Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Playground’ Category

Chrysalis Childcare Centre in Avondale, New Zealand by Collingridge and Smith Architects

Sunday, December 3rd, 2017

Article source: Collingridge and Smith Architects

Chrysalis Early Learning Center is an innovative early education and play center for 150 children, drawing on the culture and spirit of its place to create a nurturing environment around two mature heritage trees.

Image Courtesy © Archipro

  • Architects: Collingridge and Smith Architects
  • Project: Chrysalis Childcare Centre
  • Location: 1 Jomac Place, Avondale, New Zealand
  • Photography: Archipro
  • Software used: ArchiCAD
  • Client: Chrysalis Early Learning Centre
  • Design Team: Phil Smith, Graham Collingridge, Evan Crighton
  • Structural Engineer: McNaughton Consulting Engineers
  • Site Area: Approximately 4692m2.
  • Gross Building Area: Approximately 800m²
  • Completed Date: January 2015

(more…)

Ashburnham Community School in London, England by Foster + Partners

Wednesday, November 29th, 2017

Article source: Foster + Partners

The opening of the new children’s playground at Ashburnham Community School in West London was met with shrieks of delight, as the children got a first taste of the recently transformed school grounds. The project was initiated and funded by The Bryan Adams Foundation, that has been supporting the school since 2014, and designed by Foster + Partners, working closely with playground designers Made From Scratch. The refurbishment is a key part of the school’s strategy to create a holistic learning environment for its pupils. It replaces asphalt play areas with a dynamic mix of hard and soft surfaces, natural vegetation, and specially designed play structures for the school children, while also incorporating state-of-the-art sports courts.

Image Courtesy © Aaron Hargreaves / Foster + Partners

  • Architects: Foster + Partners
  • Project: Ashburnham Community School
  • Location: London, England
  • Photography: Aaron Hargreaves / Foster + Partners
    (more…)

LIC Oyster in New York by CAZA

Monday, October 30th, 2017

Article source: CAZA

LIC Oyster seeks to address the imbalance of a high-rise residential boom amidst the steady retreat of manufacturing along the Queens Waterfront through a creative combination of density and openness, business synergy and ecological benefits that addresses the needs of both housing and industry.

Image Courtesy © CAZA

  • Architects: CAZA
  • Project: LIC Oyster
  • Location: New York, USA
  • Project Team: Carlos Arnaiz, Laura del Pino, Jun Deng, Valentina Meloni, Youngeun Jung

(more…)

Leg-Lego House in Billund, Denmark by Bjarke Ingels Group

Sunday, October 29th, 2017

Article source: Bjarke Ingels Group

An old African saying says: It takes a village to raise a child. The LEGO House could be conceived as a village for playing and learning – an urban space as much as architecture. As much for Billund’s visitors as for its citizens, public without and within. We propose to approach the spaces and activities for The LEGO House through the lens of a core element of LEGO’s philosophy – Inventing the future of play through systematic creativity. As an idea, The LEGO House can be conceived as a three dimensional village of interlocking and overlapping buildings and spaces. It can be visited as a curated flow – from one building to the next – in a continuous movement. Or it can be experienced as parallel worlds of complete autonomy. Each space can be designed and used independently. Each box can have a unique light setting, a unique dimension and still be part of a flexible totality. Multiple spaces have access to an outdoor space that can be used to expand the LEGO experience to the outside. The LEGO House will be both expressive and rational. Innovative and systematic- like a Guggenheim of white cubes, combining the functionality of the modular space with the iconic character of a sculptural building.

Image Courtesy © Iwan Baan

  • Architects: Bjarke Ingels Group
  • Project: Leg-Lego House
  • Location: Billund, Denmark
  • Photography: Iwan Baan, Kim Christensen
  • Collaborators: Cowi, Dr. Luchinger+meyer bauingenieure, Jesper kongshaug, Gade & mortensen akustik, E-types
  • Partners in Charge: Bjarke Ingels, Finn Nørkjær, Brian Yang
  • Project Leader: Brian Yang
  • Project Manager: Finn Nørkjær (more…)

Out-of-School in Sveti Vlas, Bulgaria by Think Forward

Sunday, October 29th, 2017

Article source: Think Forward

Out-of-School is a 190 m2 educational space that allows children to experience outdoor all school activities such as studying, exercising, playing sports, dining, having concerts and other social events. The project consists of an amphitheatre area, two rope playgrounds, three shaded study/dining tables with swings instead of chairs, hammock recreation areas.

Image Courtesy © Think Forward

  • Architects: Think Forward (Galina Milkova, Nedko Nikolov)
  • Project: Out-of-School
  • Location: Sveti Vlas, Bulgaria
  • Client: SS.Cyril and Methodius School
  • Area: 190 m2
  • Project year: 2016

(more…)

Mediathek in Tbilisi, Georgia by Laboratory of architecture #3

Wednesday, August 2nd, 2017

Article source: Laboratory of architecture #3

To be inviting is a central aspect forming the architectural concept of the third municipal Mediatheque  opened  in 2017 in Tbilisi Georgia.

Building is  located in the center of  the park, in the district where the housing blocks  stand  surrounded  by  the  vast and industrial  zones. The  project is aimed to fill the deficit of the cultural and educational  facilities of the area.  The Building  serves as a traditional and a multimedia  library  for children and adults, it has the reading halls, children  play areas,  spaces for the lectures  and various presentations. Mediatheque  is also a venue for conferences, concerts  and exhibitions.

Image Courtesy © Nakanimamasakhlisi

  • Architects: Laboratory of architecture #3
  • Project: Mediathek
  • Location: Tbilisi, Georgia
  • Photography: Nakanimamasakhlisi
  • Project team: Kakha Maisuradze, Tea Tabagari, Nika Gomelauri, Hylke Bleeker, Irakli Abashidze, Dimitri Shapakidze

(more…)

Hotel Amarin in Rovinj, Croatia by STUDIO UP d.o.o.

Sunday, June 18th, 2017

Article source: STUDIO UP d.o.o.

Hotel Amarin sits in a thick pine forest, at the eastern edge of the „Monsena-Valdaliso“ tourist zone. From its peninsula, it looks out and curves toward Rovinj, Venice, distant seas horizons and the tiny island of Figarola.

Image Courtesy © Robert Leš

  • Architects: STUDIO UP d.o.o.
  • Project: Hotel Amarin
  • Location: Rovinj , Val de Lesso 5, Croatia
  • Photography: Robert Leš
  • Software used: Autocad
  • Lead Architects: Lea Pelivan, Toma Plejić
  • Main Contractor: Kamgrad d.o.o.
  • Client: Maistra d.d.
  • Project Team: Izvor Simonović-Majcan, Iva Martinis, Jelena Martić, Tin Pelivan, Domagoj Bolanča, Nikola Brlek, Krešimir Renić, Stanislava Odrljin, Marina Zajec, Ana Pall

(more…)

Five Fields Play Structure in Lexington, Massachusetts by Matter Design + FR|SCH Projects

Friday, March 17th, 2017

Article source: Matter Design 

This play structure is situated on the sloping landscape of a mid-century modern common land, where neighborhood kids enjoy a shared backyard. The Architects Collaborative designed and developed the Five Fields neighborhood in the early 1950s hoping to foster community by creating a piece of shared common land. In the ensuing 60+ years homeowners have come and gone but the community and its care and appreciation for the common land remain. TAC conceived the neighborhood as an experiment and the community, wishing to keep the experimental spirit alive, requested a structure that is both safe and exhilarating for the kids. They wanted something that would challenge the kids without any singularly functional elements.

Image Courtesy © Matter Design + FR|SCH Projects

  • Architects: Matter Design + FR|SCH Projects (Brandon Clifford, Michael Schanbacher)
  • Project: Five Fields Play Structure
  • Location: Lexington, Massachusetts, USA
  • Project Team: Dar Adams,  Courtney Apgar,  Josh Apgar, Michael Leviton, Daniel Marshall, Chris McGuiness, Dan Roseman
  • Graphic Design: Johanna Lobdell
  • Kid Consultants: Liam Apgar, Mack Apgar, Bella Dubrovsky, Sam Leviton, Ainsley Schanbacher,  Judson Schanbacher
  • Size: 115 sqft  / 36’ long, 18’ tall and 4’ wide 66’ zipline
  • Year: 2016

(more…)

Pargas Maritime Limestone Landscape in Finland by Schauman & Nordgren Architects and Schauman Arkkitehdit Oy

Sunday, March 12th, 2017

Article source: Schauman & Nordgren Architects and Schauman Arkkitehdit Oy

SCHAUMAN & NORDGREN ARCHITECTS and SCHAUMAN ARKKITEHDIT are announced winners of the invited masterplan competition for the transformation of waterfront area of Pargas in Finland. The jury awarded the proposal “Pargas Maritime Limestone Landscape” a first prize

The city of Pargas is developing the area of the existing guest harbour in the southern centre of the city – Malmstrand beach – into an attractive living room for the inhabitants as well as a high class harbour with services. At the end of 2016 the city invited three teams to develop a long term vision for the harbour front. The assignment was to find a logical and natural, but at the same time an innovative solution for how the area could become a functional and aesthetically pleasing environment. Together the functions and activities were supposed to create an inviting entity that strengthens the character of Pargas small scale cityscape, while at the same time emphasizing its maritime identity. The proposals were to introduce a solution for how to the functions, such as a hotel. harbour office, sauna, beach promenades, playgrounds, car parking and beach could be integrated into a coherent and strong entity.

Image Courtesy © Schauman & Nordgren Architects and Schauman Arkkitehdit

(more…)

Sanya Integrated Commercial and Transportation Hub in China by Aedas

Sunday, January 8th, 2017

Article source: Aedas

Located in front of the Sanya High-speed Railway Station, Sanya Integrated Commercial and Transportation Hub is a mixed-use tourist attraction and transportation hub. It will feature a retail podium, shopping streets village, a hotel, serviced apartments, a wedding event hall, a cinema, a children’s playground and a sky garden, all of which are linked to the high-speed rail and tram stations as well as the bus terminal.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Sanya Integrated Commercial and Transportation Hub
  • Location: Sanya, China
  • Client: Bestway Investment Asia Pte Ltd
  • Director: Kevin Wang
  • Gross floor area: 121,388 sqm (above ground); 153,854 sqm (below ground)
  • Completion year: 2019

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise