Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Wellness Center’ Category

Psicopedagogical Center of Osona in Spain by COMAS-PONT ARQUITECTES SLP

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: COMAS-PONT ARQUITECTES SLP

All the rehabilitation services for people with mental illness are grouped in this building composed by the repetition of a 6m wide spatial module.  An economic and energy-sustainable constructions system, the domestic scale and the warmth of the interior spaces added to the closed relationship between building and nature makes it a HEALTHY BUILDING.

The building is located next to the main health centers of the city (Vic), surrounded by a park on the outskirts, and its program is basically developed on a ground floor to facilitate the mobility of its users.

Image Courtesy © COMAS-PONT ARQUITECTES SLP

(more…)

BECYCLE Boutique Fitness Studio in Berlin, Germany by Lien Tran Interior Design + Götz + Bilchev Architekten, DRAA

Wednesday, February 1st, 2017

Article source: v2com

Rather than settling for mass-market anonymity, BECYCLE focuses on nurturing its unique identity and providing personal customer service. The studio is a space for kindred spirits who share a healthy, urban lifestyle and have highly developed aesthetic expectations.

Entrance area with shopping and chill-out zones, Image Courtesy © Sven Philipp

  • Architects: Lien Tran Interior Design + Götz + Bilchev Architekten, DRAA
  • Project: BECYCLE Boutique Fitness Studio: Quality over Quantity
  • Location: Berlin, Germany
  • Photography: Sven Philipp, Waldemar Salesski

(more…)

One Stop Doctors in Hemel Hempstead, England by Goddard Littlefair

Wednesday, November 16th, 2016

Article source: Goddard Littlefair 

Luxury interiors specialists Goddard Littlefair have completed the design of a £15m+ boundary-changing health and wellness clinic for innovative healthcare practitioners One Stop Doctors. The first One Stop Doctors clinic, in Hemel Hempstead, will set a new standard of excellence in the private healthcare sector, offering patients on-demand medical expertise, along with outpatient diagnostics (from blood, biopsy and health assessments to MRI, CT, digital X-ray and ultrasound), physiotherapy, dentistry and aesthetics – all located within a single ‘one stop’ clinic and available from early morning to late evenings and weekends, to fit with patients’ busy working lives.

Entrance lobby, One Stop Doctors, Hemel Hempstead, Image Courtesy © Gareth Gardner

Entrance lobby, One Stop Doctors, Hemel Hempstead, Image Courtesy © Gareth Gardner

  • Architects: Goddard Littlefair
  • Project: One Stop Doctors
  • Location: Hemel Hempstead, England
  • Photography: Gareth Gardner

(more…)

Courcelles patiente in Paris, France by Ubalt architectes

Friday, November 11th, 2016

Article source: Ubalt architectes

The purpose of this project is the complete renovation of a cabinet of physiotherapy with creation of water sources, furniture and a waiting space to replace a former consultation room This waiting room is created as an intimate alcove totally out of season and different from the rest of the place.

Image Courtesy © Ubalt architectes

Image Courtesy © Ubalt architectes

  • Architects: Ubalt architectes
  • Project: Courcelles patiente
  • Location: Paris, France

(more…)

Korean Dandelion Farm in Chungcheongbuk-do, South Korea by Archihood WXY

Wednesday, September 28th, 2016

Article source: Archihood WXY

“Evoking a sense of space“

The building is hidden by the silver-grass forest. The whistle of the wind from the sliver-grass leads the way. At the end of a leafy and curved pathway, you can meet a heavy wooden door. The black bamboo welcomes you through the spaced wooden fence, and natural sunlight filtering through the louver, enveloping the dark entry space. Walking through this entry space, you can see the peaceful front courtyard, covered with Korean fine soil.  Experience of dark and light: this is what triggers your emotional experiences in this space. When you enter the front courtyard, you can see the forest valley through the wide open Farm café. The sense of nature from the valley stays in the farm a while, and passes through the wooden fence.

Image Courtesy © Woohyun Kang

Image Courtesy © Woohyun Kang

  • Architects: Archihood WXY (Woohyun Kang, Youngjin Kang)
  • Project: Korean Dandelion Farm
  • Location: 340 Jenae-ri, Judeok-eup, Chungju-si, Chungcheongbuk-do, South Korea
  • Photography: Woohyun Kang
  • Architect In Charge: Woohyun Kang, Youngjin Kang
  • Area: 191.63m2
  • Project Year: 2015

(more…)

Nötkärnan in Göteborg, Sweden by Wingårdhs

Friday, August 12th, 2016

Article source: Wingårdhs

“Paradise is the term for a place of timeless harmony”

In Somalia a simple flue often means death. Especially if you are young or newborn. The death-rate among children is the highest in the world.

Sweden has a high influx of Somalian refugees.

Image Courtesy © Wingårdhs

Image Courtesy © Wingårdhs

  • Architects: Wingårdhs
  • Project: Nötkärnan
  • Location: Göteborg, Sweden
  • Software used: AutoCad, Photoshop, Vectoraster and Illustrator
  • Client: Nötkärnan Bergsjön Vc & Bvc AB
  • Total area in square meters: 1 580 m²
  • Completion date: May 2016

(more…)

KMYF in Bangalore, India by Cadence Architects

Tuesday, August 9th, 2016

Article source: Cadence Architects

The site for the project measured 60×40. The requirement was to build a 30 bed dialysis center. The unique feature of the site was that it was adjacent to an ancient South Indian Temple which was revered by the neighborhood for both its architectural presence and religious value. The context in that sense was atypical of a generic urban setting. The position that we took was to make a sensitive intervention into the context, we looked at the building as a backdrop to the existing scenario with the temple as the main protagonist.

Image Courtesy © Sergio Ghetti & Cadence

Image Courtesy © Sergio Ghetti & Cadence

  • Architects: Cadence Architects
  • Project: KMYF
  • Location: Bangalore, India
  • Photography: Sergio Ghetti & Cadence
  • Built Up Area: 9700 Sq.Feet
  • Site Area: 2400 Sq.Feet
  • Project Completion: 2015

(more…)

Apfelsauana in Saltaus, Italy by noa* network of architecture

Friday, August 5th, 2016

Article source: noa* network of architecture

It is all about the apple in the ‘Apfelhotel Torgglerhof’ in Saltaus in the Passiria Valley in Northern Italy. The Applesauna and the wellness area are part of the farm ensemble – surrounded by numerous apple trees and nature. The hotel is extended with 9 new rooms and a new wellness while the public spaces as the reception, restaurant and bar are redone within the existing building.

Image Courtesy © noa* (network of architecture)

Image Courtesy © noa* (network of architecture)

(more…)

New Assisted Living & Memory Care Community in NEW YORK by SLCE Architects

Wednesday, June 22nd, 2016

Article source: SLCE Architects

Welltower Inc. (NYSE:HCN), a leader in health care infrastructure, and partner Hines, the international real estate firm, today unveiled the first rendering of a 15-story, 125,000-square-foot property they will develop at 139 East 56th Street on the northeast corner of Lexington Avenue and 56th Street in midtown Manhattan. The property, designed by SLCE Architects, LLP, is an as-of-right development that will have retail at its base and a senior living and memory care community above.

Image Courtesy © SLCE Architects

Image Courtesy © SLCE Architects

  • Architects: SLCE Architects
  • Project: New Assisted Living & Memory Care Community
  • Location:  New York, U.S.A

(more…)

Aequilibrium in Venice, Italy by C+S architects

Tuesday, June 21st, 2016

Article source: C+S architects

Equilibrium is a state in which opposing forces or influences are balanced. A state of physical balance; A calm state of mind; in chemistry: A state in which a process and its reverse are occurring at equal rates so that no overall change is taking place; in economics: a situation in which supply and demand are matched. Equilibrium is that of the ‘house of cards’, of the tightrope walker, of the proportion of a classical column or of a statue, of the sailing boat travelling not upwind or lee.

Image Courtesy © C+S architects

Image Courtesy © C+S architects

  • Architects: C+S architects
  • Project: Aequilibrium
  • Location: Corderie dell’arsenale, Venice, Italy
  • Software used: 3d max with Vray
  • Architects and art directors: Carlo cappai, maria alessandra segantini, c+s
  • Responsible architects: Matteo benigna, Diego collini
  • Collaborators: Matteo cecchi, Mara mior, Diana smiljkovic
  • Structural and health and Safety engineering, site supervision:
 Alessandro bonaventura, sandro favero, luigi ranzato, f&m ingegneria

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy