Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Mixed use’ Category

Central Saint Martins in London, UK by Stanton Williams Architects

Wednesday, April 11th, 2012

Article source: Stanton Williams Architects

To the north of King’s Cross and St Pancras International railway stations, 67-acres of derelict land are being transformed in what is one of Europe’s largest urban regeneration projects. The result will be a vibrant mixed-use quarter, at the physical and creative heart of which will be the new University of the Arts London campus, home of Central Saint Martins College of Arts and Design.

Image Courtesy Hufton+Crow

  • Architects: Stanton Williams Architects
  • Project: Central Saint Martins
  • Location: Granary Building, 1 Granary Square, London, N1C 4AA
  • Project Value: £200M (based on cost of land, building, fit-out and expansion incl. third floor)
  • Construction Start date: January 2008
  • Completion Date: April 2011
  • Date of Occupation: August 2011
  • Construction phase: January 2008 – August 2011 (Incl. fit-out)
  • Student arrival: 3rd October 2011
  • Gross Internal Area: approx. 40,000m2

(more…)

The Hangar in Eindhoven, The Netherlands by diederendirrix architects

Wednesday, April 11th, 2012

Article source: diederendirrix architects 

In the centre of Meerrijk, a Vinex-district in Eindhoven, a typical airplane hangar plus several other buildings, form a valuable piece of industrial heritage which keep the memory of the former Welschap airport alive. Redevelopment plus expansion into a complex for recreational and educational functions has transformed the hangar into a vital cultural centre for the district.

Exterior View (Images Courtesy Arthur Bagen)

  • Architect: diederendirrix architects 
  • Name of Project: The Hangar
  • Location: Eindhoven, The Netherlands
  • Area: 8.600 m2
  • Realized: March 2009
  • Photographs: Arthur Bagen

(more…)

CII in Los Angeles, California by Koning Eizenberg Architecture (designed using Revit and SketchUp)

Friday, April 6th, 2012

Article source: Koning Eizenberg Architecture

This 47,000 sq. ft. project entails the adaptive reuse and creative rehabilitation of two lightindustrial warehouse buildings in a gritty inner-city Los Angeles neighborhood. On a tight budget, the design deinstitutionalizes the sensitive social functions of the organization, through a combination of innovative organizational planning and the limited insertion of simple (but creative) new architectural systems within the renovated existing building shell. The program includes a preschool, individual therapy rooms, administrative offices, and large multipurpose spaces for community programs.

Main Lobby (Images Courtesy Eric Staudenmaier)

  • Architect: Koning Eizenberg Architecture
  • Name of Project: CII – Children’s Institute Inc.
  • Location: Los Angeles, California
  • Program: 47,000 sq. ft.
  • Client: Children’s Institute, Inc.
  • Photographs: Eric Staudenmaier
  • Completed: April 2010
  • Awards: 2011 Contract Interiors; 2011 AIA National Honor Awards; 2011 Novogradac Award
  • Software used: Revit and SketchUp

(more…)

Hancock Lofts in West Hollywood, California by Koning Eizenberg Architecture (designed using Revit and SketchUp)

Friday, April 6th, 2012

Article source: Koning Eizenberg Architecture

A developer/architect team was selected by the City of West Hollywood to develop a city owned site, address a shortage of parking, and flush out a program for housing and retail space through a community process. The design’s non-conventional approach leverages the irregular, sloping lot to reinforce street life as well as create an unexpected roof top open space. Public parking is located underground while residential parking loops up and over street level housing to place an active use along the side street. Architectural expression is rooted in sustainable strategies. All units are cross ventilated and sliding wood screens are used to shade boulevard flats and moderate the level of engagement with the busy street below.

Exterior View (Images Courtesy Eric Staudenmaier)

  • Architect: Koning Eizenberg Architecture
  • Name of Project: Hancock Lofts
  • Location: West Hollywood, California
  • Program: 38 units, 31 condominiums, 7 affordable studios, 11,600 sq. ft. of retail space, 156 public parking spaces and 61 residential parking spaces
  • Client: CIM Group
  • Completed: 2009
  • Photographs: Eric Staudenmaier
  • Awards: 2005 Westside Prize; 2009 ID Merit Award; 2010 Woodworks Award; 2010 RA Merit Award; 2010 AIACC Merit Award; 2011 AIA Housing Award
  • Software used: Revit and SketchUp

(more…)

World of chlorophyll in New York by IAMZ Design studio

Friday, April 6th, 2012

Article source: IAMZ Design studio

About Project:

Is an idea for a conceptual skyscraper containing the form of residential units in the near future.

The main idea:

Is that the units take the form of leaves, stems mainly from the column , based upon all residential units.This makes the building mimics nature, and in conformity with it also makes it easy configuration.

Environmental use in the project:

Natural ventilation .. Penetration of sunlight through the units .. And the creation of indirect lighting .. The use of transplanted bishop.

Rendering

  • Architect: Ahmed Elseyofi
  • Name of Project: World of chlorophyll
  • Location: New York
  • Designer: IAMZ Design studio
  • Classification Project: Conceptual – Not Applicable
  • Plot Size: 3000 square meters
  • The function of the project: Commercial – Residential – administrative – Hotel – Entertainment

(more…)

Sport Complex and Swimming Center in La Florida, Spain by NAOS Architecture

Tuesday, April 3rd, 2012

Article source: NAOS Architecture

The location of the Sport Complex and Swimming Center in La Florida, Vigo, was a challenge because it was in a empty space of a built block, with a very high slope. So, the superior level stayed and the building was constructed below this level and it develops the functional program semi-buried. Therefore, on top of the building, was projected a public square and the slope of the terrain.

Images Courtesy of Héctor Santos-Díez

  • ARCHITECT: NAOS ARCHITECTURE (SANTIAGO GONZÁLEZ & MIGUEL PORRAS, ARCHITECTS)
  • PROJECT NAME: SPORT COMPLEX AND SWIMMING CENTER IN LA FLORIDA, VIGO
  • LOCATION: VIGO, SPAIN
  • COMPLETION DATE: 2010
  • PHOTOGRAPHER: HÉCTOR SANTOS-DIEZ, MÀIS QUE AUGA
  • SITE AREA (FLOOR AREA): 4.689 m²
  • CONSTRUCTION AREA: 4.742 m²
  • ESTRUCTURAL ENGINEERING: E3 ARQUITECTOS
  • INSTALLATIONS ENGINEERING: DAVISA INGENIERÍA
  • Software used: AUTOCAD and 3DMAX

(more…)

MVRDV Glass Farm in Schijndel, Netherlands by MVRDV

Friday, March 30th, 2012

Article source: MVRDV

Construction start of MVRDV Glass Farm, Schijndel, Netherlands

In 1944 the small Brabant town of Schijndel which is the birthplace of Winy Maas suffered from Operation Market Garden bombings resulting in an oversized market square. In 1980 the then 20 year old Winy Maas urged the mayor to fill in the gap. Today Rembrand developers, the town of Schijndel and MVRDV start construction on the Glass Farm, a multifunctional building in the village square. The building with a total surface area of 1600m2 will contain shops, restaurants, offices and a wellness centre. The exterior is printed glass with the motive of a typical local farm; 1,6 times larger than life. Construction will be completed in December 2012.

Night View (Images Courtesy MVRDV)

  • Architect: MVRDV
  • Name of project: MVRDV Glass Farm
  • Location: Schijndel, Netherlands

(more…)

Louis Vuitton New York Offices and Showroom in New York by ikon.5 architects

Friday, March 30th, 2012

Article source: ikon.5 architects

The offices of Louis Vuitton is an interior renovation of the eighth and ninth floor of the flagship store at 1 East 57th Street New York, New York. The design incorporates a neutral and minimal palette inspired by the colors, textures and patterns of the Vuitton design tradition. The bright white surfaces of the walls and ceiling and interior glass partitions assist in harvesting light from the perimeter offices and delivering it to the center workstations. Luxurious wood floors are used in the showroom to convey a warm rich experience that is both modern and timeless.

Interior View

  • Architect: ikon.5 architects
  • Name of Project: Louis Vuitton New York Offices and Showroom
  • Location: New York, NY
  • Completion: 2009
  • Area: 15,000 SF Renovation
  • Uses: Marketing offices , Conference rooms, Public relations, Showroom and Product storage
  • Software used: AutoCad 2008

(more…)

Baroque Court Apartments in Ljubljana, Slovenia by OFIS arhitekti d.o.o.

Wednesday, March 28th, 2012

Article source: OFIS arhitekti d.o.o.

This project involves the renovation of three Baroque block houses with an enclosed internal court in the old city center next to the City Hall, opposite the Robba Fountain and close to Plecnik’s three bridges.

Existing condition: All three courtside block are owned by Publishing Company. The ground floor is used as bookshop and the spaces above on the first floor were used for offices and last adapted in the early eighties. The internal court was rebuilt as a closed, semi glazed service space used for the building’s main air conditioning devices.

Image Courtesy Tomaz Gregoric, Jan Celeda

  • Architects: OFIS arhitekti d.o.o.
  • Project: Baroque Court Apartments
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Type:  Residential apartments
  • Client:  DZS d.d
  • Site Area:  692 m2
  • Bldg. Area:  692 m2
  • Gross Floor Area: 2.420 m2
  • Coverage Ratio: 0,38
  • Gross Floor Ratio: 3,50

(more…)

Dutch Embassy in Amman, Jordan by Rudy Uytenhaak Architectenbureau bv

Tuesday, March 27th, 2012

Article source: Rudy Uytenhaak Architectenbureau bv

Amman is a fast-growing city entirely made up of buildings in local natural stone: not only the well-off neighbourhoods but also poorer districts, and not only homes but also offices, hotels, museums and shops.

The Dutch embassy project concerns the renovation of an understated villa within a walled garden. The building was renovated because it was too small, and not earthquake-proof. Hospitality in combination with security formed the essence of the design brief. The entrances and the various consulate functions are situated on the ground floor in the original building layer, while a separate new structure above this houses the public section of the embassy. The building as a whole is given a unified character by a light-filtering portico made of local Jerusalem Stone.

Exterior View (Images Courtesy Pieter Kers)

  • Architect: Rudy Uytenhaak Architectenbureau bv
  • Name of Project: Dutch Embassy in Amman, Jordan
  • Location: Amman, Jordan
  • Images: Pieter Kers for Rudy Uytenhaak Architectenbureau, april 2010

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy