Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘California’

Los Feliz Residence in California by Surfacedesign, Inc

Thursday, June 23rd, 2016

Article source: Surfacedesign, Inc

The Dundee Residence landscape transforms a simple pool deck and poorly maintained hillside landscape into an exuberant space for living and entertaining, and ultimately a dynamic play space for a mother (and Hollywood stylist) and her young children.  The house was built speculatively in the 1990’s and designed to mimic the steep architectural pedigrees of its international style neighbors.  Dundee sits perched high in the hills with sweeping views of Downtown Los Angeles to the South and the chaparral hills of Griffith Park to the east.  Located in hills above the Los Feliz, the neighborhood is home to actors, rockstars and Hollywood elite and to some of LA’s most significant architecture, including Frank Llloyd Wright’s Ennis-Brown House and Richard Neutra’s Lovell Health House.

Image Courtesy © Surfacedesign, Inc

Image Courtesy © Surfacedesign, Inc

(more…)

417 S. Gretna Green Way in California by VerteX design studio

Saturday, June 11th, 2016

Article source: VerteX design studio

New construction of Modern design architecture in the heart of Brentwood features 5 Bedroom and 5.5 baths with open floor plan design is good for entertaining and family living. Double height entry foyer invites you to the living room with fireplace and lounge area, large dining room design for large parties to be served. Large glazing adjoining the dining room with open industrial staircase bring natural light into the middle of the house.

Image Courtesy © VerteX design studio

Image Courtesy © VerteX design studio

  • Architects: VerteX design studio
  • Project: 417 S. Gretna Green Way
  • Location: Los Angeles, California, USA

(more…)

Windhover Contemplative Center in California by Aidlin Darling Design

Tuesday, June 7th, 2016

Article source: v2com

The Windhover Contemplative Center was named a finalist in the 4th Annual Architizer A+Awards in the Cultural: Religious Buildings & Memorials category.  This year’s awards, honoring the best architecture, spaces, and products from across the globe, received thousands of entries from more than 95 countries.

The Windhover Contemplative Center, designed by Aidlin Darling Design, is a spiritual retreat on the Stanford campus to promote and inspire personal renewal. Using Nathan Oliveira’s meditative Windhover paintings as a vehicle, the center provides a refuge from the intensity of daily life.  It is intended for quiet reflection throughout the day for any Stanford student, faculty, or staff member, as well as for members of the larger community.

The Center is conceived of as a unification of art, landscape and architecture to replenish and invigorate the spirit, Image Courtesy © Matthew Millman

The Center is conceived of as a unification of art, landscape and architecture to replenish and invigorate the spirit, Image Courtesy © Matthew Millman

  • Architects: Aidlin Darling Design
  • Project: Windhover Contemplative Center
  • Location: Stanford, California, United States
  • Photography: Matthew Millman
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Hupomone Ranch in California by Turnbull Griffin Haesloop

Saturday, June 4th, 2016

Article source: v2com

Hupomone Ranch is an original 160-acre homestead located in the Chileno Valley, just three miles west of downtown Petaluma. The ranch had been fallow for over 30 years and the owners, a young family with three children, wanted to build a barn house that would reflect their commitment to sustainable farming, draw on the natural serenity of the site and build on the sense of place in western Petaluma where farming and ranching are still a part of people’s daily lives.

Image Courtesy © David Wakely

Image Courtesy © David Wakely

  • Architects: Turnbull Griffin Haesloop
  • Project: Hupomone Ranch
  • Location: Petaluma, California, USA
  • Photography: David Wakely

(more…)

San Francisco Eichler Remodel in California by Klopf Architecture

Saturday, June 4th, 2016

Article source: Klopf Architecture

The owners came to Klopf Architecture with a clear vision: Create a brighter home with clean lines and visual surprises – but that enhances the Eichler vernacular – that blurs the boundaries between inside and outside and supports “modern living”.

Image Courtesy © Mariko Reed

Image Courtesy © Mariko Reed

  • Architects: Klopf Architecture
  • Project: San Francisco Eichler Remodel
  • Location: San Francisco, California, USA
  • Photography: Mariko Reed
  • Software used: ArchiCAD version 16
  • Project Team: John Klopf, AIA, Jackie Detamore, AIA, Klara Kevane, and Yegvenia Torres-Zavala
  • Landscape Architect: Outer Space Landscape Architects
  • Contractor: San Francisco Design and Construction
  • Cabinetry: Benchmarc Woodworking
  • Zinc Panels: Product and Design Metalwork
  • Year completed: 2015

(more…)

Brecon Estate Winery in California by Aidlin Darling Design

Thursday, June 2nd, 2016

Article source: v2com

Brecon Estate Winery was bestowed a Merit Design Award for Architecture at the 2016 San Francisco AIA Design Awards. The winery, remodeled by Aidlin Darling Design, is located on the “Emerald Necklace” of Paso Robles’ progressive wine growing region. The jury noted that the real strength of the project is in its simplicity and its restraint; “The crisp detailing and carefully composed materials make this just a stunning project through and through.”

Northwest Elevation, after renovation,  Image Courtesy © Adam Rouse

Northwest Elevation, after renovation, Image Courtesy © Adam Rouse

  • Architects: Aidlin Darling Design
  • Project: Brecon Estate Winery
  • Location: Paso Robles, California, USA
  • Photography: Adam Rouse
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Mesa Drive Renovation in Los Angeles, California by Rios Clementi Hale Studios

Friday, May 27th, 2016

Article source: Rios Clementi Hale Studios

Built in 1992 by the husband-and-wife architecture team of Cigolle X Coleman, the house originally served as an experimental project of industrial materials consisting mostly of glass, steel, and concrete. A young family purchased the home and hired Rios Clementi Hale Studios to give their new residence a complete renovation to make the house warm and comfortable, and conducive to entertaining. Rios Clementi Hale Studios worked in the capacity of architect, interior designer, and landscape architect to extensively update the interior and exterior, and refine the home’s organization, while still respecting the “bones” of the original design

Image Courtesy © Undine Pröhl

Image Courtesy © Undine Pröhl

 

  • Architects: Rios Clementi Hale Studios
  • Project: Mesa Drive Renovation
  • Location: Los Angeles, California, USA
  • Photography: Undine Pröhl
  • Size: 5780 square ft

(more…)

Stanford Central Energy Facility in California by ZGF Architects LLP

Wednesday, May 25th, 2016

Article source: ZGF Architects LLP

The Stanford Central Energy Facility is a transformational campus‐wide energy system – replacing a 100% fossil‐fuel‐based combined heat and power plant with grid‐sourced electricity and first‐of‐its kind heat recovery system. Positioning Stanford as a national leader in energy efficiency and carbon reduction, the results are impressive: greenhouse gas emissions are slashed by 68%; fossil fuel use by 65%; and campus‐wide water use by 15%. This comprehensive Stanford Energy System Innovation (SESI) system will eliminate 150,000 tons of carbon dioxide emissions annually, the equivalent of removing 32,000 cars from the road every year. Expected energy savings to Stanford over 35 years is $425 million.

The 125,614 SF Central Energy Facility is located on the west side of the central campus, just outside the campus core, Image Courtesy © Matthew Anderson

The 125,614 SF Central Energy Facility is located on the west side of the central campus, just outside the campus core, Image Courtesy © Matthew Anderson

  • Architects: ZGF Architects LLP
  • Project: Stanford Central Energy Facility
  • Location: Stanford, California, USA
  • Photography: Robert Canfield, Tim Griffith, Matthew Anderson and Steve Proehl
  • Total GSF: 125,614 GSF
  • Completion date: March 2015

(more…)

The Stevens Library at Sacred Heart Schools in California by WRNS Studio

Tuesday, May 24th, 2016

Article source: WRNS Studio

The 6,300-sf Stevens Library at Sacred Heart Schools in is the first library in the USA and the first school building in California to achieve the International Living Future Institute’s Net Zero Energy Building Certification. It was part of the PG&E ZNE Pilot Project which also found it consumed less energy than it generated and is on track for LEED® Platinum and Petal Certifications.

The site is designed to maximize passive solar orientation, daylight and natural ventilation. 1. Solar harvesting through solar panels - the photovoltaic system provides all the library’s needed energy; 2. High-performance glazing and added rigid insulation for reduced energy loads; 3. Native, drought-tolerant plants are watered using harvested rainwater, Image Courtesy © WRNS Studio

The site is designed to maximize passive solar orientation, daylight and natural ventilation. 1. Solar harvesting through solar panels – the photovoltaic system provides all the library’s needed energy; 2. High-performance glazing and added rigid insulation for reduced energy loads; 3. Native, drought-tolerant plants are watered using harvested rainwater, Image Courtesy © WRNS Studio

 

  • Architects: WRNS Studio
  • Project: The Stevens Library at Sacred Heart Schools
  • Location: Atherton, California, USA

(more…)

Troll Hus in Norden, California by Mork-Ulnes Architects

Saturday, May 21st, 2016

Article source: Mork-Ulnes Architects

The concept

Tucked away in the mountains and nestled into a high alpine forest, the design responds to the owners’ desire for a modernist, rather secluded refuge with a constant visual reference to nature. The site is, in this sense, rather atypical to a mountain setting in that it minimizes expansive lookouts, while in fact emphasizing views towards the glade intimacy of the adjacent landscape, thus allowing for the remote and sheltered retreat the clients were seeking.

View from north-west, Image Courtesy © Bruce Damonte

View from north-west, Image Courtesy © Bruce Damonte

  • Architects: Mork-Ulnes Architects
  • Project: Troll Hus
  • Location: Sugar Bowl, Norden, California, USA
  • Photography: Bruce Damonte
  • General contractor: Barth Construction
  • Project design team: Greg Ladigin, Anatoly Starr, Lexie Mork-Ulnes, Casper Mork-Ulnes, Kyle Anderson
  • Project consultants:

    • Interior and furniture design: Lexie Mork-Ulnes Interior Design
    • Structural engineer: Gabbart & Woods Structural Engineers
    • Civil engineer: Ferrell Civil Engineering
  • Site size: 17,500 square feet (1,625 square meters)
  • Schematic design: February 2013
  • Construction start: July 2013
  • Complete: January 2016

(more…)

Canon: Productive All in one Large format printing
Bentley: Get Connected
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy