ArchShowcase

Archive for the ‘Pre-School Campus’ Category

Preschool of Aknaibich in Morocco by BC architects + MAMOTH

Tuesday, December 2nd, 2014

Article source: BC architects + MAMOTH

The preschool of Aknaibich is only 1 classroom, nevertheless a holistic architectural design, incorporating community dynamics, bioclimatics and a new vernacular style.

Aknaibich is a town in transition: the eastern old town is made of earthen constructions, sinusoid roads and narrow alleys, while the western part exists of modern, plot-based concrete houses built by rural-urban emigrants. In need of educational infrastructure, Good planet foundation presided by French photographer Yann-Arthus Bertrand aims to install a preschool with bioclimatic functioning, as an extension to the existing concrete school building in the modern part of town.

Image Courtesy © FrankStabel

Image Courtesy © FrankStabel

  • Architects: BC architects + MAMOTH
  • Project: Preschool of Aknaibich
  • Location: Aknaibich, Morocco
  • Photography: FrankStabel, KristelPelliet
  • Client: Community of Aknaibich trough the Goodplanet Foundation
  • Community participation and organisation: BC studies, MAMOTH and the foundation Goodplanet
  • Cooperation: Frank Stabel, Thomas Joos, Alina Negru, Carole Fournier and Elisabetta Carnevale
  • Financial support: Private funds managed by the foundation Goodplanet
  • Budget: 25 000 €
  • surface: 55m2 building + 160m2 landscaping
  • Concept: 2014
  • Status: Completed

(more…)

Toshin Satelite Preparatory School in Kobe, Japan by Matsuya Art Works.co.ltd.

Sunday, November 9th, 2014

Article source: Matsuya Art Works.co.ltd.

The building designed as the new school building for the Toshin Satellite Preparatory School is a rental property in an area with a high concentration of girls’ schools, with our client, Matsuo Gakuin, occupying the building as a tenant. The building in question faces a bustling shopping street which also serves as a busy school route for students. The exterior of the building facing the shopping district is made entirely of glass. It was anticipated that the impression created by the interior design of the building, visible to students passing by the glass exterior, would have a positive impact on increasing student enrollment numbers.

Image Courtesy © Matsuya Art Works.co.ltd.

Image Courtesy © Matsuya Art Works.co.ltd.

  • Architects: Matsuya Art Works.co.ltd.
  • Project: Toshin Satelite Preparatory School
  • Location: Kobe, Japan
  • Software used: Vector Works

(more…)

Nuevo Continente Pre-school in Celaya, Mexico by Miguel Montor

Tuesday, July 15th, 2014

Article source: Miguel Montor

As a follow-up of the master renovation plan for the Nuevo Continente School, campus Queretaro, comes the opportunity for this new exercise which corresponds to the pre-school building.

It is one of the key pieces for the school’s image, since it is not only the pre-school building, but it is the piece through which people enter the complex. It is also the direct contact with the city, taking full dialogue with the urban strip, which, though shy, is already present all the way to this side of the city.

Image Courtesy © Moritz Bernoully - Onnis Luque

Image Courtesy © Moritz Bernoully – Onnis Luque

  • Architects: Miguel Montor
  • Project: Nuevo Continente Pre-school
  • Location: Celaya, Mexico
  • Photography: Moritz Bernoully – Onnis Luque
  • Promoter: Fabric – Lorenzo Farfán.
  • Structural Design: Juan José Larios.
  • Constructor: Juvencio Álvarez.
  • Landscape: Entorno – Hugo Sánchez y Tonatiuh Martínez.
  • Year: 2012.
  • Project area: 1700m²

(more…)

Nanavati School and Campus Development – Pre School Playarea by Tushar Desai Associates

Tuesday, May 6th, 2014

Article source: Tushar Desai Associates

The client brief of providing paved playing and sitting areas for K-12 to Degree College in their existing open areas was interpreted as spaces for “learning, exploring & interacting”.

Image Courtesy © Tushar Desai Associates

Image Courtesy © Tushar Desai Associates

(more…)

Infant and Primary Educational Centre “Ángeles Martín Mateo” in SEVILLE, SPAIN by gabriel verd arquitectos

Tuesday, February 11th, 2014

Article source: gabriel verd arquitectos

In no Man’s Land, in an aggressive environment surrounded by heavy traffic, heavy industry, along a poor neighborhood  on an old slag lies the plot of the school. There is a gap of almost four meters that will be used to protect the building from the noise of the highway A-92, providing adequate protection in addition to parents and students during the hours of entry and exit to the centre, keeping a safe distance from the busy roads surrounding the site.

Image Courtesy © Jesús Granada

  • Architects: gabriel verd arquitectos with Simone Salinas
  • Project: Infant and Primary Educational Centre “Ángeles Martín Mateo”
  • Location: SEVILLE, SPAIN
  • Photography: Jesús Granada, Gabriel verd

Chronology

  • 2008: competition
  • 2008: project
  • 2010: realisation
  • Promoter: ISE Andalucía, Infraestructuras y Servicios Educativos, Consejería de Educación dela Juntade Andalucía
  • Builder: Díaz Cubero
  • Built surface: 1.970 m²
  • Cost: 2.061.422 Euros

Bobigny School Complex in Paris, France by Mikou Design Studio

Friday, January 18th, 2013

Article source: Mikou Design Studio

This new building is a remarkable amenity in the city centre, visible by its façades and its roof, a founding element of the project. We designed it to be both welcoming and protective, turned inwards towards inner courtyards to ensure privacy.

Building’s aerial view : Image Courtesy Florian Kleinfenn

  • Architects: Mikou Design Studio
  • Project: Bobigny School Complex
  • Location: Bobigny, Paris, France
  • Program: Pre-school, Primary School, Sports And Recreation Center, Library
  • Client: City of Bobigny
  • Surface: 5 000 m²
  • Date: Completion septembre 2012
  • Photo Credits: Florian Kleinfenn
  • Software used: Autocad LT 2011, Rhinoceros, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator

(more…)

Docet Institute in Monterrey, Mexico by Stación-ARquitectura Arquitectos

Saturday, January 14th, 2012

Article source: Stación-ARquitectura Arquitectos

The building is located on a main road traffic flow and in a corner with a secondary road. The project was always looking to give space to the city in front of the land, which would create a garden of vehicular access to allow also leaving the children to the door of the building that would function like a platform. Also taking advantage of the corner of the land provided the first impression of the building is generated through the front garden, which hides the built volume that is only seen in parts giving priority and hierarchy to the existing trees.

Image Courtesy Ana Cecilia Garza Villarreal

  • Architects: Stación-ARquitectura Arquitectos
  • Project: Docet Institute
  • Location: Monterrey, Nuevo Leon, Mexico
  • Project team: César Augusto Guerrero Rodríguez, Ana Cecilia Garza Villarreal, Maria Sevilla Gómez, Carlos Raúl Flores Leal.
  • Programme: Preschool
  • Client: Instituto Docet EducarUno
  • Project year: 2009
  • Construction: 2010
  • Photographs: Ana Cecilia Garza Villarreal

(more…)

Graphisoft Archicad
Bentley:Transform Project Delivery ProjectWise
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Click here for Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy