Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Portugal’

Hanaya in Lisbon, Portugal by Yaroslav Galant

Wednesday, December 13th, 2017

Article source: Yaroslav Galant

Yaroslav Galant innovative design studio finished work on an interior of Japanese cuisine restaurant – Hanaya, located in Lisbon. The eclectic concept of the place – a cozy drawing room of the European who is deep in Japan – was inspired by travel of authors across Portugal and their old interest in Japanese culture. Almost imperceptible interlacings of quotes from traditional Portuguese esthetics and the principles of Japanese philosophy connect history, art, the nature and modern everyday life. So, for example, ornaments of stone lace from the Monserat palace located in Sintra became a prototype of stamped wall of the hall. The metal facade of a bar counter repeats drawing of a typical Portuguese tile and causes associations with raw fish – a basis of Japanese cuisine. And shades of conventional scales – a tribute to one of symbols of Portugal – a blue sardine. Simplicity, “dampness”, incompleteness and understatement, common to Japanese esthetics, break and animate form of a drawing room by the wine bar from metal fittings, flower cache-pots from the rusted industrial details, unexpected wooden fragment of an ancient Portuguese mill. Pictures of the Portuguese artist Victor Teixseira living on Madeira island became bright visual accent of the atmosphere. Being scenery for refined Japanese cuisine from one of the best sushi teams of Europe, this interior of implications communicates with the guest more than in two languages.

Image Courtesy © Luis Azevedo

(more…)

A Square In Summer (Cork Installation) in Lisbon, Portugal by José Neves

Tuesday, December 12th, 2017

Article source: José Neves

The construction of an object suitable for screening an open-air cinema programme was the pretext for transforming the Belém Cultural Center Square, in Lisbon (Manuel Salgado and Vittorio Gregotti, 1992), into a living space for the thousands of people who visit CCB during the summer months.

The square is a place of constant movement, with people crossing it, towards the museum, the Garagem Sul and the hanging garden that overlooks the river, Image Courtesy © Francisco Nogueira

  • Architects: José Neves
  • Project: A Square In Summer (Cork Installation)
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: Francisco Nogueira
  • Client: Garagem Sul – Centro Cultural de Belém
  • Collaborators: Diogo Amaro; Apolinário Silva (models)
  • Graphic Design: Atelier Pedro Falcão
  • Curator: André Tavares
  • Sponsorship: Amorim Isolamentos
  • Project year: 2017
  • Construction year: 2017

(more…)

The Coffee Grill in Lisbon, Portugal by Yaroslav Galant

Tuesday, December 12th, 2017

Article source: Yaroslav Galant 

The Coffee Grill restaurant located in historical center of Lisbon – one more Portuguese project of Yaroslav Galant innovative design studio. The new place represents an eclectic haute cuisine and fascinating, chatty interior. The most part of interior items was created upon the project of Yaroslav Galant. To keep history of the beautiful ancient building a part of which is the two-level space of restaurant, authors of the project opened and restored earlier hidden wooden overlappings, restored mezzanine, windows, cleared and left open a natural stone of external walls.

Image Courtesy © Luis Azevedo

  • Architects: Yaroslav Galant
  • Project: The Coffee Grill
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: Luis Azevedo

(more…)

House in Alcalar, Portugal by Vitor Vilhena Arquitectura

Monday, December 11th, 2017

Article source: Vitor Vilhena Arquitectura

Located in the south of Portugal, in an area that serves as a transition between the Sea and the land. It is located in the village of Alcalar, a few kilometers from Portimão, where 5000 years ago was settled an important Prehistoric community.

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG+SG

  • Architects: Vitor Vilhena Arquitectura
  • Project: House in Alcalar
  • Location: Alcalar, Algarve, Portugal
  • Photography: Fernando Guerra | FG+SG
  • Team: Nuno Gonçalves, Fábio Plácido Guimarães, Michael Vieira
  • Other Collaboration: Veritate, Projectos e Fiscalização Electroeng, Engenharia Electrotécnica Termoflux, Engenharia e Certificação Energética
  • Total Construction Area (m2): 250 m2
  • Year of Completion: 2016

(more…)

Entre Portas in Pinhel, Portugal by depA Architects

Sunday, December 10th, 2017

Article source: depA Architects

An old house, in the heart of the city of Pinhel, holds place to a new bar/restaurant which aims to be a reference in the city’s historical center.

From the old and dark original house, the proposal kept and took advantage of the solid granite perimetral walls and the wooden roof structure that along with a selective demolition process created a new fluid and bright inside space.

From the exposed rock wall a new rocklike volume is built in concrete, organizing the space and the public/service circuits and areas.

Image Courtesy © José Campos

  • Architects: depA Architects (Luís Sobral, Carlos Azevedo, João Crisóstomo)
  • Project: Entre Portas
  • Location: Pinhel, Portugal
  • Photography: José Campos
  • Design team: Luís Sobral, Carlos Azevedo, João Crisóstomo, Margarida Leitão, Miguel Santos, Sara Pontes, Francisco Crisóstomo, André Oliveira
  • Structural and Hydraulic Engineering: NCREP
  • Electrical Engineering: CPX
  • Gross area: 280m2
  • Construction: 2017

(more…)

Apartment NANA in Lisboa, Portugal by rar.studio

Thursday, December 7th, 2017

Article source: rar.studio 

The apartment is located on the first floor of a building that was constructed in the second half of the 19th century on an area of landfill established along the Lisbon waterfront in the wake of the 1755 earthquake.

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG+SG

  • Architects: rar.studio
  • Project: Apartment NANA
  • Location: Lisboa, Portugal
  • Photography: Fernando Guerra | FG+SG
  • Software used: ArchiCAD
  • Contractor: RVI – Recuperação e Valorização de Imóveis, Lda.
  • Area: 200 sqm
  • Project year: 2014/2015

(more…)

Sabrab Office in Lisboa, Portugal by SABRAB

Thursday, November 23rd, 2017

Article source: SABRAB

This project refers to Sabrab Office.

Letting natural light enter in the space was the concept for the development of this space.

The space was originally segmented with several work areas and where natural light was none and very dark rooms. The basic idea for the creation was immediately liberat-ed from the whole area, transforming it into an open space.

Image Courtesy © João Morgado – Fotografia de Arquitectura

(more…)

UNYC – hair salon in Vila Nova de Famalicão, Portugal by Carvalho Araújo

Monday, November 20th, 2017

Article source: Carvalho Araújo

The store integrates a housing project designed in the late 60’s, in a composition that reveals a late modernism. The existing space was divided into two distinct zones: a large floor at the ground level and an upper store overlooking the main space and the courtyard to the north.

Image Courtesy © NUDO

  • Architects: Carvalho Araújo
  • Project: UNYC – hair salon
  • Location: Vila Nova de Famalicão, Portugal
  • Photography: NUDO
  • Client: UNYC
  • Builder / contractor: PEDRALBET – Construções Unipessoal, Lda

(more…)

The Caveman in Ponte de Lima, Portugal by Tiago do Vale Architects

Monday, November 20th, 2017

Article source: v2com

Having as a starting point a shoe store built in the late ’90s, this new commercial space—which targets a very specific (and demanding) market with a wide range of products—required a project designed to have great flexibility in the presentation of the products, generate a space with a strong, recognizable and repeatable image, while achieving it at a very low cost.

Image Courtesy © João Morgado

  • Architects: Tiago do Vale Architects
  • Project: The Caveman
  • Location: Ponte de Lima, Portugal
  • Photography: João Morgado
  • Client: The Caveman
  • Construction: ARU, Arquitectura e Reabilitação Urbana
  • Architecture team: Tiago do Vale, Maria João Araújo, with Adele Pinna, Camille Martin
  • Construction area: 667 ft2 (62 m2)
  • Construction year: 2017
  • Project year: 2016–2017

(more…)

House in Ourém, Portugal by Filipe Saraiva Arquitectos

Friday, November 17th, 2017

Article source: Filipe Saraiva Arquitectos

The house is located on a piece of land in Ourém, characterized by its rectangular configuration, with a descending slope in the south direction (next to the public road). The difference in height between the highest point and the lowest point is approximately 4.50m. It is a farmland with a natural landscape, facing south and overlooking the Castle of Ourém.

Image Courtesy © Joao Morgado – Architecture Photography

  • Architects: Filipe Saraiva Arquitectos
  • Project: House in Ourém
  • Location: Melroeira – Ourém, Portugal
  • Photography: Joao Morgado – Architecture Photography
  • Collaborators: Andreia Correia, Agnieszka Marques
  • Construction: Vigobloco
  • Construction Area: 410m2
  • Year of Project: 2015
  • Year of Construction: 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise