Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Pavilion’ Category

Pavilion in Mumbai, India by Abraham John Architects

Sunday, July 24th, 2016

Article source: Abraham John Architects

The Pavilion was built on an existing underground water tank that dictated the foot print of the structure. Glass became the primary material for construction as the Pavilion was sited amidst lush tropical greenery. Glass not only formed the walls but also the roof in the form of a strategically placed skylight opening up to the view of a large jackfruit tree above blurring the boundaries between the inside and the outside.

Image Courtesy © Abraham John Architects

Image Courtesy © Abraham John Architects

  • Architects: Abraham John Architects
  • Project: Pavilion
  • Location: Mumbai, India
  • Software used: Revit
  • Team: Abraham John, Alan Abraham, Anca Florescu, Niranjan Fulsundar, Prachi Donde, Neha Gupta
  • Scale: 350 sft
  • Year: 2015
  • Status: Completed

(more…)

Evergreen campus reception pavilion in Montrouge, France by Arte Charpentier Architectes

Sunday, July 24th, 2016

Article source: v2com

Arte Charpentier Architectes designed an innovative and challenging structure for the entry to the Evergreen campus.

Right at Paris’ doorstep, the Evergreen Campus hosts the Crédit Agricole’s head office. Multiple corporate entities share this space; the entire campus revolves around a central park that acts as its green lung.

Image Courtesy © Augusto Da Silva

Image Courtesy © Augusto Da Silva

  • Architects: Arte Charpentier Architectes
  • Project: Evergreen campus reception pavilion
  • Location: Montrouge, France
  • Photography: LK Photographe, Augusto Da Silva
  • Project manager/Promoter: Crédit Agricole Immobilier Entreprise
  • ASC : Setec Bâtiment
  • Electrical Engineering: Square
  • Assistant Project Manager on Environmental and energy issues: Green Affair
  • Structure: Terrell International
  • Facades: CEEF
  • Acoustics: Lamoureux Acoustique
  • Economist: AE75
  • Contract Management: Groupement SETEC Bâtiment (mandated) and Builders & Partners
  • Illustration: A. Zuga SARL
  • Delivery date: 2015

(more…)

Refurbishment of the Pavilion Dufour Château De Versailles in France by Dominique Perrault Architecte

Sunday, July 10th, 2016

Article source: Dominique Perrault Architecte

The redevelopment of the Pavilion Dufour and the Old Wing creates two new public spaces in the Château de Versailles. The old administrative offices have now made way for a new reception area between the Cour Royale (Royal Courtyard) and the Cour des Princes (Princes’ Courtyard), as well as a large staircase leading to the gardens. Visitors to the Palace are invited to follow a loop, just like in most of the world’s greatest museums.

Image Courtesy © Dominique Perrault Architecture /Adagp

Image Courtesy © Dominique Perrault Architecture /Adagp

  • Architects: Dominique Perrault Architecte
  • Project: Refurbishment of the Pavilion Dufour Château De Versailles
  • Location: Château de Versailles, Versailles, France
  • Photography: Dominique Perrault Architecture /Adagp, Didier Ghislain/Dominique Perrault Architecture  /Adagp, André Morin/Dominique Perrault Architecture /Adagp, Christian Milet / Château de Versailles, Patrick Tourneboeuf / Tendance Floue / Oppic
  • Client: Opérateur du patrimoine et des Projets Immobiliers de la Culture (OPPIC) – Etablissement Public du Château, du musée et du domaine national de Versailles
  • Artistic direction, chandeliers and furniture design: Gaëlle Lauriot-Prévost Design
  • Civil engineering: Khephren Ingénierie S.A.
  • MEP: INEX SAS Ingénierie
  • Acoustics and lighting: Jean-Paul Lamoureux
  • Security / ADA: AADT / Folacci
  • Ergonmist: Thomas Vallette FCBA
  • Economist: RPO
  • Area: 3000 m²
  • Completion: Summer 2016

(more…)

Heterojunctional Pavilion in Gyeonggi Province, Korea by URBAN PROJECT ARCHITECTURE & DESIGN STUDIO

Tuesday, July 5th, 2016

Article source: URBAN PROJECT ARCHITECTURE & DESIGN STUDIO

This project considers the Gaon Lake Park in which the building is located as a significant contextual reference. The large park is sitting in the middle of a huge neighborhood with apartment complexes, two hours from Seoul metropolitan area. This unique type of construction is typical of Korean urban development—building and selling thousands of housing units at one time. Although this type of development contains potential negative side effects for the future, the landscape is more positively designed than the apartment complexes in preserving the natural wetland which is left as the original entity in the park.

Image Courtesy © Kyungsub Shin

Image Courtesy © Kyungsub Shin

  • Architects: URBAN PROJECT ARCHITECTURE & DESIGN STUDIO
  • Project: Heterojunctional Pavilion
  • Location: Paju, Gyeonggi Province, Korea
  • Photography: Kyungsub Shin
  • Product for Exterior Finish: Rheinzink
  • Size: 450m²
  • Year of Completion: 2012

(more…)

ST JOHN’S PARK PAVILION in New York by ON-A

Thursday, June 30th, 2016

Article source: ON-A

The development of a prototype as a pavilion in one of the parks in the district of Manhattan, is stimulated in a practical exercise exploring parametric structures that expand the vision of the possibilities offered by the implementation of this technology. This time the project is a public space that with his centrality and disuse, try to revalue this urban void not only with the presence of the pavilion. The global proposal includes urban furniture and pavements to emphasize the radial nature and geometry of the place. Also the pavilion responds to a three-dimensional mesh that is coded to coordinates and main axes where are sets the diamond geometry and the scale of the openings deployed as a protective surface taking as reference the formal structure of deployé.

Image Courtesy © ON-A

Image Courtesy © ON-A

  • Architects: ON-A
  • Project: ST JOHN’S PARK PAVILION
  • Location: New York, USA
  • Creative director: Jordi Fernández, Eduardo Gutiérrez
  • Executive director: Jordi Fernández
  • Team: Luka Kreze, Marc Canut, Nicolás Millán and Georgina Morales
  • Program: Ephemeral
  • Area: 200 m2
  • Year: 2016

(more…)

The Solar Energetic Pavilion by jantzen studio

Tuesday, June 21st, 2016

Article source: jantzen studio

The Solar Energetic Pavilion is a proposal for a large public art sculpture made of steel tubes, and fifteen large solar cell arrays in the shape of four-foot diameter disks. The eight foot three and a half inch diameter steel tubes are all bent into six-foot radius curves, and connected together to form the main body of the sculpture. Each of the curved sections of tubing are placed together end to end and rotated to various degrees relative to one another, before they are fixed into longer curved sections. These long sections are then attached with bolts at their intersections, in order to form the abstract curvaceous shape of the pavilion. Fifteen of the long curved sections of tubes are terminated into a vertical position above the rest of the structure, where the solar arrays are mounted. Each of the fifteen solar arrays are also connected at their bases to sun tracking motors so the disk shaped solar cells can follow the sun throughout the day. The electricity generated from the sun through the solar cell arrays is used to light the pavilion at night, with the excess electricity used by the community in which the structure is installed. The conceptual design of the Solar Energetic Pavilion originates from a symbolic visualization of energy patterns associated with the conversion of light energy into electrical energy. It also refers to a large plant with leaves that convert sunlight for use by the plant through the process of photosynthesis.

Image Courtesy © jantzen studio

Image Courtesy © jantzen studio

(more…)

The TrueTalker trigger – pavilion in Amsterdam, Netherlands by Studioninedots

Saturday, June 11th, 2016

Article source: Studioninedots

FabCity pavilion designed around a campfire to welcome and encourage storytellers.

This spring, the city of Amsterdam is host to the European Union. On the Marineterrein politicians discuss and decide on Europe’s future, under bright artificial light, with cameras and microphones registering each and every word.

Image Courtesy © Peter Cuypers

Image Courtesy © Peter Cuypers

  • Architects: Studioninedots
  • Project: The TrueTalker trigger – pavilion
  • Location: FabCity, Java Island, Amsterdam
  • Photography: Peter Cuypers
  • Commissioner: joint project
  • Design team: Studioninedots
  • Partners: StoneCycling, SBB Smit’s Bouwbedrijf B.V., IC Netherlands B.V., St. Joris Keramische Industrie, Saint-Gobain Weber Beamix B.V., Amsterdam Academy of Architecture, FabCity
  • On show: Until 26 June 2016

(more…)

Spring Pavilion in Beijing, China by LATITUDE

Saturday, May 28th, 2016

Article source: LATITUDE

LATITUDE was commissioned by Beijing Financial Street Mall in collaboration with Better Homes And Gardens magazine to design a pavilion capable of holding outdoor spring-themed cultural activities.

Image Courtesy © LATITUDE, Better Homes and Gardens

Image Courtesy © LATITUDE, Better Homes and Gardens

  • Architects: LATITUDE
  • Project: Spring Pavilion
  • Location: Beijing, China
  • Photography: LATITUDE, Better Homes and Gardens
  • Client: Beijing Financial Street Mall
  • Principal Architect: Manuel N. Zornoza
  • Team: Andrea Ramos Rodriguez, Zhang Wen
  • Budget: 35,000€
  • Year: 2016

(more…)

The Picnic Pavilion by Jantzen studio

Wednesday, May 18th, 2016

Article source:  Jantzen studio

The Picnic Pavilion is a functional art structure designed to provide a very special place in which to have a picnic. It is made of sustainable grown painted wood and is approximately 12 feet wide, 12 feet long, and 14 feet tall. Its shape was derived from multiplying and shifting five entryway silhouettes from each of the four entryways, up into vertical canopies. Four separate square platforms surround the floor of the pavilion. A circular table and bench are mounted on top of the center floor, and a disc shaped lamp is hung from the ceiling at the center. The Picnic Pavilion can be installed almost anywhere with a minimal foundation.

Image Courtesy © jantzen studio

Image Courtesy © jantzen studio

(more…)

PAVILION OF KOREA in Seoul by La Biennale di Venezia

Sunday, May 15th, 2016

Article source: La Biennale di Venezia 

The Korean Pavilion at the 15th International Architecture Exhibition – La Biennale di Venezia will present The FAR Game: Constraints Sparking Creativity. FAR (Floor Area Ratio) refers to the ratio of a building’s total floor area to the size of the piece of land upon which it is built. The FAR Game, curated by Sung Hong Kim and presented by Arts Council Korea, will explore the challenges and achievements of contemporary Korean architecture, under these regulatory constraints, and will illustrate the struggle of architects in Seoul who strive to improve the residents’ quality of life by utilising space effectively.

Image Courtesy © La Biennale di Venezia

Image Courtesy © La Biennale di Venezia

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy