Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Lounge’ Category

Tepoztlán Lounge in Morelos, México by Cadaval & Solà-Morales

Wednesday, August 24th, 2016

Article source: Cadaval & Solà-Morales

The bungalow is the first of a series of cabins to be built over a spectacular site in Tepoztlán, a small paradise located at about 50 km from Mexico City. The town has fantastic weather conditions, and a unique character built thru its pre-Hispanic origins that were followed by a colonial center that is still the heart of the village; its charm attracts the presence of intellectuals and thinkers to stay over the weekend, or for longer periods of time.

Image Courtesy © Diego Berruecos

Image Courtesy © Diego Berruecos

  • Architects: Cadaval & Solà-Morales (Eduardo Cadaval & Clara Solà-Morales)
  • Project: Tepoztlán Lounge
  • Location: Tepoztlán, Morelos, México
  • Photography: Sandra Pereznieto and Diego Berruecos
  • Collaborators: Manuel Tojal, Tomas Clara
  • Local Architect: Eugenio Eraña Lagos
  • Structural Engineering: Ricardo Camacho de la fuente
  • Área: 80sqm
  • Date:  2009
  • Construction: 2016

(more…)

RMIT Bundoora West Student Accommodation in Australia by Richard Middleton Architects (RMA)

Wednesday, June 8th, 2016

Article source: Richard Middleton Architects (RMA)

RMIT Bundoora features some great common areas with a resident lounge with TV, pool table, and table tennis; a gourmet kitchen with dining tables and chairs; two themed game zones: The Den and The Deck; learning spaces with project rooms and video conferencing; dedicated postgraduate club-style lounge area; and an outdoor terrace with BBQ.

Image Courtesy © Dianna Snape

Image Courtesy © Dianna Snape

  • Architects: Richard Middleton Architects (RMA)
  • Project: RMIT Bundoora West Student Accommodation
  • Location: McKimmies Road, Bundoora Victoria Australia 3083
  • PhotographyDianna Snape
  • Software Used: AutoCAD, Revit, Adobe Creative Suite
  • Client: Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT)
  • Project Manager: DCWC
  • Structural & Civil Engineer : Bonacci Group
  • Building Surveyor:  PLP
  • About the Building: 372 beds, 174 single bedroom apartments, 3 x 3 bedroom apartments, 45 x 4 bedroom apartments, 9 Disability Discrimination Act (DDA) compliant beds
  • Budget: $52.5 million (Australian dollars)
  • Start Date: February 2014
  • Completion Date: February 2016
    (more…)

V+ Lounge by the West Lake in Hangzhou, China by LYCS Architecture

Tuesday, March 1st, 2016

Article source: LYCS Architecture

The interior space of Hangzhou V+ Lounge, which serves as the famous brand’s third branch in China after Beijing and Chengdu, is designed together by Studio Waffles and LYCS Architecture. The project is located at the southwest corner of the crossroad of Dongpo Rd. and Pinghai Rd, which is also the most flourishing commercial zone nearby West Lake. Meanwhile, the site is less than one hundred meters away from the largest flagship store of Apple in Asia.It is this unique location of the project that initiated the inspiration of translating the water of West lake into a design concept. Curves, mirrors and different lights are adopted to support this concept, thus integrating diverse sensory experiences of underwater, water surface as well as over-water as a whole interior space.

Image Courtesy © Studio Waffles + LYCS Architecture

Image Courtesy © Studio Waffles + LYCS Architecture

  • Architects: LYCS Architecture
  • Project: V+ Lounge by the West Lake
  • Location:  Hangzhou, China
  • Photography: Studio Waffles ,LYCS Architecture
  • Design Team(Studio Waffles): Oscar Wang, Evan Wen, MI Anyu, Nissa Zhang
  • Design Team(LYCS Architecture): RUAN Hao, HE Yulou, LAI Zhenyu, ZHANG Qiuyan, WU Miao, XU Weizhuo, XU Jing, LUO Jingzhong
  • Interior Design: Studio Waffles + LYCS Architecture
  • Size: 2779 sqm
  • Project Date: 2015

(more…)

Job Lounge for Groninger Museum in Netherlands by STUDIO JOB

Wednesday, July 8th, 2015

Article source: STUDIO JOB

The lounge created by Studio Job for the Groninger Museum is a showpiece in itself.

The design duo of Job Smeets (1970) and Nynke Tynagel (1977) was inspired by 19th-century private clubs full of smoking gentlemen in top hats. These were once sophisticated bastions with thick-pile carpets on creaking wooden floors; chandeliers were suspended from richly decorated ceilings supported by solid pillars. The muffled silence was only broken by the calming spatter of the fountain at the entrance. It was an ivory tower for the elite – just as it was on the Titanic. It is not without reason that this world has vanished.

Image Courtesy © Robert Kot

Image Courtesy © Robert Kot

  • Architects: STUDIO JOB
  • Project: Job Lounge for Groninger Museum
  • Location: Groninger Museum, Groningen, Netherlands
  • Photography: Robert Kot, Peter Tahl
  • Architect Museum: Alessandro Mendini, Coop Himmelblau, Philippe Starck, Michéle de Lucchi
  • Design Job Lounge: Studio Job (Job Smeets & Nynke Tynagel)
  • Project Design Team: Job Smeets & Nynke Tynagel
  • Client: Groninger Museum (more…)

Privium ClubLounge Schiphol Airport Amsterdam in The Netherlands by M+R interior architecture

Wednesday, May 13th, 2015

Article source: M+R interior architecture

Frequent fliers to Amsterdam Airport Schiphol might already be familiar with the name of Privium and the benefits of membership, for the rest it can be defined as a “select way to travel” based on priority airport services, such as preferential parking, discounted valet parking, business class check-in, the preferential Privium-only route to a secure area beyond the customs checkpoint via a quick iris scan and now the much-awaited members-only lounge.

Image Courtesy © M+R interior architecture

Image Courtesy © M+R interior architecture

(more…)

Pumphouse Point in Tasmania, Australia by CUMULUS STUDIO

Friday, April 17th, 2015

Article source: CUMULUS STUDIO

The project involved the adaptive reuse of Pumphouse Point into a wilderness retreat. The existing heritage listed, art-deco style buildings – ‘The Pumphouse’ and ‘The Shorehouse’ – were constructed in the 1940s as part of Tasmania’s hydro electric scheme and are positioned within the Tasmanian Wilderness World Heritage Area. The two buildings had been unused for over twenty years before works began.

Image Courtesy © Adam Gibson, Stuart Gibson & Sharyn Cairns

Image Courtesy © Adam Gibson, Stuart Gibson & Sharyn Cairns

  • Architects: Cumulus Studio (Chris Roberts, Liz Walsh,Peter Walker, Todd Henderson)
  • Project: Pumphouse Point
  • Location: Lake St Clair Road, Lake St Clair, Tasmania, Australia 7140
  • Photography: Adam Gibson, Stuart Gibson &Sharyn Cairns
  • Area: Total 1,035m2
    • Shorehouse 418m2
    • Pumphouse 566m2
    • Care Takers 50m2
  • Civil: Gandy & Roberts Engineers
  • Hydraulic: Gandy & Roberts Engineers

(more…)

Fish & Game in New York by Michael Davis Architects + Interiors

Tuesday, March 31st, 2015

Article source: Michael Davis Architects + Interiors

Cuisine: The cuisine will represent a wholly American palate with its roots firmly planted in upstate New York – multicultural  , flavorful, simple, elegant, at times impromptu, seasonal, local, international. Inspiration will be drawn from all facets of the culinary team’s broad spectrum of experiences and tastes, with an emphasis on open fire roasting/cooking utilizing the two custom handcrafted wood burning fireplaces, one located in the main dining room and the other in the bar/lounge area.

Image Courtesy © NickWoodPhoto/Michael Davis Architects + Interiors

Image Courtesy © NickWoodPhoto/Michael Davis Architects + Interiors

  • Architects: Michael Davis Architects + Interiors
  • Project: Fish & Game
  • Location: 13 South 3rd Street. Hudson, NY 12534, USA
  • Photography: NickWoodPhoto/Michael Davis Architects + Interiors
  • Project Architect: Ronald J. Nemec
  • Chefs/Owners: Zakary Pelaccio
  • Partner: Patrick Milling Smith, producer & founding partner of Smuggler, a Film, TV, Commercial and Music Video production company representing a roster of award winning directors
  • Distinctions: Nominated for Outstanding Restaurant Design Award, 2015

(more…)

Koltsovo Airport in Ekaterinburg, Russia by Nefaresearch

Friday, August 22nd, 2014

Article source: Nefaresearch

When Boris Voskoboynikov and Nefaresearch architectural studio were commissioned to design the VIP-lounge of the Ekaterinburg airport, the management was so impressed with the sketches of architects, that the offer to execute the reconstruction of the departure hall came immediately.

Image Courtesy © Alexey Knyazev

Image Courtesy © Alexey Knyazev

  • Architects: Nefaresearch
  • Project: Koltsovo Airport
  • Location: Ekaterinburg, Russia
  • Photography: Alexey Knyazev
  • Design: Boris Voskoboinikov Architectural studio NEFARESEARCH
  • Authors: Chief Architect: Boris Voskoboynikov
  • Project Architects: Maria Akhremenkova, Dmitry Ovcharov, Elena Potemkina, Victor Kolupaev
  • Technical engineers: Nasonova Maria, Elena Mertsalova, Margarita Kornienko
  • Lighting designer: George Kelekhsaev
  • Project Management: Daria Turkina
  • Contractor: \”Uralbuilding\”
  • Furniture: PROOF, SMARIN, MOROSO, EDRA, EXTREMIS, VONDOM, supplier – PROGETTI STUDIO
  • Custom-made furniture: \”Furniture of the case\”
  • Supply of lamps for general lighting: “Trinova”; “VIART”
  • Corian Counters: “SMILE”
  • Flooring: concrete, granite, supplier – \”RomeRu\”
  • VIP-lounge area: 506 sq. m
  • Reconstruction of the departure lounge area: 6000 square meters. m
  • Project and realization: 2012 – 2014 period.

(more…)

SHUN SHOKU LOUNGE in Osaka, Japan BY Kengo Kuma & Associates

Friday, February 7th, 2014

Article source: Kengo Kuma & Associates

We piled up pieces of wooden panels to build the interior like topography. Various kinds of food-related items are laid out on this wooden ground. We expected that the chemistry would be just right for eating and the wooden stratum.

Layered configuration has also been designed for V&A at Dundee. This lounge is in a way like a nesting inside V&A.

Image Courtesy © Kengo Kuma & Associates

Jones in San Francisco, California by nottoscale

Wednesday, November 20th, 2013

Article source: nottoscale

Jones is a restaurant/lounge/club in the heart of downtownSan Franciscolocated in the historic Gaylord building on Geary and Jones. The space consists of a 5,000sf interior that opens up to a 7,000 sf patio that in turn is the roof of a 1 storey parking garage facingGeary Street. Based on a complex layout of existing columns and foundations the interior is arranged on different levels, creating spatial separations while maintaining the openness of the club. The interior space houses two large bars, a full kitchen in the back of house area, a dining area with a view of the patio, lounge areas throughout and a very unique large unisex bathroom.

Image Courtesy © BSK Photo

  • Architects: nottoscale
  • Project: Jones
  • Location: San Francisco, California
  • Photography: BSK Photo
  • Size: 5,000 sf interior build out, 7,000 sf exterior patio
  • Materials: Board Formed Concrete, Laser-Cut Steel Panels + Slats, Wood Slats
  • Completed: 2011
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy