ArchShowcase

Posts Tagged ‘Denmark’

House of Music in Aalborg, Denmark by Coop Himmelb(l)au

Friday, April 18th, 2014

Article source: Coop Himmelb(l)au

After four years of construction, the “House of Music” in Aalborg, Denmark was ceremoniously opened on March 29, 2014 by the Danish Queen Margrethe II.

This cultural centre was designed by the Viennese architectural studio Coop Himmelb(l)au as a combined school and concert hall: its open structure promotes the exchange between the audience and artists, and the students and teachers. “The idea behind the building can already be read from the outer shape. The school embraces the concert hall,” explained Wolf D. Prix, design principal and CEO of Coop Himmelb(l)au.

Image Courtesy © Coop Himmelb(l)au

  • Architects: Coop Himmelb(l)au
  • Project: House of Music
  • Location: Aalborg, Denmark
  • Photography: Rene Jeppesen, Martin Schubert, Aleksandra Pawloff, Coop Himmelb(l)au
  • Client: North Jutland House of Music Foundation, Aalborg, Denmark
  • Planning: COOP HIMMELB(L)AU, Wolf D. Prix & Partner ZT GmbH
  • Project Partner: Michael Volk
  • Project Architect: Marcelo Bernardi, Pete Rose
  • Design Architect: Luzie Giencke
  • Design architect interior: Eva Wolf
  • CAD coordinator: Ronny Böser
  • Project Team: Benjamin Schmidt, Philip Wilck, Ariane Marx, Markus Baumann, Ivana Jug, Anna Wasserthal, Talya Kozminsky, Blaine Lepp, Robin Heather, Bo Stjerne Thomsen, Stephanie Neufeld, Tyler Bornstein, Elisabeth Keane
  • 3D Visualization: Armin Hess/ Isochrom, Vienna Silkroad, Beijing, China Jens Mehlan, Jörg Hugo
  • Local Architects: Friis & Moltke, Aalborg, Denmark
  • Landscape Architect: Jeppe Aagaard Andersen, Helsingør, Denmark
  • Structural Engineering: Rambøll, Aalborg, Denmark B+G Ingenieure, Bollinger und Grohmann GmbH, Frankfurt, Germany

New North Zealand Hospital in Hillerød, Denmark by C. F. Møller Architects

Sunday, April 13th, 2014

Article source: C. F. Møller Architects

The citizens of North Zealand in 2020 have a new and modern hospital at approx. 124,000 m² to be built in green surroundings close to Hillerød city for the area’s 310,000 citizens, with a budget running to DKK 3.8 billion.

The idea of the new North Zealand hospital has been to create a landmark in line with the nearby Frederiksborg Castle – a hospital where architecture and nature merge and form a safe environment for patients, a super functional and attractive workplace and a green recreational haven for all citizens in the area.

Image Courtesy © C. F. Møller Architects

  • Architects: C. F. Møller Architects
  • Project: New North Zealand Hospital
  • Location: Hillerød, Denmark
  • Client: Copenhagen Region
  • Consortium: (Lead consultancy and copyright): C.F. Møller A/S (architects), Alectia A/S, Rambøll A/S (engineers)
  • Size: 124,000 m2
  • Year: 2013-2014
  • Awards: 1st Prize in international competition (phase I), Finalist (phase II)

CITY CAMPUS AALBORG in Denmark by Henning Larsen Architects

Saturday, March 29th, 2014

Article source: Henning Larsen Architects

City Campus Aalborg is part of a larger development plan for the area around the port of Aalborg.The new architecture will provide the framework for inspiration and innovation among students and staff at the university and at the same time be an active and attractive area for everyone in Aalborg.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: CITY CAMPUS AALBORG
  • Location: Denmark
  • Client: Aalborg Kommune
  • Gross floor area: 20,000 m2
  • Year of construction: 2012 – 2013
  • Team: A. Enggaard A/S, Cowi A/S

COMMUNAL CREMATORIUM in Ringsted, Denmark by Henning Larsen Architects

Thursday, March 27th, 2014

Article source: Henning Larsen Architects

The crematorium in Ringsted, Denmark is designed with respect and consideration for the cremation process. In most crematoria, the chapel area is the main focus, while the cremation itself is confined to a back-of-house, functional area. Instead, at this communal crematorium, family and loved ones may follow the coffin all the way through the cremation process.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: COMMUNAL CREMATORIUM
  • Location: Ringsted, Denmark
  • Client: Communal Crematorium Zealand and Lolland-Falster I/S
  • Gross floor area: 2,700 m2
  • Year of construction: 2012 – 2013
  • Type of assignment: Cooperative agreement with the Danish state and municipality
  • Consulting Engineer: DAMGAARD Consulting Engineer ApS
  • Landscape: Landscape Architect Birgitte Fink

DAYCARE CENTRE SAXTORPHSVEJ in Valby, Denmark by Henning Larsen Architects

Tuesday, March 25th, 2014

Article source: Henning Larsen Architects

The new daycare centre in Valby, Copenhagen, is designed to encourage play and learning through various types of experiences. The new building allows the children to activate and embrace all corners of the building; they can engage in active play on the roof or take a quiet break in one of the small niches around the house.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: DAYCARE CENTRE SAXTORPHSVEJ
  • Location: Valby, Denmark
  • Client: Københavns Kommune
  • Gross floor area: 1,640 m2
  • Year of design: 2012 – 2014
  • Type of assignment: Vinder af konkurrence
  • Samarbejdspartnere: ELINDCO Byggefirma A/S

YOUTH RESIDENCES AT AALBORG WATERFRONT in Denmark by Henning Larsen Architects

Friday, March 21st, 2014

Article source: Henning Larsen Architects

The Aalborg waterfront will soon boast 251 new youth residences, which are currently under construction. The youth residences constitute a lively residential environment on one of the most attractive sites in Aalborg, emphasising the city’s development as it becomes one of Northern Europe’s most significant knowledge cities.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

The Adaptable House in Nyborg, Denmark by Henning Larsen Architects

Wednesday, March 19th, 2014

Article source: Henning Larsen Architects

The Adaptable House centres around flexibility and identifies how a flexible design of a single-family house can save time, resources and CO2 in connection with conversions and extensions. It forms part of a large development project financed by Realdania Byg.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: The Adaptable House
  • Location: Nyborg, Denmark
  • Client: Realdania Byg
  • Year of construction: 2012 – 2013
  • Type of assignment: comission
  • Size: 125-150 m2

Forum Horsens Stadium in Denmark by 3XN

Saturday, March 15th, 2014

Article source: 3XN

The Danish town of Horsens brands itself on cultural events with a national as well as international appeal, not least when it comes to football and music. Home ground for AC Horsens, the local football team, and venue for megaconcerts with artists like Madonna and Rolling Stones, the Horsens Stadium required an architectural solution in which the stadium will become a brand itself. It is created to make the players and the crowd feels the intensity of the arena and the excitement of the game.

Image Courtesy © 3XN

  • Architects: 3XN
  • Project: Forum Horsens Stadium
  • Location: Denmark

ØSS 5 – Ørestad Housing in Copenhagen, Denmark by Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA

Sunday, February 23rd, 2014

Article source: Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA

ØSS 5 is located in Ørestad, the newly developed part of Copenhagen, and is situated on a corner, shaped like an angle where the facades follow the movements of the streets. The main body of the building, which has 108 housing units distributed on nine floors, is elevated on the heavy base which is developed for commercial use.

Image Courtesy © Tom Jersøe

  • Architects: Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA
  • Project: ØSS 5 – Ørestad Housing
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Tom Jersøe
  • Building project: Housing and commercial space in Ørestad City, Denmark
  • Area: 10.000 sqm
  • Year: 2013
  • Client: CERACO
  • Building contractor: Dahl Entreprise
  • Engineering: OBH Gruppen

Villa in Aarhus, Denmark by Friis & Moltke

Tuesday, February 18th, 2014

Article source: Friis & Moltke

This functional villa, situated near the city of Aarhus, is built on an undulating plot at the fringe of the forest. The spot is remarkable for the beauty of its scenery, but it also poses a challenge for the architect. The answer to this challenge is a “folded disc”- design which allows you to enter the front of the house at one level, but to access the garden from the house at two levels. The house itself gives off a dynamic feeling of interaction with the plot and the landscape. To achieve this effect, the horizontal lines are complemented by a slanting roof and together they frame a pleasantly private space with respect for the surrounding nature.

Image Courtesy © Friis & Moltke

  • Architects: Friis & Moltke
  • Project: Villa
  • Location: Aarhus, Denmark
BIM Components At Your Fingertip
Bentley:
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Click here for Internet Business Systems © 2014 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy