Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Mall’ Category

Corporate headquarters of Post AG on Vienna’s in Austria by Schenker Salvi Weber Architekten ZT GmbH and feld72

Wednesday, May 16th, 2018

Article source: Schenker Salvi Weber Architekten ZT GmbH and feld72 

Schenker Salvi Weber and feld72 shape the new corporate headquarters of Post AG on Vienna’s Rochusmarkt. The building ensemble is a composition of the highest quality which not only skilfully combines old and new but also features contemporary interior architecture which is distinguished by the open communication areas in the offices and the design of the mall. The integration of the building into the urban context enables it to enter into dialogue with its surroundings.

Image Courtesy © Bengt Stiller

  • Architects: Schenker Salvi Weber Architekten ZT GmbH and feld72
  • Project: Corporate headquarters of Post AG on Vienna’s in Austria
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: Bengt Stiller
  • Client: Österreichische Post AG
  • Team Schenker Salvi Weber: Stefan Dobnig, Balthasar Freise, Sven Mayer-Schwieger, Martin Maidl, Alexandros Merkouris, Teresa de Miguel, Andreas Grasser, Thomas Morgner, Hans Reumann, Tiago Santana, Pia Schmidt, Katalin Toth, Maria Luisa de Villalonga, Eva Andrasova, Simona Masarova
  • Team feld72: Nicol Bolletta, Norbert Engelhardt, Christoph Frantes, Andreas Grasser, Astrid Jagersberger, Edoardo Nobili, Gerhard Oberhofer, Kayhan Önder, Wilhelm Scherübl, Wenzel Witt-Döring
  • Full Service General Contractors: ARGE HABAU Hoch- und Tiefbaugesellschaft m.b.H. and ÖSTU-STETTIN Hoch- und Tiefbau GmbH.
  • Structural Engineering: Gmeiner Haferl Bauingenieur
  • Building Physics & Acoustics: IBO – Österreichisches Institut für Bauen und Ökologie

(more…)

Aquatis | Aquarium-Vivarium in Lausanne, Switzerland by Richter Dahl Rocha & Partner Architects

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: Richter Dahl Rocha & Partner Architects 

Architectural Concept

Designed by the Richter Dahl Rocha & Associés Architects, the Aquatis complex is part of the Biopôle, a science-based science park in the north of Lausanne. The place is strategic, at the crossroads of the motorway bypass of the city with the new M2 line of the Lausanne metro, inaugurated in 2008. The set consists of a parking-relay on which are placed a hotel and the aquarium -vivarium City of fresh water, connected by a central mall that connects with the metro station «Lausanne-Vennes», and with the car park. Each building has its own identity, but contributes to the coherence of the whole.

Image Courtesy © Richter Dahl Rocha & Partner Architects

  • Architects: Richter Dahl Rocha & Partner Architects
  • Project: Aquatis | Aquarium-Vivarium
  • Location: Route de Berne 144-148, 1010, Lausanne, Switzerland
  • Ing.Civil/Structure | Aquarium | Parking: Ingeni Sa
  • Ing. Civil / Structure | Hotel | Parking: Daniel Willi SA
  • Ing.civil / Structure | Aquarium | Parking: ingeni sa
  • Ing. Civil / Structure | Hotel | Parking: daniel willi sa
  • Engineer Cvse: rational energies sa
  • Health Engineer: h. Schumacher sa
  • Etf Engineer: etf sa fragnière sa

(more…)

Gün+Partners Ankara Office in Turkey by Zemberek Design

Wednesday, January 3rd, 2018

Article source: Zemberek Design

The space, within the office, residence and mall complex, is designed as the patent-trademark office of a internationally recognized law firm.

A refined but dynamic approach that users to feel sense of belonging and comfort, is one of the main decisions affect the concept. Whilst the firm’s corporate and ordered structure refers a systematic plan analysis, the flexibility in common areas formed a base for the working dynamics that supports one another in the office itself.

Image Courtesy © Safak Emrence

  • Architects: Zemberek Design
  • Project: Gün+Partners Ankara Office
  • Location: Next Level, Ankara, Turkey
  • Photography: Safak Emrence
  • Design Team: Basak Emrence, Safak Emrence, Ece Ilgin Avci, Cansu Sezer, Pinar Sunbul
  • Client: Gün+Partners
  • Project Area: 320 m²
  • Design and Construction Year: October 2015-February 2016

(more…)

Apple Dubai Mall in UAE by Foster + Partners

Sunday, May 21st, 2017

Article source: Foster + Partners 

Apple Dubai Mall is reinventing the traditional introverted idea of mall-based retail as a more outward looking experience that engages with the spectacle of urban life. Its design is a highly innovative response to the culture and climate of the Emirates, while also demonstrating Apple’s pioneering ambition to create inspirational civic spaces for all.

Image Courtesy © Nigel Young

  • Architects: Foster + Partners
  • Project: Apple Dubai Mall
  • Location: Dubai, UAE
  • Photography: Nigel Young

(more…)

Home and Living Mall Ekkersrijt in Eindhoven, The Netherlands by VVKH Architecten

Thursday, April 27th, 2017

Article source: VVKH Architecten 

Home and Living Mall Ekkersrijt is located on the north of Eindhoven, directly at the highway A50. In 2013 the existing shopping mall (21.000 sq.mtrs) has been extensively renovated and expanded with 24.000 sqr.mtrs. 

Image Courtesy © René de Wit

  • Architects: VVKH Architecten
  • Project: Home and Living Mall Ekkersrijt
  • Location: Eindhoven, The Netherlands
  • Photography: René de Wit
  • Client: Altera Vastgoed N.V., Amstelveen
  • Developing contractor: Bouwbedrijf Pennings, Rosmalen
  • Commercial: CBRE, Houten
  • Engineering partners: ABT, Velp (construction); Ingenieusbureau Vogelvang, Apeldoorn (installations); Brink Groep, Son en Breugel (control); LMBS, Utrecht (rental)
  • Building period: renovation November 2009 – July 2011; new buildings September 2011 – march 2013

(more…)

Common Ground in Seoul, South Korea by URBANTAINER

Thursday, March 9th, 2017

Article source: URBANTAINER

Common Ground is the result of an experiment of revitalising unused land in the middle of the city. By applying prefab methods, e.g. producing modules in a factory, transporting them to the construction site and assembling them on-site, it was possible to reduce the construction time of the 5300 m2 building to five months.

In order to maximise the usage efficiency of the elongated rectangular shaped land, the architectural form is based on a center square connecting two buildings.

Image Courtesy © URBANTAINER

  • Architects: URBANTAINER
  • Project: Common Ground
  • Location: 17-1, Gwangjin-gu, Jayang-dong, Seoul and the 5 lands
  • Construction: Kolon Environmental Service Co., Ltd.
  • Structure Engineer: PAN Structural Engineering Inc.
  • Client: Kolon Industries
  • Structure Steel Frame Structure
  • Modular Construction: Yoochang
  • Landscape design:LIVESCAPE / Seungjong Yoo
  • Building Scope: 4F / B1F
  • Floor Area Ratio: 98.59%
  • Building To Land Ratio: 40.8%
  • Gross Floor Area: 5,060 sqm
  • Building Area: 2,094 sqm
  • Site Area: 5,132 sqm
  • Completion Date: 2015.04.10

 

(more…)

MyZeil in Frankfurt am Main, Germany by Studio Fuksas

Tuesday, March 7th, 2017

Article source: Studio Fuksas

The MyZeil Shopping Mall covers an area of 77,000 square meters, a structure that includes shops, leisure spaces, kids areas, restaurants, fitness center and parking.

The building is spread over 6 floors, the shopping area from level -1 to the third floor, while from the fourth floor, which serves as a square and meeting place, there are the fitness area and restaurants.

Image Courtesy © Karsten Monnerjahn

  • Architects: Studio Fuksas (Massimiliano and Doriana Fuksas)
  • Project: MyZeil
  • Location: Grosse Eschenheimer Strasse 10-14, Frankfurt am Main, Germany
  • Photography: Karsten Monnerjahn, Moreno Maggi and Gianmarco Chieregato
  • Client: PalaisQuartier GmBH & CO., KG
  • Structures: Knippers-Helbig Beratende Ingenieure, Stuttgart; Krebs und Kiefer Beratende Ingenieure für das Bauwesen GmbH, Darmstadt
  • Realization of the façade and covering: Waagner Biro Stahlbau AG, Wien
  • Cost: 135,000,000 Euros
  • Built surface: 77,000 sq.m.
  • Façade: 8,500 sq.m.
  • Cover: 13,000 sq.m.
  • Period: 2002-2009

(more…)

MOKO in Hong Kong by Aedas

Wednesday, November 9th, 2016

Article source: Aedas

Aedas gives the MOKO mall in Hong Kong a refreshed look

MOKO, situated at Mongkok East in Hong Kong is a focal node connecting the mass transit railway, bus terminal, pedestrian footbridge and a hotel. As part of a mixed-use development, this shopping mall was constructed decades ago. Aedas refurbished it to meet nowadays retail needs and injected new energy to the dense neighbourhood.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: MOKO
  • Location: Hong Kong
  • Director: Ed Lam
  • Client: Sun Hung Kai Real Estate Agency Limited
  • Gross floor area: 67,000 sq m (retail)
  • Completion year: 2015

(more…)

Shangri-La Ulaanbaatar Retail in Mongolia by Girimun

Sunday, October 9th, 2016

Article source: Girimun

A new iconic landmark in the landscape of Ulaan Bataar, Shangri-La Centre UB will define the new trends of shopping in Mongolia. Set to become the highest-end of retail centers in the Mongolian capital, its 30,000 sqm of shops and restaurants will integrate the new Shangri-la Hotel and the adjacent office and serviced apartment towers. The design uses stone and timber, warm and light tones to create a warm and bright welcoming environment for people to gather and shop.

Image Courtesy © Girimun

Image Courtesy © Girimun

 

  • Architects: Girimun
  • Project: Shangri-La Ulaanbaatar Retail
  • Location: Ulaanbaatar, Mongolia
  • Client: Shangri-La Group
  • Design: Girimun Ltd & Terry Farrell and Partners 2014
  • Size: 30,000 sqm
  • Opening: 2015

(more…)

Shenzhen Luohu Friendship Trading Centre in China by Aedas

Friday, September 16th, 2016

Article source: Aedas

Designed by Aedas, Shenzhen Luohu Friendship Trading Centre is a redevelopment of a current department store to be transfigured into a new skyscraper with a 7-storey retail podium at the heart of Luohu in Shenzhen, China. The design creates a vibrant and porous podium by staggering up various retail boxes in dynamic and organic forms in response to the bustling surroundings, delivering a new sustainable and iconic design for the city.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Shenzhen Luohu Friendship Trading Centre
  • Location: Shenzhen, China
  • Director: Wai Tang
  • Client: Shenzhen Friendship Trading Centre Co. Ltd
  • Gross floor area: 130,000 square metres
  • Completion year: 2020

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise