Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

S-house in Saitama, Japan by YuusukeKarasawa Architects

Friday, November 14th, 2014

Article source: YuusukeKarasawa Architects

The project is a small house built in a residential area near Omiya station in Saitama. Two 50m2 floors are cross over in two levels on a site that measures around 100 m2. Each level is quartered, two opposing floors of which are elevated. The eaves surrounded at the middle of the ceiling height of the other two floors intertwine with the elevated floors, creating a space characterized by a complex network. The elevated floors of the two levels continue to a diagonal wall, as well as to the floors above. The floors branch out again to continue above, staggering against the exterior eaves to compose a uniquely intricate elevation. This complicated structural logic is applied not just in the elevation but throughout the interior space as well, where the floors themselves entwine diagonally, with a void that looks out to the opposing space created at the center of this complicated floor. Although this opposing space seen from the void appears to continue visually, one can only arrive at it by traveling through the complicated levels, and taking a drastic detour after moving to a different floor. While visually adjacent, the flow is one that requires a long traveling distance.The commonly understood three dimensional depth and the sense of distance are being disturbed, creating architectural spaces where various distances become complicated, much like what is happening in infospheres like the internet. This architecture realizes such network–type spaces, where various distances become increasingly complex, as a “network of complex levels” in which multiple levels are networked and layered over one another. Our hope is that this complex, layered network space will become a new architectural form that captures the various activities borne out of today’s informational society, where diversity and order are being demanded at the same time.

Image Courtesy © koichitorimura

Image Courtesy © koichitorimura

  • Architects: YuusukeKarasawa Architects
  • Project: S-house
  • Location: Oomiya, Saitama, Japan
  • Photography: koichitorimura
  • Consultants: Structured Environment- Alan Burden,HiroakiInukai,structural
  • General contractor: O’hara Architectural and Construction, Ltd-Akira Ohara, SatoshiKikuch
  • Structural system: steel frame
  • Site area: 89.46m2

(more…)

Paperwhite in Montreal, Canada by Jean Verville architecte

Friday, November 14th, 2014

Article Source: V2com

The residence, located in Greenfield Park, was designed for a young family settling to a suburb close to Montreal. The architect’s proposition is a sculptural composition that spreads in simple geometrical forms. The division of the volumes, the recess position of the main body just like its angle suggest a singular perspective and a dynamic volumetric that present a sensitive integration of contemporary architecture to a district dating from the 50s. Harmonizing in size, color and profiles with the sloping roof houses of the sector, the new construction is all covered by a white wood cladding.

Image Courtesy © Jean Verville architecte

Image Courtesy © Jean Verville architecte

  • Architects: Jean Verville architecte
  • Project: Paperwhite
  • Location: Montreal, Canada
  • Photography: Jean Verville, Nancy Marie Bélanger, Hugo Didier
  • Typology: Dwelling
  • Area: 320 square meters
  • Year designed: 2012
  • Year built: 2013
  • Clients: Michelle Masse et Jérôme Fradette
  • Project team: Jean Verville, Jean Benoit Viau, Stéphane Piché, Alain Gamache

(more…)

Casa Hamar in Hedmark county, Norway by Gudmundur Jonsson Arkitektkontor

Friday, November 14th, 2014

Article source: Gudmundur Jonsson Arkitektkontor

The building is a 3-story house containing the basement as a two studio-apartments for hire. There is an excellent view towards south, a situation that has formed the two glazed volumes that are cantilevered and stretching towards the view. The top-floor is retracted a bit in order to give the overall impression of a lower building in the landscape and as well acting as an important creator of the composition. The longitudinal 2-storey-woid in the center of the house is emphasizing the connection between the two main spaces an simultaneously creating a spacious flow between stories.

Image Courtesy © Gudmundur Jonsson Arkitektkontor

Image Courtesy © Gudmundur Jonsson Arkitektkontor

  • Architects: Gudmundur Jonsson Arkitektkontor
  • Project: Casa Hamar
  • Location: Hamar, Norway
  • Stories: 3 stories
  • Consultants: Not decided yet
  • Structural system: Not decided yet
  • Major materials: Concrete
  • Site area: approx. 6000 m2 (An Agricultural site)
  • Footprint area: 348,0 m2
  • Total floor area: 464,0 m2
  • Design: 2014-2015
  • Construction: 2015-2016

(more…)

The hut for life quietly with parakeet+dog+cat+fish in Chiba, Japan by tai_tai STUDIO

Thursday, November 13th, 2014

Article source: tai_tai STUDIO

Demand of the client
He want to live quietly with dog + cat + parakeet+ goldfish.
He wants to get enough area to make a garden.

Image Courtesy © tai_tai STUDIO

Image Courtesy © AKH+AKI

  • Architects: tai_tai STUDIO / Hidekazu Wakabayashi & Akiko Wakabayashi
  • Project: The hut for life quietly with parakeet+dog+cat+fish
  • Location: Ooami-Shirasato city,Chiba,Japan
  • Photography: AKH+AKI
  • Function: house
  • Site area: 276.68㎡
  • Architectural area: 81.57㎡
  • 
Total floor area: 81.57㎡
  • Structure: wood
  • Year: 2013

(more…)

H House in Limassol, Cyprus by Constantinos Kalisperas Architectural Studio

Thursday, November 13th, 2014

Article source: Constantinos Kalisperas Architectural Studio

The proposal is situated in the rocky, hillside in the outer suburbs of Limassol, surrounded by the endless tranquility of the majestic area, with uninterrupted views towards the seaside.

Image Courtesy © Constantinos Kalisperas

Image Courtesy © Constantinos Kalisperas

  • Architects: Constantinos Kalisperas Architectural Studio
  • Project: H House
  • Location: Agia Paraskevi, Germasogeia, Limassol, Cyprus
  • Design Team: Constantinos KalisperasCostas Loucaides
  • Visualisation: Constantinos Kalisperas, Costas Loucaides

(more…)

DCS House in Ragusa, Italy by Giuseppe Gurrieri & Valentina Giampiccolo

Wednesday, November 12th, 2014

Article source: Giuseppe Gurrieri & Valentina Giampiccolo

The closely-knit urban fabric of the upper section of the oldest part of Ragusa has a clear 19th-century feel, with longitudinal streets running parallel at different levels, following the natural slope of the land and tied together by a criss-cross of steps.

Image Courtesy © Filippo Poli

Image Courtesy © Filippo Poli

  • Architects: Giuseppe Gurrieri & Valentina Giampiccolo
  • Project: DCS House
  • Location: Ragusa, Italy
  • Photography: Filippo Poli
  • Software used: Autocad
  • Client: Private
  • Team: Valentina Giampiccolo
  • Design Team: Valentina Occhipinti, Dario Gulino, Giulia Filetti
  • Contractor: Angelo Ferraro  (more…)

The house for astronomical observation in Chiba, Japan by tai_tai STUDIO

Tuesday, November 11th, 2014

Article source: tai_tai STUDIO

This is a house for astronomical observation.
A client family wanted the \” activity base\”. This space is for to gather their friends who is observed in astronomy, and who enjoy wine.

Image Courtesy © tai_tai STUDIO

Image Courtesy © tai_tai STUDIO

  • Architects: tai_tai STUDIO
  • Project: The house for astronomical observation
  • Location: Mobara city,Chiba,Japan
  • Architect Team: Hidekazu Wakabayashi, Akiko Wakabayashi
  • Site area: 490.5㎡
  • Architectural area: 135.35㎡
  • 
Total floor area: 171.㎡
  • Structure: reinforced concrete + wood
  • Year: 2010

(more…)

Liberberg House Addition by dat architecture

Tuesday, November 11th, 2014

Article source: dat architecture

This project is an addition to a typical suburban ranch house in an established wooded area.

The client requested to add a master suite to the house and provide more light and a better connection with the outside.

Image Courtesy © dat architecture

Image Courtesy © dat architecture

  • Architects: dat architecture
  • Project: Liberberg House Addition
  • Software used: Archicad

(more…)

Tomar Hill House in Portugal by Contaminar Arquitectos

Tuesday, November 11th, 2014

Article source: Contaminar Arquitectos

In-between the mountain landscape, we can discover the Tomar Hill House, designed by Contaminar Arquitectos. From the slope it is possible to contemplate the Castelo de Bode dam and all the magnificent surrounding landscape. A vast landscape marked by the tones of earth and pinewood.

Image Courtesy © Fernando Guerra FG+SG architecture photography

Image Courtesy © Fernando Guerra FG+SG architecture photography

  • Architects: Contaminar Arquitectos
  • Project: Tomar Hill House
  • Location: Portugal
  • Photography: Fernando Guerra FG+SG architecture photography
  • Contaminar Arquitectos: arch. Joel Esperança, arch. Ruben Vaz, designer Romeu Sousa
  • Collaboration: Frederico Louçano, Margarida Carrilho, Hugo Rainho
  • Typology: 4 rooms
  • Construction area: 211 m2
  • Dates: 2012 / 2013

(more…)

“House in Hanekita” in Okazaki, Japan by Katsutoshi Sasaki + Associates

Tuesday, November 11th, 2014

Article source: Katsutoshi Sasaki + Associates 

It is the plan for a double family home in a tranquil residential area. My interest is in how the connection between the individual residence and surrounding public area is reflected to the house plan. In this house’s case there was a park adjacent to the north border of the site, so I wanted to put emphasis on the relationship between the house and the park as an everyday playground for children as well as a borrowing landscape for the house. So I put the opening with sliding doors on the north face of the building to secure the continuity of the traffic line and the view, while setting up a wider entrance and level difference so that the residents can enjoy hanami (Cherry blossom viewing) in spring from the interior of the house. In addition, the exterior environment is gradually connected to the interior through buffering spaces of the earthen-floor entrance on the north and the private garden on the south. Two households are separated by the volume housing staircase room and storage between east and west, marked off flexibly by sliding doors set on the south side between two households. These doors are often opened during the daytime, making the entire floor a mobile playground where children can freely run around across the households.

Image Courtesy © Katsutoshi Sasaki + Associates

Image Courtesy © Katsutoshi Sasaki + Associates

  • Architects: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Project: House in Hanekita
  • Location: Okazaki, Aichi Japan
  • Structure company: Tatsumi Terado Structural Studio
  • Construction company: Maruhei construction Ltd
  • Site Area: 176.47m2
  • Built Area: 92.09m2
  • Total Floor Area: 149.05m2
  • Interior Materials: paint finish, Lauan plywood
  • Design time: November, 2012 – July, 2013

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy