ArchShowcase

Archive for the ‘Mixed use’ Category

Fornebu S in Norway by AMB arkitekter

Thursday, March 26th, 2015

Article source: AMB arkitekter

Fornebu S is the latest contribution to Fornebulandet, a peninsula alongside Oslofjord, currently in the process of urban renewal. The centre’s strategic siting gives residents of Snarøya and Fornebu access to a much needed shopping precinct and meeting place. The main square provides an active connection to the centre and an important node for the orientation and gathering of people in the area. The square consists of restaurants, cafes and a cultural arena to magnify the bustling life of the area both during and after closing times.

Image Courtesy © AMB arkitekter

Image Courtesy © AMB arkitekter

  • Architects: AMB arkitekter
  • Project: Fornebu S
  • Location: Norway
  • Software used: ArchiCAD
  • BREEAM Awards Winner 2015 in two categories

(more…)

WATERMARK PLACE in LONDON, UK by Bauporte Design Entrances BV

Saturday, March 21st, 2015

Article source: Bauporte Design Entrances BV

Watermark Place is a mixed-use commercial development located on the north bank of the River Thames in London, UK.

Image Courtesy © Bauporte Design Entrances BV

Image Courtesy © Bauporte Design Entrances BV

  • Architects: Bauporte Design Entrances BV , Fletcher Priest Architects
  • Project: WATERMARK PLACE
  • Location: LONDON, UK
  • Client: CORE
  • Contractor: Sir Robert McAlpine
  • Entrance: Circular Full Vision Revolving Doors; model CFV 2800AY

(more…)

Song-chu Bending Band in Gyeonggi, Korea by L’EAU design Co., Ltd.

Friday, March 20th, 2015

Article source: L’EAU design Co., Ltd.

Self-mapping through topological setting
Songchu plantation does not have an unsure master plane yet except a worthwhile purpose. This land has to be prepared to be used for multi-purpose accordingly. In other words, it needs architectural structures that organize self-mapping through topological setting rather than a development that constructs a large building to be used for the only planned purpose.

Image Courtesy © Park Wan-soon

Image Courtesy © Park Wan-soon

  • Architects: L’EAU design Co., Ltd. , Kim Dong-jin (Hongik University)
  • Project: Song-chu Bending Band
  • Location: 419, Uldae-ri, Jangheung myeon, Yangju, Gyeonggi, Korea
  • Photography: Park Wan-soon
  • Design team: Lee Sang-hak , Park Ju-eun, Kim Tea-yeon, Baek So-won
  • Client: Song-chu farm land Co., Ltd.
  • Structure Engineer: SDM Structural Engineering
  • Site area: 8116㎡ (more…)

A mixed use building in Nancy, France by Anne DEMIANS

Thursday, March 19th, 2015

Article source: Anne DEMIANS

Nancy, A Modern City for Over Three Centuries

Throughout the various periods of its urban development, Nancy’s vision always preceded its architectural commissions. The city suburbs were initially attributed to the original castle town, and in the eighteenth century, a message of unity was asserted at the annexation of Lorraine to the Kingdom of France. And this was an opportunity to highlight the ducal power around an exceptional architecture (classified as a UNESCO World Heritage Site). At the beginning of the twentieth century, the architecture in Nancy successfully integrated the richness of the École de Nancy in its constructions, just as it was able to promote new ideas on building and construction in the footsteps of the architect and designer Jean Prouvé, who was also mayor of Nancy after the Liberation. This identity and legacy continues today with the reconquest of the riverbanks of the Meurthe: the city of the twenty-first century.

Image Courtesy © Jean-Pierre Porcher et AAD

Image Courtesy © Jean-Pierre Porcher et AAD

  • Architects: Anne DEMIANS
  • Project: A mixed use building
  • Location: Avenue du XXème Corps, Quai Sainte Catherine, Nancy
  • Photography: Jean-Pierre Porcher et AAD
  • Contractor / Contracting Authority: CIRMAD
  • Team: Philippe MONJARET, Project Director, Typhaine BLANCHET, Project Manager
  • BET TCE: Pertuy Construction
  • BET Facade: VP Green
  • Perspective: Typhaine BLANCHET
  • Surface Area: 10 200 m2 SHON.
  • Project: BBC – 20, HeE
  • Cost: 15 000 000 € HT

(more…)

Oceanhamnen in Helsingborg, Sweden by Kjellgren Kaminsky Architecture

Saturday, March 14th, 2015

Article source: Kjellgren Kaminsky Architecture

An innovative housing project with a focus on social sustainability, which is in the first phase of the new urban development, project H +, in Helsingborg. We won the project together with Riksbyggen in a land use competition. The winning proposal has aims to create an environment of diversity, innovation, and sustainability. Placed on the plot is a residential building, with several commercial premises on the ground floor, a lush courtyard and living environment. The building is designed to meet the passive house standard. The proposal is designed with brick facades, a natural and sustainable materials, sourced locally. The color and bricklaying are varied for each stairwell length, which provides a variation in expression.

Image Courtesy © Kjellgren Kaminsky Architecture

Image Courtesy © Kjellgren Kaminsky Architecture

  • Architects: Kjellgren Kaminsky Architecture
  • Project: Oceanhamnen
  • Location: Helsingborg, Sweden
  • Team: Joakim Kaminsky, Edouard Boisse, Raluca Constantinescu, Jake Woods
  • Client: City of Helsingborg
  • Sustainable: Wind energy, Solarcells, Green roofs, urban farming, passive house technology
  • Programme: Housing + mixed use in streetlevel ca 2760 sqm
  • Status: Land-use competition

(more…)

City of Paris approves MVRDV’s restructuring of 1970s superblock in Montparnasse

Saturday, March 7th, 2015

Article source: MVRDV

The City of Paris has given the green light to MVRDV’s ambitious plan for the restructuring of the mixed-use urban block Vandamme Nord at Gaîté-Montparnasse in the 14th arrondissement of Paris. The large building complex, built in the 1970s, comprises a shopping centre, offices, a public library, a hotel and an underground car park, all of which will be retrofitted so as to reintroduce the human scale to an urban environment largely characterized by wide boulevards and monolithic structures. In addition to the face-lift provided by a new facade, the accessibility and programmatic identity of each of these programs will be improved through a total internal reorganisation of the complex. The building’s restructuring also foresees extending the existing commercial spaces, creating new office space, a new kindergarten, an expanded library, a conference centre, as well as a number of social housing units.

Each programmatic component in the building gets its own distinct facade, Image Courtesy © MVRDV

Each programmatic component in the building gets its own distinct facade, Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: City of Paris approves MVRDV’s restructuring of 1970s superblock in Montparnasse
  • Location: Montparnasse, Paris, France

(more…)

Greenwich Gateway Pavilions in London, UK by Marks Barfield Architects

Saturday, March 7th, 2015

Article source: Marks Barfield Architects

Marks Barfield Architect’s Gateway Pavilions are the first completed project in Knight Dragon’s ambitious and evolving vision for the Greenwich Peninsula.  They mark a statement of intent, signalling the quality and character of the place they intend the Peninsula to become.

Image Courtesy © Marks Barfield Architects

Image Courtesy © Marks Barfield Architects

(more…)

Dalsein citizen’s Gymnasium in Daegu, South Korea by Javier Mosquera González

Tuesday, February 10th, 2015

Article source: Javier Mosquera González

Gymnasium = Gymnasion

In ancient Greece, the Gymnasium was used to practice exercise, as a public bath, as a center for studies and as a common place for philosophers. The main idea of this project is to create a meeting place for the  citizens. The building is configures into several exterior and interior areas where coexistence happens in a natural way. The project is divided into three parts, the first one, exterior, with a horizontal area ready to hold open air events. The second one defined as daily sports facilities, and the third one understood as the multipurpose gymnasium and spectators area, conceived as an area around the courts and directly linked to the park on the east side of the plot. The last part is the area with the common facilities such as dressing rooms, cafeteria and offices, all of them organized around those three main areas, ensuring the proper functioning of the building.

Image Courtesy © Javier Mosquera González

Image Courtesy © Javier Mosquera González

  • Architects: Javier Mosquera González
  • Project: Dalsein citizen’s Gymnasium
  • Location: Daegu, South Korea
  • Area: 4’435sqm
  • Budget: 10.000.000 $
  • Year: 2014
  • Client: DACC

(more…)

Tropism of Wild Flower in Seoul, Korea by Dongjin Kim / L’EAU design Co.,Ltd.

Saturday, February 7th, 2015

Article source: Dongjin Kim / L’EAU design Co.,Ltd.

A City is a community filled with diverse discrete entities and a silhouette appears by the creation of a standardized system for the mutual co-existence of all entities. It is the Architecture which forms their living environment within this unknown disorder among the city’s entities. Architecture is a multi-layered, three dimensional object within the Urban Eco-system. If the architecture is seized by the logic of economy and hardens to a solid object and cannot react flexibly to the variety of changes and the environmental stimulus, the flow of symbiosis forms within the biosphere will inevitably break naturally.

Image Courtesy © Park Wan-soon

Image Courtesy © Park Wan-soon

  • Architects: Dongjin Kim / L’EAU design Co.,Ltd.
  • Project: Tropism of Wild Flower
  • Location: 49-27, Cheongdam-dong, Gangnam-gu, Seoul, Korea
  • Photographer: Park Wan-soon
  • Site area: 202.20§³
  • Building Area: 99.03§³
  • GFA (Gross Floor Area): 598.05§³
  • Landscape Area: 14.30§³
  • Coverage ratio: 48.98%
  • Floor Area Ratio: 245.07%
  • Building Scope: B1, 6F
  • Material: Exposed concrete, Appointed metal
  • Construction: E-ECO Construction
  • Design Period: 2011 January ~ 2011 May
  • Construction Period: 2011 June ~ 2012 January

(more…)

La Brea Affordable Housing in West Hollywood, California by Patrick T I G H E Architecture

Saturday, February 7th, 2015

Article source: Patrick T I G H E Architecture 

The La Brea mixed-use affordable housing project for people living with disabilities is a 50,000 sq ft building for the City of West Hollywood. The building maximizes density while allowing for ample outdoor space. 32 apartments are arranged around a shared exterior courtyard. Parking is provided at grade and commercial space is present along La Brea Avenue. The Southwest corner is expressed as a beacon of activity and houses the circulation and other shared amenities for the residents.

Image Courtesy © Bran Arifin

Image Courtesy © Bran Arifin

  • Architects: Patrick T I G H E Architecture
  • Project: La Brea Affordable Housing
  • Location: West Hollywood, California, US
  • Photography: Art Gray Photography, Bran Arifin, Kervin Lau

(more…)

Canon: Productive All in one Large format printing
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: Get Value of color
SPAR International: March 30-Apr 2, 2015
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy