ArchShowcase

Archive for the ‘Shop’ Category

LONE RANGER HOT DOG SHOP in Shanghai, China by LINEHOUSE

Saturday, February 21st, 2015

Article source: LINEHOUSE

LINEHOUSE was asked to create a new modern fast food identity for Lone Ranger; a hot dog shop, incorporating a wild west theme. Replacing the entire façade of the shop located at the waterfront of the Hangpu River, Shanghai, LINEHOUSE created a playful composition of white timber weatherboards, raw timber, and custom printed tiles featuring an arrowhead motif. The exterior is composed of opening doors and shutter panels, which when opened reveals the continuous tile pattern which wraps the counters and floors. The exterior counters seats 6 with a further 6 seats inside. The 4m high ceiling void is painted a bright yellow with a woven rope structure which creates an apparatus for the lights to hang from. 

Image Courtesy © Benoit Florencon

Image Courtesy © Benoit Florencon

  • Architects: LINEHOUSE
  • Project: LONE RANGER HOT DOG SHOP
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Benoit Florencon
  • Software used: Sketch up, AutoCAD 2015, Adobe Photoshop and Indesign, Microsoft Word and Excel
  • Year of completion: 2014
  • Area: 19sqm
  • Materials (all locally sourced or custom made): White washed timber weatherboarding, Rope, Raw timber, Custom made white matt tile with arrowhead motif, Powder coated black metal

(more…)

KIDS MUSEUM OF GLASS in Shanghai, China by COORDINATION ASIA Ltd.

Wednesday, February 18th, 2015

Article source: COORDINATION ASIA Ltd.

On January 18, 2015, China sees the opening of its first kids design experience: the Kids Museum of Glass. Children can explore their creativity in the former workshop that is converted into a space that hosts an Exhibition, a DIY Workshop, two Cafés, a Gift Shop and a Party Space. The idea and design of the museum are by Tilman Thürmer, founder and CEO of COORDINATION ASIA, and combines art, design, performances, films and games in a creative, interactive and educational environment. The 2,000 sqm space is designed for children in the age of 4-10 to learn about the basics of glass in a playful and fun way.

Image Courtesy © COORDINATION ASIA Ltd.

Image Courtesy © COORDINATION ASIA Ltd.

  • Architects: COORDINATION ASIA Ltd.
  • Project: KIDS MUSEUM OF GLASS
  • Location: 685 West Changjiang Rd Baoshan District, Shanghai, China
  • Client: Shanghai G+ Culture Creative Developing Co.,Ltd
  • Construction: Shanghai Jieshuo Stage Property Company Ltd. (Exhibition), Shanghai Jiecheng Exhibition & Display Company Ltd. (Multimedia), Jiangsu Henglong Decoration Engineering Company Ltd. (Interior),Shanghai Bo Wen Architecture Decoration Co., Ltd (Interior), Shanghai Tongjian Qianghua Building Design Company Ltd. (Building)
  • Shanghai Jinqiao Engineering Construction & Development CompanyLtd. (Building)
  • Extent: 2,000 sqm
  • Completion Date: January 2015

(more…)

THE LISBON WALKER – FLAGSHIP CONCEPT STORE in Lisbon, Portugal by Filipe Melo e Oliveira

Friday, February 13th, 2015

Article source: Filipe Melo e Oliveira

The Lisbon Walker – Flagship Concept Store, a totally new premium concept brand, centrally located in the downtown of Lisbon,is where the very best of Portugal comes together, mainly in the art of men shoes and wine, besides belts, accessories and concept items, entirely designed and produced in Portugal.

Image Courtesy © JoãoMorgado – Fotografia de Arquitectura

Image Courtesy © JoãoMorgado – Fotografia de Arquitectura

  • Architects: Filipe Melo e Oliveira
  • Project: THE LISBON WALKER – FLAGSHIP CONCEPT STORE
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: JoãoMorgado – Fotografia de Arquitectura
  • Client: The Lisbon Walker
  • Year: 2014
  • Net area: 59m2

(more…)

K&K in Alpe di Siusi, Italy by noa* – network of architecture

Thursday, February 5th, 2015

Article source: noa* – network of architecture

noa* (network of architecture) add a cosy yet functional atmosphere to the new ski-rental and shop K&K located on the Seiser Alm / Alpe di Siusi, and outlines a comforting backdrop in the middle of the surrounding Alpine landscape.

The design of the interiors evolves along three contrasting materials: The warmth of the matured local spruce, the soft surfaces of the felt-fabric and the edgy metal furniture elements together aim to create a cosy and comfortable living room atmosphere.

Image Courtesy © Alex Filz

Image Courtesy © Alex Filz

  • Architects: noa* – network of architecture
  • Project: K&K
  • Location: Seiser Alm / Alpe di Siusi (Italy)
  • Photography: Alex Filz
  • Software used: Archicad & Artlantis

(more…)

NICARAGUA SHOP in Bs. As., Argentina by Speziale Linares | Arquitectos

Tuesday, February 3rd, 2015

Article source: Speziale Linares | Arquitectos

In a lot of 8.66 x 20.50 meters in Nicaragua Street , near the Armenia park , Palermo, city of Buenos Aires , Argentina , we were commissioned the renovation and extension of a house to turn it into a shop. After visiting the property, taking photographs and talking with the owners , we found that there were three very specific data on which we should work. First of all, the existing property, a one level “casa chorizo” (typology of house typical in the city) retaining much of its original architecture. The second one, the commercial program, clearly defined as a shop selling furniture, fabrics and decorative items. Finally, a company that wanted to make itself known and seeks to be recognized as a new shop in the neighborhood.

Image Courtesy © Speziale Linares | Arquitectos

Image Courtesy © Speziale Linares | Arquitectos

  • Architects: Speziale Linares | Arquitectos
  • Project: NICARAGUA SHOP
  • Location: Palermo, City of Bs. As., Argentina
  • COLLABORATOR: Engineer S. Berdichevsky   (structure)
  • DESIGN TEAM: Architect Javier Speziale, Architect Patricia Linares, Architect Matías Quintela, Architect Guillermo Gauna, Architect Agustina Acosta
  • YEAR: 2010
  • SCALE: 370 square meters
  • ASSIGNMENT: project and site management

(more…)

Office Building with Retail Shops in Sylhet, Bangladesh by Formosis building studio

Sunday, February 1st, 2015

 Article source: Formosis building studio

Sylhet is a growing city. The city is expanding to the western part after the establishment of public university. The expansion has been boomed after the recent shifting of City Central Jail and Marine academy there. The area is commercializing very fast with time. To meet the growing demand of more built spaces, the land owners have been involved to develop infrastructures at that part of Sylhet city. Reputed architecture firm Formosis building studio has recently designed a commercial building at that sub-urban area at Temukhi. The building is located beside the way to Central Jail and Marine Academy. The building includes four large shops at ground floor and office spaces at first and second floor. The building has been designed in white outlook to create it as a striking sub-urban landmark within green surroundings.

Image Courtesy © Formosis building studio

Image Courtesy © Formosis building studio

  • Architects: Formosis building studio
  • Project: Office Building with Retail Shops
  • Location: Sylhet, Bangladesh
  • Discipline: Architecture, Infrastructure
  • Architectural style: Minimal
  • Motive: Commission
  • Gross External Area: 585.00 M2
  • Building Height: 10.36 M1
  • Number of Floors: 3
  • Building Costs: 83600.00 USD
  • Construction year: 2014

(more…)

The Tire Shop Project in Montréal, Canada by Mark+Vivi

Friday, January 30th, 2015

Article source: v2com

The Tire Shop is MARK+VIVI’s inaugural project located in the transitioning city of Verdun, Quebec. The renovated 800 sq.ft space, a former tire shop, functioned as the designers’ live/work studio and housed La Façade Art + Architecture, a storefront gallery dedicated to the exhibition of local contemporary art and experimental architecture.

Image Courtesy © MARK+VIVI

Image Courtesy © MARK+VIVI

  • Architects: Mark+Vivi
  • Project: The Tire Shop Project
  • Location: Montréal, Canada

(more…)

“Design of a pastry shop, storefront” in Montréal, Canada by Atelier Moderno & Anne Sophie Goneau

Tuesday, January 13th, 2015

Article source: Atelier Moderno & Anne Sophie Goneau

The design of the new address of the patisserie À La Folie aims to defy all typecasts of the conventional pastry shop by giving full prominence to the superior presentation and quality of its unique products. The execution of the design begins with the storefront. The shop’s 650 sq.ft. ground floor location on the colorful street of Mont-Royal impelled the creation of a space that is distinguished by its neutrality, acting as a monochromatic backdrop to the vibrancy of both the street and the pastries within. The neutral gray interior elevates the wonderful shapes, textures, and hues of the products on display. This voluntary restraint isolates the senses, and the focus becomes only the pastries themselves; the customer almost begins to taste with their eyes!

Image Courtesy © Stéphane Groleau

Image Courtesy © Stéphane Groleau

(more…)

Tsubomi House in Tokyo, Japan by FLAT HOUSE

Friday, January 2nd, 2015

Article source: FLAT HOUSE

This house is very tiny.

Footprint of this house, including the biscuit shop that is part of the house, is only 26m2. The entire house is divided into seven split levels without partitions and all levels are connected by a staircase situated in the middle of the house.  From the shop on the ground floor, this metal staircase connects the kitchen and the dining on 1.5 level, then the living space on 2 level, and finally the sleeping area on the top floor that is shared by all family members.  A second set of concrete steps continue from the ground floor to the basement, housing the shop and its bathroom.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: FLAT HOUSE
  • Project: Tsubomi House
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Architect in Charge: Yoshinori Sakano

(more…)

Jolie in Brazil by Espaço Projetos

Tuesday, December 9th, 2014

Article source: Espaço Projetos

The design concept was inspired by lofts and aimed to give identity to the brand. The result was a contemporary and modern space. With generous dimensions, the store could be divided into two main sectors with various environments in each: the front with double height ceiling is where are the main products, releases, etc; and the lower ceiling sector is where other products and functional area, such as the cashier, fitting rooms, coffee space, etc.

Image Courtesy © Espaço Projetos

Image Courtesy © Espaço Projetos

  • Architects: Espaço Projetos
  • Project: Jolie
  • Software used: AutoCAD, Sketchup

(more…)

Bentley: The place to be The thing to do
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Click here for Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy