Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Japan’

Y9-House in Fukuoka, Japan by ARCHITECT SHOW CO.,LTD

Tuesday, September 27th, 2016

Article source: ARCHITECT SHOW CO.,LTD

[Modeling in the air] project is a house reconstruction plan that interconnected with a pediatrics clinics that owned by a client from Fukuoka city , Fukuoka Prefecture.

Looking at the environment of the site, on the east side the main road is flanked by a lush green park, on the north there is an existing pediatric clinic owned by the client, on the southside and westside there are adjacent housing and mansion. With three sides of the sites facing and surrounded by other existing structure it is not an ideal condition to make an opening.

Image Courtesy © TechniStaff Koji Okamoto

Image Courtesy © TechniStaff Koji Okamoto

  • Architects: ARCHITECT SHOW CO.,LTD
  • Project: Y9-House [Modeling in the air]
  • Location: Fukuoka, Japan
  • Photography: TechniStaff Koji Okamoto
  • Software used: DRA CAD 8 LE

(more…)

Jins Ageo Shop Renovation in Tokyo, Japan by Jo Nagasaka/ Schemata Architects

Tuesday, September 27th, 2016

Article source: Jo Nagasaka/ Schemata Architects

JINS, one of the biggest eyewear brands in Japan, commissioned Schemata Architects to design the renewal of their Ageo shop on the occasion of its 12th anniversary. The existing shop consists of two L-shaped blocks, respectively an eyewear shop and a cafe, positioned around a square courtyard surrounded by an open corridor serving as a cozy outdoor cafe space. However, the existing building was clad in wooden panels and the courtyard and the cafe were hidden from the street.

We removed the exterior walls and installed Low-E paired glass to initiate the view towards the beautiful courtyard  from the street, while creating an impressive display of their extensive eyewear products highly visible from the street at the same time.

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

  • Architects: Jo Nagasaka/ Schemata Architects
  • Project: Jins Ageo Shop Renovation
  • Location: 957-1 Futatsumiya Ageo Tokyo, Japan
  • Photography: Kenta Hasegawa
  • Graphic and sign design: KIGI
  • Project team: Ryosuke Yamamoto , Ou Ueno , Takuya Sakamoto
  • Construction: FUYUKI KOGYO / Ideura Kensetu (demolition + landscape + façade) / SPACE(interior)  / O.F.C(furniture)
  • Collaboration: KIGI(sign and graphic design)
  • Floors: 1
  • Floor area: 239.6m2
  • Completion: 08/2016

(more…)

HAT house in Tokyo, Japan by APOLLO Architects & Associates

Wednesday, September 7th, 2016

Article source: APOLLO Architects & Associates

The client is a couple in their 50s and both work full-time. Their plan was to rebuild their parents’ house in the urban area in order to live with their mother. The site is located in a dense residential area where one can find the remnant of good old days of Tokyo. In order to prepare for possible natural disasters in the future, the couple wished to build a house of reinforced concrete box frame construction with high resistance to fire and earthquakes. Since the site is small with a deformed shape, it was required to achieve the maximum capacity while avoiding setback-line limits on each side of the house.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: APOLLO Architects & Associates (Satoshi Kurosaki)
  • Project: HAT house
  • Location: Shinjuku, Tokyo, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Structural Engineer: Nomura Structure (Nomura Motoi)
  • Mechanical Engineer: Naoki Matsumoto
  • Lighting design: SIRIUS LIGHTING OFFICE
  • Structure: Reinforced-concrete & wooden
  • Site Area: 66.95 m2
  • Total Floor Area: 78.68 m2 (40.87 m2/1F, 39.34 m2/2F, 39.34 m2/2F)
  • Design Period: October 2012 – December 2014
  • Construction Period: February 2015 – May 2016

(more…)

A Gallery in Tokyo, Japan by Rei Mitsui Architects

Tuesday, September 6th, 2016

Article source: Rei Mitsui Architects

It’s located in an alley close to “Cat Street” near Shibuya, Harajyuku and Omotesando.

The original exterior design was not so bad as the one of 45 years ago. Presumably it was designed by an competent architect. So, as for the exterior, we intended not to change a lot and to show the original design purely.  Actually, we only removed balconies and replaced  two sliding windows with fixed large windows.

Image Courtesy © Jérémie Souteyrat

Image Courtesy © Jérémie Souteyrat

  • Architects: Rei Mitsui Architects
  • Project: A Gallery
  • Location: Jingumae, Shibuya-ku, Tokyo, Japan
  • Photography: Jérémie Souteyrat
  • Software used: Autocad and Rhinoceros
  • Structural Engineer: Tetsuya Emura
  • Building area: 75.4m2
  • Gross floor area: 104.8m2
  • Construction dates: Feb 2016 – April 2016

(more…)

House of Komajii in Tokyo, Japan by Kazuyuki Takeda Architects

Sunday, September 4th, 2016

Article source: Kazuyuki Takeda Architects

There is the vacant house which has formed local community. “House of Komajii” in Komagome of Tokyo opened as a place where local people stay in October, 2013. Because originally this vacant house was a dormitory, the space was divided finely. Therefore about half of the building was a storeroom. When I received the request of the design, The client expected that I released the space of the storeroom in the area, and made the structure for “House of Komajii” to become independent, and rotate. (It is run now without almost taking the fee for use by the kindness of the owner.) I plan to break a wall and enlarge the space, and more people can gather in the first floor and convert the second floor to share office as source of profits.

Image Courtesy © Toshihiro Sobajima

Image Courtesy © Toshihiro Sobajima

  • Architects: Kazuyuki Takeda Architects
  • Project: House of Komajii
  • Location: Komagome, Tokyo, Japan
  • Photography: Toshihiro Sobajima

(more…)

Clover House in Okazaki, Japan by MAD Architects

Wednesday, August 31st, 2016

Article source: MAD Architects 

MAD architects have completed their first project in Japan, the Clover House kindergarten. Located in the small town of Okazaki, the school’s setting boasts views of the paddy fields and mountains, characteristic of the Aichi Prefecture. The kindergarten was originally operated out of the old family home of siblings Kentaro and Tamaki Nara, which soon became too small and unfit for expanding their educational goals. The siblings desired to create a modern educational institution where children could feel as comfortable as they do in their own homes, allowing them to grow and learn in a nurturing setting.

Image Courtesy © Fuji Koji

Image Courtesy © Fuji Koji

  • Architects: MAD Architects
  • Project: Clover House
  • Location: Okazaki, Aichi, Japan
  • Photography: Fuji Koji, Dan Honda and Rasmus Daniel Taun
  • Client: Kentaro Nara / Tamaki Nara
  • Constructor: Kira Construction Inc.
  • Structural Engineer: Takuo Nagai
  • Directors: Ma Yansong, Yosuke Hayano, Dang Qun
  • Design Team: Takahiro Yonezu, Yukan Yanagawa, Hiroki Fujino, Julian Sattler, Davide Signorato
  • Site Area: 283 sqm
  • Building Area: 134 sqm
  • Total Floor Area: 300 sqm
  • Status: Completed

(more…)

Double Roof House in Yamaguchi Prefecture, Japan by Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP

Tuesday, August 30th, 2016

Article source: Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP

Create a cool space controlling sunlight like in a huge “SUDARE”  (a reed screen).

A one-story house is built on a large site in the middle of the residential area, surrounded by low hills. As the neighboring buildings are mostly low-rise houses, almost none of the shadows fall on the site, and in the result the site is always exposed to the sunlight during daytime. Therefore we thought to suspend a huge “SUDARE” on the site to create cool energy in its shadow and then locate four boxes that forming house at its bottom. The upper roof is made out of 75 mm by 75 mm thinned wood arranged in a checkerboard pattern.  The span between its ends is approx. 40 m. To allow such as extension we used a PC steel rod system such as in suspended bridge construction, hanged on the steel beam located on concrete pilaster. This “SUDARE” has a role to cut off sunlight that falls on the roof surface. In the gap between the four buildings under the huge “SUDARE” was created a comfortable, half outdoor space. With overlapping of the conical landscape made out of remaining soil and the scenery of slightly elevated hills,  the huge SUDARE formed into curved by its gravity creates  a beautiful appearance.

Image Courtesy © Kai Nakamura

Image Courtesy © Kai Nakamura

 

(more…)

The 40-years-old house tune up in Chiba, Japan by tai_tai STUDIO

Friday, August 26th, 2016

Article source: tai_tai STUDIO

There is a large-scale residence, called “New Town”, which was developed in the whole country for workers residential ensured in the high-growth period of the Japanese economy.

This plan is the renovation of wooden detached houses.

This house has been sale lots on its residential land. It is a little old, small and typological house.

Image Courtesy © tai_tai STUDIO

Image Courtesy © tai_tai STUDIO

  • Architects: tai_tai STUDIO
  • Project: The 40-years-old house tune up
  • Location: Narita City, Chiba, Japan
  • Design team: tai_tai STUDIO/Hidekazu wakabayashi
  • Structure: Wood
  • Site area: 225.77 m2
  • Architectural area: 56.31 m2
  • Total floor area: 82.76 m2
  • Completed: 2016

(more…)

Wengawa House in Anjo Aichi, Japan by Katsutoshi Sasaki + Associates

Friday, August 26th, 2016

Article source: Katsutoshi Sasaki + Associates

How will housing change as societal aging accelerates? This time our clients are a couple of retired husband and wife in their 60s. We planned a small house with a square roof for them, considering “the aging society” and “the way of housing” in the future.

Image Courtesy © Katsutoshi Sasaki + Associates

Image Courtesy © Katsutoshi Sasaki + Associates

  • Architects: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Project: Wengawa House
  • Location: Anjo Aichi, Japan
  • Structure company: Tatsumi Terado Structural Studio
  • Construction company: Marucho home Ltd.
  • Exterior Materials: mortar scratching
  • Interior Materials: paint finish
  • Site Area: 238.54 m2
  • Built Area: 76.38 m2
  • Total Floor Area: 97.37 m2
  • Design time: July , 2014 – March, 2015
  • Year of completion: September, 2015

(more…)

Renovation of “KANBAN-style” in Tokyo, Japan by REI MITSUI ARCHITECTS

Thursday, August 25th, 2016

Article source: REI MITSUI ARCHITECTS

Renovation of”KANBAN-style” architecture,remaining at Nihonbashi.

*KANBAN-style; Billboard architecture, built in the early Showa period. Typically the ground floor is served as retail space, with displaying windows at the storefront.

Image Courtesy © REI MITSUI ARCHITECTS

Image Courtesy © REI MITSUI ARCHITECTS

  • Architects: REI MITSUI ARCHITECTS
  • Project: Renovation of “KANBAN-style”
  • Location: Nihonbashi, Tokyo, Japan
  • Software used: Rhinoceros and Grasshopper

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy