Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘France’

Evergreen campus reception pavilion in Montrouge, France by Arte Charpentier Architectes

Sunday, July 24th, 2016

Article source: v2com

Arte Charpentier Architectes designed an innovative and challenging structure for the entry to the Evergreen campus.

Right at Paris’ doorstep, the Evergreen Campus hosts the Crédit Agricole’s head office. Multiple corporate entities share this space; the entire campus revolves around a central park that acts as its green lung.

Image Courtesy © Augusto Da Silva

Image Courtesy © Augusto Da Silva

  • Architects: Arte Charpentier Architectes
  • Project: Evergreen campus reception pavilion
  • Location: Montrouge, France
  • Photography: LK Photographe, Augusto Da Silva
  • Project manager/Promoter: Crédit Agricole Immobilier Entreprise
  • ASC : Setec Bâtiment
  • Electrical Engineering: Square
  • Assistant Project Manager on Environmental and energy issues: Green Affair
  • Structure: Terrell International
  • Facades: CEEF
  • Acoustics: Lamoureux Acoustique
  • Economist: AE75
  • Contract Management: Groupement SETEC Bâtiment (mandated) and Builders & Partners
  • Illustration: A. Zuga SARL
  • Delivery date: 2015

(more…)

Eole on the Evergreen campus in Montrouge, France by Arte Charpentier Architectes

Friday, July 22nd, 2016

Article source: v2com

Right at Paris’ doorstep, the Evergreen Campus hosts the Crédit Agricole’s head office. Multiple corporate entities share this space. The entire campus revolves around a central park that acts as its green lung.

The conception of Eole – a 67 000 m² building made in four years – preserves and upholds the site’s environmental vocation: buildings operate in accordance with the HQE norms (high environmental quality), new structures were built according to the BBC norms (low consumption buildings), soft energies usage (geothermic, solar and rain water is reused), 4 hectares of green spaces valorized.

Image Courtesy © LK Photographe

Image Courtesy © LK Photographe

  • Architects: Arte Charpentier Architectes
  • Project: Eole on the Evergreen campus
  • Location: Montrouge, France
  • Photography: LK Photographe, Augusto Da Silva, Bouygues Bâtiment
  • Project manager / promoter: Crédit Agricole
  • Landscaper: Groupement Takano Landscape
  • Planning: Atelier Kaba (eastern garden and interior street)
  • ASC: Setec Bâtiment
  • Electrical Engineering: Square
  • Structure: Terrell International
  • Facades: CEEF
  • Acoustics: Lamoureux acoustique
  • Economist: AE75
  • Contract management: Groupement SETEC Bâtiment (mandated) and Builders & Partners
  • Surface: 67 000 m2 floor area
  • Delivery date: 2015

(more…)

68 Social Rental Housing Units, 1 Residence For Physically Disabled Persons in Vigneux-sur-Seine Commune, France by MARGOT-DUCLOT Architectes Associés

Friday, July 22nd, 2016

Article source: MARGOT-DUCLOT Architectes Associés

The project on the city-block E2 appears as a singular and unique object; It signals the idea of a renewal of the main entry point to this neighborhood. This is why the architects chose to experiment with the implementation of two quality materials that are both complementary and opposites: brick for its domestic thickness and for its strong reference to the ground and to neighboring red brick façades; lacquered metal used for the lightness of this material and because it discretely hints at the comfort of the housing units and the use of balconies, while still avoiding their exposure to viewers from the street.

Image Courtesy © 11H45

Image Courtesy © 11H45

  • Architects: MARGOT-DUCLOT Architectes Associés
  • Project: 68 Social Rental Housing Units, 1 Residence For Physically Disabled Persons
  • Location: Avenue de la Concorde, ZAC de la Croix-blanche, lot 2E – Vigneux sur seine 91270, France
  • Photography: 11H45
  • Client: Immobilière 3F
  • General contractor: Margot-Duclot architectes associés
  • Project manager: Emmanuel Dequidt
  • Interior design: Margot-Duclot architectes associés
  • Landscape architect: ERA paysagistes
  • General construction company: BAGOT SAS
  • Net floor area: Housing units: 4870 m² / Residence: 892 m²
  • Cost: €10.8m excluding VAT
  • Calendar:
    • Competition: June 2012
    • Construction time: 22 months
    • Delivery: May 2016

(more…)

Les enfants Rouges in Paris, France by Ubalt architectes

Tuesday, July 19th, 2016

Article source: Ubalt architectes

In this typical 17th Century flat located in the heart of the Marais, three working axes have structured the work :

– Within the 36 m2 space, there will be a bedroom, a dinner-area, a lounge, an office, a kitchen and a bathroom.

– There will be an illusion of a larger surface by visually lengthening the flat.

– The space will be transformed while keeping the character of the old…

Image Courtesy © Ubalt architectes

Image Courtesy © Ubalt architectes

  • Architects: Ubalt architectes
  • Project: Les enfants Rouges
  • Location: Marais, Paris, France

(more…)

Repossi Place Vendome in Paris, France by OMA

Tuesday, July 19th, 2016

Article source: OMA

The proposal for the 90 square meter Repossi flagship on Place Vendome divides the store into three distinct spaces – contextually referred to as street, gallery and salon. Based on the idea that the collection of jewelry will be experienced and purchased at three different speeds – fast, slow, very slow – each floor responds to the different paces of shopping.

The ground floor is the most public space. It works as an extension of the street providing a quick experience of the store. The first floor is a gallery, the level where the entire Repossi collection is exhibited. The basement is a salon. The most intimate space of the boutique, it allows customized service for clients and patient exploration of special pieces.

Image Courtesy © Cyrille Weiner

Image Courtesy © Cyrille Weiner

  • Architects: OMA
  • Project: Repossi Place Vendome
  • Location: Paris, France
  • Photography: Cyrille Weiner
  • Client: Repossi
  • Partner: Ippolito Pestellini Laparelli
  • Team: Antonio Barone, Paul Cornet, Leonardos Katsaros, Francesca Lantieri, Kate Lee, Francesco Moncada, Silvia Sandor
  • Collaborators:

    • Local Architect: DATA Architectes
    • Structure engineer: Batiserf
    • MEP engineer: BET Louis Choulet
    • Wall displays and mechanical displays: Goppion
    • Standing displays: Sice-Previt
    • Mirror design: Sabine Marcelis Studio
  • Year: 2014, concept, 2016 built
  • Status: Completed

(more…)

ON THE ROOF OF MONTREUIL in France by aadd+ ARCHITECTURE & DESIGN DUBOËLLE

Friday, July 15th, 2016

Article source: aadd+ ARCHITECTURE & DESIGN DUBOËLLE

Direction Paris suburb, and more particularly the town of Montreuil, a village that has preserved all its nature, fitting perfectly to the “Grand Paris” Project. This project that gathers the main raising architecture issues held by the city of Paris. Indeed, reaching the demographic requirements inherent to the population’s growth implies an increase of the buildings density.

Many municipalities like the city of Geneva, Switzerland, have already amended their rules planning in order to increase buildable volumes in elevation.

Image Courtesy © V. DUBOËLLE

Image Courtesy © V. DUBOËLLE

(more…)

Secrétan covered market in Paris, France by Architecture Patrick Mauger

Thursday, July 14th, 2016

Article source: Architecture Patrick Mauger

Renovation of the Secrétan Covered Market: renaissance of a local lifestyle.

Almost emptied of its shops and walled up, the Secrétan covered market had become an increasingly foreign object in the district.

Image Courtesy © Architecture Patrick Mauger

Image Courtesy © Architecture Patrick Mauger

(more…)

ATRIUM – JUSSIEU UNIVERSITY in Paris, France by Périphériques Architectes

Wednesday, July 13th, 2016

Article source: Périphériques Architectes

The 16m building on the Jussieu university campus, near the historic center of Paris, extends and completes the grid plan that architect Edouard Albert designed in the 60s to serve 45 000 students and researchers. The response formulated by Périphériques Architects for the extension is based on the existing system, where buildings are laid out in a crown configuration; but at the same time, it deforms it: where Albert laid out a single patio, Périphériques Architects have planned two. One of them is covered by the bridge-buildings raised on pilotis to make short-cuts in the ring like circulation itinerary, and forms a “vertical place” that groups all the movements of the buildings. This concrete space opposes its heaviness and hardness to the light-weight metal cladding of its outer skin.

Image Courtesy © LUC BOEGLY

Image Courtesy © LUC BOEGLY

  • Architects: Périphériques Architectes
  • Project: ATRIUM – JUSSIEU UNIVERSITY
  • Location: Paris, France
  • Photography: LUC BOEGLY
  • Software used: AutoCAD

(more…)

69 Housing units, 1 gymnasium in Paris, France by AAVP – Atelier D’architecture Vincent Parreira

Tuesday, July 12th, 2016

Article source: Metropolis Communication

Taking into account the context of a blend of populations, memories of bygone activities and the many built styles and uses expressed in the surrounding built environment, this operation includes a gymnasium, atop which 69 social housing units have been built. Its first aim is to hybridize the industrial scale with the more intimate one of the individual housing unit.

Image Courtesy © Luc Boegly

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: AAVP – Atelier D’architecture Vincent Parreira
  • Project: 69 Housing units, 1 gymnasium
  • Location: 4-14,  passage Delessert / 10-12, rue Pierre Dupont 75010 Paris, France
  • Photography: Luc Boegly
  • Client: ICF La Sablière
  • Company: N.C
  • Certifications :  Cerqual (housing units), Certivea (gymnasium), Plan Climate Ville de Paris
  • Construction costs: €14.87m excl. VAT
  • Floor area: 6,445 m²
  • Lot size: 2,135 m²
  • Calendar: delivered April  2016

(more…)

Junior high school, boarding school, sports complex for the disabled and cultural center in Lille, France by Chartier Dalix Architectes

Tuesday, July 12th, 2016

Article source: Chartier Dalix Architectes

The Moulin Junior High School is located in the southern area of Lille, in a neighborhood that has undergone major transformations in recent decades. Mainly occupied by a population of workers, this neighborhood possesses an urban fabric that is still largely one of brick buildings, factories and buildings related to freight whose renovation has spurred a renewal of the entire neighborhood (as illustrated in reconversion of the Saint-Sauveur train station for example).

Image Courtesy © Takuji Shimmura

Image Courtesy © Takuji Shimmura

  • Architects: Chartier Dalix Architectes
  • Project: Junior High School, Boarding School, Sports Complex For The Disabled And Cultural Center
  • Location: Lille, France
  • Photography: Takuji Shimmura
  • Client: General Council – Département du Nord, city of Lille
  • General contractor: Chartier Dalix architects, AvantPropos architects
  • Bet: HDM engineering [fluids, structure], ACT environment [HQE] Becquart [eco], Flandres analyses [acoustics] KVDS [landscape]
  • Hqe: Junior High School: certified by Certivea, 3 TP targets and 6 P targets, Gymnasium: certified HQE
  • Cost: €21m excl. VAT
  • Surface: 13,853 m² Adjusted gross floor area
  • Calendar: Delivered end 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy