Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Spain’

XVIII Century Traditional House rehabilitation in León, Spain by Marcos Miguélez Architect

Tuesday, September 27th, 2016

Article source: Marcos Miguélez Architect

The project is located in Ponferrada´s City Hall Square, next to the base of the Clock Tower, in one of the 5 gateways to the walled medieval city. This stretch of the wall remains intact due to its shared joint ownership with the cloistered convent of the Conceptionist, which has allowed its preservation until today.

The building corresponds to the traditional construction of XVIII Century houses in El Bierzo: rectangular, formed by volumes attached, with facade shield, courtyard, stratifying its uses by heights. The upper floor is devoted to housing, with a noble area in the square and another craft workshop in the courtyard. The ground floor housed commercial activities.

Image Courtesy © Antonio Vázquez

Image Courtesy © Antonio Vázquez

  • Architects: Marcos Miguélez Architect
  • Project: XVIII Century Traditional House rehabilitation
  • Location: Ponferrada, León, Spain
  • Photography: Antonio Vázquez
  • Client: Trastevere
  • Main Construction Company: Puferca
  • Colaborators: Alejandro Mikrós Herce
  • Size: 600 m2
  • Year: 2016

(more…)

Creativity Studio in Alicante, Spain by ggarchitects

Tuesday, September 27th, 2016

Article source: ggarchitects

The project is born out of chef Quique Dacosta’s will to open to clients the creativity studio of his 3 Michelin stars restaurant, allowing people to have a gastronomic experience in the studio itself.

Because of Dacosta’s creativity and unconformity, what once started as a chef’s table ended up influencing the entire space. The influence was global, and all the knowledge, tools and techniques developed created new paths, new potential in two areas.

  • The food design
  • The restaurant’s lounge-kitchen area
Sliding systems and folding closures are used for the closets, Image Courtesy © Alfonso Calza

Sliding systems and folding closures are used for the closets, Image Courtesy © Alfonso Calza

  • Architects: ggarchitects
  • Project: Creativity Studio
  • Location: Denia, Alicante, Spain
  • Photography: Alfonso Calza
  • Client: Quique Dacosta Restaurant
  • Design: Quique Dacosta, Jose Ramon Tramoyeres, Javier Cortina
  • Project Architect: Maria Jose Mora
  • Design Team: Adina Burlacu
  • Builder: Ultrahogar
  • Lighting: Carlos Tomás (Leds Workshop)
  • Área: 22,65 m2
  • Year: 2016

(more…)

House Between The Pine Forest in Paterna, Spain by Fran Silvestre Arquitectos

Tuesday, September 27th, 2016

Article source: Fran Silvestre Arquitectos 

Twenty-one plateaus and seven volumes tell the story of this house.

The aim of the project is to give a new and even identity to a house belonging to the same family for several generations. The original house formed by the aggregation of different interventions at different times, with different construction systems. Each of the rooms in the house describes a moment in life of this family story. Thus it was essential to maintain the structure, spaces, uses, garden and memories, presenting them in a new way.

Image Courtesy © Fernando Guerra

Image Courtesy © Fernando Guerra

  • Architects: Fran Silvestre Arquitectos 
  • Project: House Between The Pine Forest
  • Location: Paterna, Spain
  • Photography: Fernando Guerra
  • Interior Design: ALFARO HOFMANN
  • Structural Engineer: Josep Ramón Solé | Windmill
  • Project Manager: Studio 2
  • Building Engineer: Carlos García
  • Site Area: 3106,52 m2
  • Built Area: 722.32 m2

(more…)

REFURBISHMENT SIMÓN BUILDING in Santa Cruz de Tenerife, Spain by Equipo Olivares architects

Tuesday, September 27th, 2016

Article source: Equipo Olivares architects

This project intervened in a site resulting from gutting the interior of two historic (listed) buildings. We conceived the new building from the conservation of the historic façades, whose stability was assured by buttressing them with a metallic structure. Taking these façades as our starting point, we worked out a strategy to erect one building where two stood previously. We then set out to consolidate the height of the new slabs. To bridge the gap in preexisting elevations, we placed the open staircase-patio on the front of the building at no. 33, setting back the new volumen. In this way, the slabs would not face old gaps.

Image Courtesy © Rehab E Simon eo

Image Courtesy © Rehab E Simon eo

  • Architects: Equipo Olivares architects (JAVIER PÉREZ-ALCALDE SCHWARTZ, FERNANDO AGUARTA GARCÍA)
  • Project: REFURBISHMENT SIMÓN BUILDING
  • Location: C/CANDELARIA nº33 ESQUINA PLAZA de CANDELARIA, Santa Cruz de Tenerife, Spain 
  • Photography: Rehab E Simon eo
  • Collaborator: RAQUEL PADRÓN LASO
  • Surveyor: JOSÉ FLOREAL MARTÍNEZ
  • Structure: AQUILINO DORTA
  • Developer: EPCOT Canaria S.L.
  • Built area: 826,91 m²
  • Year of completion: 2016

(more…)

“POMARET” HOUSES in Barcelona, Spain by Picharchitects

Tuesday, September 27th, 2016

Article source: Picharchitects

The Project consists on a set of semi-detached houses located on the edge of the city of Barcelona, ​​bordering Collserola’s natural area.

Three challenges backbone the proposal on the one hand the need for a formal dialogue with an existing house, on the other its integration with the surrounding green space and finally the possibility of incorporating passive and active systems that advance the building`s commitment to environmental sustainability.

Image Courtesy © Simón García

Image Courtesy © Simón García

  • Architects: Picharchitects (Felipe Pich-Aguilera and Teresa Batlle)
  • Project: POMARET
  • Location: Collserola, Barcelona, Spain
  • Photography: Simón García
  • Group Architects: Pau Casaldáliga and Angel Sendarrubias
  • Project Architect: Ute Müncheberg

(more…)

4 in 1 House in Murcia, Spain by Clavel Arquitectos

Saturday, September 24th, 2016

Article source: Clavel Arquitectos

The 4-in-1 house is located in a quiet residential area, at the top of a leafy hill in the outskirts of the city. From an architectural point of view, it is possible to distinguish the four ways of living, after which the house is named, since they are spatially and constructively qualified:

1. The leisure experience. The basement, lighted by patios and skylights, is the scene for game and amusement. Fun starts in the car park, where see the swimming pool can be seen from a “rear window”. The pavement, made out of stained stamped concrete, solves the contact between the house and the ground. This level, in the form of a zigzagging fissure across the plot, houses the vehicle access and the car park.

Image Courtesy © David Frutos (BIS images)

Image Courtesy © David Frutos (BIS images)

  • Architects: Clavel Arquitectos (Manuel Clavel-Rojo)
  • Project: 4 in 1 House
  • Location: Murcia, Spain
  • Photography: David Frutos (BIS images)
  • Design team: Ricardo Carcelén-González (architect), Aarón Hernández-Hernández (architect), David Hernández-Conesa (building engineer)
  • Finishing materials: Concrete, Ceramic tiles and Body-tinted stacked glass
  • Furniture: Interno
  • Built area: 1.210 m2 (+ 815 m2 of terraces and exterior landscape)
  • Completion (date): July 2013

(more…)

FONDO in Barcelona, Spain by Picharchitects

Saturday, September 24th, 2016

Article source: Picharchitects 

The building is located in a dense urban area with a poor road infrastructure and practically no open spaces. The old market was demolished, as its structure was completely obsolete. The new Multifunctional Building has the aim of re-using the place in a more intensive way.

Image Courtesy © Simón García

Image Courtesy © Simón García

 

  • Architects: Picharchitects 
  • Project: FONDO
  • Location: Santa Coloma De Gramenet, Barcelona, Spain
  • Photography: Simón García

(more…)

Mediatheque in Carballo, Spain by Oscar Pedros Architects

Saturday, September 24th, 2016

Article source: Oscar Pedros Architects

“Thinking on a 21th. Century library -as a friend of mine would say-, is like wondering about a book´s cemetery”. At that point, all efforts must conciliate architectonic non-variable values as sequence, promenade and staying with immateriality brought by new technologies. There is no other solution than sharing jealously material space with virtuality to avoid Carballo´s newest building ending as book warehouse.

Image Courtesy © Oscar Pedros Architects

Image Courtesy © Oscar Pedros Architects

 

(more…)

The Roman Walls of Lugo Elevator in Galicia, Spain by Pernas Varela Arquitectos

Sunday, September 18th, 2016

Article source: Pernas Varela Arquitectos

PREVIOUS STATE 

The Roman Walls of Lugo, built between the late third century and early fourth century A.D, is the only complete roman fortification that is preserved in the world, and therefore, one of the most important monument of the Iberian Peninsula. The Roman Wall and the Historic Center of the walled enclosure have the highest level of patrimonial protection in Galicia and was declared in November 2000 a World Heritage Site by UNESCO. The plot of the intervention is located inside the walls, next to the entrance to the public gardens of the council building. The plot has two main entrances, one from the inner round of the wall [still incomplete] by the West, and the second, through the Romans Lane, which communicates with San Marcos street, on the South. In the target area, the wall has a lower height than in the rest of its route. The Romans Lane, which connects the gardens with San Marcos street, serves the Council buildings and the National Insurance Institute, and has a secondary character in the old town scene. On the street there is already a communications tower of strong vertical component and great height. Also, the views from the street are altered by the distant vision of the party wall of a building located in the outer round. On the east side, from the parapet of the wall and inside the garden of the council, the large sized magnolias existing work as a screen minimizing the visual impact of the new element.

Image Courtesy © Antonio Vázquez

Image Courtesy © Antonio Vázquez

  • Architects: Pernas Varela Arquitectos (Antonio Pernas Varela)
  • Project: The Roman Walls of Lugo Elevator
  • Location: Carril Dos Romanos S/N, Ayuntamiento De Lugo, Galicia, Spain
  • Photography: Antonio Vázquez
  • Construction Company: Desarrolla obras y servicios sl, Rubén garcía polo
  • Technical Architect: Mónica Salgado Sueiro
  • Budget: 76.153,93 €
  • Builded Surface: 11,65 m2 [elevator 6 m2 + runway 5.65 m2]
  • Finish Date: 10/11/2015

(more…)

Pool and studio SM in Balearic Islands, Spain by Joan Miquel Seguí Architecture

Thursday, September 15th, 2016

Article source: Joan Miquel Seguí Architecture

The new swimming pool and the studio are built in the back of the courtyard of an existing house. The studio is a pure volume that flies over the pool, facing the existing house. The pool is proposed as a sheet of water at the same level as the terrace.

The swimming pool is finished with the same stone as the terrace, detailing the lights and pipe-ends so that they are invisible.

Image Courtesy © Laura Molina

Image Courtesy © Laura Molina

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy