape Architect: PWL Partnership Landscape Architects Inc.
    • Contractor: Haebler Construction Ltd.
    • Code: Gage Babcock & Associates Ltd.
    • Acoustic: Daniel Lyzun & Associates Ltd./ Rowan Williams Davies and Irwin Inc.
    • Envelope: Morrison Hershfield Ltd.
    • Environmental: A.C.M. Environmental
    • Geotechnical: Exp Associates Inc.
    • Specifications: Padley Consulting Inc.
  • Awards & Recognition
    • 2014 City of Vancouver Urban Design Award
    • 2015 ACEC-BC Award of Merit for Engineering Excellence
  • Client: York House School
  • Area: 
    • Gross Floor Area: 36,000 ft2 (3345m2)
    • Building Footprint Area: 33.65m x 37.33m
    • Massing: three stories, plus basement
  • Project Schedule:
    • Construction start: May 2012
    • Completion: August 2013

(more…)

KINDERGARTEN Solar City in Linz, Austria by x architekten

Wednesday, April 15th, 2015

Article source: x architekten

The project’s main aim is to provide a space as large as possible for children and staff thus creating exciting situations through a combination of a clearly structured room design and the topography of the roof landscape. The kindergarten is designed as a passive house with lowest possible energy use.

Image Courtesy © Elisabeth Grebe

Image Courtesy © Elisabeth Grebe

  • Architects: x architekten
  • Project: KINDERGARTEN Solar City
  • Location: Linz, Austria
  • Photography: Elisabeth Grebe and Max Nirnberger
  • Software used: vectorworks 10
  • Client: City of Linz/Linz municipal authorities, GWG (Non-Profit Housing Society)
  • Net floor space: 1009 m
  • Size of building ground: 6062 m²
  • Constructed area: 1535 m² (more…)

Horizon in Knokke-Heist, Belgium by BOGDAN & VAN BROECK

Wednesday, April 1st, 2015

Article source: BOGDAN & VAN BROECK

ELEMENTARY AND PRIMARY SCHOOL IN OPEN LANDSCAPE | OPEN CALL ORGANISED BY THE FLEMISH GOVERNMENT ARCHITECT, 2nd LAUREATE

The historical permanent presence of the polder landscape is experienced as a quality of the site that is to be protected, and it is also used as a source of design choices. The typology of the school buildings is designed analogous to that of the polder farms as solitary volumes in the landscape. The outdoor space is structured as a landscape similar to the diverse and flexible patchwork of different fields in the polder.

Image Courtesy © BOGDAN & VAN BROECK

Image Courtesy © BOGDAN & VAN BROECK

  • Architects: BOGDAN & VAN BROECK
  • Project: Horizon
  • Location: Angle formed by Kragendijk and Jan Devischstraat, 8300, Knokke, BE
  • Software used: Vectorworks, Sketchup, Rhino, Photoshop
  • Client: Municipality of Knokke-Heist
  • Surface: 3.157 m² gross
  • Budget: 4.210.000,00 euro excl. vat and fees
  • Timing: Competition design 2011
  • Status: Competition, 2nd laureate
  • Team: T. Boogaerts, M. Czvek, T. Rigby, M. Steel Lebre

(more…)

Orchard House by Stelle Lomont Rouhani Architects

Tuesday, March 31st, 2015

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

Inspired by both agricultural buildings in the area as well as a hundred years of the site as orchard and farm, the Orchard house utilizes simple forms, materials and minimal details to create a weekend retreat and reprieve for the owners and their family.
A meandering drive through meadow fields leads to a semi-public entry garden where cars are kept at a distance and the structure offers only glimpses of life within; visible through a louvered sunscreen wall and the strategically placed punctures that frame precise views of the gardens and distant farm fields.

 Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

(more…)

LM Residence in Curitiba, Brazil by Marcos Bertoldi Arquitetos

Friday, March 20th, 2015

Article source: Marcos Bertoldi Arquitetos

Architecture always offers the opportunity for recreation of an era, being reveling in the cultural level, habits and civilizing degree and development of a certain population.

Image Courtesy © Alessandra okazaki

Image Courtesy © Alessandra okazaki

  • Architects: Marcos Bertoldi Arquitetos
  • Project: LM Residence
  • Location: Campo Comprido, Curitiba pr, Brazil
  • Photography: Alessandra okazaki
  • Software used: Vectorworks
  • Interiors: Marcos bertoldi arquitetos
  • Structure: Pórtico estruturas – eng. ruy vieira gosch e eng. helton gabardo
  • Site area: 3.479 m²
  • Project area: 751 m²
  • Interiors design year: 2014
  • Project year2008

(more…)

OCEAN DECK HOUSE by Stelle Lomont Rouhani Architects

Wednesday, March 11th, 2015

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

This ocean front residence captures the sense of indoor-outdoor living by introducing large cantilevered decks and roof decks. Designed for an active family who loves to cook and entertain, the ability to do so on each level is a driving element. As a measure to preserve the integrity of the dune, the house is pulled back from it to create three distinct experiences on each level. The ground level is nestled behind the dune and provides for a mixed wood and concrete paved patio with a pool, outdoor fireplace and covered ping-pong area. Areas on this level intended for storage and lower level entry are enclosed by a combination of glass and concrete walls. The main floor is accessed from an exterior cantilevered stair that leads to the central light filled atrium. This main level houses all the bedrooms and a centrally located family room. This house is designed as an upside down house, giving the most spectacular views to the living, dining and kitchen on the top floor. This floor takes advantage not only of the southern exposure and views, but provides for adequate solar control. The main deck allows for an extensive herb and vegetable garden, outdoor cooking, entertaining, and lounging.

Image Courtesy © Matthew Carbone

Image Courtesy © Matthew Carbone

  • Architects: Stelle Lomont Rouhani Architects
  • Project: OCEAN DECK HOUSE
  • Photography: Matthew Carbone
  • Architect Team: Frederick Stelle, Viola Rouhani, Luca Campaiola, Jessica Twiggs
  • Software used: VectorWorks

(more…)

House Passage of LAndscape in Toyota, Japan by Masaki Ihara/ ihrmk

Tuesday, March 10th, 2015

Article source: Masaki Ihara/ ihrmk

This is a house for the family of three.
Tanada, terraced paddy field, widely appears to its south and the west. My first visiting of this site was in early summer, three years ago. Bright green and reflection of water of the rice field just after the rice-planting, natural sounds of breeze rusting the leaves of lemon trees and Magnolia figo slightly and sound of running water from the waterway had created comfortable scenery there. It was calm place and there was nothing to cutting off my view from the site.

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

  • Architects: Masaki Ihara/ ihrmk
  • Project: House Passage of LAndscape
  • Location: Toyota, Aichi, Japan
  • Photography: Hiroshi Ueda
  • Software used: Sketchup, Vectorworks and Photoshop
  • Year: 2014
  • Work finished: 2014
  • Main structure: Wood
  • Site area: 243.11sqm
  • Total floor area: 99.0 sqm(1f:50.91sqm / 2f:48.02sqm)
  • Building area: 62.11sqm
  • Structural design: Atsushi Fujio/ Fujio and associates
  • Garden design: Ryo Tabata/ ENZO
  • Constractor: Maruchou Home

(more…)

AIA2015: Atlanta May 12-16 2015
Bentley: Get Connected
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy