ArchShowcase

Posts Tagged ‘South Korea’

House in Macheon, South Korea by studio_GAON

Thursday, April 30th, 2015

Article source: studio_GAON 

House in Macheon is in a quiet and simple neighborhood in Macheon, where is the south side of Hamyang, Kyeongnam. It’s an unusual place to watch Chun-wang mountaintop very clearly, as well as a street corner to go up to Jiri-mountain tracking course.

Image Courtesy © Youngchae Park

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: studio_GAON (Hyoungnam Lim, Eunjoo Roh)
  • Project: House in Macheon
  • Location: Changwon-Ri, Macheon-Myeon, Hamyang-Gun, Kyungsang-Do, South Korea
  • Photography: Youngchae Park
  • Project Team: Sungpil Lee, Minjung Choi, Sangwoo Yi, Seongwon Won, Hanmoe Lee, Soyae Baek, Joowon Moon
  • Site Area: 995㎡
  • Building Area: 88.23㎡ (Main Building 70.23㎡, Warehouse 18㎡)
  • Gross Floor Area: 96.24㎡ (Main Building 78.24㎡, Warehouse 18㎡)

(more…)

House in Nogyang, South Korea by studio_GAON

Thursday, March 26th, 2015

Article source: studio_GAON

‘House in Nogyang‘ is facing the boundary of the green belt, which boundary that the city can’t expand anymore. It is close to downtown but quiet, near to an apartment complex, elementary school, and Nogyang station.

This house is for three generations: three children, a couple, and their old mother. Each of them wanted their own room, and also has enough room for their basic living space, but the site area was 147㎡, which was pretty small. Besides, they had money for the building area could be only 147㎡, while some part of the land was scheduled to be transferred to a planned road. We just have had to find a way while building the house just to fit in the land.

Image Courtesy © Youngchae Park

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: studio_GAON (Hyoungnam Lim, EunjooRohin)
  • Project: House in Nogyang
  • Location: Nogyang-dong, Uijeongbu-si, Gyeonggi-do, South Korea
  • Photography: Youngchae Park
  • Site Area: 146㎡
  • Building Area: 72.54㎡
  • Gross Floor Area: 164.93㎡
  • Building-to-Land Ratio: 49.68%
  • Floor Area Ratio: 112.97%

(more…)

Suo-jae: The House to Uphold Myself in Seoul, South Korea by studio_GAON

Tuesday, March 10th, 2015

Article source: studio_GAON

This building is named ‘Suo-jae(守吾齋)’, which means ‘the house to uphold myself’. The Name ‘Suo-jae’ belongs to a house of Yak-hyunJeong – whose brother was Dasan Yak-yongJeong, one of the greatest scholars in late Choseon dynasty- as well as the title of a prose which was written by the scholar. The prose was written when the scholar visited his brother’s house and introspect about his life upon hearing the name. The poem is a masterpiece, making us take a look at ourselves; about the balance between confidence and prudence, and how hard it is to keep uphold ourselves

Image Courtesy © Youngchae Park

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: studio_GAON (Hyoungnam Lim, Eunjoo Roh)
  • Project: Suo-jae: The House to Uphold Myself
  • Location: Donggyo Dong 164-11, MapoGu, Seoul, South Korea
  • Photography: Youngchae Park
  • Translation: Joowon Moon
  • Project Team: Sungpil Lee, Minjung Choi, Sangwoo Yi, Seongwon Won, Hanmoe Lee, Joowon Moon
  • Building scope: 4f, (1~3f: 49.5㎡, 4f:15.4㎡)
  • Building history: first built in 1992, renovated in 2014.
  • Structure: before – masonry structure, after – steel frame structure
  • Construction: Starsis
  • Design Period: 2013.9-2014.5
  • Construction Period: 2013.10-2014.8

(more…)

Givenchy flagship store in Seoul, South Korea by Piuarch.

Friday, February 20th, 2015

Article source: Piuarch.

The Milanese studio Piuarch realizes the new Givenchy flagship store in Seoul (South Korea), in close collaboration with the art director of the Maison, Riccardo Tisci.

Image Courtesy © Kyungsub Shin

Image Courtesy © Kyungsub Shin

  • Architects: Piuarch.
  • Project: Givenchy flagship store
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Kyungsub Shin
  • Client: Givenchy Group
  • Built area: 404 sqm

(more…)

Dalsein citizen’s Gymnasium in Daegu, South Korea by Javier Mosquera González

Tuesday, February 10th, 2015

Article source: Javier Mosquera González

Gymnasium = Gymnasion

In ancient Greece, the Gymnasium was used to practice exercise, as a public bath, as a center for studies and as a common place for philosophers. The main idea of this project is to create a meeting place for the  citizens. The building is configures into several exterior and interior areas where coexistence happens in a natural way. The project is divided into three parts, the first one, exterior, with a horizontal area ready to hold open air events. The second one defined as daily sports facilities, and the third one understood as the multipurpose gymnasium and spectators area, conceived as an area around the courts and directly linked to the park on the east side of the plot. The last part is the area with the common facilities such as dressing rooms, cafeteria and offices, all of them organized around those three main areas, ensuring the proper functioning of the building.

Image Courtesy © Javier Mosquera González

Image Courtesy © Javier Mosquera González

  • Architects: Javier Mosquera González
  • Project: Dalsein citizen’s Gymnasium
  • Location: Daegu, South Korea
  • Area: 4’435sqm
  • Budget: 10.000.000 $
  • Year: 2014
  • Client: DACC

(more…)

W+ house in Gyeonggi-do, South Korea by 100 A

Tuesday, January 13th, 2015

Article source: 100 A

At Yangpyeong Moonhori, opposite north river at edge of mountain foot.

It doesn’t place at all yet, so I can imagine many things.

When I saw the landscape, I couldn’t say anything. It was amazing. I felt like part of landscape…. I thought that the place would create grate harmony with architecture.

Image Courtesy © CHOI

Image Courtesy © CHOI

  • Architects: 100 A
  • Project: W+ house
  • Location: Yangpyeong, Gyeonggi-do, South Korea
  • Photography: CHOI, BK in 100 A
  • Area: total floor(165sqm), site(430sqm)
  • Year: 2014

(more…)

Black Box in Gyeonggi-do, South Korea by Utaa

Tuesday, January 13th, 2015

Article source: Utaa

The BLACK BOX is located in Pangyo-dong, which began under the plan to create a sustainable urban environment in order to provide urban-space to ensure regional development and space in the city centre. There has residential area for single families.

Image Courtesy © Chin Hyosook

Image Courtesy © Chin Hyosook

  • Architects: Utaa
  • Project: Black Box
  • Location: Pangyo-dong, Bundang-gu, Gyeonggi-do, South Korea
  • Photography: Chin Hyosook
  • Software used: SketchUp and CAD
  • Architect In Charge: Kim Chang Gyun
  • Design Team: Choi Byung Yong, Jo Myeong Seon
  • Area: Site area(226.60㎡), Bldg. area(104.81㎡), Total floor area(183.37㎡)
  • Year: Mar 2014
  • Structure: Reinforced concrete + Light-weight wood frame

(more…)

Marronnier Park in Seoul, South Korea by studio METAA

Friday, December 12th, 2014

Article source: studio METAA

‘Public area’ is further than ‘Private area’ and it is necessity to make a ‘collectivity life’ through the city community and civil society. Moreover, the character of Public area is the character of the city and quality of public area shows the standard of the city.

Marronnier park couldn’t positioned between ‘neighborhood park’ and ‘public area’ before. Until now, every ruins of desire is accumulated, for instance functions, facilities and sculptures that doesn’t harmonized each other.

Image Courtesy © Jaekyung Kim

Image Courtesy © Jaekyung Kim

  • Architects: studio METAA
  • Project: Marronnier Park
  • Location: 124-1 Donsung-don, Jongno-gu, Seoul, South Korea
  • Photography: Jaekyung Kim
  • Architect in Charge: Jongho Yi, Euijung Woo
  • Architecture Design: Sangjin Yi, H-Sung Kim, young-b kim, Minkyu Sang, Sekyung Huh, Eunsuk Lee
  • Landscape Design: Seungjin Park(design loci), Youngmi Jung(Edenplne)
  • Civil Engineer: Daehan Consultant

(more…)

Unforgettable_House in Pohang, South Korea by Studio GAON

Saturday, November 29th, 2014

Article source: Studio GAON

This project is a ‘House within a house’, which is built in a 20-year-old warehouse. A year ago in October, a young couple in their late 20s, visited our studio to build their house to live after their wedding. They were the youngest clients who required our design.

Image Courtesy © Youngchae Park

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: Studio GAON
  • Project: Unforgettable_House
  • Location: Pohang, South Korea
  • Photography: Youngchae Park
  • Team: Hyoungnam Lim, Eunjoo Roh in studio_GAON
  • Project Team: Seongwon Son, Minjung Choi, Sangwoo Yi, Sungpil Lee, Hanmoe Lee, Joowon Moon
  • Site Area: 800㎡
  • Building Area: 198㎡

(more…)

WHITE CUBE, MANGWOO in Seoul, South Korea by ArchiWorkshop.kr

Thursday, November 27th, 2014

Article source: ArchiWorkshop.kr

The site for ‘White Cube, Mangwoo’ is located in the east side of Seoul in South Korea, overlooking a beautiful Mangwoo Mountain. The area has been designated as a redevelopment area for a long time but recently, development was cancelled on demand by residents.

Image Courtesy © June Young Lim

Image Courtesy © June Young Lim

  • Architects: ArchiWorkshop.kr
  • Project: WHITE CUBE, MANGWOO
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: June Young Lim
  • Team: Hee-Jun Sim, Su-Jeong Park
  • Project Team: Kyung-Na Kim
  • Construction: Fair Design Construction
  • Year of completion: 2014.10

(more…)

AIA2015: Atlanta May 12-16 2015
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Get Connected
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy