Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Parking’ Category

Israels Plads Square in Copenhagen, Denmark by COBE

Sunday, October 22nd, 2017

Article source: COBE

The history of Israels Plads (Israel’s Square) reflects the history of Copenhagen’s transformation. This central plaza was once where the city ended in a ring of protective fortifications. As the city gradually extended, the plaza became a vibrant market square – until the 1950’s, when it was turned into a lifeless carpark. The idea with the new Israels Plads is to celebrate the significance and the history of of the site and revitalize it, turning it into a vibrant, diverse plaza for all kinds of people and activities. The surface of the new plaza is elevated above the existing street level – like a new urban carpet. It hovers over the many cars that used to dominate Israels Plads and are now placed in the basement. The cars are literally swept under the new urban carpet. The plaza is programmed as a diverse public space for leisure, culture, activity, and public events. In addition, the new plaza has opened up to the historical landscape next door, H.C. Ørstedparken. A few of the large trees and water elements from the park continue into the plaza, creating a transition between city and nature.

Image Courtesy © Rasmus Hjortshøj – COAST

 

  • Architects: COBE ( Sweco Architects )
  • Project: Israels Plads Square
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Rasmus Hjortshøj – COAST
  • Client: City of Copenhagen
  • Engineer: Niras
  • Contractor: Barslev
  • Artistic decorations: Professor Morten Stræde
  • Size: 12,500 m2

(more…)

Stones Gambling Hall in Citrus Heights, California by CCS ARCHITECTURE

Sunday, October 22nd, 2017

Article source: CCS ARCHITECTURE

Stones is a 25,450 square foot gambling hall, restaurant, and bar – in essence a boutique casino.  The building is an expansion and total renovation of a former Salvation Army warehouse that had been vacant for years, and is the first project of this kind to combine and relocate two existing card room licenses under one roof. Citrus Heights is a small city sixteen miles east of Sacramento – within California’s Central Valley.

Image Courtesy © Paul Dyer

  • Architects: CCS ARCHITECTURE
  • Project: Stones Gambling Hall
  • Location: 6508/6510 Antelope Road in the Antelope Crossing Shopping District, Citrus Heights, CA 95621, USA
  • Photography: Paul Dyer
  • Owner: The Monarch Group
  • Design Principal: Cass Calder Smith
  • Project Architect: Andre Krause
  • Interior Design Director: Barbara Turpin-Vickroy
  • Project Manager: Bryan Southwick
  • Designers: Eric Olson, Nathan Reed
  • Structural Engineer: Yadegar Associates, San Francisco CA

(more…)

AZ SINT-LUCAS CAR PARK in Ghent, Belgium by ABSCIS ARCHITECTEN

Friday, October 20th, 2017

Article source: ABSCIS ARCHITECTEN 

From Ghent’s ring road the first sight of the hospital AZ Sint-Lucas one gets is the multi-storey car park. For this reason the design devotes a lot of attention to the atmosphere and appearance of the site. The project zone is split into two parts, with the high capacity car park distributed over two buildings. This creation of two smaller buildings is effective within the spatial context and the granular size of the hospital campus, and creates a visual axis leading to the hospital.

Image Courtesy © ABSCIS ARCHITECTEN

  • Architects: ABSCIS ARCHITECTEN
  • Project: AZ SINT-LUCAS CAR PARK
  • Location: Groenebriel 1 9000, Ghent, Belgium
  • Software used: Autocad
  • Client: Vzw AZ Sint-Lucas & Volkskliniek
  • Design Team: 
    • Vereniging van Studiebureaus: Abscis – Technum
  • Cost: € 12 020 000 excl. VAT and fees
  • Gross Area (M2): 40 223 m²
  • Study: 2012 – 2013
  • Realisation: 2013 – 2015

(more…)

Post Office Site Conversion in Aalst, Belgium by ABSCIS ARCHITECTEN

Wednesday, October 11th, 2017

Article source: ABSCIS ARCHITECTEN

The former post office site in Aalst was a mixture of industrial buildings of the former ‘Filature du Canal’. The “Filatures& Urban Fabric(s): Masterplan stationsomgeving Aalst” masterplan, designed by the Christian Kieckens Architects, started from a site conversion, whilst keeping the main building of the former mill in the Manchester building along the Vaartstraat. The modifications to this building have been kept to a minimum because of organisational and programmatic interpretation, which corresponds with the scale of the building. The facades have been cleaned and re-pointed and equipped with new outside joinery work after its historical model. The building has been renovated on the inside also, in order for it to comply with current regulations, without however interfering with the warehouse’s authenticity.

Image Courtesy © Cafeine

  • Architects: ABSCIS ARCHITECTEN
  • Project: Post Office Site Conversion
  • Location: Aalst, Belgium
  • Photography: Cafeine
  • Client: nv Postsite Aalst
  • Design Team: Vereniging van Studiebureaus
  • Cost: € 35.240.000 excluding VAT and fees
  • Gross Area (M2): 31.000 m2 overground offices and 12.000m² underground car park
  • Realization: 2009-2012

(more…)

New Parking Garage At The Rigshospitalet in Copenhagen, Denmark by 3XN

Tuesday, October 10th, 2017

Article source: 3XN 

A new sculptural parking garage

With its distinctive façade and lighting, the new parking garage for Rigshospitalet, Denmark’s leading hospital, is perceived as a vibrant building sculpture both day and night. Situated on the border between one of Copenhagen’s bigger recreational parks, Fælledparken, and the hospital, 3XN has designed a new parking garage as is an interesting element for patients, staff and passersby.

Image Courtesy © Adam Mørk

  • Architects: 3XN
  • Project: New Parking Garage At The Rigshospitalet
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Adam Mørk
  • Client: Rigshospitalet

(more…)

Lab City CentraleSupélec in Gif-sur-Yvette, France by OMA

Monday, October 9th, 2017

Article source: OMA 

In an era of privatization, cities are facing a major challenge: investment in the public domain depends increasingly on the private sector. As a result of this reframing of the collective agreement, the role of architecture is often reduced to the visual impact of its shape and surface rather than contributing to a new educational, social and civic dimension. The competition launched by the Ecole Centrale Paris for the design of a new engineering school has become the perfect opportunity to explore ways to answer this demanding challenge.

Image Courtesy © Vitor Oliveira

  • Architects: OMA
  • Project: Lab City CentraleSupélec
  • Location: Plateau de Saclay – Gif-sur-Yvette, France
  • Photography: Vitor Oliveira
  • Partner in Charge: Ellen van Loon, Rem Koolhaas
  • Program: Education, Total 48700 m2, including 9000 m2 offices, 2500 m2 restaurant, 1500 m2 library and 10 500 m2 parking space
  • ESQ Phase
    • Project leaders: Clément Blanchet, Edouard Pervès
    • Project team: Fred Awty, Felicity Cardoso, Maria Aller Rey, Gabriella Bandeira, Eugenio Cardoso, Alban Denic, Cristina Martin de Juan, Pedro Pitarch Alonso, Ana Rubin, Saul Smeding, Alicia Casals, Phil Handley, Helena Hiriart, Li Huang, Didzis Jaunzems, Sang Woo Kim, Ida Stople, Pierre-Jean Le Maitre

(more…)

Condolette Pixel Sathorn in Bangkok, Thailand by FOS [Foundry of Space]

Friday, October 6th, 2017

Article source: FOS [Foundry of Space]

Conceptualised by the character of its setting and the need for more green areas in today’s urban living, Condolette Pixel Sathorn is the result of the harmonisation between urban lifestyle and secluded green environment albeit it is located in the heart of Sathorn, Bangkok’s most vibrant CBD.

Image Courtesy © Teerawat Winyarat

  • Architects: FOS [Foundry of Space]
  • Project: Condolette Pixel Sathorn
  • Location: Bangkok, Thailand
  • Photography: Teerawat Winyarat
  • Client: Pruksa Real Estate PCL.
  • Design Team: Makakrai Jay Suthadarat, Rinchai Chaivaraporn, Widsara Suthadarat, Singha Ounsakul,  Pakhon Promtha
  • Structural Engineer: Pruksa Real Estate PCL.
  • Mechanical Engineer: Mitr Consultants
  • Site Area: 5,000 sqm.
  • Gross Floor Area: 18,000 sqm.
  • Year: 2015

(more…)

Valley in Amsterdam, The Netherlands by MVRDV

Thursday, September 28th, 2017

Article source: MVRDV 

In twenty years, the Zuidas area of Amsterdam has developed into the Netherlands main international business centre, which resulted in a reduced focus on residential interests. The development of Valley is part of the city’s ambition to correct this by transforming the area into a more liveable and complete urban quarter, welcoming large amounts of residents and additional public facilities to the area over the next decade.

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: Valley
  • Location: Amsterdam, The Netherlands

(more…)

Otomatik Parking Project in Alsancak, Turkey by BRN Architects

Monday, September 11th, 2017

Article source: BRN Architects

Izmır metropolitan minucipality have made a planning with the aim of a modern autopark Project work meeting the need of autopark of Alsancak and its environment in the area of 938 m2 situated across the Alsancak Hocazade Mosque on the Sair Esref Street.The full automatical autopark Project to be manufactured in a parcel belonging to Izmir metropolitan minucipality will be the highest and all steel building of Izmir with 11 variable heights on floor plain. The storing of the automobiles with automationed lifting systems in building. The all area of parking lot for 380 vehicles will be manufactured suitable to the paking of the vehicles of the handicapped.

Image Courtesy © BRN Architects

  • Architects: BRN Architects
  • Project: Otomatik Parking Project
  • Location: Alsancak, Turkey
  • Client: İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • Main employer: Izmir Metropolitan Minucipality
  • Employerer: Automatic Autopark A.Ş. Parkolay Istanbul
  • Date: 2012, September

(more…)

Nieuw Bergen in Eindhoven, The Netherlands by MVRDV

Wednesday, August 16th, 2017

Article source: MVRDV

Nieuw Bergen is set to become a unique part of the city centre of Eindhoven and combines the values of renovated and transformed buildings with new constructions. The urban strategy applied here is based on the knowledge and innovation necessary for establishing a sustainable, pleasant and dynamic living environment for future residents. The design approach echoes Eindhoven’s status as a city of technology, design and knowledge. Nieuw Bergen will get a hyper-modern feel and continues the informal character of the Bergen neighbourhood.

The area around Deken van Someren Street is set to become sustainable and high quality residences, Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: Nieuw Bergen
  • Location: Eindhoven, The Netherlands
  • Client: SDK Vastgoed (VolkerWessels)
  • Size and Programme: Mixed-use, 28,700m2 with 242 apartments (sale and rental), 1,700 m2 commercial units, 270m2 Urban farming and underground parking
  • Design: MVRDV – Winy Maas, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries
  • Design Team: Jacob van Rijs, Frans de Witte with Fedor Bron, Mick van Gemert, Mark van den Ouden, Ronald Kam and Daniele Zonta
  • Visualization: Antonio Luca Coco, Kirill Emelianov, Tomaso Maschietti, Massimiliano Marzoli and Davide Calabro

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise