ArchShowcase

Posts Tagged ‘Italy’

Residence Pfarrmessner in Sterzing, Italy by Pedevilla Architects

Saturday, April 25th, 2015

Article source: Pedevilla Architects

The design of the recently completed residence Pfarrmessner presents itself to the observer in a uniform and almost solid manner. The building is situated at the southern outskirts of the city of Sterzing/Vipiteno, at approximately 950 meter above sea level. It is also the southernmost city of South Tyrol, an autonomic province of Italy. The residence, which is generally orientated east and westwards, is separated into four storeys, whilst each one of the four apartments develops differently through and on these floors. These very individual arrangements of floor layouts, as well as the patchy positioning of openings and loggias find their common ground in the coherent exterior. Projected as a building of solid construction, it features a concrete bearing structure with an insulated plaster facade. Its monolithic and robust appearance is referring to some regional predominant porphyry stone, which is typically characterised by its reddish-brown colouration. The prefiguration of this very stone was implemented to the facade by the use a high pigmented moulding plaster, marked above all by its organic fine-grain amount.

Image Courtesy © Gustav Willeit

Image Courtesy © Gustav Willeit

  • Architects: Pedevilla Architects
  • Project: Residence Pfarrmessner
  • Location: Sterzing, Italy
  • Photography: Gustav Willeit

(more…)

Santo Spirito Apartment in Florence, Italy by AE5 Partners

Thursday, April 23rd, 2015

Article source: AE5 Partners

Santo Spirito apartment, located in Florence, consists essentially of two rooms: the living room and its mezzanine with double bedroom and the dining room and its little mezzanine with single room.

The project was conceived and structured entirely around a matrix of 6,5 cm that affects all three dimensions: in this way, a “tri dimensional space” is created, whose perception changes according to the point of view.

Image Courtesy © AE5 Partners

Image Courtesy © AE5 Partners

Civic Center in Milan, Italy by Mario Buonamici Architettura

Saturday, April 18th, 2015

Article source: Mario Buonamici Architettura

The project has two objectives: on the one hand, and dialectically interacts dynamically with the surrounding context, both the connotation of natural green park is artificial, urban and contemporary Quarter Island; on the other hand, gives body to a structure characterized by great flexibility of composition and organization, in full respect of public destination and functions identified. An architecture that shapes, materials and design, integrates and permeates in the green, while maintaining its definite individuality: a distance dialogue between artificial and natural. The building itself contains the souls formal and organizational of the park: the geometric rigor of the design of the meshes of the fields and the orderly organization curvilinear forest circular; However, it reverses the order and spatial relations and displacement: the plans are settled and are arranged vertically in overlapping; warps the closed circular logging is deconstruct opening in sinuous waves and irregular, which, like the natural scenery which surround, taking forms and aspects always different and define forms and public functions intended to evolve and change according to the needs of its users.

Image Courtesy © Mario Buonamici Architettura

Image Courtesy © Mario Buonamici Architettura

(more…)

L+C | Showroom in Monterotondo (RM), Italy by Officina di Architettura

Tuesday, April 7th, 2015

Article source: Officina di Architettura 

The project involves to complete redesign of prefabricated building interior, to present new collections included furnishings offered by client company. Mainly the idea is to distribute the locations along a “promenade” characterized by an articulated path in order to break the characteristics of rigidity and symmetry of building spaces. The project, led by “light design solutions” like a ceilings, lighting, contrasts of material and color, as well as optimize the available space, allows at the visitor to enjoy endless perspectives and infinite points of view on the showroom.

Image Courtesy © Officina di Architettura

Image Courtesy © Officina di Architettura

  • Architects: Officina di Architettura
  • Project: L+C | Showroom
  • Location: Monterotondo (RM), Italy
  • Year: 2014
  • Client: LAS+COSMA
  • Type: Office – Retail
  • Status: Completed
  • Design Team: Monica Merlotti (partner in charge), Federico Novi, Emma Barzotti

(more…)

DLS | C. House in Atri (TE), Italy by OFFICINA DI ARCHITETTURA

Tuesday, April 7th, 2015

Article source: OFFICINA DI ARCHITETTURA

The subject of complete renovation in historic context here is  declined in a modern interpretation of the existing architectural  and typical past element. They are made ​​all “cassettonature” in lightweight materials such as plasterboard, reinventing the ceilings concept as a principle feature spaces always creating new perspectives on the chain-linked volumes, typical of historic buildings. Even the floors are treated to propose “tile-carpet” as well as for the walls, through colored backgrounds with geometrical pattern has been repeated on the wallpaper. Then through a process of abstraction and synthesis, using eco-friendly techniques and materials with low environmental impact, was made a general layer directly overlaid on existing surfaces, respecting features and peculiarities.

Image Courtesy © OFFICINA DI ARCHITETTURA

Image Courtesy © OFFICINA DI ARCHITETTURA

  • Architects: OFFICINA DI ARCHITETTURA
  • Project: DLS | C. House
  • Location: Atri (TE), Italy
  • Design Team: Officina di Architettura
  • Client: Confidential
  • Type: Housing
  • Year: 2011
  • Status: Completed

(more…)

Copertura tribuna in Vigano San Martino, Italy by architetto Manuel Tonolini

Sunday, April 5th, 2015

Article source: architetto Manuel Tonolini

It is the architectural design and construction supervision of the cover of the grandstand of the football field . The vertical structures ( pillars and rods ) are painted steel , while the roof structures are laminated wood . The roofing is in sandwich panels . The simplicity , low profile and light colors have been chosen to limit the impact of the work on the surrounding valley landscape and determine a good integration context.

Image Courtesy © architetto Manuel Tonolini

Image Courtesy © architetto Manuel Tonolini

  • Architects: architetto Manuel Tonolini 
  • Project: Copertura tribuna
  • Location: Vigano San Martino, Italy
  • Position: Project arch. preliminary , final and construction management
  • Structural engineer: Ing . Omar Lazzari .
  • Security: Ing . Omar Lazzari
  • Company: Synergy Ltd.
  • Works: made ​​between June and August 2014
  • Year: 2011-2014 ( execution )

(more…)

House at Mill Creek in Campo Tures (BZ), Italy by Pedevilla Architects

Saturday, March 28th, 2015

Article source: Pedevilla Architects

Situated near mill creek, on approximately 2828 feet above sea level, the single-family home presents itself with the elegance and serenity of a small mansion. In an apparently self-confident manner the white monolith rises from the site, whilst the building design corresponds to the insistence of the client for a small but prestigious residence. The volumetric and monolithic basic principle was emphasised by the exclusive usage of the white exterior rendering, of which the general raw materials are a compound of local sands, chalk and white-cement. Main focus lies therefore on the exterior’s elementary colour, nuances and slight divergences were solely achieved by aggregates to the plaster. In detail the facades surface was moulded rather roughly, a fine characteristic which was achieved by out-sluicing with the aid of wet sponges. Sensitisation is in the eye of the beholder. Since only by the presence of light and shadow, which is performing its everyday play on the coarse-grained surfaces, the building can utterly unfold its exemplary visual dynamic. The rising silhouette of the roof gives a slight impression of the upward striving space sequence on the inside. Square shaped window openings in different sizes are referring every now and then to significant spots in the surrounding alpine landscape. The vertical facade descends sheer homogenous into the deep and slightly slanting embrasures of the window openings or even into the rooftop. All windowsills and the canopy, which were conducted in exposed concrete, but also the handcrafted roof tiles, were made from the same compound as the plaster and provide its direct context.

Image Courtesy © Gustav Willeit

Image Courtesy © Gustav Willeit

  • Architects: Pedevilla Architects
  • Project: House at Mill Creek
  • Location: Campo Tures (BZ), Italy
  • Photography: Gustav Willeit.
  • Software used: Nemetschek, Rhino

(more…)

Casa SG in Catania, Italy by Tuttiarchitetti

Friday, March 27th, 2015

Article source: Tuttiarchitetti

THE PROJECT

A building at the ground floor 5 meters wide and 20 long with generous walls of lava stone stands on a shaped core of lava, residue of buildings massive ’70s; only two openings diagonal, north-east towards the gardens of the district, south-west to a glimpse of the city. A prism wooden “hut ” is placed on the lava fragment of the house, rotated 6 degrees and cut on the volume below, carved by two terraces on the diagonal gashes: a gem set between the heroic rears of tall buildings.

Image Courtesy © Salvatore Gozzo

Image Courtesy © Salvatore Gozzo

  • Architects: Tuttiarchitetti
  • Project: Casa SG
  • Location: Catania, Italy
  • Photography: Salvatore Gozzo
  • Team: Arch. Daniela Finocchiaro, arch. Vincenzo Giusti, arch. Luigi Pellegrino
  • Usable internal preexisting: mq.94
  • Total internal floor area after the construction of enlargement: mq.190 (94+96)
  • Cost of the approximately: € .350.000
  • year: 2014

(more…)

25 Green in Turin, Italy by Luciano Pia

Tuesday, March 24th, 2015

Article source: Luciano Pia

A new house has put down its roots in Turin. Its structure is in steel and it looks like a forest where trees are rooted in terraces with irregular shapes, ponds  are crossed by footings and lush gardens cover the roofs. The building has been thought as a living forest, a house on the trees like the houses children dream of and sometimes build.

Image Courtesy © Beppe Giardino

Image Courtesy © Beppe Giardino

  • Architects: Luciano Pia
  • Project: 25 Green
  • Location: VIA CHIABRERA 25, TORINO
  • Photography: Beppe Giardino
  • LOT: 3.570 mq
  • GROSS FLOOR AREA: 7.500 sq. metres
  • TERRACES: 4.000 sq. metres
  • COURT GARDEN: 1.500 sq. metres
  • GREEN ROOFS: 1.200 sq. metres

(more…)

Segreen Business Park in San Felice Segrate, Italy by Lombardini22

Tuesday, March 24th, 2015

Article source: Lombardini22

Segreen in a nutshell

Segreen Business Park is a flexible, liquid and a living Place. People enjoy the workplace. In Segreen people can work in an efficient offce and walk and in the green path, Take a coffee and a sunny break.
Embrace change, look to the future.
Welcome to Segreen.

Image Courtesy © Lombardini22

Image Courtesy © Lombardini22

  • Architects: Lombardini22
  • Project: Segreen Business Park
  • Location: Via San Bovio 3, 20090 San Felice Segrate MI, Italy
  • Type of building: Business Park, office buildings
  • Total project area (sqm): 38.000
  • Total site area (sqrn): 44.395
  • Refurbished area (sqrn): 27.000 – 35% material reused for new buildings
  • Outdoor Space: 24.400 sqm (more…)
Bentley: Get Connected
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: Get Value of color
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy