Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Commercial Area’ Category

Progetto per uno spazio espositivo presso il negozio Interni Ceramiche a Tolmezzo (Ud) by ceschia e mentil architetti associati

Wednesday, August 16th, 2017

Article source: ceschia e mentil architetti associati

The parcel interested by the intervention is occupied by a small 1970’s warehouse used as a utensils’ depot. A first intervention turned it into a commercial space for the sale of products complementing bathroom furniture; a second intervention amplifies the volume characterized by a big covering vault which repeats the construction system and faces it with a mimesis attitude.

Image Courtesy © ceschia e mentil architetti associati

(more…)

Instant Red in Jiangsu, China by Wutopia Lab

Thursday, July 27th, 2017

Article source: Wutopia Lab 

The mission to the architect is quite clear, the sales center must be finished in one week including 2-day design, 5-day construction.

For the sake of building up the sales center quickly, using thin-walled light gauge steel structure with sandwich board and polycarbonate sheet as bounding system is the only choice for architect.

Image Courtesy © Shao Feng

  • Architects: Wutopia Lab (YU Ting, HUANG He)
  • Project: Instant Red
  • Location: Jiangsu, China
  • Photography: Shao Feng
  • Material: Light steel board, Sunlight panel
  • Structure: Light steel
  • Design Period: 2 days
  • Date: November, 2015

(more…)

La Diana in Barcelona, Spain by RÄS STUDIO

Friday, July 21st, 2017

Article source: RÄS STUDIO 

La Diana is the exercise of linking visually, volumetrically and functionally two independent and alienated entities: a commercial space on the ground floor and an apartment on the first floor. The architectural strategy was based on drilling the existing slab to create a large enough opening that would activate the relationship in section between the two floors, and in which the stairs are placed.

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: RÄS STUDIO
  • Project: La Diana
  • Location: Gràcia, Barcelona, Spain
  • Photography: Adrià Goula
  • Architects in charge: Clàudia Raurell, Joan Astallé, Marc Peiró
  • Built surface: 136m2
  • Year: 2017

(more…)

Zhuhai Hengqin Headquarters Complex (Phase II) in China by Aedas

Wednesday, July 19th, 2017

Article source: Aedas 

Aedas-design Zhuhai Hengqin Headquarters Complex (Phase II) sits in a prime area on the Hengqin Island in Zhuhai, in close proximity to the Lotus Bridge that links to Cotai, Macau. Overlooking some of the largest casino resorts across the river, the development is set to be an integrated cultural tourism-oriented complex with two high-rise Grade-A office towers and a series of retail, banquet, entertainment and leisure venues.

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Zhuhai Hengqin Headquarters Complex (Phase II)
  • Location: Zhuhai, China
  • Client: MCC International Investment Development Co., Ltd.
  • Directors: Andy Wen and Keith Griffiths
  • Gross Floor Area: 486,257 sq m
  • Completion Year: 2019

(more…)

ARTZ PEDREGAL in Mexico City by Sordo Madaleno Arquitectos

Tuesday, July 18th, 2017

Article source: Sordo Madaleno Arquitectos

In response to the current demand for quality spaces in a context of continual urban growth, Sordo Madaleno Arquitectos designed the Artz Pedregal, a mixed-use complex that promises to be a new icon in the heart of southern Mexico City. This project is located within a fully urbanized landscape on a 50,000 m2 site that is adjacent to major roads.

Park and Gallery view, Image Courtesy © Sordo Madaleno Arquitectos, render by Lighthouse 3D

  • Architects: Sordo Madaleno Arquitectos
  • Project: ARTZ PEDREGAL
  • Location: Mexico City, Mexico
  • Photography: Lighthouse 3D
  • President: Javier Sordo Madaleno Bringas
  • Architecture Leader: Javier Sordo Madaleno de Haro
  • Project Leader: Andrés Cajiga
  • Project Manager: Luis Hernández
  • Design Team: Fernanda Roldán, Thelma Ruelas, Armando Ledesma, Marco Manríquez

(more…)

The Sales Center of Capital Visionary Residence in Beijing, China by W. Design

Sunday, July 16th, 2017

Article source: W. Design 

Western Hills in the western part of Beijing where the Old Summer Palace is located—is far from the hustle and bustle of the city. This project’s design is a combination of cultural elements of Western Hills and modern oriental design techniques. A shaded corridor leads to a space possessing a fantastic view. The moment people enter the space, they feel as if they have walked into a beautiful painting that features both ancient elegance and modern freedom. “Let me forget my worldly worries and find peace in the woods of the Western Hills; the white clouds seem to have read my mind, and drift slowly down from the forest to keep me company.”

Image Courtesy © Ben Wu, Fang Ze, Sui Sicong

  • Architects: W. Design
  • Project: The Sales Center of Capital Visionary Residence
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Ben Wu, Fang Ze, Sui Sicong
  • Area: 1911 square meters
  • Time of Completion: May 2016
  • Software used: Autodesk CAD / 3D MAX, Photoshop

(more…)

Pacific Center Campus Development in San Diego, California by BNIM Architects

Thursday, July 6th, 2017

Article source: BNIM Architects

BNIM led the initial Campus Master Plan and Conceptual Design process, which was complet-ed in April 2012, for the Pacific Center Campus Development. In August of that year, BNIM was again selected to lead the design of a two-building campus expansion. The two buildings add 410,000 square feet of office, dry laboratory, catering/café, health center, fitness center, lecture hall, multi-purpose learning and conference space to the campus. Both buildings have received LEED gold certification.

Image Courtesy © BNIM Architects

  • Architects: BNIM Architects
  • Project: Pacific Center Campus Development
  • Location: San Diego, California, USA
  • Software used: Revit

(more…)

LRC parking in Utrecht, The Netherlands by Shift architecture urbanism

Tuesday, July 4th, 2017

Article source: Shift architecture urbanism

The assignment called for a public building that transcends its function as a parking garage and whose representation fits its strategic position in the classically designed centre of Leidsche Rijn. We propose an understated icon that interprets the classic urban principles in a contemporary way and integrates new public uses in order to shape the civic space of the new centre.

Image Courtesy © Shift architecture urbanism

  • Architects: Shift architecture urbanism
  • Project: LRC parking
  • Location: Utrecht, The Netherlands
  • Software used: Autocad and 3d studio max
  • Client: Municipality of Utrecht
  • Structural engineer: BREED Integrated Design
  • Technical engineer: DGMR
  • Assignment: Invited competition for a parking garage in the city centre
  • Year: 2016

(more…)

Curve Cutting / Space design of Savour in Guangdong, China by Co-Direction Interior Design

Sunday, July 2nd, 2017

Article source: Co-Direction Interior Design 

When it comes to an exclusive space of hair styling, the first word come to people’s mind is “fashion”. Today we define fashion from many different aspects.  In some sense, the essence of fashion is not following the trend, but emphasizing your individuality. Do not follow the trends, being different and impressive is the best interpretation for fashion. In the design of Savour Dalang Store, what the designer strives to achieve is: to impress the customers and make them repeat customers.

Image Courtesy © Jing Xu-Feng

  • Architects: Co-Direction Interior Design
  • Project: Curve Cutting / Space design of Savour
  • Location: Dongguan, Guangdong, China
  • Photography: Jing Xu-Feng
  • Chief designers: Jiang Xiao-Lin, Min Yao
  • Main materials: Baking finish board, Wood veneer, White lines jade, Black steel, Art glass
  • Developer: Savour
  • Author: Hou Yi
  • Area: 1200M2
  • Completion time: 2015.09

(more…)

Vía Vallejo in Ciudad de México by Grow Arquitectos

Friday, June 30th, 2017

Article source: Grow Arquitectos

This mixed-use project has as integration axis the following areas: commercial, residential, health services and a hotel. We decided to make the 3 levels out of plumb and complement it with an important area of public space, an outdoor park surrounded by terraces and restaurants with different specialties.

Image Courtesy © Marcos Betanzos

  • Architects: Grow Arquitectos (Arq. Fernando Cárdenas ,Arq. Gonzalo Cantero ,Arq. Bernardo Cantero ,Arq. Gerardo Velasco )
  • Project: Vía Vallejo
  • Location: Ciudad de México
  • Photography: Marcos Betanzos
  • Colaboradores: Arq Mónica Morán, Arq Edgar Avila, Arq Juan Martin Palacios ,Arq Salvador Osorio
  • Year: 2013-2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy