ArchShowcase

Archive for the ‘Community Centre’ Category

HOUSE OF MEMORY AND COMMUNITY SPACE in Antioquia, Colombia by Taller Sintesis

Saturday, March 28th, 2015

Article source: Taller Sintesis 

Pueblo Bello is a town of Antioquia Uraba, inhabited by about 2000 people, which from 1990 and for nearly twenty years suffered the worst effects of paramilitary and guerrilla violence. Enforced disappearances, massacres, the burning of buildings and people, and population displacement were common. In this dark picture is highlighted the disappearance of “the 43″, the largest forced disappearance of the history of Colombia and the reason why the nation was sanctioned by the Inter-American Court of Human Rights.

Image Courtesy © Alejandro Arango

Image Courtesy © Alejandro Arango

  • Architects: Taller Sintesis, Angélica Gaviria, artistJuan Guillermo Caicedo.
  • Project: HOUSE OF MEMORY AND COMMUNITY SPACE
  • Location: Turbo, Antioquia, Colombia
  • Photography: Alejandro Arango
  • Software used: Autocad 2014, Rhinoceros 5.0, Photoshop
  • Clients: Gobernación de Antioquia, Empresa de Vivienda de Antioquia (VIVA), Secretaria de Gobierno de Antioquia, Unidad para la atención y reparación integral a las victimas (UARIP).
  • Collaborators: Paula Palacio
  • Construction: Soluciones Constructivas SA.
  • Project Area: 326 m2.
  • Project Year: 2014

(more…)

LONGBUSH ECOSANCTUARY WELCOME SHELTER in Gisborne, New Zealand by SAROSH MULLA DESIGN

Wednesday, March 18th, 2015

Article source: SAROSH MULLA DESIGN

The LongbushEcosanctuary Welcome Shelter is an innovative environmental education space designed, constructed and operated by a group of passionate volunteers, with the support of local businesses and charitable organisations.

Image Courtesy © Simon Devitt

Image Courtesy © Simon Devitt

  • Architects: SAROSH MULLA DESIGN
  • Project: LONGBUSH ECOSANCTUARY WELCOME SHELTER 
  • Location: Gisborne, New Zealand
  • Photography: Simon Devitt, Sarah Keys, SaroshMulla& Patrick Loo
  • Software used: Rhino and Revit
  • Designer: SaroshMulla for SaroshMulla Design
  • Project Team: 88 Community volunteers and 88 sponsors
  • Client: Longbush Ecological Trust
  • Dimensions: 12m long x 12m wide x 6m high
  • Area: 150m2
  • Construction Period: October 2013 – December 2014
  • Project Year: 2015

(more…)

Therapeutic community in Arenys de Mar, Spain by MiAS Architects

Friday, March 13th, 2015

Article source: MiAS Architects

Previously, this health facility complex consisted in a main building, and two auxiliary buildings apart from the first.

The proposal links both auxiliary pre-existing buildings maintaining its use as a workshop in the ground floor and adding rooms in the first floor. Thus, a single L-shaped geometry dialogues with the main building. Between both shapes a patio is defined as a relation space and the main outdoor space of the complex.

Image Courtesy © MiAS Architects

Image Courtesy © MiAS Architects

  • Architects: MiAS Architects
  • Project: Therapeutic community in Arenys
  • Location: Arenys de Munt – Barcelona, Spain
  • Collaborators: Adriana Porta, Silvia Brandi, Carles Bou (technical advisor),  Fausto Raposo, Daniel Montes, Nuno Marques, Sebastián de Iruarrizaga, Alfonso Abé, Christian Giovanetti, Giovanni Galdieri, Gabriele Mura, Laura Pomesano, Federico Licini, Marc Subirana
  • Consultors: Structures (BOMA, Anabel Lázaro), engineering (PROISOTEC, Josep Masachs)
  • Type: Health facility (winner project in a competition)
  • Completion: 2012
  • Client: Private – CTM, Comunitat Terapèutica del Maresme 
  • Size: 720 + 1000 m²
  • Budget: <1M €

(more…)

PANI community centre in Rajarhat, Bangladesh by SchilderScholte architects

Tuesday, March 10th, 2015

Article source: SchilderScholte architects

The Dutch foundation Pani commissioned SchilderScholte architects to design an educational building in the north Bengal town of Rajarhat. The architects couple embraced this pro bono assignment coming from ideological motives and knowledge sharing. The building serves as a community centre for folks from the region, aged from toddlers to elder people. During the design process attention was mainly focused on locally available materials and weather conditions. The starting point was to realize a building using materials and skills from within a 15 miles radius around the site. Bamboo, hand-shaped brick, Mango wood, reused steel, local mortar and wafer-thin recycled corrugated panels are the main materials used in the building. The drive was to encourage locals to become aware on the basic principles of sustainability and durable building concepts. In effect close to zero electricity or fossil fuels were used during construction and other necessities required for erecting this building. Thus realizing an environmentally friendly building that contributes to the community in a significant way. The plan (79×105 ft) is East-West oriented and consists of two volumes under a large bamboo roof construction. The classrooms and lavatories are positioned on the South side and on the North side we find the workshop with store. Two sight lines traverse the building in all four directions. The lifting of the roof high above the volumes has achieved a considerable reduction of heat build up within the spaces. Further cooling is provided by cross ventilation, surrounding vegetation and the nearby pond. With the completion of this striking design the architects have proved that conventional local resources and materials can be used to build successful environmentally friendly unconventional architecture.

Image Courtesy © SchilderScholte architects

Image Courtesy © SchilderScholte architects

  • Architects: SchilderScholte architects
  • Project: PANI community centre
  • Location: Rajarhat, Bangladesh
  • Design team: Gerrit Schilder, Hill Scholte
  • Client: Foundation Pani, Arnhem, the Netherlands
  • Structural engineer: PT-structural, Rotterdam, the Netherlands
  • Main contractor: MEI, Rajarhat, Bangladesh
  • Program: Community centre with classrooms, essembly rooftop, workshop and store
  • Floor area: 910 square meter
  • Design: November 2012
  • Completion: October 2014
  • Building costs: €44.000,- (excl. VAT)

(more…)

Nest We Grow in Hokkaido, Japan by University of California Berkeley students

Wednesday, February 4th, 2015

Article source: Hsiu-Wei Chang

In response to an international design-build competition, our team proposed a quintessentially Californian approach embracing many ideas still new to Asia, from where most of us hail. These Californian ideas formed into Nest we Grow, which grew from a shared interest in the materials that make up our build environment with a focus on renewable materials. Nest We Grow won the 4th Annual LIXIL International design-build competition in 2014, and unlike structures built in the first years of the competition, it is an open, public structure. Its main intent is to bring people in the community together to store, prepare and enjoy local foods in the setting of Hokkaido, Japan.

Image Courtesy © Shinkenchiku-sha Co., Ltd.

Image Courtesy © Shinkenchiku-sha Co., Ltd.

  • Architects: University of California Berkeley student team under the supervision of Kengo Kuma
  • Project: Nest We Grow
  • Location: Taiki-cho, Hiro-gun, Hokkaido, Japan
  • Photography: Shinkenchiku-sha Co., Ltd.
  • Design group: College of Environmental Design, UC Berkeley: Hsiu Wei Chang, Hsin-Yu Chen, Fenzheng Dong, Yan Xin Huang, and Baxter Smith, Max Edwards (Instructors: Dana Buntrock, Mark Anderson)
  • Project supervisor: Takumi Saikawa
  • Structural engineer: Masato Araya
  • Mechanical engineer: Tomonari Yashiro Laboratory at the Institute of Industrial Science, University of Tokyo / Bumpei Magori, Yu Morishita
  • Client: LIXIL JS Foundation
  • Contractor: Takahashi Construction Company
  • Floor area: 85,4 m sq
  • Completion date: November 2014

(more…)

Shanwei Neighborhood Centre Design Competition in Shantou, China by AtelierBlur / Georges Hung Architecte D.P.L.G. + Partners

Tuesday, February 3rd, 2015

Article source: AtelierBlur / Georges Hung Architecte D.P.L.G. + Partners

The new Neighborhood Centre is a central piece of the community-oriented facility, a masterplan designed to cater to an entirely new work-live-play district along the main infrastructural artery connecting Shantou and Shenzhen along the National road G324. Situated within the Shenzhen-Shantou special cooperation zone, the planning incorporates a series of commercial, cultural and community oriented facilities to add leisure and entertainment and fun into a developing district.   Amidst 10.36 sqkm area of high tech, science and technology innovation platform, emerging industries, and other entrepreneurial and agricultural based industries, these facilities are well serviced along the main arteries, which connect the various functional zones and living communities. The Neighborhood Centre and its environs are destined to become community hubs to attract users and promote interaction as well as a place to be for all leisure, entertainment and satisfying quotidian needs in living.

Image Courtesy © AtelierBlur / Georges Hung Architecte D.P.L.G. + Partners

Image Courtesy © AtelierBlur / Georges Hung Architecte D.P.L.G. + Partners

  • Architects: AtelierBlur / Georges Hung Architecte D.P.L.G. + Partners
  • Project: Shanwei Neighborhood Centre Design Competition
  • Location: Shanwei Special Cooperation Zone of Shenzhen-Shantou,  China
  • Software used: Autocad 2014, Rhino, 3DS Max, Photoshop 
  • Executive Architects/Engineers: Huazhu Architetcure + Engineers Consultants Company Ltd.
  • Scope: Invited Competition – 1st place+Commission
  • Total GFA: 40 480 sqm
  • The competition date: dec. 2014
  • Expected year of completion: 2017

(more…)

Guild House Slavonice in Czech Republic by ov architekti s.r.o.

Saturday, January 31st, 2015

Article source: ov architekti s.r.o.

The Community House in Slavonice was built by German citizens of the town before the Second world war. It was the meeting place for their clubs and societies. After the Second world war Germans were expelled. From the 1980´s the house had been extended without any concept several times, conversion into cinema was never finished. In 1989 the totalitarian regime ended. Later the house was bought by local NGO (Slavonická renesanční), which organizes public cultural and educational activities, and it was decided to renovate it.

Image Courtesy © Tomáš Souček

Image Courtesy © Tomáš Souček

  • Architects: ov architekti s.r.o.
  • Project: Guild House Slavonice
  • Location: Slavonice, Czech Republic, Europe
  • Photography: Tomáš Souček
  • Team: Jiří Opočenský, Štěpán Valouch
  • Client: SR ops
  • Contractor: Podzimek a synové, s.ro.

(more…)

Luminous Moon-Gate (Taichung City Cultural Center) in Taichung, Taiwan by Form4 Architecture

Tuesday, January 20th, 2015

Article source: Form4 Architecture

Luminous Moon-Gate was designed in 2013 for the Taichung City Cultural Center International Competition. The design intent behind the proposed project hints at multiple interpretative roles for Taichung: a portal into heightened consciousness, a lantern of knowledge, a catalyst for metropolitan living, a cultural lung for the body of the city, a gate toward a responsible future, a center regenerative of community life, a landmark for orientation.

The grand moon-gate form follows the idea that transparency of knowledge leads to collective achievements, Image Courtesy © Form4 Architecture

The grand moon-gate form follows the idea that transparency of knowledge leads to collective achievements, Image Courtesy © Form4 Architecture

  • Architects: Form4 Architecture
  • Project: Luminous Moon-Gate (Taichung City Cultural Center)
  • Location: Taichung Gateway Park, Park Avenue 2, Taichung, Taiwan
  • Software used: VRay
  • Architecture Team: John Marx, AIA, Pierliuigi, Serraino, AIA Felix, Lin
  • Size: building = 63,000 sq. meters, site = 6.4 acres
  • Designed: May 31, 2013

(more…)

Deanwood Community Center and Library by Perkins Eastman

Tuesday, November 11th, 2014

Article source: Perkins Eastman

Located in one of the DC’s oldest African-American neighborhoods, the Deanwood Community Center and Library is a joint-use facility that features educational, recreational, and athletic programs for all ages. The variety of programming —early care and education center, recreation pool, sound recording studio, and public library—serves both the local community and patrons from across the city.

Image Courtesy © Perkins Eastman

Image Courtesy © Joseph Romeo

  • Architects: Perkins Eastman
  • Project: Deanwood Community Center and Library
  • Location: U.S.A.
  • Photography: Joseph Romeo
  • Software used: Revit 2014 for renderings in the early stages in the design process.

(more…)

THE PINCH in Yunnan Province, China by Olivier Ottevaere and John Lin / The University of Hong Kong

Tuesday, October 21st, 2014

Article source: Olivier Ottevaere and John Lin / The University of Hong Kong

THE PINCH is a library and community center in Shuanghe Village, Yunnan Province, China. The project is part of a government led reconstruction effort after an earthquake in Sept 2012. The majority of village houses were destroyed, leaving the residents living in tents for up to one year. After the earthquake the government has sponsored new concrete and brick houses and a large central plaza. During the first site visit, the houses remained incomplete and the plaza was a large empty site.

Image Courtesy © Olivier Ottevaere and John Lin / The University of Hong Kong

Image Courtesy © Olivier Ottevaere and John Lin / The University of Hong Kong

  • Architects: Olivier Ottevaere and John Lin / The University of Hong Kong
  • Project: THE PINCH
  • Location: Shuanghe Village, Yunnan Province, China
  • Software used: Rhino
  • Construction: Kunming Dianmuju Shangmao Company
  • Funding: Supported by the Knowledge Exchange Impact Award, HKU
  • Project Team: Crystal Kwan (Project Manager), Ashley Hinchcliffe, Connie Cheng, Johnny Cullinan, Jacky Huang, Joyce Ip, Yvonne Xu Meng
  • Date: September 2012 – April 2014
  • Size: 80 sqm
  • Cost: 130,000 rmb
  • Unit Cost: 1600 rmb/sqm

(more…)

Canon: Productive All in one Large format printing
Bentley: The place to be The thing to do
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy