Open side-bar Menu

Posts Tagged ‘Sao Paulo’

Reserva House in São Paulo, Brazil by Pablo Padin Arquiteto

Friday, March 23rd, 2018

Article source: Pablo Padin Arquiteto

The Reserva House is a unifamiliar house, located in a gated community near São Paulo megalopolis, in the industrial city of Jundiaí. The idea of the Project consists in promoting the Family gathering. Its lower floor is a social open space that looks outside to the tropical garden that surrounds the building. The large span slab creates big spaces without partitions. It was used a reinforced concrete grid structure system, not very common in unifamiliar houses, that gives an industrial signature to the construction.

Image Courtesy © Pablo Aleksitch Padin

  • Architects: Pablo Padin Arquiteto
  • Project: Reserva House
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: Pablo Aleksitch Padin
  • ColaboratorsArquiteto Wayne Sousa, Arquiteta Cristiane Bardese.
  • Structural Engineer: Paulo de Tarso Mendes dos Santos – Rua Joaquim Puertas, 162 – São Sebastião
  • Contractor: Zappacon  – Av. Dom Pedro
  • Construction Area (m2): 550,00m2
  • Completion: 2017


Escola Britânica de Artes Criativas in São Paulo, Brazil by FORM bureau

Tuesday, February 27th, 2018

Article source: FORM bureau

The Escola Britânica de Artes Criativas is located within a building designed by Isay Weinfeld in the bohemian district of Vila Madalena in Sao Paulo.

The main idea was to create a school with a community spirit, a space which the students would consider their own and be inspired to create in. We wanted to surprise them, to immerse them in an interesting environment, but to leave some spaces as a blank canvas.

Image Courtesy © Sara de Santis

  • Architects: FORM bureau
  • Project: Escola Britânica de Artes Criativas
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: Sara de Santis
  • Client: EBAC
  • Area: 2800 m2
  • Year: 2016


Apartment with Partitions in São Paulo, Brazil by Casa100 Arquitetura

Thursday, February 15th, 2018

Article source: Casa100 Arquitetura

The first request made by the resident of this apartment, was to have a minimalist environment, with references to Scandinavian architecture. She did not want many colors and not much information in the apartment. Architecture should speak for itself. The apartment originally had 2 bedrooms, and two bathrooms. With the changes made in the project, the master suite got bigger, and where the 2nd bedroom was, it turned into a large closet, which is a kind of entrance hall of the suite, and where the restroom is located. In the bathroom the idea was to join the 2 shower cabins turning into just one larger, for the suite, since the smaller one now turned into a restroom. The open kitchen to the living room has received a support counter which also serves as a dining space for 2 people. The air conditioning machine on the terrace was hidden by a perforated metal plate, and on it, the wooden shelf receives some plants for everyday uses. To maintain clarity throughout the apartment, and not visually diminish the room, the division between social and intimate wing was done with a dotted glass, allowing the good use of the natural light but also maintaining the privacy of the enclosed environment. The materials follow a more sober line, so we have plenty of white, wood in American oak leaves, and copper tubes that are shelf structures in the kitchen, living room and bedroom.

Image Courtesy © Casa100 Arquitetura

  • Architects: Casa100 Arquitetura
  • Project: Apartment with Partitions
  • Location: São Paulo, Brazil


Vista Club Coworking in São Paulo, Brazil by Vasco Lopes arquitetura

Friday, December 1st, 2017

Article source: Vasco Lopes arquitetura

Renovation of one floor of a commercial building.  The main intervention was to integrate the several spaces by means of glass partitions with wood panels. The wooden frames with large glass panels allow to integrate with the external view with minimum visual interference. Wood was used on the floor, the working tables and the furniture of the bar and the living room, and natural tones of gray and terracotta were used on the upholstery. The reference to raw materials, with the use of concrete, rustic wood, and apparent pipes and beams create a simple and comfortable atmosphere. The concrete slabs were painted white and there is indirect illumination through rails and hanging spots. The view of the green surrounding residential neighborhood was emphasized inside with a  reference of a green wall composed of dehydrated plants by the entrance.

Image Courtesy © Vasco Lopes arquitetura

  • Architects: Vasco Lopes arquitetura
  • Project: Vista Club Coworking
  • Location: Jardim Paulista, São Paulo SP, Brasil
  • Arquitect team: Carol cursino
  • Area of the residence: 150,00m2
  • Project year: 2017
  • Conclusion: 2017


AQH Apartment in São Paulo, Brazil by Coletivo Arquitetos

Thursday, November 23rd, 2017

Article source: v2com

Located in São Paulo, the economic capital of Latin America and the heart of Brazilian architectural history, the AQH project presented the challenge of transforming a neoclassical apartment into a contemporary living space.

Living Room, Image Courtesy © Rui Teixeira

  • Architects: Coletivo Arquitetos
  • Project: AQH Apartment
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: Rui Teixeira
  • Team: Marcela Guerreiro
  • Area: 500 m2

A Mata Atlântica Forest in São Paulo, Brazil by Balmori Associates

Monday, November 20th, 2017

Article source: v2com

A new park designed by Balmori Associates at São Paulo Corporate Towers celebrates the Mata Atlântica forest’s biodiversity and spatial richness in the dense urban fabric of São Paulo.

Located in the affluent neighborhood of Vila Olímpia, the park and mixed-use towers designed by Balmori Associates, Pelli Clarke Pelli Architects and Atelier 10 on a 3.84 hectare site (9.48 acre) opened summer of 2017. Back in 2009, the team had won an invited international competition. The program called for two 30-story commercial towers with offices, convention center, café and restaurant, and an extensive landscape. Balmori Associates’ landscape strategy is to display the treasures of the Mata Atlântica and its rich ecological benefits; create a continuous ecosystem while integrating landscape and architecture.

The continuous green surface weaves across the site around and through the two towers that make up the architectural program, Image Courtesy © Ana Mello

  • Architects: Balmori Associates
  • Project: A Mata Atlântica Forest
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: Ana Mello and Eduardo Lazzarini


Mirante House in São Paulo, Brazil by FGMF

Friday, October 27th, 2017

Article source: FGMF

Since first studies, the site determined the residence’s conception logic. Some site characteristics are especially remarkable: wide lot with slightly variable width and sharp slope. In its north end there’s a beautiful view of the artificial lake. The neighbors’ houses provoke shade and a feeling of lack of privacy on both sides of the site’s highest area.

Image Courtesy © Rafaela Netto and Renato Caiuby

  • Architects: FGMF
  • Project: Mirante House
  • Location: Aldeia da Serra, SP, Brazil
  • Photography: Rafaela Netto and Renato Caiuby
  • Team:

    • FGMF Architects: Forte, Gimenes and Marcondes Ferraz Architects
    • Authors: Fernando Forte, Lourenço Gimenes, Rodrigo Marcondes Ferraz
    • Coordinators: Ana Paula Barbosa, Gabriel Mota, Luciana Bacin, Marília Caetano, Sonia Gouveia
    • Contributors: Carmem Procópio, Juliana Nohara, Ligia Meirelles, Thiago Pimentel
    • Apprentices: Cláudia Bicudo, Fernanda Silva, Henrique Abduch, Julian Seifert, Luiz Falavigna, Mariana Schmidt, Nara Diniz, Patricia Kupper,                                   Rodrigo  de Moura, Rodrigo Oliveira, Yara Bello
    • Constructor: Steel Constructions and Developments
    • Landscaping: Juliana Freitas
  • Site area: 900m2
  • Built area: 815 m2
  • Project Beginning: 2012
  • Construction completion: 2016


Monday Fitness Center in Sao Paulo, Brazil by Vasco Lopes arquitetura

Monday, October 9th, 2017

Article source: Vasco Lopes arquitetura

Building constructed for the specific use of a fitness center.  It was built over columns (pilotis) used as parking place. The reception and administrative areas are located on the ground floor; the dressing, body-building and cardiovascular rooms on the first floor; and on the second floor are situated the fight, multi-use and bike rooms. The materials and colors are pallets of grey, wood and orange. Natural light is captured on the facade and through zenithal illumination. Special attention was given to illumination and visual communication. The façade faces a busy avenue, and makes use of the volumes of the building and of the grey and orange colors to stand out in the urban setting.

Image Courtesy © Maira Acayaba

  • Architects: Vasco Lopes arquitetura
  • Project: Monday Fitness Center
  • Location: Sao Paulo, Brazil
  • Photography: Maira Acayaba
  • Arquitect team: Caroline cursino; Tatiana Martins
  • Construction: Luiz Fernando Ruiz
  • Visual identitie project: Ari Felipe Miaciro
  • Area of the Bilding: 2.891,00m2
  • Area of the terrain: 1.665,00 m2
  • Project year: 2015
  • Conclusion: 2016


Granja Julieta House in São Paulo, Brazil by JAMELO ARQUITETURA

Thursday, October 5th, 2017


The house is located in a quiet residential neighbourhood in the south of the city of São Paulo, very close to a beautiful square widely used by local residents. Embedded into an urban lot, the residence is composed by a single volume that has been placed in the frontal part of the terrain leaving room for a large rear garden. Apart from the pedestrian entrance, by the street there’s only a parking spot for two cars and, behind a side green wall, the small uncovered service area.

Image Courtesy © Nelson Kon

  • Project: Granja Julieta House
  • Location: São Paulo, Brazil 
  • Photography: Nelson Kon
  • Architecture Project: Lorenz Meili, Giuliana Martini (authors), João Ribeiro da Fonseca, Carolina Braz, Aline Ferrari (collaborators), Luiz Filipe Rampazio (trainee)
  • Structural Engineer: Gepro Engenharia
  • Electrical and Plumbing Engineer: RF Engenharia
  • Waterproofing Engineer: Proassp
  • Landscape Architecture: Mariana Barbosa
  • Construction Engineer: George Tsuda


Studio Pier 88 in São Paulo, Brazil by Pietro Terlizzi Arquitetura

Tuesday, September 26th, 2017

Article source: Pietro Terlizzi Arquitetura 

This 2000.00m² shed located in the neighborhood of Vila Leopoldina – São Paulo, near Marginal Pinheiros was used as a factory and warehouse for 50 years and was seen as a potential structure for a new function.

The owners, who work in the midst of fashion and accustomed to travel to many cities working (mainly from the United States), have found that this type of structure, being transformed and used quite often as photo studios and especially In Los Angeles and New York.

Image Courtesy © Guilherme Pucci

  • Architects: Pietro Terlizzi Arquitetura
  • Project: Studio Pier 88
  • Location: Rua Hassib Mofarrej, 1011 – Vila Leopoldinia – São Paulo – SP – Brazil
  • Photography: Guilherme Pucci
  • Authors: Arq. Pietro Terlizzi and Roberto Terlizzi
  • Architect in charge: Arq. Pietro Terlizzi and Roberto Terlizzi
  • Team: Arq. Julia Guadix and Arq. Paula Traven
  • Total built area (m2): 2000.00m²
  • Year of completion: 2015


Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise