Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Building’ Category

Mango Flag Shop Milan in Italy by studio l.a.gusso + Th3 Standard Limited

Friday, April 20th, 2018

Article source: studio l.a.gusso + Th3 Standard Limited

Corso Vittorio Emanuele Milan Italy | May 2015. For EXPO 2015, the largest italian Megastore just opened the doors, along the most important shopping street of Milano. Developed on 3 levels the new Flagship is the fourth store located in the heart of the Capital of italian fashion & design.

Image Courtesy © studio l.a.gusso + Th3 Standard Limited

  • Architects: studio l.a.gusso + Th3 Standard Limited
  • Project: Mango Flag Shop Milan
  • Location: Milan, Italy

(more…)

The Base Height in Phuket, Thailand by Openbox Architects co.,ltd

Friday, April 20th, 2018

Article source: Openbox Architects co.,ltd

The Base Height is a 14 Storey Condominium building, consisting of 358 units, located at near Phuket town center.

The landscape main concept is multilevel landscape spaces, completely merged with the building. There  area three main open spaces from ground to rooftop, starting from Lantern Courtyard on the ground floor, MidLevel Courtyard with a courtyard pool/reflective pond, and Roof top Pool Deck & Garden. This helps to create enormous amount of open, functional landscape spaces for residences, even when the building already occupies most the the land.

Image Courtesy © Mr. Wison Tungthunya

  • Architects: Openbox Architects co.,ltd
  • Project: The Base Height
  • Location: Yaowarat Rd., Talat Yai, Muang, Phuket, Thailand
  • Photography: Mr. Wison Tungthunya
  • Lead Designer: Mr. Ratiwat Suwannatrai
  • Landscape Architect of Record: Mrs. Wannaporn Suwannatrai
  • Client: Anawat co., ltd.
  • Prime Contractor: Allianz Corp co., ltd.
  • Engineer: S.P.C. Design co., ltd. / V Group Engineer co., ltd. / Tai-Tai Engineers co., ltd.
  • Building Area: 22,979 Sqm.
  • Land Area: 4,176 Sqm.
  • Total Units: 358 Units
  • Completion: 2014

(more…)

ChangGe Village Farm House Remodel Project in China by Evolution Design

Thursday, April 19th, 2018

Article source: Evolution Design 

Background Information

The project is situated in ChangGe Village, Daxing County, in Beijing’s southwestern suburb. Subject of rebuild is a worn-out farm house built in the early 1970’s, with its original wood-brick structure commonly seen in north China’s country side. Before the remodel, inside the dim and shabby house (or a shack to be more exact), walls were coking dark, covered by more than 40 years of hard cooking smokes & ashes. The place had no water supply nor a restroom – its residents, a senior farm couple, needed to walk out 100m around the house to get to the closest loo in the neighborhood. The house’s long but narrow courtyard facing south functioned as a pathway for the family’s only transport vehicle, a three-wheeler, which was inconveniently parked in a dead end. Even worse, interior floor elevation of the house was almost 20 cm lower than the courtyard, turning the house into a flooding pond whenever it rained, a safety threat to the entire building structure. Ironically, the area was troubled by water shortage – water gets cut off almost daily, sometimes during peak evening hours.

Image Courtesy © Xiazhi

  • Architects: Evolution Design
  • Project: ChangGe Village Farm House Remodel Project
  • Location: Changge, Beijing, China
  • Photography: Xiazhi
  • Designer: Ray Jin, Teng Guo
  • Site Area: 210 m2
  • Total Floor Area: 130 m2
  • Design Phase: May, 2015
  • Complete: July, 2015

(more…)

Plearnwan in Huahin, Thailand by Openbox Architects co.,ltd

Thursday, April 19th, 2018

Article source: Openbox Architects co.,ltd

It all started with the owner’s dream to create a “place” for lively and colorful activities on an old family land.  The development should reflect memorable unique style. Also, the development should be able to handle broad variety of activities. With no other preconceived ideas about the appearance, the owner came to OPENBOX with the first concept keyword, “Ngan Wat” (Temple festival). Then, we began by studying the site and develop “Ngan Wat” into tangible images and forms.

Image Courtesy © Openbox Architects

  • Architects: Openbox Architects co.,ltd
  • Project: Plearnwan
  • Location: Petchkasem Road, Huahin, Thailand
  • Client: Khun Phattra Sahawat
  • Build up Area: 3,770 Square meter
  • Complete Year: 2009

(more…)

Facade of USF-SP’s Tiedemann College of Business in St. Petersburg, Florida by ikon.5 architects

Wednesday, April 18th, 2018

Article source: v2com

The innovative façade of Lynn Pippenger Hall, home to the University of South Florida-St. Petersburg’s Kate Tiedemann College of Business, recalls native coral in an award-winning and ecofriendly building envelope. Pippenger Hall, certified LEED Gold by the U.S. Green Building Council, received accolades for its ceramic fritted façade from the A|N 2017 Best of Design Awards and has been honored by the American Institute of Architects’ Tampa Bay Chapter.

West facade along 4th Street South / City Entry, Image Courtesy © Brad Feinknopf

  • Architects: ikon.5 architects
  • Project: Facade of USF-SP’s Tiedemann College of Business
  • Location: St. Petersburg, Florida, USA
  • Photography: Brad Feinknopf

(more…)

Poblenou in 3 acts. 2nd act in Barcelona, Spain by Egue y Seta

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: Egue y Seta 

“Devide and Conquer” said Julius Cesar in Rome, and it is also what the less belligerent Barcelona´s real state promoters think when faced with the challenge of converting former industrial spaces at @22 district towards their residential use.

Image Courtesy © VICUGO FOTO

  • Designers: Egue y Seta
  • Project: Poblenou in 3 acts. 2nd act
  • Location: Barcelona, Poblenou, Spain
  • Photography: VICUGO FOTO
  • Area: 46m2
  • Completion Date: 2017

(more…)

Joya Villas in Santa Teresa, Costa Rica by Studio Saxe

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: Studio Saxe

Set in the rainforest of Santa Teresa, Costa Rica, two modern homes project out of the landscape and are defined by a series of steel frames that that bring the best modern methods of construction to a tropical location. The use of large steel I-beams and concrete is a tenet of the international language of Modernist architecture and Studio Saxe have taken this design approach and recontextualised it for contemporary use. This project is a continuation of their search for an authentic Central American tropical architecture.

Image Courtesy © Andrés García Lachner

  • Architects: Studio Saxe
  • Project: Joya Villas
  • Location: Santa Teresa, Costa Rica
  • Photography: Andrés García Lachner
  • Client: Joya Villas
  • Landscape: Vida Landscape
  • Builder: Dante Medri
  • Structural Engineer: Sotela Alfaro Ltda.
  • Project Coordinator: Laura Morelli
  • Design Director: Benjamin García Saxe
  • Area: 961m2
  • Date of completion: 2018

(more…)

The Ixi’im Restaurant in Yucatán, Mexico by Central de Proyectos SCP

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: Central de Proyectos SCP

The Ixi’im Restaurant comprises the re-use of the engine house of an old henequen farm, whose productive splendor in the second half of the 19th century and subsequent decline in the second half of the 20th century has generated new uses for our built cultural heritage. The site consists of several independent structures, including the engine room, which shape the public space or main square. A north – south axis connects, since its original use, the main set of the hacienda with other nearby settlements. The proposal starts by establishing a pause in this circulation through a subtle threshold that contains virtually the space of access to ruin. Referring to the original activity and its industrial elements, the intervention strategy is materialized in a large metallic enclosure that weaves, through the preexisting building, the new architectural program. This articulating frame, whose internal offset liberates the existing walls from structural responsibility, generates a new interstitial space of dialogue between heritage and intervention. At the same time, it allows the filtering of indirect natural light, thermally confining the interior and supporting the display of the largest collection of crafted liquors in the country. Produced by the last active rope factory in Yucatan, the suspended henequén strings in the interior, besides their acoustic function, they witness the material that gave origin to the building. The spatial sequence allows the visitor to transit between epochs, finishing in the contemporary addition, whose physical and visual integration with the main square and its components closes a cycle of respect and belonging.

Image Courtesy © Eduardo Calvo Santisbón

  • Architects: Central de Proyectos SCP + Jorge Bolio Arquitectura + Mauricio Gallegos Arquitectos + Lavalle / Peniche Arquitectos
  • Project: The Ixi’im Restaurant
  • Location: Choholá, Yucatán, Mexico
  • Photography: Eduardo Calvo Santisbón
  • Constructed Area: 416 m2
  • Year: 2016

(more…)

Arts Center of Verin in Spain by Zooco Estudio

Monday, April 16th, 2018

Article source: Zooco Estudio 

Great home or small town? Arts center of Verin provides the intimacy of a home and the heterogeneity of a town.

The initial approach of the project comes from a previuos  study of the  environment.

From this analysis, we get the conclusion that Concello do Verín stands out by the heterogeneity of its blocks, which have been developed around an urban nucleus. Even though each block has different shapes, the way they are set is the same in most of them.

Image Courtesy © Zooco Estudio

  • Architects: Zooco Estudio
  • Project: Arts Center of Verin
  • Location: Verin, Spain
  • Client: Ayuntamiento de Verín
  • Collaborators: Borja García Lázaro, Daniel Civantos Castilla y Teresa Fernández de Arévalo
  • Year: 2016

(more…)

Notski, Heinola Upper Secondary School in Finland by LAHDELMA & MAHLAMÄKI ARCHITECTS

Friday, April 13th, 2018

Article source: LAHDELMA & MAHLAMÄKI ARCHITECTS 

Notski is the winning competition entry for a 4660m2 upper-secondary school in Heinola by Lahdelma & Mahlamäki Architects. Aside from its core focus of learning the school also is to become a social hub for the community – housing civic activities, youth culture and community sports. Flexible learning and activity spaces pivot outwards from a core social space that links all the programmes together. The classrooms themselves, designed with pedagogic experts, are optimised to cater for the different learning situations that the students would find themselves in throughout their school career.

Image Courtesy © LAHDELMA & MAHLAMÄKI ARCHITECTS

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise