Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Visitor Center’ Category

Cabañeros National Park Visitors Center and Interactive Museum in Horcajo de los Montes, Spain by Álvaro Planchuelo

Friday, April 15th, 2016

Article source: Álvaro Planchuelo 

The Cabañeros National Park Visitors Center and Interactive Museum is a public architectonic intervention whose main objective is to promote ecotourism in the populations that forms the environment of the park, through information, exhibition, research and care of the main values of this natural space.

Image Courtesy © Ricardo Santonja / Alberto Cubas

Image Courtesy © Ricardo Santonja / Alberto Cubas

  • Architects: Álvaro Planchuelo                         
  • Project: Cabañeros National Park Visitors Center and Interactive Museum  
  • Location: Horcajo de los Montes, Ciudad Real, Spain 
  • Photography: Ricardo Santonja / Alberto Cubas
  • Collaborating architects: Susana Sánchez-Izquierdo, Laura de Aurora, Luis de la Infanta
  • Collaboration museography project: Lunatus / Expociencia
  • Engineerings: Prosec S.L. (Structure), Reolid Consulting (Facilities)
  • Promoter: Organismo Autónomo Parques Nacionales (OAPN). Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino.
  • Area: 4.637 m2
  • Open date: Octubre 2015
  • Software used: Autocad, Revit, Presto

(more…)

Visitor centre ‘Kasteeltuin Slot Assumburg’ in Heemskerk, Netherlands by lab03

Tuesday, April 5th, 2016

Article source: lab03

At the end of 2014, in collaboration with contractor Somass, lab03 won the competition for a new visitor centre next to the historical castle Assumburg in Heemskerk (The Netherlands). The new centre became necessary following the reconstruction of the historical castle garden and the subsequent increase in the number of visitors. The building accommodates a general reception area, an office for the volunteers and a workshop. Construction was completed at the end of 2015.

Image Courtesy © Jeroen Staats

Image Courtesy © Jeroen Staats

  • Architects: lab03, Westzaan | Wouter de Haas
  • Project: Visitor centre ‘Kasteeltuin Slot Assumburg’
  • Location: Tolweg 9, Heemskerk, Netherlands
  • Photography: Jeroen Staats
  • Client: Municipality of Heemskerk
  • Contractor: Bouwbedrijf Somass, Zaandijk
  • Completed: December 2015

(more…)

Kebony Enhances Historic California Park in San Jose by Page & Turnbull

Wednesday, March 30th, 2016

Article source: Page & Turnbull

Martial Cottle Park in San Jose, California recently welcomed three new facilities expected to achieve LEED Silver certifications. These additions, built with Kebony’s modified softwoods, will complement the 287-acre landscape and include a 4,000 square foot Visitor Center that neighbors the park’s historic orchards, a 3,600 square foot Staff and Maintenance Building with storage and a 300 square foot entry kiosk.

Image Courtesy © Rob Hansen

Image Courtesy © Rob Hansen

  • Architects: Page & Turnbull
  • Project: Kebony Enhances Historic California Park
  • Location: San Jose, California, US
  • Photography: Rob Hansen

(more…)

Wasit Natural Reserve Visitor Centre in Sharjah, UAE by x-architects

Wednesday, March 30th, 2016

Article source: x-architects

Wasit Natural Reserve was originally a waste-water and rubbish dump. The rehabilitation process of the damaged eco-system started in 2005, 40,000m2 of rubbish removed, 35,000 trees been re-planted, healing the land from toxic chemicals and conservation of the Unique salt flats and coastal sand dunes.

Image Courtesy © Nelson Garrido

Image Courtesy © Nelson Garrido

  • Architects: x-architects
  • Project: Wasit Natural Reserve Visitor Centre
  • Location: Sharjah, UAE 
  • Photography: Nelson Garrido
  • Client: EPAA, Environmental and Protected Area Authority
  • Built Up Area: 2,534 sqm
  • Status: Built
  • Scope Architecture: / MasterPlan/ Environmental Consultancy

(more…)

New Observation Deck in Norway by fly Architecture

Friday, March 11th, 2016

Article source: fly Architecture

The design of the new Viewpoint on the Pulpit Rock in Norway, is an attempt to combine art with architecture. Based on the famous painting “The Persistence of Memory” by Salvador Dali, „fly” wanted to take the surrealistic melting clocks as a template for the design of the new observation deck. A part of the rock is carved out to give the impression of a giant eye. In this cavity, a grandstand is provided with stairs and around it an aluminum/glass structure is stretched. This glass roof with the underlying grandstand, invites visitors to linger both in sunny and rainy weather.

Image Courtesy © fly Architecture

Image Courtesy © fly Architecture

(more…)

An even more inviting Place Jacques-Cartier in Montréal, Canada by Ville de Montréal

Friday, January 29th, 2016

Article source: v2com

To mark the city’s 375th anniversary in 2017, the Borough of Ville-Marie will offer Montréal residents and visitors a revamped, friendlier Place Jacques-Cartier that will host lively activities year round. The borough hopes to enhance the quality of this public space and flaunt the rich heritage of this emblematic site, a prime social gathering place between the Old Port and the Cité administrative, dominated by City Hall.

The terrasses will include transparent walls and roofs with retractable awnings, Image Courtesy © Atelier VAP, Montréal

The terrasses will include transparent walls and roofs with retractable awnings, Image Courtesy © Atelier VAP, Montréal

  • Architects: Ville de Montréal
  • Project: An even more inviting Place Jacques-Cartier
  • Location: Montréal, Canada
  • Photography: Atelier VAP, Montréal

(more…)

Monmouth Battlefield State Park Visitor Center in Manalapan, New Jersey by ikon.5 architects

Monday, January 11th, 2016

Article source: ikon.5 architects

Monmouth Battlefield State Park Visitor Center is a portal and orientation to a historic battlefield that figured prominently in the American Revolutionary War.  The building replaces an underutilized structure built for the Bicentennial with a more open pavilion that places primacy on the landscape of the battlefield as an important artifact.   Through its siting and generous use of large expanses of glass, the pavilion dramatically changes the visitor experience and frames views of the battlefield that were previously obscured.  Sited at the top of Combs Hill overlooking the Battlefield, the pavilion is conceived as a modern day primitive hut, templar in its siting, but diminutive in its appearance. Like a floating cloud above the summit, the visitor center is a one story structure that creates a cantilevered roof solar shade that frames views and protects the exhibits from the sun. In addition to the solar shade, the design incorporates a number of sustainable features in achieving a LEED Gold certification. The majority of the exterior of the enclosure is triple glazed low-e laminated glazing units permitting the maximum views, but minimizing heat gain and lost. The new visitor center occurs within the bounds of the existing site and land is not additionally disturbed to commence with this project. The new visitor center and renovated portions of the existing building is heated and cooled with a geo-thermal system. Rain water is collected on the roof and is channeled into a rain garden feature at the entry to the visitor center. Natural grasses and flora are planted adjacent to the structure to minimize maintenance and to encourage indigenous birds and reptiles to live on top of Combs Hill again.

view of visitor center from parking lot upon entrance to park, Image Courtesy © Jeffrey Totaro

view of visitor center from parking lot upon entrance to park, Image Courtesy © Jeffrey Totaro

  • Architects: ikon.5 architects
  • Project: Monmouth Battlefield State Park Visitor Center
  • Location: Manalapan, New Jersey
  • Photography: James D’ Addio- interior; Jeffrey Totaro- exterior
  • Client: The State of New Jersey
  • Structural Engineer: Thornton Tomasetti Engineering, Newark, New Jersey
  • Mechanical, electrical, Plumbing:  Altieri, Sebor, Weber engineers, Norwalk, Connecticut
  • Exhibition Design: Gallagher Design, Bethesda, Maryland
  • Software used: AutoCad 

(more…)

Art depot of Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam by MVRDV

Friday, November 13th, 2015

Article source: MVRDV

Today the City Council of Rotterdam has given go-ahead for the realisation of Collectiegebouw, the public depot building for Museum Boijmans Van Beuningen, at the envisioned location in Rotterdam’s Museumpark. With the art depot, which will be open to the public, Rotterdam creates a world premiere. The 14.000m2 depot is planned to open its doors in 2018.

MAIN VIEW ADD GREEN, Image Courtesy © MVRDV

MAIN VIEW ADD GREEN, Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: Art depot of Museum Boijmans Van Beuningen
  • Location: Rotterdam, Netherlands

(more…)

VISITOR AND NATURE INTERPRETIVE CENTER in Albacete, Spain by Manuel Fonseca Gallego

Friday, November 13th, 2015

Article source: Manuel Fonseca Gallego

The building is located within the Natural Park of Los Calares del Mundo y la Sima in the area belonging to the municipality of Yeste, which is located in the province of Albacete, Castilla – La Mancha community (Spain).

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

  • Architects: Manuel Fonseca Gallego (Blog)
  • Project: VISITOR AND NATURE INTERPRETIVE CENTER
  • Location: Albacete, Spain
  • Photography: Miguel de Guzmán
  • Software used: Autocad and photoshop
  • Project Execution Team: Architect Jorge Muñoz Ibanez, Manuel Ruiz Machuca Quantity Surveyor,
  • Promoter: Regional Government of Castilla – La Mancha, Ministry of Environment and Rural Development, Provincial Delegation of Albacete, Environmental Management Company of Castilla – La Mancha, SA (Geacam).
  • Foreclosure Address: José Baídez Bertran Architectural Technician
  • Geacam’s Works Ccordination: Sara Picazo Pradillo Architect.
  • Construction: Agrarian Transformation Company SA (Tragsa)
  • Project Date: June 2006
  • Completion Work Date: March 2009

(more…)

CheongTae Mountain’s Visitor Information Centre in Gangwon, South Korea by Namu architects

Tuesday, October 20th, 2015

Article source: Namu architects

Admiration  for  a “gable roof” which is very ordinary.

A gable roof is one of the most common building types at agricultural village. It has been used not only for Buddhist temples but also for storages and houses that were unknown.  After modernization, the gable roof type is undergoing many changes that is about scale, usage, material and construction. Under the influence of industrialization and urbanization, long gable roofs need to be adapted to large-scale shed, vinyl greenhouse, and livestock processing plant. It is changing the scenery of agricultural villages. We pay attention to the gable roof that is common and long-running building type. As a “Living and Breathing Silence”, this building put the form of life by following the common building type on demand of site and programs.

Image Courtesy © JaeBum Myung

Image Courtesy © JaeBum Myung

  • Architects: Namu architects
  • Project: CheongTae Mountain’s Visitor Information Centre
  • Location: Hoengseong, Gangwon, South Korea
  • Photography: JaeBum Myung
  • Chief architect: jaebum myung
  • Building area: 432.14
  • Total area: 576.09
  • Project year: 2014

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley: Be Inspired Award
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy