Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘New York’

35HP in New York by Joeb Moore & Partners

Sunday, March 26th, 2017

Article source: Joeb Moore & Partners

The renovation/addition of this Tudor style residence in Rye, New York links the home to its exterior by adding light filled program and circulation. While maximizing the habitable use of the site, the addition also responds to the key parameters of the existing home, preserving its character and history within the suburban neighborhood context.

Image Courtesy © David Sundberg/Esto

  • Architects: Joeb Moore & Partners
  • Project: 35HP
  • Location: Rye, New York, USA
  • Photography: David Sundberg/Esto and Dorothy Hong
  • Collaborators:

    • General Contractor: Prutting & Company Custom Builders
    • Structural Engineer: Edward Stanley Engineers LLC
    • Civil Enginner: Frangione Engineering, LLC
    • Interior Design: DB Design
  • Design Principal: Joeb Moore
  • Project Manager: Doug Patt
  • Gross Built Area: 4815 square feet
  • Completion Year: 2014

(more…)

Blue Table Post in Brooklyn, New York by WSDG-Walters Storyk Design Group

Sunday, March 19th, 2017

Article source: WSDG-Walters Storyk Design Group 

Blue Table Post, an ultra-modern video/audio post-production complex with an artisan-based creative philosophy and a high technology core is already drawing stars to its brand new, top-flight suites. A long-time dream of triple Emmy-winning editor Oliver Lief, the complex was designed to support his creative talents and, those of Emmy-winning recording mixer/sound designer Rich Cutler and senior colorist/vfx artist Begonia Colomar.  Situated in a handsomely renovated five story building, in Brooklyn’s burgeoning Boerum Hill neighborhood, Blue Table Post is a collaboration by architects Craig Shillito, Bob Kellner and Chris Inthurburn, and Architectural /Acoustic consultants, WSDG-Walters-Storyk Design Group. The first project in the door was Michelle Obama’s CNN “We Will Rise” documentary directed by Tony Gerber, for which Blue Table handled all of the editing, sound-mixing, color grading, graphics and vfx. They had the pleasure of collaborating on site with Meryl Streep for nine days of intensive writing and VO.

Blue Table Post 3D Dolby Atmos Mix Room (r-t-f), Image Courtesy © Tom Schaefer Crossley Acoustics

  • Acoustic Consultants: WSDG-Walters Storyk Design Group
  • Project: Blue Table Post
  • Location: Brooklyn, New York, USA
  • Photography: Tom Schaefer Crossley Acoustics

(more…)

Slack’s new NYC headquarters in USA by Snøhetta

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: Snøhetta 

Slack is the fastest-growing workplace software in the world. With over 6 million active weekly users, the intra-office messaging system is revolutionizing the way teams communicate around the globe. For the startup’s New York City headquarters, Snøhetta retrofitted a 12,000 SF space on the top floor of an 1880’s landmarked building in Lower Manhattan’s NoHo/East Village neighborhood to provide a versatile, sunlight-filled office. The design of each of Slack’s offices around the world aims to integrate elements of their local context, and Snøhetta’s design for Slack’s new NYC space is inspired by the city’s distinctive urban courtyards. Drawing inspiration from interior parkscapes like Paley Park, bamboo plants provide natural privacy screens and energize the space with greenery. Four existing skylights with enlarged, splayed ceilings dramatically increase the incidence of natural daylight deep into the space and the pocket courtyards beneath them.

Image Courtesy © Michael Grimm

  • Architects: Snøhetta
  • Project: Slack’s new NYC headquarters
  • Location: New York, USA
  • Photography: Michael Grimm
  • Design Team: Anne-Rachel Schiffmann, Vanessa Kassabian, Aaron Dorf, Rikard Jaucis, Craig Dykers
  • Owners Rep: Gardiner & Theobald
  • Construction Manager: SPK Lewis Inc.
  • MEP Engineer: CFS Engineering
  • Lighting Consultants: Kugler Ning
  • Acoustic Consultants: Cerami &Associates
  • Structural Engineer: Robert Silman
  • Furniture Consultants: Benhar Interiors

(more…)

A/D/O in Greenpoint, Brooklyn by nARCHITECTS

Wednesday, January 18th, 2017

Article source: nARCHITECTS

A/D/O, the new design space in Greenpoint, Brooklyn founded by MINI, has completed construction, and will open to the public following the holiday season. Designed by Brooklyn based nARCHITECTS – the award-winning firm, founded by Principals Eric Bunge and Mimi Hoang, that was behind New York City’s first micro-unit building – A/D/O will provide a groundbreaking new kind of space for designers.

Image Courtesy © A/D/O & nARCHITECTS, by Matthew Carbone

Image Courtesy © A/D/O & nARCHITECTS, by Matthew Carbone

  • Architects: nARCHITECTS
  • Project: A/D/O
  • Location: Greenpoint, Brooklyn, New York, USA
  • Photography: Matthew Carbone
  • Software used: Rhino and Autocad
  • Design Team: Credits: Eric Bunge, Mimi Hoang (Principals); Ammr Vandal (Associate Principal), Amanda Morgan (Associate), Kyong Kim, Thomas Heltzel, David Mora, Daniel Katebini-Stengel, Gabrielle Marcoux, Jin Jin Chiu, Georgia Williams, Zach Walters, Brian Chen, Liwei Wang, Geraldine Vargas, Grisha Enikolopov
  • Structural Engineer: Simpson Gumpertz & Heger
  • MEP Engineer: OLA Consulting Engineers
  • Civil Engineer: AKRF
  • Lighting Designer: Lumen Architecture, PLLC
  • Additional Furnishings and Design Consulting: HUXHUX
  • Code Consultant: Jack Callahan Consulting
  • Kitchen Consultant: Jacobs Doland Beer
  • Construction Manager/General Contractor: Barrett Builders

(more…)

Won Dharma Center in Claverack, New York by Hanrahan Meyers Architects LLP

Thursday, January 5th, 2017

Article source: Hanrahan Meyers Architects LLP

The Won Dharma Center, USA, is a 28,000 square foot recreational and spiritual retreat in Claverack, New York for the Won Buddhists, a Korean organization that emphasizes balance in one’s daily life and relationship to nature. The center is located within a 500-acre property on a gently sloping hill with views west to the Hudson River valley and the Catskill Mountains. The buildings for the Center, including permanent and guest residences, an administration building and a meditation hall, are sited as far as possible from the highway and are oriented toward the west and south to maximize views and light. The symbol of this organization is an open circle, suggesting both a void without absence and infinite return. The buildings are organized around these dual concepts of void and spiral.

Image Courtesy © Hanrahan Meyers Architects LLP

Image Courtesy © Hanrahan Meyers Architects LLP

 

  • Architects: Hanrahan Meyers Architects LLP
  • Project: Won Dharma Center
  • Location: Claverack, New York, USA
  • Software used: Autocad, Adobe Photoshop
  • Client: Won Buddhism of America, Inc.
  • Size: 48,000 s.f.
  • Date: 2012

(more…)

Maple Street School in Brooklyn, New York by BARKER FREEMAN design office and 4Mativ

Saturday, December 17th, 2016

Article source: BARKER FREEMAN design office 

The new location for the Maple Street School Preschool in Prospect-Lefferts Gardens, Brooklyn is housed on the second floor of The Parkline, Hudson Companies Incorporated and Marvel Architects’ new LEED-GOLD mixed-use and mixed income complex on Flatbush Avenue. The school project is a joint venture between BFDO Architects and 4|Mativ Design Studio, both based in Brooklyn. Marvel Architects served as the architect of record and collaborated with BFDO and 4|Mativ to bring the project through construction. The design brief called for a program of three open, interconnected classrooms with a shared multi purpose space and roof play space. Maple flooring, surfaces and furniture throughout provide visual unity to the space. Touches of color at details and apertures frame openings between rooms in unexpected yet playful ways.

Image Courtesy © BARKER FREEMAN design office and 4Mativ

Image Courtesy © BARKER FREEMAN design office and 4Mativ

(more…)

L House in New York by LANZA Atelier

Sunday, December 11th, 2016

Article source: LANZA Atelier

House L project derives from the need to create a new connection for the rooms of an existing house in Valle de Bravo, in a very beautiful natural environment. So far, some romos were accessed through other rooms and why the owners did not feel comfortable to invite friends because they could not offer them privacy.

The initial project also included a new two-story independent volume, which functioned as an apartment with a living room, bedroom, bathroom and kitchenette.

Image Courtesy © Onnis Luque

Image Courtesy © Onnis Luque

  • Architects: LANZA Atelier (Isabel Abascal and Alessandro Arienzo)
  • Project: L House 
  • Location: New York, USA
  • Photography: Onnis Luque
  • Software used: SketchUp, Autocad
  • Team: Alejandro Márquez, Jéssica Hernández
  • Constructed area: 58 m2
  • Year: 2016

(more…)

Seascape in Sagaponack, New York by Stelle Lomont Rouhani Architects

Thursday, November 24th, 2016

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

Located in an environmentally sensitive area, this house was built to replace an existing non-conforming structure occupying the same footprint. A pool house and pool were added to the adjoining and eventually merged lot. Staying sensitive to the areas vegetation and proximity to water, the two structures speak to each other across elevated decks and living areas. They are built on piles with breakaway walls that allow for flooding to come through as needed, while leaving the structures intact. Acknowledging the wear and tear of the seaside setting led to the use of teak siding, decking, and window and door frames. The teak is intentionally left to weather naturally to allow the buildings to grey out and recede into the setting over time. The house was designed for an active family who likes to entertain. The living area on the main floor easily opens up to the water facing deck, allowing for indoor outdoor living. A private guest suite is accessed off the family room on this level, while family rooms take in the breathtaking views on the upper floor. Here too, everyone shares access to decks and views, with the master suite in the most prominent location. The family loves water sports. The lower level otherwise uninhabitable, becomes a storage area for canoes and kayaks. The lower level of the pool house provides ample storage for sea vehicles as well. Special consideration is taken into account for the passage of the sun, providing overhangs to cut out the summer rays. Shading elements throughout prevent unwanted heat gain, while operable fenestration allows for cross breezes and natural cooling. Landscaping here is minimal, with no added fill, which may disturb the natural setting.

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

(more…)

Ex of In House in Rhinebeck, New York by Steven Holl Architects

Saturday, November 19th, 2016

Article source: Steven Holl Architects

The Ex of In House explores a language of space, aimed at inner spatial energy strongly bound to the ecology of the place – questioning current clichés of architectural language and commercial practice. The house is a built manifestation of the research and development project Explorations of “IN” under development at Steven Holl Architects since June 2014.

Image Courtesy © Paul Warchol

Image Courtesy © Paul Warchol

  • Architects: Steven Holl Architects
  • Project: Ex of In House
  • Location: Rhinebeck, New York, USA
  • Photography: Paul Warchol
  • Project architect: Dimitra Tsachrelia
  • Project team: Yuliya Savelyeva, Ruoyu Wei
  • Structural engineer: Robert Silman Associates
  • Climate engineers: Transsolar
  • Contractor: JLP Home Improvement
  • Site area: 28 acres
  • Built area: 918 sqft
  • Estimated date of completion: July 2016

(more…)

An Office for Three Companies in New York by Only If

Thursday, November 10th, 2016

Article source: Only If 

How to use color and material to unify an increasing amount of junk in the contemporary office landscape? An office interior for three companies is structured by a neutral background of white walls, white exposed ceilings, and a poured black floor. Everything connected to the floor is black. Everything connected to the ceiling is white. The three companies, while different and to a certain degree independent, are unified through this common material framework.

Image Courtesy © Michael Vahrenwald/Esto

Image Courtesy © Michael Vahrenwald/Esto

  • Architects: Only If
  • Project: An Office for Three Companies
  • Location: New York, USA
  • Photography: Michael Vahrenwald/Esto and Midori Hasuike
  • Lead Architects: Aurelia Adams, Karolina Czeczek, Matthew Davis, Adam Frampton, Joseph Kennedy, Francesca Pagliaro, James Schrader, Jon Siani, Antariksh Tandon
  • Other participants (eg. collaborators, clients, consultants, etc): Dot Dash (Lighting Consultant), PlusGroup Consulting Engineering PLLC (MEP Engineer)
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 18,000SF
  • Completion Year: 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy