Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for September 25th, 2015

Broad Street House in Suffolk, UK by Nash Baker Architects

Friday, September 25th, 2015

Article source: Nash Baker Architects

Broad Street House is new build home in Suffolk by Nash Baker Architects. The house utilises a palette of natural and traditional materials to blend with the rural street scene, and the exterior uses oak cladding and handmade bricks (both locally sourced) to blend with the architectural character of the village. To create a more distinctive look, the bricks were laid in a variation of ‘Monks bond’ using white iron-free sand for the lime mortar which was sourced from the local Wivenhoe pit.

Image Courtesy © Nick Guttridge

Image Courtesy © Nick Guttridge

  • Architects: Nash Baker Architects
  • Project: Broad Street House
  • Location: Suffolk, England, UK
  • Software used: Autocad
  • Photography: Nick Guttridge

(more…)

HOUSE LLP by Alventosa Morell Arquitectes

Friday, September 25th, 2015

Article source: Alventosa Morell Arquitectes 

Memory

This building has been designed after the request, of two sisters, for a bioclimatic house where to live together and independent at the same time. So the project focuses on these clients’ needs.

The building plot enjoys views over the Collserola mount, and it is on a uniform and deep pitch, (30%).

Image Courtesy © Adrià Goula Photo

Image Courtesy © Adrià Goula Photo

  • Architects: Alventosa Morell Arquitectes 
  • Project: HOUSE LLP
  • Photography: Adrià Goula Photo
  • Software used: Excel, Meteonorm, Energyplus, Autocad, PHPP
  • Design Team: Alventosa Morell Arquitectes (Josep Maria Alventosa, Marc Alventosa i Xavier Morell)
  • Builder Company: Nix Profusta
  • Structures Calculist: Crespiera Simó Diagonal Arquitectura SLP
  • Construction:  08/2014 – 02/2015

(more…)

Urban ensemble for the SOHO China Group in Beijing by gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

Friday, September 25th, 2015

Article source: gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

The urban ensemble “Guanghualu SOHO 2“ for the SOHO China Group designed by architects von Gerkan, Marg and partners (gmp) has been completed in Beijing’s Central Business District. The site at the Guanghua Lu is located in one of the prominent urban districts in the eastern center of Beijing, and consists of five houses with a curved building shape. The total built area consists of 84,000 square meters of offices and a further 19,000 square meters of office units for short-term lets.

Guanghualu SOHO 2, Image Courtesy © Christian Gahl

Guanghualu SOHO 2, Image Courtesy © Christian Gahl

  • Architects: gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner
  • Project: Urban ensemble for the SOHO China Group
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Christian Gahl
  • Design: Meinhard von Gerkan and Stephan Schütz with Stephan Rewolle
  • Project leader: Daniela Franz, Eileen Dong, Wang Nian, Su Jun
  • Team: Anna Bulanda, Margret Domko, Gerardo Garcia, Soeren Gruenert, Matthias Gruenewald, Li Shanke, Li Zheng, Liu Xiao, Xing Jiuzhou, Zhou Bin, Sun Ziqiang, Zhao Xu
  • Client: SOHO China
  • GFA: 103,000m²
  • Construction period: 2009-2015

(more…)

House B in Herrin, France by Yoda Architecture

Friday, September 25th, 2015

Article source: Yoda Architecture

Half brick, half corrugated iron, this house in the northern French countryside by Yoda Architecture aims to meld together the local urban and agricultural typologies. Designed by Robin Lamarche and Julien Chabert – co-founders of local studio Yoda Architecture – Maison B provides a 100-square-metre home for a family in Herrin, a commune near Lille.

Image Courtesy © Yoda Architecture

Image Courtesy © Yoda Architecture

  • Architects: Yoda Architecture
  • Project: House B
  • Location: Herrin, France
  • Photography: YODA architecture
  • Client: Private
  • Program: Single Family house.
  • Year: 2013 – 2014
  • Situation: HERRIN 59
  • Surface: 100m²
  • Team: YODA architecture (Robin Lamarche Julien Chabert)

(more…)

The ZEB Pilot House in Larvik, Norway by Snøhetta

Friday, September 25th, 2015

Article source: Snøhetta

Snøhetta is an active partner within ZEB (The Research Center on Zero Emission Buildings). The ZEB Multi-Comfort House is a cooperation between Snøhetta, Scandinavia’s largest independent research body SINTEF, ZEB partner Brødrene Dahl, and Optimera.

Image Courtesy © Bruce Damonte

Image Courtesy © Bruce Damonte

  • Architects: Snøhetta 
  • Project: The ZEB Pilot House
  • Location: Ringdalskogen, Larvik, Norway
  • Photography: Paal-André Schwital, EVE, Bruce Damonte
  • Software used: Rhino, DIVA, SIMIEN, REVIT, PVSYS and AutoCAD
  • Client: Optimera and Brødrene Dahl (Saint Gobain)
  • Typology: Zero Emission Demonstration Building
  • Size: 220m²(house), 220m2 (site)
  • Status: Completed September 17, 2014

(more…)

BOROUGE EXIBITION CENTER-BLUE WAVE in Dubai, UAE by SUPERFUTUREDESIGN

Friday, September 25th, 2015

Article source:  SUPERFUTUREDESIGN   

The exhibition is located in the atrium among the laboratories of the Borouge Innovation Center; the atrium is now clearly divided into two parts by a vertical connection block.

Our idea is to unify these two areas through an interactive path that can catch the attention of all levels, from student to technician.

Image Courtesy © SUPERFUTUREDESIGN

  • Architects: SUPERFUTUREDESIGN
  • Project: BOROUGE EXIBITION CENTER-BLUE WAVE
  • Location: Dubai, United Arab Emirates

(more…)

Podium at Menlyn in Pretoria, South Africa by Boogertman + Partners

Friday, September 25th, 2015

Article source: Boogertman + Partners

Podium at Menlyn has become the gateway to the Menlyn node, which is fast becoming an A-grade business hub. The success of the project can be attributed to the unbeatable combination of creative design talent, technical and project management expertise, the support of a dynamic interior department and a client who had complete faith.

Image Courtesy © Boogertman + Partners

Image Courtesy © Boogertman + Partners

(more…)

Courtyard House in Bangalore, India by Abin Design Studio

Friday, September 25th, 2015

Article source: Abin Design Studio

We first met our client, Mr. TG Sathyanarayanan, when he lived in Thailand. He had been abroad for many years and he came across as a person updated on a modern lifestyle. When he decided to move back to India, we proposed a concept for his villa – one that was ‘rooted’ and connected to the soil. His appreciation for the same revealed to us his very Indian ethos.

Image Courtesy © Tina Nandi

Image Courtesy © Tina Nandi

  • Architects: Abin Design Studio 
  • Project: Courtyard House
  • Location: Bangalore, India
  • Photography: Abin Design Studio, Ravi Kanade, Tina Nandi
  • Client: Mr. T.G. Sathyanarayanan
  • Land Area: 5400 sq ft.
  • Built-up Area: 4350 sq ft.
  • Completion Year: June 2015
  • Architecture, Interior and Landscape Design: Abin Design Studio
  • Team: Abin Chaudhuri, Poorvi Dugar Ajmera, Koushik Majumder, Arjun Bhattacharya, Bidyut Chakraborty
  • Structural Consultant: Mr. Arun Rao, ISA Studios

(more…)

Residence in Paderborn, Germany by Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

Friday, September 25th, 2015

Article source: Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

The House for a family with a child was completed in 2010 and is located on a busy street in a residential area of the Central German city of Paderborn. In accordance with the predominant development in this area (existing development of the environment), the one-and-a-half storey building has a gabled roof, thereby deliberately integrating typologically into the existing neighbourhood. The House is accessed over a gravel-covered introverted courtyard, which is closed off from the adjacent road by a concrete wall. Also the garage is accessed through the courtyard. It was designed in a way that it merges with the house and is barely noticeable.

Image Courtesy © Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

Image Courtesy © Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

(more…)

Next to the chapel in Sterzing, Italy by Bergmeisterwolf architekten

Friday, September 25th, 2015

Article source: Bergmeisterwolf architekten 

The project is situated in a little village, above Sterzing, on a height of 1.400m above sea-level. Out of a farmhouse with an old oven (made of stone) which were both fit for demolition, a new holiday residence of the Brunner family should arise. Together with the historical chapel an ensemble on the mountain should come into existence. It was important for us to integrate a place to live, a sauna, a garage and a henhouse into the landscape. All new buildings were inserted into the landscape without changing the topography. Design tools were the found, the discovered – the landscape as well as the remains of the old farmhouse like the stone wall and the traditional materials as for example the shingles from the chapel.

Image Courtesy © Bergmeisterwolf architekten

Image Courtesy © Bergmeisterwolf architekten

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy