Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Sweden’

PS3H in Sweden by SIROTOV ARCHITECTS

Wednesday, April 5th, 2017

Article source: SIROTOV ARCHITECTS

Renders ps3h show one-storied private house. Composition of rooms: open space with living area, kitchen and with a view on the glass garage, master bedroom with master bathroom and 3 guest-rooms.

In the project are used Paola Lenti and Kristalia furniture, kitchen Valcucine, Davide Groppi lighting, sanitary engineering Agape, Nic design, Cea design, Mutina ceramic tile.

Total area is 200 m2.

Image Courtesy © SIROTOV ARCHITECTS

(more…)

Östermalm’s temporary market hall in Sweden by Metsä Wood

Saturday, March 25th, 2017

Article source: Metsä Wood 

The distinctive new building in Stockholm’s Östermalm is a temporary market hall that was built as a temporary space while the old market hall is being renovated. What nobody expected was the tremendous popularity of this “wooden box”, which ended up winning Sweden’s most prestigious design award.

The old market hall, built in 1886, in Stockholm’s Östermalm district is known for the prestige its history carries among its committed customers. In 2012, this well-established rendezvous point in Stockholm’s finest district faced a critical need for a complete renovation, and the city invited bids for the refurbishment project. The entrepreneurs of the market hall needed to relocate for a couple of years.

Image Courtesy © Metsä Wood

  • Architects: Metsä Wood
  • Project: Östermalm’s temporary market hall
  • Location: Östermalm, Sweden

(more…)

Morris Law in Gothenburg, Sweden by Bornstein Lyckefors Architects

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: Bornstein Lyckefors Architects

Lawyer’s Office Morris Law has the stated ambition to reformulate what business law might mean. The guiding principles of the company’s values are concepts such as “transparency”, “efficiency”, “excellence” and “mindfulness”. Our interpretation of this was to create an open and social workspace without clear hierarchies. One example is the entrance lobby, which is surrounded by a wooden structure made of maple with shelves, mirrors, cork and brass net, acts both as a workspace for the employees, as well as a place to meet customers. Another example is the absence of cellular offices; designing all workplaces the same size and instead divide them with the help of wooden frames, which are also made of maple. Felt, mirrors and cork inside these frames create privacy and noise reduction.

The office of Morris Law is today a work environment without clear hierarchies, where the meetings between employees and customers are in focus.

The entrance lobby is surrounden by a wooden structure made of maple, which contains pieces of brown-toned mirrors, brass net and cork, Image Courtesy © Bornstein Lyckefors Architects

  • Architects: Bornstein Lyckefors Architects
  • Project: Morris Law
  • Location: Gothenburg, Sweden
  • Software used: SketchUp and Autocad
  • Client: Advokatfirman Morris AB
  • Team: Johan Olsson, Per Bornstein, Andreas Lyckefors, Ainhoa Etxeberria, Emelie Johansson
  • Size: 1000 square metres
  • Date: 2015

(more…)

House 669 in Stockholm, Sweden by HelgessonGonzaga Arkitekter

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: HelgessonGonzaga Arkitekter

“House 669” is an expression of the customers dream of getting their own house on a low budget and within a set fabrication process. The context is typical of many mid-sized Swedish towns contemporary development. The plot is prepared for fast and cost-effective construction of a catalogue house. Building your own home here normally comes down to the choice of a style. “House 669” lands in this context, neighbouring the neofunctional look and across the street a modern mansion sitting on a plot of 600 m2. It is a house built in collaboration with a local catalogue house manufacturer, but sustains the pursuit of living in an environment that supports the families everyday life, including work, play, social life and rest. The volume is archetypical, like a quick drawing of a house. 1 1/2 levels and open to the ridge, it provides a variety of spaces. By stripping away the standard materials (3-strip parquet, plasterboard ceilings, laminate window sills etc.) often found in catalogue houses, “House 669” achieve a more tactile material palette. Three coloured “islands” divide the ground floor which becomes the scene for social life, while structurally supporting the private rooms upstairs.

Image Courtesy © Mikael Olsson

  • Architects: HelgessonGonzaga Arkitekter
  • Project: House 669
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Photography: Mikael Olsson
  • Architect in Charge: Isabell Gonzaga, Andreas Helgesson Gonzaga
  • Collaborator: Malin Larsson
  • Contractor: JB Villan
  • Area: 172.0 sqm
  • Budget: 310 000 Euro
  • Project Year: 2016

(more…)

New Aquatic Center in Linköping, Sweden by 3XN Architects

Saturday, February 25th, 2017

Article source: 3XN Architects

3XN has won the competition to design a new aquatic centre in the Swedish city of Linkoping. Named “Vågen”(The Wave) the scheme seeks to unite the urban with the water – both in form and in function. Located between the Tinnerbäck Lake and Linkoping, the new aquatic centre becomes a hybrid between the city and the lake.

Image Courtesy © 3XN Architects

  • Architects: 3XN Architects
  • Project: New Aquatic Center
  • Location: Linköping, Sweden
  • Design Team: Kim Herforth Nielsen, Filip Lipinski, Maria Tkacova, Tobias Laukenmann, Sang Yeun Lee, Andrea Baresi, Hans Henrik Munk
  • Landscape Architect: SLA
  • Construction: WSP Sverige AB, Thornton Tomasetti
  • Aquatics Consultant: Danish Technological Institute
  • Engineer: Hifab
  • Building Area: 24,000 sqm
  • Building Height: 25.5 m
  • Estimated cost: 80,000,000.00 €
  • Expected completion: 2021

(more…)

New station and City Hall in Växjö, Sweden by White Arkitekter

Wednesday, February 15th, 2017

Article source: White Arkitekter

With its proposal “Under one roof” White Arkitekter won the design competition for a new station and City Hall in the southern Swedish city of Växjö. As the motto suggests, the building gathers several functions in one volume and connects the city’s different parts. This new ‘living room’ is open, welcoming everyone from teenage girls and senior citizens to municipal employees and visitors. The building also creates a new silhouette in the city.

One of the entrances to Växjö’s new station and City Hall building, Image Courtesy © Tegmark

  • Architects: White Arkitekter
  • Project: New station and City Hall
  • Location: Växjö, Sweden
  • Photography: Tegmark
  • Software used: Rhino, Autocad

(more…)

Skandion Clinic in Uppsala, Sweden by LINK arkitektur

Sunday, February 12th, 2017

Article source: LINK arkitektur

A new structure is towering up on an elevation in central Uppsala. Skandion Clinic is Scandinavia’s first cancer clinic for treatment with proton therapy. A patient hotel with 86 double rooms has been constructed adjacent to the clinic. Seven counties have collaborated with Akademiska Hus to realise this unique collaborative project. LINK won a parallel assignment in 2007 with a proposal where the plot’s buildable area was fully utilized and Uppsala was provided with a new signature building with a secure and high-tech interior. The clinic opened in 2015 and will treat approximately one thousand patients every year.

Image Courtesy © Hundven-Clements Photography

  • Architects: LINK arkitektur
  • Project: Skandion Clinic
  • Location: Uppsala, Sweden
  • Photography: Hundven-Clements Photography
  • Client: Akademiska Hus
  • Cooperation: NCC
  • Gross Area: 14 300 m2
  • Status: Completed 2014

(more…)

Identity Works in Stockholm, Sweden by Elding Oscarson

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: Elding Oscarson

The independent branding agency Identity Works is housed in one of Stockholms most iconic commercial buildings from the Swedish Grace era, designed by Cyrillus Johansson. When expanding within the building Elding Oscarson were given the opportunity to thoroughly look into the agency’s workflow in relation to the disposition of spaces. Within a tight framework of standard requirements, a project tailored for the client regarding openness, transparency, communication, and creative flow, could be crafted. The envisioned creative atelier, however with the need of many enclosed rooms, resulted in a layout where enclosed spaces are arranged to form a series of interconnected open spaces. Like buildings, towards a square, these volumes have been given facades with large windows providing light and transparency. Their contrasting cladding of clear lacquered MDF shelving, highlights the spatial organization while functioning as an ever-changing mood board.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: Elding Oscarson [Johan Oscarson, Jonas Elding (partners in charge) and Gustaf Karlsson (project architect)]
  • Project: Identity Works
  • Location: Kungsgatan 34, Stockholm, Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman
  • Client: Identity Works
  • Building contractor: Öhmans Bygg
  • Carpenter: Grötlingbo Möbelfabrik
  • Total floor area: 730 sqm
  • Completion: 2015

(more…)

Villa Lima in Höllviken, Sweden by Johan Sundberg arkitektur

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: Johan Sundberg arkitektur 

Höllviken south of Malmö is originally a seaside summer resort. A young couple wanted to build a house on a traditional summer house lot that had to be very modern, and at the same time suitable for a flexible family life.

The most economical solution considering the planning regulations of the area is the traditional 1,5- story house most common in the south of Sweden. This strategy would also enable us to save some of the trees and vegetation on the site.

Image Courtesy © Kasper Dudzik

  • Architects: Johan Sundberg arkitektur
  • Project: Villa Lima
  • Location: Limavägen 13, Höllviken, Sweden
  • Photography: Kasper Dudzik
  • Client: Håkansson Family
  • Senior architect: Johan Sundberg
  • Structural Engineer: Istvan Szlavy, Tyréns
  • Builder: Lars Benjaminsson
  • Construction year: 2008-2009

(more…)

Väven Cultural Centre in Umeå, Sweden by White Arkitekter + Snøhetta

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: White Arkitekter

White and Snøhetta’s Kasper Salin Prize-winning culture house, in Umeå, north Sweden, is a new concept in cultural buildings – one that symbolises the city’s ambition to entwine a whole series of disciplines within a cluster of flexible spaces.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: White Arkitekter + Snøhetta
  • Project: Väven Cultural Centre
  • Location: Umeå, Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman
  • Software used: Revit, Grasshopper

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy