Open side-bar Menu

Archive for the ‘Warehouse’ Category

Warehouse HM in Hong Kong, China by Lim + Lu

Monday, January 22nd, 2018

Article source: Lim + Lu 

Tucked away on the south side of Hong Kong island and hidden amongst the hectic industrial buildings is the latest haven designed by Lim+Lu. Designed for a multi-talented animal-loving couple, whose hobbies include hosting painting and baking workshops, this abode offers the dwellers plenty of space for their activities as well as roaming space for their five pets.

Image Courtesy © Nirut Benjabanpot

  • Architects: Lim + Lu
  • Project: Warehouse HM
  • Location: Hong Kong, China
  • Photography: Nirut Benjabanpot
  • Software used: Autocad, 3dS Max


Oficinas Prinzi in Montevideo, Uruguay by Cotignola Staricco Tobler

Thursday, January 18th, 2018

Article source: v2com

The office functions as an element that connects and structures the compound of warehouses and sheds that are property of Prinzi S.A.

The project was commissioned by a firm engaged in the import and export of products for the meat packing industry, which wanted to relocate its offices to its distribution center set in the traditional “La Comercial” neighborhood of Montevideo, Uruguay. This is how the old industrial area became a logistics hub capable of centralizing the client’s operations.

Prinzi Offices. Facade, Image Courtesy © Marcos Guiponi

  • Architects: Cotignola  Staricco Tobler (Andrés Cotignola, Marcelo Staricco, Carolina Tobler)
  • Project: Oficinas Prinzi
  • Location: La Comercial, Montevideo, Uruguay
  • Photography: Marcos Guiponi
  • Client: Prinzi S.A.
  • Collaborators: Alberto Catañy, structural engineer
  • Budget: $US 300,000
  • Area: 500 sqm
  • Project end date: May 2017


Sunis Residence in Antalya, Turkey by Alpugan Architects

Thursday, January 11th, 2018

Article source: Alpugan Architects 

The Sunis Residence in Antalya, designed by Alpugan Architects, offers a futuristic, flexible and sustainable living complex, with an approach based on historical, natural and physical parameters of the city, the relationship established with nature, and settlement decisions integrated with the ‘open green system’.

Image Courtesy © Alpugan Architects

  • Architects: Alpugan Architects
  • Project: Sunis Residence
  • Location: Konyaaltı-Antalya, Turkey
  • Investor: Turaçlar Group
  • Contractor: Turaçlar İnşaat
  • Total Construction Area: 25.368,42 sqm
  • Total Landscape Area: 6.527,20 sqm
  • Number of Houses: 152
  • Total Land: 14.666 sqm
  • Size of Houses: 100-800 sqm
  • Completion Date: September 2018


Echoes of an industrial past in Granada, Spain by Serrano + Baquero Architects

Wednesday, November 22nd, 2017

Article source: Serrano + Baquero Architects

The project is located in the Nervion neighborhood in Seville, which as shown in various old pictures and plans of past periods, has always had a strong industrial character.

It was the supply area of the city for many years, with many parcels on which wheat was cultivated. In 1830, part of the building object of the intervention, had already been built as an industrial building for the storage of farm tools, and then used as a warehouse for tractors.

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: Serrano + Baquero Architects (Juan Serrano Garcia & Paloma Baquero Masats)
  • Project: Echoes of an industrial past
  • Location: Puentezuelas 22 Bis. Granada, Spain.
  • Photography: Fernando Alda
  • Project collaborators: Adriana Rodriguez Gonzalez, Jose Ignacio Nicolás Cantón
  • Client: Raccoon Games
  • Construction costs: 70.000 euro
  • Total area in square meters: 412 sqm
  • Completion date: June 2015


Washington Fruit & Produce HQ by Graham Baba Architects

Monday, November 13th, 2017

Article source: Graham Baba Architects

Surrounded by the world’s most high-tech fruit packing warehouses, the 16,500-square-foot Washington Fruit & Produce Co. headquarters is conceived as an oasis amidst a sea of concrete and low-lying brush landscape. Tucked behind land forms and site walls, this courtyard-focused office complex provides a refuge from the noise and activity of the industrial processing yards nearby. Taking its design cue from an aging barn that the client had identified as a favorite, the concept seeks to capture the essence of an utilitarian agricultural aesthetic. A simple exposed structure that employs a limited material palette and natural patina, the design merges rural vernacular with an equally spare contemporary aesthetic. The L-shaped building is nested into the landscape through the use of board-formed concrete site walls and earthen berms that wrap the perimeter to form a central, landscaped courtyard. Soil excavated for foundation work was repurposed for the perimeter berms, eliminating the need to remove it or add more. A notch through the berm provides access from the parking area to the formal courtyard and building entrance.

Image Courtesy © Graham Baba Architects

  • Architects: Graham Baba Architects
  • Project: Washington Fruit & Produce HQ
  • Location: Washington, USA
  • Interior design: Interior Motiv
  • Structural engineer: MA Wright, LLC
  • M/E/P/fire protection engineer: ARUP
  • Landscape architect: The Berger Partnership
  • Lighting designer: Brian Hood Lighting
  • Contractor: Artisan Construction
  • Structurally Insulated Panel roof: Premier SIPS


Cozinha Comunitária das Terras da Costa in Costa da Caparica, Portugal by Warehouse

Monday, October 23rd, 2017

Article source: Warehouse 

This project was conceived and designed by means of an extensive and highly participatory process, in which the communities of Terras da Costa were always present and actively involved in the discussion.

Image Courtesy © Warehouse

  • Architects: Warehouse 
  • Project: Cozinha Comunitária das Terras da Costa
  • Location: Costa da Caparica, Portugal
  • Team: Warehouse + ateliermob
  • Main Sponsor: Fundação Calouste Gulbenkian
  • Partners: Câmara Municipal de Almada, SMAS Almada, Casa do Vapor, Studio AH-HA, Eurostand, Investwood, Exemplo Concreto, F. S. Máquinas, Carpintaria SALFER, Tintas CIN, Electricista Paulo Filipe Rúben Teodoro, Ricardo Morais, Sebastião de Botton, João Peixe, Inês Paiva, Samuel Boche, Licia Soldavini, Martinho Pita, Diana Pereira
  • Collaborators: Cindree; Maël Castellan; Severine Brug; Céline Lixon; Merril Sinéus; Diogo Anjos; Emeline Romanat; Marion Levoir; Noémie Paperin; Ana Catarino; Zé Nuno; Catarina Matos Silva; Sofi Sousa; Anna Ibraev; Luis de Botton; Mariana Pires; Bernardo Lourenço; Ana Rita Mendonça; José; Madalena Garnier Marques; Diogo; Etienne; Mariana Vargues; Inês Martins; Ana; Du Carvalho; Braíma; Hugo; Victor; Ivan; Sr.Mário; Sr.Duarte; Lizzi; Dona Victoria; Dona Fonzinha; Marta; Thierry Oliveira; Cecilia Valenti.


Ono-sake warehouse in Ibaraki, Japan by Eureka+ G architects studio

Monday, October 23rd, 2017

Article source: Eureka+ G architects studio

This project is planned as sake warehouse among new residential area and commercial strip in Tsukuba. Sake warehouse has function as store in local business and as logistics base connection between sake warehouse to customer. Stimulation to the region and meltinging to landscape makes scenery.

Image Courtesy © Hideki Ookura

  • Architects: Eureka+ G architects studio
  • Project: Ono-sake warehouse
  • Location: Tsukuba, Ibaraki, Japan
  • Photography: Hideki Ookura
  • Client: Ono-Sake-Ten
  • Design team: Inagaki Junya, Sano Satoshi, Nagai Takuo, Hori Eisuke / Eureka + Ryohei Tanaka, Gwangbeom Heo/ G architects studio
  • Structural engineering: Nagai Takuo, The University of Shiga Prefecture/Eureka
  • Environmental engineering: Hori Eisuke, Kindai University/Eureka
  • Area: 494 sqm
  • Design period: May 2015-November 2016
  • Completion: 2016


House Z22 and Warehouse F88 in Switzerland by Gus Wüstemann Architects

Sunday, April 2nd, 2017

Article source: Gus Wüstemann Architects

This is a Reconstruction of a multi-family house with workshop rooms underneath in the area Seefeld of  the city of Zurich. The house has been in a core zone since the new regulations. Therefore the outlines of the existing volumes are protected and the project had to be  developed in collaboration with the conservation of monuments.

Image Courtesy © Bruno Helbling


Sinergia Cowork Palermo in Montevideo, Uruguay by Emilio Magnone + Marcos Guiponi

Friday, March 17th, 2017

Article source: Marcos Guiponi

Sinergia Cowork originally started as a real estate development project, with 32 offices and 4 rental meeting rooms. Just another operation inside a recycled space that in its history worked housed a carpentry, mechanical workshop, movie studio and warehouse.
 The offices function as a cowork: A recent concept in contemporary office spaces, where the user inserts himself into a heterogeneous collaborative environment that enhances his work and social skills.

 The project seeks to maintain the aesthetics of the pre-existing building by using completely removable lightweight structures, made through metal beams and Structural Insulated Panels walls, and by using a neutral color palette (white and light gray), where the only color is given by the coworkers, vegetation and furniture.

 The main entrance of the building is through a garage door, that is highlighted by the logo of the company. The ground floor consists of a central yard that articulates offices with cowork spaces and meeting rooms. Smaller offices are distributed in the upper floor, together with a 3d printing workshop, flexible cowork spaces, living rooms, and a photography studio.
 The existing basement, built at the beginning of the 20th century, with vaults and walls in brick and stone, becomes the space of relaxation, housing the playroom, dining room, kitchen and a giant screen.
 On the roof, and going through the original wooden truss, you can access an event room with an outdoor deck that is used on weekends as a place of interaction and relaxation of the coworkers outside their working hours.

Image Courtesy © Marcos Guiponi

  • Architects: Emilio Magnone + Marcos Guiponi
  • Project: Sinergia Cowork Palermo
  • Location: Palermo, Montevideo, Uruguay
  • Photography: Marcos Guiponi
  • Collaborators: Mateo Vidal, Valentina Viqueira
  • Structure: Magnone-Pollio Ingenieros Civiles
  • Project Area: (sqm) 1400
  • Year: 2013-2014


Za/Pa in Barcelona, Spain by APPAREIL

Tuesday, March 7th, 2017

Article source: mint LIST

APPAREIL has converted a Barcelona warehouse into co-working office and maker space, on the top floor of a building in Poblenou, the city’s former industrial quarter. Currently part of the 22@Barcelona – Innovation District’s renewal plan, approved in 2000, the area is evolving into a dynamic, vibrant urban district, brimming with knowledge-intensive activities, from both the professional and academic sectors.

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: APPAREIL
  • Project: Za/Pa
  • Location: 22@Barcelona – Innovation District (Poblenou), Spain
  • Photography: José Hevia
  • Design team: Edouard Cabay, Massimo D’Aiello, Sonia Lamesa Pina, Alejandro Rondón.
  • Fabrication:
    • Nodo (Alejandro Rondon, Miguel Acha, Ferran Huguet)
    • Medio Design (Juan Pablo Quintero)
  • Climate: Dosdedos (Marc Carratala)
  • GFA: 205 sqm
  • Budget: 60.000 €€
  • Completion: January 2017


Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise